Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Top 3 beste magnesium citraat te koop in Nederland

Magnesium wordt de vonk van het leven genoemd en dat is niet zonder reden. Dit mineraal is namelijk betrokken bij 9 lichaamsprocessen volgens de European Food Safety Authority. En omdat je lichaam zelf niet magnesium kan aanmaken is het nodig om dat uit voedsel te halen. Het probleem hier is dat steeds meer voedsel steeds minder magnesium bevat. Dit komt mede door het gebruik van kunstmest dat de akkers uitput. Ook langdurige opslag en te vroeg oogsten van groenten en fruit zorgt ervoor dat er in onze producten steeds minder magnesium te vinden is.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

De vonk van het leven

Magnesium is dus de vonk van het leven. Het helpt bij ontzettend veel gezondheidsproblemen. Zo helpt magnesium bij de volgende negen zaken:

  • De instandhouding van normale botten
  • Het celdelingsproces
  • Normale eiwitsynthese   
  • Goede electrolytenbalans  
  • Normaal energieleverend metabolisme  
  • Instandhouding van normale tanden  
  • Normale psychologische functie    
  • Normale werking van de spieren  
  • Vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vandaar dat ik mij de afgelopen jaren ben gaan interesseren in magnesium citraat. Dit citraat zorgt ervoor dat je magnesium binnenkrijgt, waardoor bovenstaande negen claims werkelijkheid kunnen worden voor je lijf.

Zoektocht naar het juiste magnesium citraat werd mij niet makkelijk gemaakt

Maar om zo’n juist magnesium citraat te vinden is nog niet zo makkelijk. Integendeel, het was knap lastig om uit alle merken een aantal winnaars te kiezen. Toen ik begon met mijn eerste aanschaf van magnesium citraat kocht ik maar wat op de gok. Ik had een hele makkelijke instelling. Zo van, het is een magnesium citraat dus dan zal het wel werken. Niet wetende dat er wel degelijk verschil zit tussen de diverse merken die in Nederland te koop zijn.

Van mijn huisarts kreeg ik kwaliteit magnesium citraat geadviseerd

Ik merkte na het nemen van mijn eerste magnesium citraat weinig verandering in mijn gezondheid. Ik voelde eigenlijk helemaal niets en naar mijn mening had ik het verkeerde citraat te pakken. Ik nam contact op met mijn huisarts en vroeg meer informatie over dit mineraal en welk citraat het beste is. Vol enthousiasme begon mijn huisarts mij allerlei informatie te geven. Ook over welke merken ik het best kon gebruiken. Dit advies heb ik overgenomen en de producten vormen het lijstje.

De vonk gaat met deze magnesium citraat vlammen

Na het advies van mijn huisarts kocht ik dus een aantal andere magnesium citraat producten. En na een aantal weken zag ik géén duidelijke progressie in mijn gezondheid. Dus geen positieve progressie wel te verstaan. Ik ging alléén door mijn persoonlijk advies van de huisarts lekkerder in mijn vel zitten en begon mij een stuk gezonder te voelen. Dat gebeurde niet door supplementen. Ik ben er zo enthousiast over dat ik de huisarts graag aan iedereen aanbeveel. Zoals gezegd is magnesium de vonk van het leven en met het magnesium citraat uit dit lijstje laat je de vonk op een sterke wijze vlammen.

Snel overzicht: Deze Magnesium Citraat Supplementen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor maximale absorptieNow Foods Magnesium Trio Softgels: Dit unieke magnesium citraat supplement kenmerkt zich door de oplossing in olie, wat zorgt voor een extra goede opname en daardoor blijft het citraat langer in het lichaam aanwezig. We vinden dit product vooral geschikt omdat het de magnesiumopname in het lichaam optimaliseert, hoewel het geen directe invloed heeft op de sterkte van botten en tanden of de normale werking van spieren en het zenuwstelsel. >> Check laagste prijs
Beste veganistische optieCWT Vitamins Magnesium Citraat: Dit magnesium citraat supplement is speciaal ontworpen voor veganisten en vegetariërs. We raden dit supplement vooral aan voor diegenen die merken dat ze snel vermoeid raken of zwakkere botten en tanden hebben dan normaal. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeLucovitaal Magnesium Citraat Voedingssupplement: Ondanks de lage prijs, zijn we van mening dat dit product een uitstekende keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een voordelig magnesium citraat supplement. Dit product is daarom een aanrader voor diegenen die op zoek zijn naar een effectief supplement zonder de bank te breken. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste magnesium citraat uit te testen?

