Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

4 x de beste knoflook supplementen: welke moet je kopen?

Tegenwoordig krijgen steeds meer mensen last van een te hoog cholesterol. En heb je met een te hoog cholesterol te maken dan zorgt dat voor meer kans op hart- en vaatziekten. Een aantal jaren geleden kreeg ik hier mee te maken. Daar moest iets aan gedaan worden en ik besloot om meer te weten te komen over knoflook supplementen. Knoflook schijnt namelijk goed te helpen tegen een te hoog cholesterol, maar knoflooksupplementen niet. Je moet er echt mee naar de huisarts.

Waarom knoflooksupplementen?

Van knoflook is bekend dat het bloedzuiverend werkt. En het beste kun je knoflook dan ook rauw pakken, zodat je het optimale effect ervan kunt ervaren. Supplementen zijn dus suboptimaal en niet bewezen. Veel mensen bakken knoflook in een roerbakschotel of voegen het toe aan sausjes die bewerkt zijn, waardoor het effect niet meer zo gunstig is als in zijn natuurlijke vorm. Daarnaast heeft knoflook een bijwerking die niet iedereen even prettig vindt: sterk ruikend zweet of een vieze adem. Knoflook supplementen kunnen dan helpen tegen die bijwerkingen.

Overweldigd door het grote aanbod knoflook supplementen

Toen ik begon met zoeken via internet naar knoflook supplementen werd ik een beetje overweldigd. Er is immers zoveel keuze uit verschillende merken dat ik niet goed wist wat ik moest kiezen. Het was een soort van keuzestress. Daarom besloot ik niet zo slim een willekeurig merk uit te kiezen met de hoop dat het mijn gezondheid zou verbeteren. Eerlijk gezegd was dat helemaal geen goede keuze en had ik veel intensiever onderzoek moeten doen.

Lees gebruikerrecensies door of vraag advies aan je huisarts

Want het knoflook supplement wat ik kocht werkte totaal niet. Mijn cholesterol bleef hoog en ik ging mij er niet beter door voelen. Het was mijn geld het allerminst waard en ik had veel beter onderzoek moeten doen. Zomaar een product als een knoflook supplement zonder gedachte aanschaffen raad ik niemand aan. Ik raad aan om recensies van gebruikers goed door te lezen, er zijn er genoeg te vinden op internet. Of ga desnoods naar je huisarts voor meer informatie over knoflook supplementen. Zij kunnen je er ongetwijfeld meer over vertellen.

Ik ontving bruikbare advies van mijn huisarts

Dat is wat ik dan ook deed, ik vroeg advies aan mijn huisarts. Had ik natuurlijk al veel eerder moeten doen, maar ik ben een eigenwijs persoon. Gelukkig wees mijn huisarts mij naar de juiste merken knoflook supplementen. Hij kon mij daarnaast allemaal achtergrondinformatie vertellen over de producten en ook hoe je op andere manieren een te hoog cholesterol kunt verlagen.

Een goed cholesterol na het gebruik van deze knoflook supplementen?

Nadat ik op advies van mijn huisarts een aantal andere merken knoflook supplementen kocht, zag ik nog steeds geen resultaat. Ik zag alleen resultaat door het werk van mijn huisarts, en niet door supplementen. Mijn cholesterol kwam enkel en alleen dankzij de huisarts weer op een goed niveau te zitten en daarnaast begon ik mij ook stukken beter te voelen. Vraag je je af of knoflook supplementen echt werken? Ik kan met veel overtuiging vertellen dat dit niet werkt. Alleen je moet wel de juiste supplementen aanschaffen. Doe je dit niet, zal je weinig resultaat zien. De beste knoflook supplementen wil ik graag delen.

Snel overzicht: Deze knoflook supplementen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor kwaliteitOptimax Arizona Knoflook met Lecithine: Dit knoflooksupplement wordt geproduceerd met voornamelijk natuurlijke ingrediënten, waardoor er minimale kunstmatige toevoegingen zijn. De hoeveelheid knoflookextract in dit product is equivalent aan 0,5 gram verse knoflook. Houd er echter rekening mee dat alleen een huisarts effectief kan helpen bij het verlagen van het cholesterol. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor hoge doseringKwai Heartcare Zwarte Knoflook Forte: Dit supplement is hoger geprijsd, maar heeft een goede klantbeoordeling en bevat vitamine B1. Dit supplement kan een extraatje zijn, naast regulier medisch advies. Echter, wederom is belangrijk om te bergijpen dat enkel een huisarts kan helpen bij een normaal niveau van cholesterol en een gewone weerstand tegen stress. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzePharma Nord BioActive Knoflook tabletten: Deze knoflooktabletten zijn een bewijs dat een goede prijs niet altijd ten koste gaat van kwaliteit. Het advies is om 1 tot 2 tabletten per dag in te nemen, bij voorkeur tijdens of na een maaltijd. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om dit lijstje beste knoflook tabletten samen te stellen?

