Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste levertraan in capsules

Levertraan heeft niet echt een lekkere klank en daarom slaan veel mensen het over als ze hun mandje met voedingssupplementen aan het vullen zijn. Als men zou weten waar het vandaag gehaald wordt, zou er waarschijnlijk nog minder snel voor gekozen worden. Toch heeft levertraan bepaalde goede eigenschappen wanneer je er een tekort aan hebt. Als je de keuze tussen levertraan in drinkbare vorm of capsules om te slikken hebt, kun je voor een van de drie onderstaande levertraan capsules gaan als je de smaak van de vloeistof niet lekker vindt.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze levertraan in capsules raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor prijs-kwaliteitverhoudingMattisson Health Style Absolute: Met slechts één capsule per dag, heb je bijna vier maanden plezier van één potje. De prijs van deze capsules is vergelijkbaar met andere merken, maar de lange houdbaarheid geeft het een voorsprong. Het enige minpunt kan zijn dat de capsules iets groter zijn, maar het gladde omhulsel helpt bij het slikken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gemakOrthovitaal: Deze softgel capsules zijn gemakkelijker door te slikken dan harde pillen. Met twee capsules per dag, kom je ongeveer twee maanden uit met één pot. Daarna kan je overstappen naar één capsule per dag, wat deze optie een goede keuze maakt voor degenen die zoeken naar gebruiksgemak. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor extra vitaminesElvitaal: Deze levertraan capsules hebben extra vitamine A en D toegevoegd, dus je hoeft deze vitamines niet meer los bij te kopen. Hoewel de initiële kosten hoger zijn, gaat deze pot het langst mee. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste capsules met levertraan

1. Mattisson Health Style Absolute – Levertraan olie voedingssupplement

In een pot zitten 120 capsules.

Pluspunten:

  • Je hoeft maar een enkele capsule van dit supplement te slikken en daardoor doe je bijna vier maanden met een pot als je de enige bent die de levertraan nodig heeft.
  • De prijs van deze capsules is okay en vergelijkbaar met andere merken.

Minpunten:

  • De capsules zijn ongeveer twee centimeter groot en ondanks het gladde omhulsel, kan het toch lastig zijn om ze door je keel te laten glijden. Als jou dit gebeurt, kun je misschien beter toch een vloeistof kiezen. De smaak kun je verminderen door het aan een smaakvol toetje toe te voegen of door een merk met een smaakje te kiezen.

2. Orthovitaal – Levertraan voedingssupplement met vitamine A en D

Ook dit zijn zachte capsules en er zitten er 120 in de witte pot van Orthovitaal.

Pluspunten:

  • Van dit merk slik je twee capsules per dag en dat houdt in dat je ongeveer twee maanden met een pot doet.
  • Na verloop van tijd kun je overstappen op een enkele capsule per dag.
  • Het is daarom in verhouding nog steeds iets duurder dan de nummer een in deze lijst.

Minpunten:

  • Ondanks de softgel capsule – die makkelijker wegslikt dan een harde pil – zijn ze nog steeds best groot en niet iedereen zal dit fijn vinden.

3. Elvitum – Elvitaal levertraan met vitamine A en D

In de witte pot met groene deksel zitten 400 capsules.

Pluspunten:

  • Je mag 1 capsule per dag en daarmee is dit de pot waarmee je het langst doet. (Je moet dan wel op de houdbaarheidsdatum letten nadat je hem geopend hebt.)
  • Aan deze capsule is extra vitamine A en D toegevoegd en die hoef je dus niet meer los erbij te kopen.

Minpunten:

  • Deze levertraan is in aanschaf duurder, maar je doet er wel langer mee.

Beste levertraan capsule getest door Kassa, Radar, Consumentenbond

Radar geeft vooral aan dat consumenten door de bomen vaak het bos niet meer zien als het om voedingssupplementen gaat. Er zitten zoveel haken en ogen aan supplementen, dat je er echt goed aan doet om niet zelf te gaan experimenteren en altijd je huisarts raadpleegt. In het artikel van de Consumentenbond kun je een begin maken met te lezen over vitaminen die je lichaam binnen zou moeten krijgen en hoe eventueel een voedingssupplement je tekorten kan aanvullen.

Bij Kassa hebben ze een hele aflevering besteed aan levertraan en omega-3. Misschien is het de moeite waard om deze aflevering eens terug te kijken, voordat je besluit wat je gaat kopen.

Radar over het Kiezen van Voedingssupplementen

Radar benadrukt dat ondanks de overvloed aan voedingssupplementen, deze een goede aanvulling kunnen zijn op je dieet, mits zorgvuldig gekozen. Het artikel licht toe hoe je uit de diverse varianten en merken het juiste supplement kiest, zoals magnesium, en adviseert om de ingrediëntenlijst en aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te controleren om overconsumptie te vermijden. Dit advies is relevant voor consumenten die overwegen levertraan in capsules te kopen, door te benadrukken dat een bewuste keuze essentieel is. Lees het volledige artikel van Radar.

BNNVARA’s Kassa over Vitamine D Suppletie

BNNVARA’s Kassa legt uit hoe je voldoende vitamine D kunt binnenkrijgen, vooral in de winter of tijdens periodes van veel binnen zijn. Naast zonlicht, zijn vis, vlees, eieren, en bepaalde zuivelproducten goede bronnen van vitamine D. Voedingssupplementen kunnen ook helpen, vooral voor ouderen die risico lopen op een tekort. Het artikel adviseert om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden om vitamine D-vergiftiging te voorkomen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar levertraancapsules

Kortom

Een voedingssupplement als levertraan in capsulevorm is niet voor elk probleem de oplossing. In de meeste gevallen kun je zelfs beter de natuurlijke variant kiezen in plaats van weer voor een extra pilletje of drankje te gaan. Medische tests kunnen prima uitwijzen of je lichaam iets te kort komt en zo ja, waar het dan precies aan scheelt.

Wij zouden altijd adviseren contact met je huisarts te houden over dit soort onderwerpen, aangezien je ook kwaad kunt doen met vitaminen waar je er in je lichaam al lang genoeg van hebt. Vroeger dacht men dat als je te veel vitamine C binnen kreeg, je het overschot gewoon weer uitplaste. Maar niks blijkt minder waar en een ‘te veel’ van iets is dus nooit goed.