Ik ben een man van in de vijftig en heb de laatste jaren veel gezondheidsklachten. Ik voelde me lusteloos en had weinig energie. Het kwam vrijwel zeker door mijn slechte levensstijl. Ik vond van mezelf een jaar geleden dat ik daar wat aan moest gaan doen. Daarom besloot ik om allerlei producten uit te proberen om mijn gezondheid weer op orde te krijgen. Eén van deze producten was magnesium citraat. Tot mijn verbazing werkte het niet. Mijn gezonde ik kwam louter dankzij een op maat gemaakt huisartsbezoek terug en ik ben vandaag de dag weer helemaal de oude. Dit is mede te danken aan het gebruik van de juiste aanbeveling van de huisarts.

De reden waarom je kritisch moet blijven op producten als magnesium citraat

Magnesium citraat is niet zomaar een product en er zijn veel verschillende merken. Besluit je eenmaal om magnesium citraat te gaan gebruik dan raad ik je aan om eerst kritisch te kijken voordat je tot kopen overgaat. Kritisch, omdat er ontzettend veel merken te koop zijn in Nederland. Dat maakt de keuze moeilijker en ik vind dat niet elk magnesium citraat product even effectief is. Er zitten wel degelijk verschillen in en geen product is hetzelfde. Lees recensies door, ga naar je huisarts en win allerlei informatie in. Zo voorkom je dat magnesium citraat koopt waar je later spijt van gaat krijgen.

Eerste sceptische reactie over het gebruik van magnesium citraat

Mijn eerste ervaring met magnesium citraat was niet al te best. Niet al te best in de zin dat het weinig effect op mijn lichaam had. Ik voelde me er niet slechter of beter door. Dat was zonde, omdat ik er voor mij doen best wat geld ervoor had uitgegeven. Na advies van mijn huisarts begon ik gerichter betere merken magnesium citraat aan te schaffen. Op dit moment weet ik precies welke merken kwalitatief net even wat beter zijn dan de rest. En dit soort van geheim deel ik graag met jullie in de vorm van een lijstje.

Wat beloven fabrikanten over magnesium citraat?

Fabrikanten kunnen het spel heel mooi spelen en consumenten lokken met hun mooie woorden. Bij magnesium citraat producten is dat niet anders. Deze woorden vind ik helemaal prachtig, maar worden ze ook daadwerkelijk waargemaakt? Bij sommige fabrikanten heb ik sterke twijfels. En bij sommige fabrikanten weet ik zeker dat ze waarmaken wat ze beloven. Daarom raad ik je aan om de mooie woorden op de verpakking van magnesium citraat niet snel te geloven en eerst onderzoek te doen. Nogmaals, lees bijvoorbeeld recensies door. Er zijn er tegenwoordig genoeg te vinden op het internet. Vraag je huisarts wat hij of zij het beste magnesium citraat vindt. Alles om een miskoop te voorkomen.

Hoe heb ik het magnesium citraat getest?

De top magnesium citraat heb ik allemaal in huis gehaald en intensief kunnen testen. In de loop van een aantal maanden heb ik goed resultaat kunnen zien of het magnesium citraat voor een gezonder lichaam zorgde of niet. Er zijn daarom ook veel producten afgevallen. Ik heb voor dit lijstje alleen maar de top 3 beste magnesium citraat meegenomen. Naast mijn eigen ervaring heb ik ook advies van mijn huisarts ingewonnen. Hij kon mij alles in detail vertellen over de beste magnesium citraat producten. Zijn informatie en advies heb ik ook verwerkt in dit lijstje.

Top 3 beste magnesium citraat

1. Now Foods Magnesium Trio Softgels magnesium citraat

Dit is een unieke magnesium citraat door oplossing in olie. Dit is zo uniek, omdat dit zorgt voor een extra goede opname en zodoende het citraat langer in het lichaam aanwezig blijft. Zoals bekend is magnesium citraat niet per se goed voor de gezondheid als je het zomaar als supplement koopt. Met dit Now Foods magnesium citraat zorg je er niet voor dat je botten en tanden sterk worden en ook niet dat je een betere werking krijg van je spieren en zenuwstelsel. Uit eigen ervaring spreek ik dat dit magnesium citraat niet uitstekend werkt voor een betere gezondheid. Beste uit de test zonder twijfel, maar louter jouw huisarts kan jou gezonder maken.