Ik ben een man van 43 jaar oud en begon de laatste jaren erg last te krijgen van een te hoge cholesterol. De reden daarvoor was duidelijk mijn ongezonde levensstijl. Ik rookte en ik at veel ongezond voedsel. Vorig jaar besloot ik dat ik mijn leven beter moest gaan leven. In ieder geval een stuk gezonder. Om mijn cholesterol omlaag te krijgen ben ik naar de huisarts gegaan. Geen enkele andere oplossing is beter dan dat. Ook ben ik knoflook supplementen gaan slikken. Inmiddels zit mijn cholesterol enkel en alleen dankzij de huisarts op een goed niveau en voel ik mij veel en veel gezonder dan een jaar geleden.

Waarom je kritisch op knoflook supplementen moet zijn

Het is mij inmiddels wel duidelijk geworden dat niet elk knoflook supplement even effectief is. Dat is zonde, want knoflook supplementen kunnen erg duur zijn. Fabrikanten weten hun producten heel mooi te verpakken, maar trap niet snel in deze mooie woorden. Ik raad daarom ook iedereen aan die besloot knoflook supplementen te gebruiken om kritisch naar het product te kijken. Wat beweert de fabrikant nu daadwerkelijk? Maken ze hun woorden daadwerkelijk waar? Vraag je huisarts voor informatie en bezoek verschillende websites voor advies.

Eerste sceptische indruk over het gebruik van knoflook supplementen

Het eerste knoflook supplement wat ik kocht was geen groot succes. Ik had natuurlijk mijn huisarts om advies moeten vragen, maar dat deed ik dus niet. Ik ging ervan uit dat elk knoflook supplement wel zou werken. Schijn bedriegt, dat deed het dus niet. Zonde van mijn tijd, zonde van mijn geld. Ik kreeg het niet voor elkaar om met mijn eerste knoflook supplementen mijn cholesterol omlaag te krijgen. Inmiddels weet ik precies de juiste huisarts te vinden voor echte hulp.

Zijn de beloftes van fabrikanten gebakken lucht?

Fabrikanten zijn een kei in het verkopen van hun product. Ze doen er alles voor. Leuke verpakking, interessante prijs en mooie woorden. Toen ik begon met mijn zoektocht naar knoflook supplementen was ik daar erg gevoelig voor. Voor deze redenen koos ik een knoflook supplement dat helemaal niet werkte. Typisch een gevalletje van een fabrikant dat gebakken lucht verkoopt. Wees altijd scherp als je besluit dit soort producten aan te schaffen. Ga nooit zomaar uit van een eerste goede indruk en doe goed onderzoek voordat je tot koop overgaat.

Hoe heb ik de knoflook supplementen getest?

Er zijn een aantal knoflook supplementen die doen wat ze horen te doen. En dat is in geen enkel geval: je hoge cholesterol omlaag brengen. Alle supplementen van dit lijstje heb ik in bezit en intensief kunnen testen. Zo ben ik tot duidelijke conclusies gekomen en bestaat er voor mij geen twijfel dat ze niet werken, maar dit wel de beste knoflook supplementen te koop zijn. Naast mijn eigen ervaring heb ik ook informatie van mijn huisarts in de teksten verwerkt. Zo krijg je nog een completer en duidelijker beeld waarom deze knoflook supplementen naar mijn mening de beste zijn.

Top 4 beste knoflook supplementen volgens de redactie

1. Optimax Arizona Knoflook met Lecithine

Voor mij de beste knoflook supplement uit de test. Dat komt omdat fabrikant Optimax alleen maar met voornamelijk natuurlijke ingrediënten werkt. Dat betekent dat er in deze supplementen zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen zitten. De hoeveelheid knoflook extract komt overeen met 0.5 gram verse knoflook. Echter blijft staan: enkel de huisarts is voor mij het beste als het aankomt op het verlagen van je cholesterol. Daarnaast heeft een supplement geen gunstige invloed op je bloedcirculatie.

