Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Ken jij de kracht van curcuma al? Dit zijn de beste curcuma capsules

Curcuma, ook wel geschreven als Kurkuma is een natuurlijke stof die ook in capsulevorm beschikbaar is. deze harde omhulsels zijn meestal gemaakt van uitgehard gelatine waarin het kurkumapoeder besloten ligt. De hoeveelheid is speciaal afgestemd op wat je op dagelijkse dosis nodig hebt. Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd en bevat veel gezonde eigenschappen. Benieuwd wat de allerbeste curcuma capsules zijn? Je ontdekt het in ons review.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze Kurkuma / Curcuma Capsules raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor biologische ingrediëntenNature Wise – Turmeric Curcumin with Organic Ginger and BioPerine: Deze capsules zijn niet alleen krachtig, maar ook biologisch. We waren onder de indruk van de toevoeging van gember en zwarte peper, wat de werking van de kurkuma versterkt. Let op, je moet wel drie pillen per dag innemen. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor langdurig gebruikNature’s Garden – Curcuma capsules: Deze optie biedt een langere voorraad, met 200 capsules per pot. Hoewel de concentratie iets lager is, vinden we de duurzaamheid van dit product aantrekkelijk. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor compacte voorraadNature’s Way – Turmeric tablets: Hoewel deze pot minder tabletten bevat, kan het een goede optie zijn als je een kleinere voorraad wilt. Je moet wel drie tabletten per dag innemen, dus houd er rekening mee dat deze pot slechts voor ongeveer 3 weken is. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met beste kurkuma pillen en kurkuma supplementen (turmeric) volgens onze redactie

Kurkuma (of turmeric in het Engels) is steeds populairder aan het worden, zowel de gewone, kleine wortelvormige groente (of smaakmaker) zoals je hem in de winkel krijgt als het kruid in poedervorm. Dat kurkuma in voedingssupplementen zou opduiken mag dan ook geen verrassing meer zijn. Wat wel verrassend is, is dat onderzoeken nog steeds aan moeten tonen wat nu werkelijk de goede eigenschappen van het Aziatische worteltje zijn.

1. Nature Wise – Turmeric Curcumin with Organic Ginger and BioPerine

In deze pot zitten 180 capsules met kurkuma.

Pluspunten:

 • Er zit ook nog gember en zwarte peper in deze capsules en die zouden de werking van kurkuma nog verder versterken.
 • Met drie pillen per dag doe je ongeveer twee maanden met deze pot.
 • Je bent dan minder dan een halve euro per dag kwijt aan dit voedingssupplement.
 • Nature Wise gebruikt alleen biologische ingrediënten die niet afkomstig zijn van genetisch gemanipuleerde gewassen.
 • De capsules zijn ook geschikt voor veganisten.

2. Nature’s Garden – Curcuma capsules

In de felgroene pot van Nature’s Garden zitten 200 capsules.

Pluspunten:

Je slikt twee capsules per dag en doet dus ruim drie maanden met de hoeveelheid in deze pot.

De concentratie ligt iets lager van het hoofdingrediënten, vergeleken met de vorige kurkuma pillen in deze top 3.

Minpunten:

 • De prijs ligt iets boven die van Nature Wise, maar heel veel scheelt het ook niet. Wel zit er een groter verschil in het percentage kurkuma dat er in de capsules verwerkt zit. Verder kunnen we niet ontdekken of de kurkuma van biologische teelt komt.

3. Nature’s Way – Turmeric tablets

Deze pot bevat een stuk minder tabletten, namelijk 60.

Pluspunten:

 • Je pakt drie van deze tabletten verdeeld over de dag en dat betekent dat je het ongeveer 3 weken redt met deze pot.

Minpunten:

 • Als je niet aan andere kurkuma pillen kunt komen, zijn deze misschien prima voor nu, maar ze zijn in verhouding wel een heel stuk duurder als de nummer 1 en 2 in deze top 3 je er drie per dag moet pakken.

