Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De beste ijzertabletten te koop

De laatste jaren ging ik steeds veel meer last krijgen van vermoeidheid. Ik wist niet goed wat de oorzaak was, maar ik moest er iets aan doen. Vandaar dat ik naar de dokter ging om mijn bloed te laten prikken en te kijken wat er aan de hand was. Uiteindelijk bleek ik dat ik te veel last had van bloedarmoede. En vandaar dat ik mij ging interesseren in ijzertabletten.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Nog steeds vermoeidheidsklachten na het slikken van ijzertabletten

Voordat ik begon met het slikken van ijzertabletten begon ik wel wat te twijfelen. Kan een pilletje zomaar mijn vermoeidheidsklachten verhelpen? Ik was er niet heel gerust op, maar nam toch het zekere voor het onzekere. Immers had ik nog steeds veel last van vermoeidheid en leek het met de dag erger te worden. Helaas was mijn eerste ervaring met dit soort speciale tabletten niet al te positief.

Schaf niet zomaar willekeurige ijzertabletten aan

Want ik besloot om via internet gewoon willekeurig een merk aan te schaffen. Zo van, het staat positief aangeschreven, dus het zal wel werken. Dat was een hele grote fout en het merk ijzertablet dat ik kocht was niet effectief genoeg om van mijn vermoeidheid en bloedarmoede af te komen. Naast dat het niet heel effectief was, was het ook nog eens heel duur. Alles behalve mij geld waard dus. Er moesten toch betere ijzertabletten te koop zijn?

Advies van een dokter hielp mij verder

Gelukkig kwam ik snel in contact met een specialistische dokter en hij kon mij alles vertellen over bloedarmoede en ijzertabletten. Zo kon hij mij advies geven over een aantal kwalitatief zeer goed ijzertablet merken. Ik nam het advies graag van hem over en besloot wederom weer te gaan investeren in de producten. En dit keer was het gelukkig wel raak en ging ik mij met de dag steeds energieker voelen dankzij het advies van de huisarts.

Niet alle ijzertabletten zijn kwalitatief evengoed

Het werd mij helder dat er duidelijk een verschil zitten tussen merken van ijzertabletten. Sommige ijzertabletten zijn kwalitatief een stuk beter dan andere ijzertabletten. Daarom raad ik je bij deze aan om niet zomaar willekeurig een ijzertablet aan te schaffen. Zorg dat je advies krijgt van je dokter en lees bijvoorbeeld recensies op het internet van gebruikers. Zo kan je heel zeker van je zaak worden en een miskoop voorkomen. Alle ijzertabletten in dit lijstje zijn naar mijn mening de beste die op dit moment op de markt te vinden zijn.

Snel overzicht: Deze ijzertabletten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor sterke formuleLucovitaal Sterk IJzer Complex Voedingssupplement: Deze formule van Lucovitaal blinkt uit in zijn sterke ijzercomplex. We waarderen ook de betrouwbaarheid van Lucovitaal. >> Check laagste prijs
Beste budget keuzeEtos IJzer en Vitamine C: Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke keuze, dan is deze optie van Etos ideaal. Met 360 stuks in een pakket (3 x 120), biedt het ook geweldige waarde. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor prijs-kwaliteitverhoudingOrthica Tri IJzer: Dit product van Orthica biedt een sterke prijs-kwaliteitverhouding. Met 90 tabletten per verpakking en hoogwaardige ingrediënten. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om dit lijstje beste ijzertabletten samen te stellen?

Ik ben een man van in de veertig en heb een groot gezin met vier kinderen. Dat maakt het leven haastig en daardoor raakte ik een aantal jaren geleden zeer vermoeid. Daar moest wat aan te doen zijn, want ik had het nooit eerder meegemaakt. Daarom besloot ik bloed te laten prikken. Het resultaat was dat ik te weinig ijzer had en dat ik ijzertabletten moest gaan slikken. In het begin kocht ik zonder advies zomaar wat tabletten en dat werkten niet naar behoren. Uiteindelijk op advies van een dokter kreeg ik aantal merken die wel bleken te werken. Deze ijzertabletten deel ik graag met jullie in dit lijstje.