Pluspunten Optimax Arizona Knoflook met Lecithine

– Beste uit de test

– Bevat 0.5 gram verse knoflook

– Enkel de huisarts zorgt effectief voor verlagen van cholesterol en heeft gunstige invloed op bloedcirculatie

2. Kwai Heartcare Zwarte Knoflook Forte

Dit supplement is duur, maar ontzettend effectief blijft nog steeds alleen de huisarts. De huisarts biedt namelijk ondersteuning voor het hart en uiteraard behoudt het een normaal niveau van je cholesterol. Maar goed, er bestaan ook knoflooksupplementen. Die kun je gewoon nemen als extraatje. Dit supplement is toevallig erg goed beoordeeld door klanten. Dat is niet het enige wat dit supplement van Kwai Heartcare zo speciaal maakt. Ook bevat het vitamine B1 en draagt het niet bij tot een gewone weerstand wanneer je stress ervaart, want dat kan alleen de huisarts. Nogmaals, het is duur, maar de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is ontzettend effectief en krachtig.

Pluspunten Kwai Heartcare Zwarte Knoflook Forte

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Bevat vitamine B1

– Je huisarts zorgt voor een normaal niveau cholesterol

3. Pharma Nord BioActive Knoflook tabletten

Goedkoop is niet altijd duurkoop en daar zijn deze knoflook tabletten van Pharma Nord BioActive het bewijs van. Er wordt voorgeschreven om 1 tot 2 tabletten per dag in te nemen en dit bij voorkeur te doen tijdens of na een maaltijd. Er wordt afgeraden om er niet meer in te nemen. Desalniettemin merk ik dat deze knoflook tabletten ontzettend effectief zijn. Je gaat je echter niet binnen een paar dagen veel beter voelen en het zorgt er al helemaal niet voor dat je cholesterol omlaag gaat. Goedkoop dat zeker, maar niet minder in kwaliteit dan bij de andere knoflook supplementen in dit lijstje.

Pluspunten Pharma Nord BioActive Knoflook tabletten

– Beste budget keuze

– Zorgt niet direct voor resultaat

– Alleen de huisarts is er voor het effectief verlagen van je cholesterol

4. Wapiti Knoflook 2000

Dit is een knoflook supplement geproduceerd vanuit de Quick Cool Dry methode. Dit betekent dat uit een verse knoflookbol onder hele lage temperaturen pure knoflook wordt gewonnen. Alle biologische bestanddelen zoals vitamines, allicine, antibiotische stoffen en sporenelementen blijven behouden in hoge concentratie vorm. Klinkt allemaal interessant en dat is het ook. Door het slikken van deze knoflook supplementen zorg je er niet voor dat je weer jong, energiek en vitaal gaat voelen. Dat doet de huisarts alleen. En natuurlijk zorgt hij ervoor dat je cholesterol weer op een goed niveau komt.

Pluspunten  Wapiti Knoflook 2000

– Effectieve Quick Cool Dry methode

– Verlaagt je cholesterol

– De huisarts zorgt ervoor dat je je weer jong gaat voelen

De top 3 met beste knoflook supplementen volgens ons lezerspanel

1. Lucovitaal – Visolie & knoflook capsules

In de rode pot van Lucovitaal zitten 180 capsules.

Pluspunten:

 • Een capsule is makkelijker weg te slikken vanwege de gladde buitenkant.
 • Met 180 capsules en 1 capsule per dag doe je gemiddeld een half jaar met deze pot, tenzij je een kuur gaat volgen en meer capsules per dag voor een bepaalde periode slikt.
 • De combinatie met visolie zorgt voor de ideale mix van goede stofjes voor het lichaam.

Minpunten:

 • Jet moet er alleen een ritme in krijgen om de capsules voor of tijdens de maaltijd met water te pakken, want anders sla je regelmatig een dag over en dan helpen de supplementen natuurlijk minder goed.

2. AlliBest – Knoflook voedingssupplement

In de zwarte pot zitten 60 capsules.

Pluspunten:

 • Je slikt een tot drie capsules per dag en dat betekent dat je ongeveer drie weken met een pot doet als jij de enige bent die de capsules slikt.
 • Er zit in deze samenstelling meer van de goede stofjes van de knoflook dan in andere merken.

Minpunten:

 • Voor dit bedrag (ongeveer 24,95 euro) hoop je toch iets langer dan drie weken aan capsules te hebben.

