Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste multivitaminen voor de vrouw van 50+

Wanneer je als vrouw in de overgang terecht komt of boven de vijftig jaar zit, heeft het lichaam soms wat extra’s nodig. Voor velen is dit het moment dat ze merken dat de stofwisseling ineens een stuk langzamer gaat en dat kan je doen beslissen om je leven over een andere boeg te gooien. Je gaat meer bewegen, al is het een uurtje wandelen per dag, je gaat gezonder eten en je overweegt een multivitaminen voor de 50+ vrouw te proberen. Hieronder lees je over de drie besten.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze 50+ vrouwen multivitaminen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor een langdurige voorraadCentrum Women 50+: Deze multivitamines bieden een voorraad voor drie maanden met slechts één tablet per dag. Het is een goede bron van essentiële vitaminen en mineralen specifiek voor vrouwen boven de 50 jaar. De prijs is ook redelijk gezien de duurzaamheid van de voorraad. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor toegevoegde kruidenSwisse Vrouw 50+ Multivitaminen: Naast essentiële vitaminen en mineralen, bieden deze multivitamines ook ondersteunende kruiden specifiek voor vrouwen boven de 50 jaar. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor extra zinkLucovitaal Multi+ Compleet Vrouw: Deze multivitamines zijn een goede bron van zink, een belangrijk mineraal dat veel vrouwen missen. Met één tablet per dag kunt u uw vitaminetekorten aanvullen en de voorraad gaat bijna drie maanden mee. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste 50+ vrouwen multivitaminen

1. Centrum – Women 50+

In de pot van Centrum zitten 90 tabletten.

Pluspunten:

 • Je hebt voldoende aan een tablet per dag en daarmee red je het drie maanden met deze verpakking.
 • De prijs vinden we dan op de redactie heel erg meevallen als je hiermee alle nodige vitaminen binnenkrijgt.
 • Er zitten belangrijke vitaminen en mineralen in die je als vijftigplusser nodig hebt.

Minpunten:

 • Wat we jammer vinden is dat er vulstoffen en palmolie in deze tabletten zit. Daar kun je – ondanks dat je de vitaminen goed kunt gebruiken – moeite mee hebben.

2. Swisse – Vrouw 50+ multivitaminen

In de paarse pot van Swisse zitten 30 flinke tabletten.

Pluspunten:

 • Ook hier slik je er eentje per dag van en met een potje doe je dus een maand.
 • Behalve belangrijke vitaminen en mineralen krijg je met deze tablet ook kruiden binnen die het lichaam ondersteunen boven de vijftig jaar.

Minpunten:

 • Het is wel een grote tablet als je die moet doorslikken, ook al is het er maar eentje. Dit is denken we een van de grootste tabletten die we ooit in een review hebben beschreven, namelijk 2,5 centimeter. Dat kan tegen gaan staan.
 • Ook de prijs van deze multivitaminen voor vrouwen van 50+ is flink hoger dan die op nummer 1 in onze lijst. De kwaliteit van de ingrediënten is er wel naar.

3. Lucovitaal – Multi+ Compleet Vrouw

In de donkerrode verpakking van Lucovitaal zit standaard 90 tabletten.

Pluspunten:

 • Wat veel vrouwen gaan missen is zink en dat zit hier dus wel in.
 • Met een enkele tablet per dag slikken krijg je voldoende vitaminen binnen om je tekorten aan te vullen en met een pot doe je dan bijna drie maanden.

Minpunten:

 • Ook deze tablet is wat groter van formaat, maar gelukkig niet zo groot als die van Swisse. Wel moeten we zeggen dat het slikken van een capsule (gewone of gelcapsule met een zachter omhulsel) veel makkelijker gaat dan deze.

Beste multivitaminen speciaal voor de vrouwelijke vijftigplusser volgens de Consumentenbond of andere partijen

Volgens Radar staan multivitaminen op de tweede plek als het gaat om het slikken van voedingssupplementen. Het is niet bekend welk deel hiervan vrouw en vijftigplusser is. Wel blijken abonnementen voor voedingssupplementen steeds populairder te worden. De Consumentenbond heeft in 2019 een test gedaan waarbij ze niet zozeer gekeken hebben naar het geslacht, maar wel naar multivitaminen voor vijftigplussers.

Het blijkt echter dat de meeste merken maar wat in de tabletten stoppen en dat de hoeveelheden van elk bestanddeel niet echt afgestemd zijn op de doelgroep. Kassa geeft in een vraag van een klant maar weer eens aan hoe lastig het kan zijn om van een multivitaminen op abonnement af te komen. Misschien kun je toch beter zelf naar de winkel gaan of je vitaminen online verkopen in plaats van een abonnement te pakken.

Dit zegt Radar over Multivitaminen voor 50+ Vrouwen

Radar belicht de misleidende en verboden claims van supplementen en drankjes, inclusief multivitaminen, gericht op het verbeteren van de weerstand of het voorkomen van ziektes. Dit onderzoek van de Consumentenbond toont aan dat veel verkopers ongegronde beloftes maken, die vaak niet wetenschappelijk onderbouwd zijn en niet voldoen aan de richtlijnen van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). Voor 50+ vrouwen die op zoek zijn naar de beste multivitaminen, suggereert dit dat ze kritisch moeten kijken naar de claims die op deze producten worden gemaakt en zich moeten richten op supplementen met wetenschappelijk onderbouwde voordelen.Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Multivitaminen voor 50+ Vrouwen

BNNVARA’s Kassa vraagt prof. dr. Renger Witkamp, hoogleraar voedingsbiologie, naar de noodzaak van vitaminesupplementen, die ook relevant is voor 50+ vrouwen op zoek naar de beste multivitaminen. Witkamp stelt dat het dagelijks innemen van vitamines niet nodig is voor wie gevarieerd eet, omdat men doorgaans voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt via de voeding. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar multivitaminen voor de 50+ vrouw

https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/item/iedereen-aan-de-voedingssupplementen-wat-zijn-de-ervaringen/

https://cloudfront.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/consumentengids/2019/nummer-10—oktober/201910p10-test-multivitamines-voor-vijftigplussers.pdf

https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/auto-vervoer/wat-zijn-mijn-rechten-tot-annuleren-solay-multivitamine-tabletten-paketten

Kortom

Of en welke vitaminen en mineralen je tekort komt, is nog maar de vraag als je alle bronnen goed doorleest. Overweeg jij toch als vrouw en vijftigplusser een voedingssupplement te pakken? Zoek dan eerst goed uit waar je specifiek een tekort aan hebt. Iets slikken dat je lichaam al voldoende heeft, is namelijk lang niet altijd goed voor je lijf. En wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan ga je natuurlijk altijd eerst naar je eigen huisarts.