Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste kelp tabletten voor schildklier en stofwisseling

Kelp is een zeewier dat erom bekend staat dat het veel jodium in zich heeft. Dit ingrediënt heeft in onderzoeken aangetoond een positieve werking op de schildklier en stofwisseling te hebben. Iedereen die last heeft van zijn schildklier of problemen heeft met de stofwisseling in het lichaam kan baat hebben bij het slikken van kelp tabletten. Om zeker te weten of het jou ook helpt, overleg je eerst met je eigen huisarts voordat je begint met voedingssupplementen slikken.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze Kelp Tabletten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor langdurig gebruikOrthica – Kelp-150 voedingssupplement: Een efficiënte keuze voor iedereen die op zoek is naar een langdurige oplossing, aangezien dit supplement tot vier maanden mee gaat bij dagelijks gebruik. We waren onder de indruk van de gebruiksgemak, dankzij de compacte en gemakkelijk te slikken tabletten. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor budgetbewustenVitOrtho – Kelp Extract voedingssupplement: Dit supplement biedt een hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. We waren onder de indruk van de waarde voor het geld, gezien de hoeveelheid tabletten in de pot. We vinden dit een goede keuze voor degenen die kosten willen besparen zonder in te leveren op de voordelen van kelp. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor snelle absorptieThe Cornish Seaweed Company – Organic Kelp Food Supplement: Dit supplement, in capsulevorm, biedt snellere absorptie van voedingsstoffen in het lichaam in vergelijking met de traditionele tabletten. Ondanks de hogere prijs, zijn we van mening dat de verhoogde concentratie kelp en de snelle afgifte van voedingsstoffen het extra geld waard kunnen zijn, vooral als je lichaam een hoger percentage kelp nodig heeft. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met beste kelp supplementen

1. Orthica – Kelp-150 voedingssupplement

In het witte potje met blauwe deksel zitten 120 kelp tabletten.

Pluspunten:

 • Dit is een vegan product en dat betekent dat veganisten het ook als voedingssupplement kunnen slikken.
 • De tablet is ongeveer een centimeter groot en rond. Dat maakt slikken makkelijker.
 • Je slikt er maximaal eentje per dag, waardoor je ongeveer vier maanden met een pot doet. De prijs (nog geen 10 euro per pot) valt dan echt reuze mee van dit merk.
 • Testpersonen voelen zich vooral fitter na het slikken van deze kelp tablet. In het najaar val je dan niet in slaap zodra de zon al begint te zakken.

Minpunten:

 • Het is wel weer het zoveelste voedingssupplement dat je wilt slikken als je alle positieve beschrijvingen leest. Wij zouden het niet zomaar op eigen houtje gaan slikken.

2. VitOrtho – Kelp Extract voedingssupplement

In deze witte pot met oranje etiket zitten 200 kelp tabletten.

Pluspunten:

 • In verhouding is deze kelp tablet nog goedkoper dan de nummer 1 in deze lijst.
 • Ook van deze slik je er eentje per dag en de pot is dan ook goed voor ruim een half jaar als je er alleen gebruik van maakt.
 • De werkende stof is even veel als bij de vorige in deze top 3.
 • Kelp heeft eigenlijk veel meer goede eigenschappen die niet bij iedereen bekend zijn, zoals een positief effect op de huid, op je energieniveau en – wat je misschien minder goed merkt – op je schildklier.

Minpunten:

 • De tablet slikt iets lastiger weg hebben we gemerkt.

3. The Cornish Seaweed Company – Organic Kelp Food Supplement

In deze pot zitten 60 capsules.

Pluspunten:

 • Het zijn capsules en geen tabletten en dat betekent dat de afgifte in het lichaam op een andere manier verloopt. Bij capsules ‘smelt’ het omhulsel in de maag en komen de werkzame stoffen veel sneller tot zijn recht dan bij een gewone tablet.
 • In deze capsules zit een hoger percentage kelp dan bij de andere twee tabletten in deze top 3.

Minpunten:

 • Als je dat hogere percentage helemaal niet nodig hebt, is het weggegooid geld.
 • Dit product is sowieso een stuk duurder (bijna 40 euro) dan de eerste twee kelp tabletten in deze lijst. Heb je het hogere percentage echter wel lichamelijk nodig, dan is dit je enige optie voor kwaliteit.

Beste kelp tabletten en aanverwante producten volgens onder andere de Consumentenbond

Kassa geeft aan dat wat de producent van kelp tabletten op het etiket zet vaak niet klopt. Tja, dat maakt het voor de consument wel lastig om te bepalen welke van de verschillende potjes hij nodig heeft. Bij de Consumentenbond staat men stil bij wat kelp eigenlijk is en doet voor het lichaam. Men maakt onderscheid tussen twee soorten. Ook Radar vraagt zich af wat kelp eigenlijk is en of het wel allemaal zo gezond is als de merken die kelp tabletten verkopen beweren.

Dit zegt Radar over kelp tabletten en jodiumgehalte

Radar onthult dat de aangegeven hoeveelheid jodium in kelpsupplementen vaak niet overeenkomt met de werkelijke inhoud, volgens onderzoek van de Consumentenbond. In drie van de vijf geteste producten werd een significant verschil in jodiumgehalte vastgesteld, wat schildklierproblemen kan veroorzaken door een jodiumtekort. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de nauwkeurigheid van kelpproduct etiketten

BNNVARA’s Kassa bevestigt dat de etiketten van kelpproducten vaak niet kloppen, wat overeenkomt met de bevindingen van de Consumentenbond. Het onderzoek wees uit dat de daadwerkelijke jodiumgehaltes in deze supplementen aanzienlijk kunnen afwijken van wat er op de verpakking staat vermeld. Dit kan leiden tot onbedoelde gezondheidsrisico’s, zoals schildklierproblemen door een jodiumtekort of -overschot. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar kelp tabletten

Afsluiting over kelp tabletjes

Een voedingssupplement hoeft meestal niet aan dezelfde richtlijnen als een medicijn te voldoen en dat gaat gepaard met gevaren. Het feit dat je voedingssupplementen ook gewoon zonder recept bij een Kruidvat, Etos, Holland&Barrett of andere (online) drogist kunt kopen, helpt daar natuurlijk ook niet bij. Voordat je zomaar van alles bij je ontbijt gaat slikken, zouden we toch bij de huisarts nagaan waar jouw lichaam echt behoefte aan heeft. Je kunt namelijk ook dingen slikken die elkaars werking in de weg zitten of zelfs een negatief effect op je lichaam hebben. Dat wil je niet met kelp tabletten.