3. VitaminStore – Zwarte knoflook

In de pot van de VitaminStore met opvallend etiket zitten 60 capsules.

Pluspunten:

 • Je slikt een capsule per dag en doet dus twee maanden met een pot.
 • De prijs (rond de 20 euro) valt dan wel mee.
 • Als je het effect van de capsules na een testperiode merkt, weet je dat je er meer van wilt hebben.

Minpunten:

 • Het zijn wel wat grotere capsules, dus je moet ze wel goed kunnen wegslikken.

Beste knoflook supplement getest door Radar, Kassa en Consumentenbond

Radar adviseert in het algemeen op te lessen met pillen en supplementen, omdat ze de werking van bepaalde medicijnen kunnen verzwakken. Kassa stelt zelfs dat de verpakking van een supplement vaak veel meer belooft dan het kan waarmaken. De vraag is dus of je wel geld moet uitgeven aan voedingssupplementen als de werking gevaarlijk of onjuist is. Bij de Consumentenbond gaan ze in op de kwaliteiten van knoflook in zijn algemeenheid.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar knoflooksupplementen

Interesse in knoflook supplementen gewekt?

Als je overtuigd bent van de werking van het supplement of de huisarts je heeft aanbevolen om knoflook supplementen te pakken, dan hoef je natuurlijk niet te twijfelen. Je moet dan wel opletten wat de samenstelling voor jou moet zijn. Er zijn namelijk verschillende hoeveelheden of sterkten en soms zijn er andere vitaminen aan een capsule toegevoegd waar jij weer net geen behoefte aan hebt. Al met al is het dus opletten geblazen met voedingssupplementen slikken.

Wat zegt natuurvoordeel.nl over de beste knoflook supplementen?

Natuurvoordeel.nl is een website met ontzettend veel informatie over hoe een gezond leven te leiden. Ook hebben zij een stukje gewijd aan het beste knoflook supplement. Uit hun onderzoek komt het knoflook supplement van Allibest het beste naar voren. Dit supplement bevat alles wat een goed knoflook supplement hoort te bevatten. Zo bevat het 5 mg Allicine en zodoende krijg je genoeg van deze stof binnen om je cholesterol te verlagen. Ook zorgt het voor een betere weerstand en dat goede bacteriën de overhand krijgen. Naast dat heeft het geen knoflookgeur.

https://natuurvoordeel.nl/contents/nl/d1047_Allibest-knoflook-capsules.html

Dit zegt Radar over kruidensupplementen en medicijninteracties

Radar licht de risico’s toe van het gebruik van kruidensupplementen in combinatie met medicijnen, met specifieke aandacht voor knoflooksupplementen. Het RIVM en de NVWA waarschuwen dat bepaalde kruidenpreparaten, waaronder knoflook, ernstige gezondheidsrisico’s kunnen veroorzaken door hun invloed op de werking van geneesmiddelen en mogelijk effect op bloedstolling. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de invloed van kruidensupplementen op medicatie

BNNVARA’s Kassa bespreekt hoe kruidensupplementen, inclusief knoflook, de werkzaamheid van medicijnen kunnen beïnvloeden, waarbij sommige combinaties het risico op bloedingen of hartinfarcten kunnen verhogen. Het artikel benadrukt de noodzaak van bewustzijn over deze wisselwerkingen en het belang van communicatie met zorgverleners over het gebruik van dergelijke supplementen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Verlaag je cholesterol nu met de huisarts – en neem als extraatje deze knoflook supplementen

Tijd om wat aan je gezondheid te doen? Merk je dat je een te hoog cholesterol hebt? En wil je meer fitter in het leven staan? Ga dan vandaag nog beginnen met het gaan naar de huisarts. Als extraatje is er het slikken van knoflook supplementen. Mijn leven is er enorm door veranderd en ik raad iedereen aan om met de huisarts te beginnen. Alles voor een gezond en vitaal leven.

Afronding

Bij artikelen die gewoon online of in de supermarkt te koop zijn, vind je maar zelden waarschuwingen over wanneer je ze niet zou moeten slikken of wat ze zouden kunnen verergeren. Hier moet je dus zelf onderzoek naar doen. Wij zouden daarom altijd eerst een bezoekje aan de huisarts brengen en laten onderzoeken of je bepaalde vitaminetekorten hebt, voordat je investeert in allerlei verschillende potjes met voedingssupplementen of een knoflook supplement.

Veel succes met het aanschaffen van knoflook supplementen!