Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste weerstand pillen of weerstand supplementen

Je kunt het op je klompen aan voelen komen: zodra de r weer in de maand zit, begint het gesnotter en gekuch en ben je vatbaarder voor virusjes die rondzwerven. Je kunt er niet altijd iets tegen doen, want het komt via de kinderopvang, je werk of de buren die een pakketje voor je geaccepteerd hebben je voordeur binnen. Maar wat je wel kunt doen is weerstand pillen slikken, zodat je in ieder geval je eigen lijf een oppepper geeft om die eerste bacteriën die binnen willen dringen te bestrijden.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze weerstand pillen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor gebruiksgemakFytostar Vitamine C-1000 Acerola: We zijn vooral fan van dit supplement vanwege de gebruiksvriendelijkheid. De kauwtabletten zijn ideaal voor wie moeite heeft met het doorslikken van pillen. Bovendien zit er een handige voordruk in de tablet, waardoor je de dosis eenvoudig kunt aanpassen aan jouw behoeften. >> Check laagste prijs
Beste veganistische optieDavitamon Echinacea Forte Weerstand: Dit is een fantastische keuze voor mensen die een plantaardig dieet volgen. De pillen bevatten de echinacea plant, die bekend staat om zijn weerstandsverhogende effecten. Houd er wel rekening mee dat je de kuur begint met drie capsules per dag, wat kan leiden tot een snellere uitputting van je voorraad. >> Check laagste prijs
Hoogste dosisBloem Gezondheidsproducten Echinacea Extra Forte: Deze pillen zijn verpakt in doordrukstrips, wat wij erg hygiënisch vinden. Het bevordert ook de houdbaarheid van de ingrediënten van een supplement. Let wel op, je neemt meerdere pillen per dag, dus je kunt sneller door je voorraad heen zijn. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste weerstand pillen

1. Fytostar –Vitamine C-1000 Acerola

In dit vitaminepreparaat zit 1000 milligram vitamine C.

Pluspunten:

 • Het fijnste van deze weerstand pillen vinden we op de redactie dat het een kauwtablet is. Je hoeft ze dus niet heel door te slikken, maar mag er lekker op kauwen. Dit scheelt enorm voor mensen die moeite hebben met medicijnen of voedingssupplementen slikken.
 • De natuurlijke bestanddelen van de van nature vitamine C rijke Acerola vrucht hebben een bijzonder effect op je gemoedstoestand. Het werkt namelijk niet alleen positief voor je weerstand, maar laat je ook minder moe voelen als de dagen weer korter worden.
 • Het handige vinden wij ook dat de tablet een kruis voorgedrukt heeft, waardoor je zelf kunt uitproberen of je op een kwart, een halve, driekwart of een hele tablet kauwt. Je mag namelijk een hele tablet per dag, maar als minder bij jou ook werkt, is dat ook prima.
 • Er zitten 60 kauwtabletten in een potje, dus als je maar een kwartje per dag nodig hebt, kun je er de hele herfst en winter mee overbruggen.

2. Davitamon – Echinacea Forte Weerstand

In deze verpakking zitten 60 capsules.

Pluspunten:

 • De echinacea plant komt regelmatig terug in onderzoeken naar hun weerstand bevorderende effect. De plant werd oorspronkelijk al door vroegere volken gebruikt, omdat het positieve effect op het immuunsysteem bij hen al lang bekend was.
 • Met een enkele capsule per dag doe je twee maanden met een pot. De prijs valt dan reuze mee.

Minpunten:

 • In het begin moet je echter de kuur starten met drie capsules per dag en dan ben je natuurlijk sneller door je voorraad heen.
 • Wij snappen op de redactie dat sommige voedingssupplementen minder goede bestanddelen hebben, maar wij houden toch echt niet van toevoegingen als glansmiddel.

3. Bloem Gezondheidsproducten – Echinacea Extra Forte voedingssupplement

In het gele doosje zitten 60 pillen ter bevordering van je weerstand.

Pluspunten:

 • Een doordrukstrip vinden wij altijd prettiger dan een pot waar je met je vingers in gaat om capsules te pakken. Dit is veel hygiënischer in het gebruik en bevordert de houdbaarheid van de ingrediënten van een supplement.
 • De prijs is ongeveer hetzelfde als bij andere weerstand pillen.

Minpunten:

 • Van deze heb je er echter wel meer op een dag nodig. Je slikt er twee of drie keer (zelf het effect voelen dus) per dag eentje. Dat betekent dat je na een maand of zelfs 3 weken al de laatste doordrukstrip opmaakt.

Beste weerstand pillen getest bij partijen als: Consumentenbond, Radar & Kassa

Radar gaat in op de werking van Echinacea en of het doet wat het belooft. De Consumentenbond bespreekt andere voedingssupplementen die goed voor de weerstand zouden zijn en of het waar is wat een merk op de verpakking beweert. Verder gaat Kassa in op een vraag of bijenpollen goed voor de weerstand zouden zijn. Ervaringen zijn positief en gebruikers geven zelfs aan dat ze minder last van allergieën in het seizoen hebben. Dit is volgens ons wel een nieuw onderzoek waard.

Radar over Voedingssupplement VitaePro

Radar bespreekt de zin en onzin van het voedingssupplement VitaePro, waarbij kritisch gekeken wordt naar de effectiviteit en marketingclaims. Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie, noemt VitaePro “pure geldklopperij” en adviseert dat geld beter besteed kan worden aan gezonde voeding en beweging. De discussie onderstreept het belang van kritisch kijken naar supplementen en het prioriteren van natuurlijke voedingsbronnen voor gezondheid. Lees het volledige artikel van Radar.

BNNVARA’s Kassa over Weerstand en Vitaminesupplementen

Kassa onthult dat dagelijkse voeding meestal voldoende vitaminen en mineralen levert, waardoor extra vitaminesupplementen vaak niet nodig zijn. Deze bevinding, ondersteund door hoogleraar Renger Witkamp, wijst op het belang van een gevarieerd dieet boven het gebruik van supplementen voor weerstandsverbetering. Het artikel benadrukt dat historische gewoontes van extra vitamineninname tijdens de ‘R’-maanden (september tot april) achterhaald zijn dankzij de huidige beschikbaarheid van verse groenten en fruit het hele jaar door. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar weerstand pillen

Kortom

Als je gezond eet, drinkt en voldoende beweegt, doe je al heel veel voor je weerstand. Heb je verder geen moeite met slapen? Dan helpt dit ook nog eens positief. Soms ben je echter de gezondste in je familie en kun je toch ziek worden door net met de verkeerde mensen in aanraking te komen en een virus op te pikken. Als het je ergens aan ontbreekt (gezonde voeding en voldoende beweging en slaap), kun je altijd overwegen weerstand pillen te slikken en zo je immuunsysteem te ondersteunen.