Beste kurkuma supplement volgens Radar, Kassa en Consumentenbond

Radar gaat in op wat kurkuma eigenlijk is en wat voor eigenschappen het kruid zou hebben. Ze geven ook verschillende manieren van hoe je kurkuma in de keuken kunt gebruiken, behalve het als supplement te slikken. Bij de Consumentenbond wordt kurkuma in verband gebracht met voedingshypes. Hoort kurkuma in het rijtje thuis of niet?

Verder komt er een verontrustend bericht van Kassa, want daarin komt de medische wereld aan het woord en zij geeft aan dat kurkuma niet goed samengaat als je behandeld wordt voor borstkanker. De kurkuma botst met een van de ingrediënten in de hormoontherapie die bij borstkanker wordt toegepast. Uitkijken dus.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar kurkuma supplementen

Op zoek naar kurkuma pillen? Kijk niet verder

Als je verder gewoon gezond bent, kun je natuurlijk elk voedingssupplement slikken dat je maar wilt. Je loopt dan geen risico op een botsende werking met een medische behandeling. Toch kan een voedingssupplement soms minder goed doen dan je denkt. Waarom? De meeste mensen doen namelijk meer dan alleen een supplement slikken. Ze gaan meer water drinken, gezonder eten en vaak ook meer bewegen. Gewicht kwijt raken of je fitter voelen heeft daar dan waarschijnlijk meer mee te maken dan met het kurkuma voedingssupplement. Dat geeft stof tot nadenken.

Conclusie van onze redactie

Als voor jou als een paal boven water staat dat kurkuma het middel is dat je wilt slikken (in plaats van het gewoon in de keuken te gebruiken), dan moet je dat zeker doen. In onze top 3 tref je drie kwalitatief goede producten aan die je kunt proberen.

Onze expertise op curcuma gebied

Toen we voor het eerst van curcuma hoorden, waren we meteen geïnteresseerd. Dit unieke geelwortelextract heeft iets bijzonders in zich. We gingen uitgebreid op onderzoek uit en hebben door onze persoonlijke ervaringen flink wat expertise weten op te bouwen. Zoals met elk artikel dat we schrijven, doen we eerst uitgebreid onderzoek naar de producten die we reviewen.

Kritisch blijven op het curcuma aanbod

Uiteraard willen we niet zomaar de eerste de beste curcuma aanraden. Uit ons onderzoek is namelijk gebleken dat er groot verschil in kwaliteit bestaat. Daarom letten wij extra goed op het volgende:

Onze curcuma onderzoekscriteria

 • Goed curcuma poeder is bewezen effectief
 • Heeft bewezen gezondheidseffecten
 • Is gemakkelijk in te nemen
 • Is ideaal voor dagelijks gebruik
 • Is beschikbaar voor een eerlijke prijs
 • En krijgt goede reviews.

Dit zijn de best beoordeelde producten uit ons gebruikersonderzoek

Tot slot hebben we ook onze volgers als testpanel gebruikt. Het resultaat vind je hier:

Capsule 1: het ©VM Premium Probiotica Pakket – 100 Capsules is de beste algemene keuze curcuma capsule

 • Speciaal samengesteld door drogisten en apothekers
 • Gebaseerd op basis van wetenschappelijk onderzoek
 • Zeer hoge concentratie werkzame ingrediënten
 • Zonder nare bijwerkingen
 • Handige pilvorm
 • Verrijkt met kurkuma, magnesium en vitamines voor darmen en spijvertering.
https://www.bol.com/nl/nl/p/vm-premium-probiotica-pakket-100-capsules-gepatenteerde-formule-gebaseerd-op-wetenschap-optimale-absorptie-darmen-spijsvertering-vitamines-magnesium-kurkuma/9300000113108735/?bltgh=jzWosqxBHqFDwXYBiJJMSg.2_6.8.ProductTitle