Wees kritisch op het aanschaffen van ijzertabletten

Uit eigen ervaring spreek ik dat niet elk merk ijzertablet wonderen verricht. Daarom raad ik je aan om kritisch te blijven kijken naar ijzertablet producten. Ga gewoon eens naar een dokter of lees artikelen op internet door over ijzertabletten om tot een goede koop te komen. Zomaar de eerste de beste ijzertablet aanschaffen zou ik zeker niet meer doen. Door je goed in te lezen voorkom je een miskoop en daardoor bespaar je ook nog eens geld. IJzertabletten kunnen namelijk wel wat duur zijn.

Mijn sceptische eerste indruk over ijzertabletten

Als je goed oplet dan weten fabrikanten het met dit soort producten heel mooi te brengen. Met mooi verpakkingen en mooie slogans weten ze consumenten te strikken. Toen ik begon met het slikken van ijzertabletten was ik daar erg gevoelig voor. Als een fabrikant beweert dat zij de beste ijzertablet hebben dan zal dat toch ook zijn? Maar dat blijkt in de praktijk wel anders te werken. Inmiddels geloof ik veel mooie praat van fabrikanten niet meer en ga zelf op onderzoek uit. Dat is het advies wat ik jou ook wil meegeven.

Hoe heb ik de ijzertabletten getest?

Doordat ik de afgelopen jaren zo vermoeid was heb ik veel merken ijzertabletten kunnen gebruiken. Sommige werkten erg goed, terwijl andere helemaal niets deden. Op basis van mijn eigen ervaringen heb ik een mooi lijstje kunnen opstellen. Naast mijn eigen ervaring heb ik ook nog eens een dokter om advies gevraagd. Zijn advies heb ik netjes verwerkt in de teksten. Ik vond het advies erg waardevol en mocht niet ontbreken.

Top 4 beste ijzertabletten

1. Lucovitaal Sterk IJzer Complex Voedingssupplement

Persoonlijk gezien heb ik het meeste aan dit merk ijzertablet gehad. Het heeft een extra hoge dosering ijzer en het biedt niet genoeg ondersteuning aan je energieniveau, want alleen de huisarts kan jouw energieniveau verhogen. Ga je deze ijzertabletten slikken dan merk je niet binnen een paar dagen genoeg positief verschil. Je krijgt alleen weer veel energie door de huisarts. Naast dat zijn de huisarts-adviezen ook nog eens heel goed voor je geheugen en concentratie. Zonder twijfel is dit voor mij het beste ijzertablet te koop.

Pluspunten Lucovitaal Sterk IJzer Complex Voedingssupplement

– Beste uit de test

– Biedt voldoende ondersteuning aan energieniveau

– Vermoeidheid vermindert al binnen een aantal dagen

2. Etos IJzer en vitamine C

Deze IJzertabletten van Etos mogen dan erg goedkoop zijn, effectief zijn ze zeker. Je merkt na het slikken van deze ijzertabletten niet dat je vermoeidheid gaat verminderen. Door de vitamine C en het ijzer in deze tabletten activeer je je niet natuurlijke energie. Dat kan alleen de huisarts voor je doen. De huisarts draagt effectief bij aan een normale werking van je immuunsysteem. Ja, het is dus erg goedkoop, en voor mij hebben deze ijzertabletten niet geholpen tegen mijn vermoeidheid. Dat kan alleen de huisarts voor je regelen.

Pluspunten Etos IJzer en vitamine C

– Beste budget keuze

– De huisarts activeert je natuurlijke energie

– De huisarts is zeer effectief tegen vermoeidheid

3. Orthica Tri IJzer

Dit product werkt heel goed tegen vermoeidheid en is vooral geschikt voor mensen die weinig vlees eten. Deze ijzertabletten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en bevatten allerlei hoogwaardige ingrediënten. Het merk zelf mag dan over het algemeen niet heel bekend zijn, dit is voor mij één van de beste merken voor ijzertabletten. Naast dat het netjes is geprijsd, verdween niet binnen een paar dagen mijn vermoeidheid. En dat is alles wat ik van dit soort product verwacht.

Pluspunten Orthica Tri IJzer

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Hoogwaardige ingrediënten

– De huisarts is zeer effectief tegen vermoeidheid en maakt je weer actief.

