Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste multivitaminen voor de vrouw

Vrouwen worden anders oud dan mannen. We verschillen nou eenmaal en dat merk je bijvoorbeeld aan de huid, aan de interne veranderingen in het lichaam en aan de haren. Om bepaalde processen te vertragen, kun je als vrouw een multivitamine slikken. Ook in een fase van het leven dat je zwanger bent (of wilt worden), kan een voedingssupplement je ondersteunen bij dit proces. We zetten daarom de drie beste multivitaminen voor vrouwen per situatie op een rij.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze multivitaminen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor prijs-kwaliteitLucovitaal Collageen Compleet: Deze multivitamine is zeer betaalbaar en biedt een positieve invloed op verschillende delen van het lichaam, variërend van huid en spieren tot botten en tanden. Elke pot bevat 60 tabletten, wat betekent dat je ongeveer 2 maanden met een potje doet, wat het zeer kostenefficiënt maakt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor zwangerschapDavitamon Compleet Zwanger: Deze multivitamine is specifiek ontworpen voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden. Een aantrekkelijk kenmerk van deze capsules is dat ze omega-3 bevatten, zonder dat je dit proeft tijdens het doorslikken, wat ideaal kan zijn voor zwangere vrouwen. >> Check laagste prijs
Beste voor individuele behoeftenNOW Foods Eva: Dit product is specifiek ontworpen voor vrouwen, met een scala aan bestanddelen die gericht zijn op het aanvullen van de gemiddelde tekorten bij vrouwen. Het unieke aan dit supplement is dat je de dosering kunt aanpassen aan jouw individuele behoeften, wat een flexibele optie biedt voor vrouwen met verschillende voedingsbehoeften. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste vrouwen multivitaminen

1. Lucovitaal – Collageen Compleet

In de bekende rode pot van Lucovitaal zitten 60 tabletten.

Pluspunten:

 • Je slikt er eentje per dag en doet dus ongeveer 2 maanden met een pot Lucovitaal Collageen Compleet.
 • Het supplement werkt in positieve zin voor de zachter delen zoals je huid, spieren en nagels en de hardere delen van het lichaam zoals je tanden of botten.
 • Het is een zeer betaalbare multivitamine.

Minpunten:

 • De pillen zijn hard en aan de grote kant, waardoor het slikken ervan niet altijd gemakkelijk gaat. Gelukkig hoef je er maar eentje per dag te nemen.
 • Deze multivitamine pak je dus vooral bij een tekort aan collageen.

2. Davitamon – Compleet Zwanger

In de verpakking zitten ook 60 capsules.

Pluspunten:

 • Ook van deze slik je er eentje per dag, alleen slik je deze wel alleen als je zwanger bent of zwanger wilt raken. Het is dus niet bedoeld voor elke vrouw.
 • Het fijnste aan deze capsules is dat er omega-3 aan toegevoegd is, terwijl je dit niet proeft tijdens het doorslikken van de capsule. (Dat kan zeker bij zwangere vrouwen nogal tot kokhalzen of andere effecten leiden.)
 • Ook de prijs van deze multivitamine voor vrouwen valt mee.

Minpunten:

 • De pillen zijn wat groot, maar met een boterham of iets erbij en voldoende te drinken, lukt doorslikken best.

3. NOW Foods – Eva – multivitamine voor vrouwen

Behalve de NOW Foods Adam voor mannen is er ook de variant Eva speciaal voor vrouwen.

Pluspunten:

 • Als 1 tablet voor jou werkt, doe je drie maanden met deze pot.
 • Er zitten allerlei bestanddelen in deze multivitaminen die voor de gemiddelde vrouw het tekort precies juist aanvult.

Minpunten:

 • Het kan echter ook zo zijn dat eentje per dag niet voldoende is en dan kun je later op de dag nog een tweede pakken. Maar je moet dus wel eerst uitvogelen welke hoeveelheid bij jou het beste effect heeft.

Beste vrouwen multivitaminen uit de test – wat zeggen Kassa, Radar en Consumentenbond?

Volgens Radar hoef je lang niet altijd voor een multivitamine te kiezen, maar kun je veel tekorten ook wegwerken door bepaalde voeding aan je huidige maaltijden toe te voegen. De Consumentenbond heeft voedingssupplementen getest, maar hierbij ging het niet specifiek over vitaminen voor vrouwen, maar vitaminen voor vijftigplussers. Kassa meldt verder dat gezegd wordt dat multivitaminen de kans op een hartinfarct verlagen, maar dit blijkt niet het geval te zijn.

Dit zegt Radar over Multivitaminen voor Vrouwen

Radar waarschuwt voor misleidende claims op supplementen, inclusief multivitaminen voor vrouwen. Onderzoek door de Consumentenbond onthult dat veel producten ongegronde gezondheidsbeloftes maken. Dit benadrukt het belang van kritische evaluatie van productclaims en de keuze voor wetenschappelijk onderbouwde supplementen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Multivitaminen voor Vrouwen

BNNVARA’s Kassa bespreekt met prof. dr. Renger Witkamp of multivitaminen nodig zijn naast een gevarieerd dieet. Witkamp stelt dat voor vrouwen die gevarieerd eten, dagelijkse supplementen vaak niet nodig zijn. Dit advies suggereert het belang van een gebalanceerd dieet boven supplementgebruik, tenzij er specifieke tekorten zijn. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar multivitaminen voor vrouwen

Doe nu dit als je als vrouw op zoek bent naar multivitaminen

Als je al weet waar je een tekort aan hebt, kun je in de links in deze review naar de labels van de producten kijken om te zien of jij er iets aan zult hebben. Bestellen is daarna snel gedaan en meestal heb je de multivitamine voor vrouwen dan de dag erna al in huis.

Voel je van alles, maar weet je niet specifiek waar jouw lichaam iets te kort komt? Dan doe je er verstandig aan om dit eerst uit te zoeken. Het kan misschien even duren voordat je een test kunt doen en zekerheid hebt, maar dit is altijd nog beter dan maar hier een daar een potje met pillen te kopen en te gaan slikken. Het zou zelfs een averechts effect op je lichaam en gemoedstoestand kunnen hebben.

Kortom

Maak van jezelf geen proefkonijn en laat de tests aan de medische professional over die hier speciale meetapparatuur voor heeft. Blijkt dan alsnog dat je lichaam iets nodig heeft? Dan kun je gaan kijken welke voeding of welk voedingssupplement hier het beste bij past.