Capsule 2: de Healthspan Opti-kurkuma is de beste budgetoptie

 • Ideale budgetoptie curcuma capsule
 • Ruime toevoeging van vitamine C
 • Uitstekende absorptie van werkzame stofjes
 • Volledig veganistisch
 • Handige uitprobeer verpakking.
https://www.bol.com/nl/nl/p/healthspan-opti-kurkuma-30-capsules-500mg-novasol-curcumine-20mg-vitamine-c-toegevoegd-185-keer-beter-geabsorbeerd-7-keer-sneller-werkend-dan-standaard-kurkumapoeder-veganistisch/9300000065136390/?bltgh=jzWosqxBHqFDwXYBiJJMSg.2_6.18.ProductTitle

Capsule 3: de WeightWorld Biologische Kurkuma is verrijkt met zwarte peper en gember

 • Met biologisch kurkuma wortelpoeder en gemberwortelpoeder
 • Ook verrijkt met zwarte peper en magnesium
 • Ideaal voor dagelijks gebruik
 • Handige grootverpakking
 • Zorgt ervoor dat het opgeblazen gevoel verdwijnt.
https://www.bol.com/nl/nl/p/weightworld-biologische-kurkuma-met-zwarte-peper-en-gember-1140-mg-180-capsules/9300000070291752/?bltgh=jzWosqxBHqFDwXYBiJJMSg.2_6.7.ProductTitle

Capsule 4: de COMPLEX BIO – kurkuma capsules van NUTRIMEA vormen een complete detox kuur

 • Ideaal voor een detox kuur en het afvoeren van gifstoffen
 • Laat het opgeblazen gevoel verdwijnen
 • 100% biologische ingrediënten
 • Verrijkt met kurkuma, rammenas en artisjok
 • Goed voor lever en bloedcirculatie, plus de spijsvertering
 • Volledig Nederlandse expertise.
https://www.bol.com/nl/nl/p/afvallen-detox-complex-bio-kurkuma-nutrimea-90-capsules/9200000101110717/?bltgh=jzWosqxBHqFDwXYBiJJMSg.2_6.10.ProductTitle

Capsule 5: de Puritan’s Pride Turmeric Curcumin 1000 mg biedt de meest volledige ondersteuning

 • Verrijkt met werkzame planten en kruiden
 • Uitstekende kwaliteit curcuma capsules
 • Snelle levering
 • Verbetert de doorbloeding.
https://www.bol.com/nl/nl/p/puritan-s-pride-turmeric-curcumin-1000-mg-kurkuma-en-zwarte-peper-60-capsules/9200000084470408/?bltgh=jzWosqxBHqFDwXYBiJJMSg.2_6.11.ProductTitle

Capsule 6: de Vitamine D3 20000iu met KURKUMA is volledig vegan én halal

 • Handig kurkumasupplement verrijkt met vitamine D
 • Eén capsule per week is al voldoende
 • 100% veganistisch en halal
 • Gecertificeerd door het BRC (British Retail Consortium) en voldoet aan de ISO 9001-normen.
https://www.bol.com/nl/nl/p/vitamine-d3-20000iu-met-kurkuma-vegetarian-halal-certified-30-capsules-vit-d3-by-hashmats/9300000121012746/?bltgh=jzWosqxBHqFDwXYBiJJMSg.2_6.12.ProductTitle

Capsule 7: de After D Recovery met kurkuma is ideaal voor herstel van een kater

 • Ideaal supplement dat de effecten van een kater verkleint
 • Rijk aan kurkuma, maar ook Acaibes, melkdistel, gember, vitamine A en meer
 • 100% biologisch en veganistisch
 • Snelle werking.
https://www.bol.com/nl/nl/p/after-d-recovery-anti-kater-herstel-na-alcohol-hangover-acaibes-antioxidanten-vitamine-a-melk-distel-gember-kurkuma-100-biologisch-vegan-capsules-a/9300000105419712/?bltgh=jzWosqxBHqFDwXYBiJJMSg.2_6.13.ProductTitle