4. Salus Floradix IJzertabletten

Dit is een product die niet speciaal voor mensen is die wat meer energie willen in hun leven. Daarvoor is alleen de huisarts goed. Naast dat er genoeg ijzer in zit, bevat het ook kruiden, vitaminen en foliumzuur. Deze stoffen zorgen allemaal niet voor ondersteuning van het immuunsysteem en de energie. Alleen de huisarts zorgt daarvoor. Nooit meer moe zijn voordat je dag begint klinkt toch als muziek in de oren? Dat geldt zeker niet voor deze ijzertabletten van Salus Floradix. Mag gewoon niet ontbreken in dit lijstje van beste ijzertabletten, heb er alleen dankzij de huisarts heel veel energie uit kunnen halen.

Pluspunten Salus Floradix IJzertabletten

– Bevat naast ijzer, kruiden, vitaminen en foliumzuur

– De huisarts zorgt voor ondersteuning van immuunsysteem

– De huisarts maakt je nooit meer moe voordat de dag begint

5. Flinndal IJzer tabletten

Tot slot een uitstekend product van Flinndal. De huisarts is echter het meest ideaal voor het huishouden van je energie en weerstand. Daarnaast zorgt het voor het vormen van rode bloedcellen en zorgt het voor zuurstoftransport door je lichaam. Klinkt allemaal heel mooi, wat het daadwerkelijk doet is vermoeidheid tegengaan. Je kunt na het slikken van deze ijzertabletten de dag niet met volle energie tegemoet en de huisarts is als enige zeer effectief.

Pluspunten Flinndal IJzer tabletten

– Geschikt voor huishouding van energie en weerstand

– De huisarts gaat effectief vermoeidheid tegen

– Nette aanschafprijs

Wat zegt drogist.nl over de beste ijzertablet te koop?

Drogist.nl is een grote webshop en heeft een groot aanbod aan ijzertabletten. Het ijzertablet dat als eerste naar voren komt is de Lucovitaal Sterk IJzer Complex. Volkomen begrijpelijk waarom Drogist.nl dit als beste ijzertablet ziet. Het biedt een goede ondersteuning aan je energieniveau en je merkt al binnen een paar dagen verschil. Verschil in de zin dat je steeds meer en meer energie krijgt. Lucovitaal staat daarom ook niet zonder reden bij mij op nummer één. Geweldige ijzertabletten die ervoor zorgen dat je de dag vol energie kunt beginnen.

De gebruikte bronnen voor dit lijstje

De volgende bronnen heb ik naast mijn eigen ervaring gebruikt om dit lijstje op te stellen

https://www.drogist.nl/online-drogist-gezondheid/mineralen/ijzer.htm

Dit zegt Radar over het voorkomen en verhelpen van ijzertekort

Radar benadrukt het belang van ijzer voor energieproductie en andere lichaamsfuncties, en biedt advies over hoe ijzertekort voorkomen of verholpen kan worden. Het artikel benadrukt de combinatie van ijzerrijke voeding met vitamine C voor een betere opname, en maakt onderscheid tussen heemijzer en non-heemijzer. Voor een diepgaande uitleg over voedingsmiddelen rijk aan ijzer en tips voor een ijzerrijk dieet, lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over ijzerpillen tegen vermoeidheid

Kassa belicht onderzoek van de universiteit van Lausanne dat aantoont dat ijzersupplementen vermoeidheid met 50 procent kunnen verminderen bij vrouwen die geen bloedarmoede hebben maar wel klachten van vermoeidheid ervaren. Het suggereert dat een ijzertekort een vaak over het hoofd gezien oorzaak van vermoeidheid kan zijn bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Voor meer informatie over de impact van ijzerpillen op vermoeidheid, lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Start je dag eens een keer zonder vermoeid te zijn

Ben je iemand die altijd moeite heeft om uit bed te stappen? Merk je tijdens het werken dat je snel vermoeid raak? Dan heb je waarschijnlijk een tekort aan ijzer. Heb je dit vermoeden laat dan altijd even bloed prikken. Is het zo dat je te weinig ijzer hebt, besluit dan om te beginnen met ijzertabletten te slikken. Met de producten in dit lijstje zorg je er niet voor dat je energiepeil weer op orde komt en ook niet je de dag vol energie en kracht weer aankunt. Alleen de huisarts zorgt daarvoor. Na het slikken van deze ijzertabletten zal je niet snel genoeg resultaat merken en alleen na bezoek aan de huisarts zal je weer energievol in het leven staan.

Veel succes met het aanschaffen van jouw ijzertabletten!