Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste levertraan

Levertraan is iets dat ze vroeger elke dag een lepeltje gaven om de gezondheid te bevorderen. Tegenwoordig is levertraan weer in opmars en daarom zie je het steeds vaker als voedingssupplement aangeboden worden in gezondheidswinkels en drogisterijen. Wil je ook levertraan gaan slikken? Dan heb je de keuze uit vloeibare vorm of in capsules. In deze top 3 staan we stil bij de drinkbare levertraan.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze levertraan-supplementen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor waardeJacob Hooy – Levertraan voedingssupplement: Deze levertraan biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met één fles doe je maar liefst vier maanden, mits je de aanbevolen dosis van 4 milliliter per dag hanteert. Je kan het gemakkelijk mengen met sap om de minder aangename smaak te maskeren. >> Check laagste prijs
Beste smaakoptiesMöller’s – Omega-3 voedingssupplement: De levertraan van Möller’s onderscheidt zich door de toevoeging van citroensmaak, wat het innemen een stuk aangenamer maakt. Je hebt ook de keuze uit appel of een neutrale variant. De dosis is iets hoger, 5 milliliter, waardoor je ongeveer anderhalve maand met een fles doet. >> Check laagste prijs
Meest budgetvriendelijkeLovitran – Levertraan voedingssupplement: Lovitran biedt een zeer betaalbare optie voor levertraan. De fles bevat 365 milliliter, genoeg voor ongeveer drie maanden bij een dagelijkse dosis van 4 milliliter. Een klein minpuntje is het ontbreken van een maatlepel, maar voor deze prijs is het een prima keuze. >> Check laagste prijs

De top 3 met de beste levertraan in vloeibare vorm

1. Jacob Hooy – Levertraan voedingssupplement

In de fles zit een halve liter levertraan.

Pluspunten:

  • Je neemt een maatlepel en meet 4 milliliter af. Dit drink je tijdens of na de maaltijd op, maar je kunt het ook in wat sap of in je toetje mengen. (De smaak is niet heel prettig namelijk.)
  • Als je als enige binnen het gezin levertraan pakt en de 4 milliliter consequent afmeet, doe je dus dik vier maanden met een fles.
  • De levertraan van Jacob Hooy is gunstig geprijsd.

2. Möller’s – Omega-3 voedingssupplement

Deze levertraan is van een citroensmaak voorzien en in de groene fles zit 250 milliliter.

Pluspunten:

  • De smaak maakt wel heel duidelijk verschil uit als je dit moet doorslikken.
  • Hier pak je 5 milliliter in plaats van 4 milliliter van (ander percentage levertraan) en daarmee doe je dus anderhalve maand met een fles.
  • Je krijgt de levertraan van Möller’s ook in de smaak appel of zonder toegevoegde smaak.

Minpunten:

  • Voor een flesje betaal je ongeveer 20 euro en dat is toch wel een hoop meer dan die van Jacob Hooy. Als je niet zo gevoelig bent voor de smaak of het slim met iets kunt mengen, ben je met onze nummer 1 veel voordeliger uit.

3. Lovitran – Levertraan voedingssupplement

In deze langwerpige fles zit 365 milliliter levertraan.

Pluspunten:

  • Hij is niet zo goedkoop als die van Jacob Hooy, maar wel goedkoper dan die op onze nummer 2 in de lijst.
  • Ook hier slik je 4 milliliter van en dat houdt in dat je met de fles ongeveer 3 maanden doet.

Minpunten:

  • Het zou handig zijn als ze bij dit soort voedingssupplementen een maatlepeltje doen, want 4 milliliter afmeten is nogal een ding. Je gebruikt dan ook snel te veel. Het moet wel handig af te meten zijn vinden we op de redactie.

Beste levertraan volgens Consumentenbond en consumentenbranche

In de Gezondgids van de Consumentenbond van twee jaar geleden wordt aandacht besteed aan levertraan. Bij Radar is niks te vinden over levertraan, maar bij Kassa komt wel een interessante vraag binnen en dat is of levertraan hetzelfde is als visolie.

Radar over Voedingssupplementen Keuze

Radar adviseert zorgvuldigheid bij het kiezen van voedingssupplementen, zoals levertraan in capsules, door de verschillende vormen en merken te overwegen. De nadruk ligt op het selecteren van supplementen op basis van persoonlijke behoeften en het controleren van ingrediënten en doseringen om overconsumptie en mogelijke gezondheidsrisico’s te vermijden. Lees het volledige artikel van Radar.

BNNVARA’s Kassa over Vitamine D Suppletie

Kassa belicht het belang van vitamine D voor de gezondheid en biedt tips voor het verkrijgen van voldoende vitamine D. Voor levertraan-supplementgebruikers die vitamine D bevatten, benadrukt het artikel de noodzaak om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden en waarschuwt voor de risico’s van een te hoge inname. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit levertraanonderzoek

Levertraan of visolie? Wat kies jij?

Levertraan is zeker niet hetzelfde als visolie. In levertraan zitten namelijk meer vitaminen dan alleen in visolie. Wel zitten er bepaalde overeenkomsten in waardoor de indruk wordt gewekt dat het hetzelfde product is. Verder kun je natuurlijk op je klompen aanvoelen dat als er verschil in inhoud is, dat er ook verschil in prijs is. Levertraan is dan ook meestal duurder dan visolie. Je moet echter zelf beslissen waar je lichaam de meeste behoefte aan heeft en wat je kunt betalen.

Afronding

De voedingssupplementen zijn op dit moment niet aan te slepen in Nederland en iedereen denkt dat hij zijn lichaam goed doet met een extra pilletje of slokje hier en daar. Voedingssupplementen kunnen inderdaad een tekort in het lichaam aanvullen, maar je weet pas wanneer je het hebt laten meten of je ook echt een bepaald tekort aan een vitamine hebt. Wij zouden daarom nooit adviseren om zomaar van alles te gaan slikken totdat je zeker weet dat het een positief effect op je lijf zal hebben. Heb je het namelijk niet nodig? Dan is het niet alleen weggegooid geld, maar kan het ook nog eens kwaad als je te veel van iets binnen krijgt.