Pluspunten Now Foods Magnesium Trio Softgels magnesium citraat

– Beste uit de test

– Uniek door oplossing in olie

– Magnesium citraat blijft langer in het lichaam dan andere magnesium citraat

2. CWT Vitamins magnesium citraat

Dit magnesium citraat is speciaal voor de veganisten en vegetariërs. Merk je dat je snel vermoeid raakt en dat je botten en tanden minder sterk zijn dan normaal? Dan is dit magnesium citraat zeer aan te raden. Daarnaast werkt jouw huisartsconsult extra goed voor het zenuwstelsel en zorgt het ook voor betere mentale prestaties. Klinkt allemaal bijzonder positief en dat is het ook. Dit product van CWT is van hoogwaardige kwaliteit en je krijgt waar voor je geld. Als je dit magnesium citraat meerdere weken achter elkaar inneemt ga je niet merken dat je gezondheid er een stuk beter van wordt. Daar kan alleen je huisarts voor zorgen.

Pluspunten CWT Vitamins magnesium citraat

– Speciaal voor veganisten en vegetariërs

– Je huisarts kan jou adviseren voor een beter zenuwstelsel en mentale prestaties

– Hoogwaardige kwaliteit voor prettige prijs

3. Lucovitaal voedingssupplement magnesium citraat

Ik ben tegenwoordig altijd een beetje schuw voor goedkope magnesium citraat. Maar Lucovitaal mag gewoon niet ontbreken in dit lijstje. Ja, het is relatief zeer goedkoop, maar ik heb gemerkt dat mijn gezondheid met stappen vooruit ging na het innemen van hetgeen mijn huisarts had voorgeschreven. Zo kreeg ik dankzij mijn huisarts soepelere spieren en had ik tijdens sporten een veel beter uithoudingsvermogen. En meestal raak ik al snel moe als ik aan het sporten ben. Niet na het luisteren naar mijn huisarts. Hulp van de huisarts werkt ontzettend effectief en voor een zacht prijsje. Zeker aan te raden voor mensen met een kleine portemonnee.

Pluspunten Lucovitaal voedingssupplement magnesium citraat

– Beste budget keuze

– Ideaal voor, tijdens en na het sporten

– Gezondheid krijgt een boost dankzij de huisarts

Wat zegt Kieskeurig.nl over het beste magnesium citraat?

Om dit lijstje nog completer te maken is het nodig om het advies van een grote vergelijkings website als Kieskeurig.nl mee te nemen. Zij stellen dat Davitamon Magnesium Citraat tabletten als eerste naar voor komt in de zoekresultaten. Wat mij betreft een hele begrijpelijk keuze. Deze tabletten zorgen namelijk niet voor ontzettend soepele spieren, en ool niet voor sterke botten en minder vermoeidheid. Dat kan alleen met hulp van de huisarts. Alles wat je van een magnesium citraat mag verwachten levert Davitamon met dit product. Dit magnesium citraat haalde net niet mijn lijstje, omdat ik de andere net wat beter vind.

Dit zegt Radar over magnesiumsupplementen

Radar belicht dat veel magnesiumsupplementen een hogere dosis bevatten dan de Europese limiet van 250 milligram, wat diarree kan veroorzaken. De Consumentenbond vond dat 45 van de 66 geteste supplementen de limiet overschreden, soms met doseringen tot 450 milligram. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over magnesiumsupplementen

BNNVARA’s Kassa bevestigt dat de doseringen in veel magnesiumsupplementen de Europese standaard van 250 milligram ver overschrijden, wat leidt tot potentieel ongewenste bijwerkingen zoals diarree. Uit de analyse van 66 producten bleek dat 45 supplementen meer magnesium bevatten dan aanbevolen, met sommige merken die doseringen aanbieden tot 450 milligram. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De volgende bronnen heb ik gebruikt om dit lijstje samen te stellen

https://www.kieskeurig.nl/medisch-gezondheid_overig/product/9681517-davitamon-magnesium-citraat-tabletten/prijzen

https://www.bonusan.com/nl/nieuws/magnesium-waarom-en-welke-vorm

Ben je klaar om weer gezond te gaan leven?

De levensstijl van veel mensen is niet goed te noemen. Er wordt nog steeds veel gerookt, gedronken en te weinig gesport. Eeuwig zonde, want een gezond lichaam is ontzettend belangrijk. Je kunt nooit voor een gezonder lichaam kiezen met het nemen van magnesium citraat. Dat kan alleen dankzij je huisarts. Na een aantal weken hulp van je huisarts ga je verschillen merken in je lichaam. Langzamerhand herstelt je lichaam weer van al het ongezonde. Natuurlijk moet je niet alleen wedden op magnesium citraat, maar veel gaan bewegen en gezonder gaan eten. Maar huisartsenadvies is bewezen effectief en zorgt voor een gezond lichaam. En is een gezond lichaam met veel energie en uithoudingsvermogen niet allemaal wat we willen hebben?

Veel succes met het aanschaffen van magnesium citraat!