Capsule 8: de Kurkuma Capsules met Zwarte Peper – 120 Capsules zijn volledig biologisch gecertificeerd

 • Grootverpakking capsules
 • Ideaal voor dagelijks gebruik
 • Hoge concentratie werkzame stoffen
 • Verrijkt met Kurkuma en zwarte peper
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
 • En snelle bezorging.
https://www.bol.com/nl/nl/p/kurkuma-capsules-met-zwarte-peper-120-capsules-600mg-biologisch-gecertificeerd-nutrikraft/9200000112618764/?bltgh=jzWosqxBHqFDwXYBiJJMSg.2_6.14.ProductTitle

Capsule 9: de Davitamon Kurkuma is verrijkt met vitamine C en vitamine D

 • Ontzettend goede opname van werkzame stofjes
 • Ideaal voor de doorbloeding en darmwand
 • Verrijkt met vitamine C- en D-complexen
 • Goed voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen
 • Volledig vegetarisch, maar ook suiker-, lactose- en glutenvrij.
https://www.bol.com/nl/nl/p/davitamon-kurkuma-kurkuma-met-vitamine-c-en-vitamine-d-voedingssupplement-30-kurkuma-capsules/9300000007729012/?bltgh=jzWosqxBHqFDwXYBiJJMSg.2_6.15.ProductTitle

Capsule 10: de Gut Feeling – Unieke Probiotica – 60 Kurkuma capsules ondersteunen darmen en stoelgang

 • Hoge dosis effectieve ingrediënten
 • Cel beschermende werking van B2
 • Gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en modern wetenschappelijk onderzoek
 • Rijk aan Aloë Vera extract
 • Goed voor de slijmvliezen en de spijsvertering.
https://www.bol.com/nl/nl/p/gut-feeling-unieke-probiotica-60-kurkuma-capsules-ondersteuning-voor-uw-darmen-en-stoelgang-natuurlijke-ingredienten-biotine-reage/9200000098499495/?bltgh=jzWosqxBHqFDwXYBiJJMSg.2_6.19.ProductTitle

Beste curcuma capsule volgens Jouwpersoonlijkegroei

Volgens Jouwpersoonlijkegroei.nl is Nutribites Kurkuma C3 het allerbeste curcuma extract supplement. Deze is ook door de Gezondheidsbeurs verkozen tot supplement van 2019. Bijzonder is het feit dat het voor maar liefst 95% uit werkzame stoffen bestaat. Bovendien worden de actieve stoffen van de kurkuma plant uitstekend opgenomen door het bloed.

Dit zegt Radar over Kurkuma Capsules

Radar onderzoekt de gezondheidsvoordelen van kurkuma, ook bekend als Indiase geelwortel, en de effectiviteit ervan als supplement. Volgens voedingswetenschapper Dr. Jeanne de Vries van Wageningen University & Research heeft kurkuma potentieel ontstekingsremmende eigenschappen en kan het bijdragen aan de preventie van hart- en vaatziekten, artritis, en mogelijk zelfs kanker. Echter, de specerij wordt slecht opgenomen door het lichaam, tenzij gecombineerd met piperine, een stof gevonden in zwarte peper. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Kruidensupplementen en Medicijnen

BNNVARA’s Kassa belicht het onderzoek van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar de invloed van kruidensupplementen, waaronder kurkuma, op de werking van medicijnen. Kurkuma kan de effectiviteit van chemotherapie, bloeddrukverlagers, en ontstekingsremmers verminderen. Naast kurkuma worden ook de effecten van andere kruiden zoals groene thee, knoflook, en sint-janskruid op medicijnen besproken. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Bronnen voor dit curcuma capsule onderzoek

Jouw curcuma vervolgstap

In dit artikel hebben we de beste curcuma supplementen voor je opgesomd. Elk van deze capsules is een goede optie als je met curcuma wilt beginnen. Je zult je gegarandeerd gezonder voelen.

Begin vandaag nog!