Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste multivitaminen voor de man

In de tijd van het jaar dat het wat lastiger is om groenten en fruit van het seizoen te eten en je geneigd bent wat minder goed voor jezelf te zorgen, kan een multivitamine voor mannen uitkomst bieden. Het beetje tekort dat je hebt, vul je zo makkelijk weer aan. Je moet er dan alleen achter zien te komen wat de beste mannen multivitaminen zijn en daarom helpen we je met deze review een handje. Lees verder over de drie beste multivitaminen speciaal voor de man.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze mannen multivitaminen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor volledigheidBody & Fit Premium – Men’s Essentials: De complete formule van Body & Fit levert een scala aan essentiële voedingsstoffen, variërend van collageen voor de huid tot biotine voor nagels en haren. Hoewel het prijspunt hoger is, vonden we de kwaliteit van de ingrediënten de investering waard. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitverhoudingDavitamon – Compleet Man Multivitaminen en Mineralen: De multivitaminen van Davitamon zijn voordelig geprijsd en bieden een breed scala aan voedingsstoffen. Bovendien heb je met slechts één tablet per dag een volledige dosis. Hierdoor ben je verzekerd van een maand voorraad. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor slikcomfortNOW Foods – Adam Softgels – Superior Men’s Multi Vitamins: De softgels van NOW Foods zijn ideaal voor degenen die moeite hebben met het slikken van harde capsules. Ze zijn ontworpen om gemakkelijk door te slikken en bieden een superieure mix van multivitaminen. Hoewel je er drie per dag moet slikken, is de pot met 180 stuks voldoende voor twee maanden gebruik. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste mannen multivitaminen

1. Body & Fit Premium – Men’s Essentials

In de verpakking zitten 60 capsules die makkelijk weg te slikken zijn.

Pluspunten:

  • Je slikt twee van deze capsules per dag en doet dus een maandje met de verpakking.
  • In de capsules zit van alles om je tekorten aan te vullen, van collageen voor de huid tot biotine voor nagels en haren.

Minpunten:

  • Je betaalt bijna een euro per dag voor deze multivitamine en dat kan dus als je het per jaar bekijkt om een aardig bedrag in totaal gaan als je geen aanbiedingen tegenkomt.

2. Davitamon – Compleet Man Multivitaminen en Mineralen

In de doordrukstrips van Davitamon zitten 30 tabletten.

Pluspunten:

Je slikt er hier maar eentje per dag van en doet dus ook ongeveer een maand met de mannen multivitaminen van Davitamon.

Als je naar de prijs kijkt, is dit dus een stuk voordeliger. Je moet alleen de specificaties met de vitaminen bekijken of het ook juist dat tekort aanvult dat jij hebt.

Minpunten:

  • Veel pillen van Davitamon zijn rond en daarmee makkelijker weg te slikken dan deze die langwerpig zijn.

3. NOW Foods – Adam Softgels – Superior Men’s Multi Vitamins

In de grote witte pot van NOW Foods zitten 180 capsules met een zacht omhulsel.

Pluspunten:

De softgels (zoals deze capsules genoemd worden) zijn voor velen makkelijker weg te slikken, doordat ze niet zo hard achter in je keel voelen tijdens het doorslikken. Ze blijven dan ook minder vaak in je keel steken en spoelen fijner met water weg.

Minpunten:

Van deze moet je er wel drie tegelijk slikken, maar dat betekent nog steeds dat je met deze verpakking twee keer zo lang doet als je de inhoud met de nummer 1 en 2 van deze lijst vergelijkt. De prijs is wel veel goedkoper, terwijl het merk wat minder bekend is.

Beste multivitamine voor de man getest door Kassa, Radar en Consumentenbond

Volgens Radar zijn multivitaminen, ongeacht of ze specifiek voor mannen of vrouwen bedoeld zijn, niet altijd goed voor de mens. Je doet er daarom goed aan om uit te zoeken wat je tekort is en welk voedingssupplement dit tekort kan aanvullen. De Consumentenbond vertelt over een vitaminetest die je kunt doen om eventuele tekorten te achterhalen. Bij Kassa besteden ze aandacht aan een fabeltje over multivitaminen, namelijk dat het hartinfarcten kan voorkomen.

Dit zegt Radar over Multivitaminen voor Mannen

Radar waarschuwt voor misleidende claims bij supplementen, inclusief multivitaminen voor mannen. Het onderzoek van de Consumentenbond toont aan dat veel producten ongegronde beloftes maken over gezondheidsvoordelen. Dit benadrukt het belang van kritisch kijken naar de claims en het kiezen van wetenschappelijk onderbouwde producten. Mannen, vooral boven de 50, worden aangeraden om supplementen met bewezen effectiviteit te selecteren. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Multivitaminen voor Mannen

BNNVARA’s Kassa bespreekt of multivitaminen echt nodig zijn voor het verhogen van de weerstand bij mannen. Volgens prof. dr. Renger Witkamp is een gevarieerd dieet meestal voldoende voor het verkrijgen van alle noodzakelijke voedingsstoffen, waardoor dagelijkse multivitaminen overbodig kunnen zijn. Dit advies helpt mannen bij het maken van geïnformeerde beslissingen over het gebruik van supplementen en benadrukt het belang van een gezonde voeding. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar mannen multivitaminen

Als man multivitaminen kopen? Doe dit eerst

Breng een bezoek aan je huisarts als je klachten hebt die je doen vermoeden dat je een vitaminetekort hebt. Hij kan bepaalde twijfels wegnemen, je klachten verder laten onderzoeken of een test laten uitvoeren om je vermoedens te bevestigen. Daarna kan hij ook nog advies geven over welk merk voor jou de juiste hoeveelheid van elke vitamine bevat.

Kortom

Ga je thuisapotheek niet aanvullen totdat je zeker weet waar het je aan ontbreekt. Het gevaar van voedingssupplementen is namelijk dat ze zonder recept verkrijgbaar zijn en dat er op internet van alles over te vinden is waardoor je gaat denken dat je niet zonder kunt. Sommige pillen kunnen echter ook kwaad doen en dat wil je het liefst voorkomen. Ga daarom niet zomaar experimenteren en zet je gezondheid niet op het spel.