Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Wat de beste haar vitamines zijn voor je haargroei

Gezond haar is voor mij enorm belangrijk. Je kunt je haar gezond houden met allerlei producten. Een van de mogelijk middelen om dof en pluizig haar tegen te gaan is het innemen van supplementen. En dat is precies wat ik een aantal jaren geleden heb gedaan om van mijn ongezonde haar af te komen. Raad eens? Het werkt prima en ik kan tegenwoordig genieten van mijn gezonde haren.

Werken haar vitamines wel voor gezond haar?

Vitamines voor je haar innemen is niet heel vanzelfsprekend. Althans, je hoort niet veel dat mensen dat doen. Veel mensen kiezen toch voor een haarserum of proberen gewoon een aparte shampoo uit. Daarom twijfelde ik een aantal jaren geleden wel met het slikken van haar vitamines. Gaat dit daadwerkelijk ervoor zorgen dat ik weer mooi en gezond haar krijg? Ik was er in het begin helemaal niet zo zeker van.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Eerste resultaten waar niet positief

Door mijn onzekerheid besloot ik om gewoon een aantal haarvitamines van diverse fabrikanten uit te proberen. Zonder enig vooronderzoek kocht ik de producten. Eerlijk gezegd had ik dat nooit moeten doen, want het werkte totaal niet. Het zal vooral aan de producten hebben gelegen, want mijn haar bleef in eerste instantie erg dof en pluizig. Ik was alles behalve tevreden over de haar vitamines en deed er na een aantal maanden niets meer mee.

Nieuw goed advies over haar vitamines van andere fabrikanten

Totdat ik onverwachts een oude klasgenootje tegenkwam. Het eerste wat opviel was hoe gezond ze eruit zag. We raakten aan de praat en ik vertelde mij avontuurtje met haar vitamines. Zij vertelde mij dat ze ook supplementen voor haar haar gebruikt, maar de merken kwamen onbekend bij mij voor. Ik besloot daarom om toch maar weer haar vitamines te gaan gebruiken, alleen nu van andere fabrikanten. Het bleek dit keer ontzettend goed te werken.

Geen last meer van naar en pluizig haar door het innemen van haar vitamines

Je slikt haar vitamines in om eenvoudig gesproken gezond haar te krijgen. En dat is precies wat deze producten bij mijn haar deden. Ik zag mijn haar met de week gezonder worden en kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Geen last meer van nare pluizige haar, maar gewoon gezond tot de kern. Ik ben zo blij dat ik dat oude klasgenootje ben tegengekomen met haar advies over haar vitamines. De producten die zij adviseerde heb ik meegenomen in dit toplijstje. