Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste haarverstevigers

Een haarversteviger kan van alles zijn: een verstevigende schuim, verstevigende spray, maar ook een gel of mud kan je haar net dat beetje versteviging geven waar je naar verlangt. Het belangrijkste is dan ook dat het je haren ondersteunt. Dat ze voller lijken als je slap of fijn haar hebt. Dat het in model blijft als je vol haar of een bos met krullen. En dat er volume en model in blijft zitten, het liefst de hele dag lang. We testen vandaag haarverstevigers en dit zijn de drie besten:

Snel overzicht: Deze haarverstevigers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor textuur en volumeAndrélon Pink – Beach Texture Sea Salt Spray: Dit product heeft het unieke vermogen om het hele jaar door textuur en volume aan je haar toe te voegen. Het biedt het effect van zeewater, waardoor je haar stugger wordt en er meer golven of krullen in kunnen ontstaan. Het is een echte aanrader voor versteviging en voor voller haar. Bovendien, het handpompje betekent dat je geen gassen verbruikt, wat milieuvriendelijker is. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor wortelverstevigingFudge – Big Hair – Raise The Roots: Deze crème is speciaal ontworpen om het haar vanaf de wortels te versterken. Het biedt ook bescherming tegen warmte van stylingapparaten. Het unieke aan dit product is de applicator die ervoor zorgt dat je alleen gebruikt wat je nodig hebt. Het wordt direct op de haarwortels aangebracht, dus het werkt precies waar het moet. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor haarherstel Olaplex – N° 0 Intensive Bond Building Hair Treatment: Dit haarverstevigingsproduct is uniek omdat het niet alleen verstevigt, maar ook helpt bij het herstellen van het haar. Het is anders dan andere producten omdat het wordt aangebracht op droog haar en ten minste tien minuten moet inwerken voor het beste resultaat. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste haarverstevigers voor een consequente look

1. Andrélon Pink – Beach Texture Sea Salt Spray

Ondanks wat de naam doet vermoeden, is deze spray echt niet alleen voor in de zomer als je die beach uitstraling wilt hebben. Je kunt de spray het hele jaar door gebroken om volume in het haar te krijgen.

Pluspunten:

Je weet al wat het effect van zeewater op je haar is. Het is wat stugger en tegelijkertijd kunnen er meer golven of krullen in je haar verschijnen. De strengen pakken wat meer samen en hierdoor krijg je een hele andere haardos dan wanneer je net onder de douche uitkomt en je haar gewassen hebt. Voor versteviging en ondersteuning van voller haar is dit een echte aanrader.

Door het handpompje verbruik je geen gassen en dat is beter voor het milieu.

Minpunten:

  • Het haar kan er wel wat doffer door worden, dus je moet echt uitproberen welke hoeveelheid voor jou de beste balans van volume en genoeg glans brengt.

2. Fudge – Big Hair – Rase The Roots

Deze crème is niet alleen goed voor versteviging van het haar vanaf de wortels, maar helpt ook tegen apparaten die je voor je haar gebruikt die warmte afgeven.

Pluspunten:

  • Je gebruikt door de applicator alleen wat je echt nodig hebt, door deze bij het splitsen van je haar met een kam direct op de haarwortels aan te brengen. Je smeert de crème dus niet door je hele haar, maar alleen op de plek waar het werkt.

Minpunten:

  • Ondanks de geringe hoeveelheid die je nodig hebt, is het wel een redelijk kleine verpakking (maar 75 milliliter) en daarvoor betaal je soms bijna 20 euro. Dat vinden we best prijzig en met andere, soms goedkopere producten kun je hetzelfde effect bereiken.

3. Olaplex – N° 0 Intensive Bond Building Hair Treatment

Deze fles met vloeistof zorgt voor het herstellen van het haar en tegelijkertijd brengt het de nodige versteviging aan.

Pluspunten:

  • In tegenstelling tot veel andere producten breng je deze vloeistof aan op droog haar en dus niet zoals schuim in vochtig haar. Je laat het daarna minimaal tien minuten intrekken voordat je verder gaat met het in model brengen van je haar.

Minpunten:

  • Ook dit is een redelijk prijzig product, maar je krijgt in ieder geval meer inhoud in een flesje. Wat we jammer vinden is dat er geen sprayknop op de fles zit. Het zou veel makkelijker zijn geweest om de vloeistof over het haar te verdelen door het te sprayen.

Beste haarverstevigers getest door Radar, Consumentenbond en Kassa

Radar heeft een vergelijkingstest met haarverstevigers gedaan, maar deze test is wel al flink wat jaren oud. Andrélon scoorde hierin een 9. Bij Kassa of de Consumentenbond zijn geen tests gedaan om producten ter versteviging van het haar te vergelijken. Dat is jammer, want we merken dat er wel behoefte is aan reviews met dit soort producten.

Dit zegt Radar over biotine en haarstevigheid

Radar onderzoekt of biotinesupplementen effectief zijn tegen haarverlies, een claim die vaak gemaakt wordt door influencers en grote bedrijven. Biotine, ook bekend als vitamine B8, is essentieel voor het omzetten van voedsel in energie en speelt een rol bij de gezondheid van haar, huid en nagels. Echter, volgens arts en onderzoeker Hans van Montfort, is de effectiviteit van biotinesupplementen beperkt. Tenzij er sprake is van een biotinetekort, iets wat zelden voorkomt gezien biotine ruim aanwezig is in een normaal dieet, zullen supplementen weinig tot geen verbetering bieden voor haargroei. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over verboden stoffen in haarproducten

BNNVARA’s Kassa belicht het verbod op de geurstof Lilial in cosmetische producten, waaronder shampoos, wegens de schadelijke effecten op de vruchtbaarheid. Vanaf maart 2022 is Lilial, vanwege zijn reprotoxische eigenschappen, verboden in de EU. Consumenten worden aangeraden om oude producten die deze stof bevatten te vermijden en te letten op termen zoals butylphenyl methylproional of BMHCA op etiketten. Ondanks het verbod, kunnen oudere producten nog in omloop zijn. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar haarversteviging

Conclusie

De drie producten waar je hierboven over hebt kunnen lezen, scoren goed op hun verstevigende eigenschappen. Toch kan het niet het juiste product voor jouw haar zijn. Je doet er daarom goed aan om eerst eens goed naar je eigen haar te kijken om te analyseren waar je werkelijk behoefte aan hebt. Is de versteviging bedoeld voor volume? Of wil je er een weelderige haardos mee in toom houden? Hiervoor kan een verstevigende mousse bijvoorbeeld ook goed werken.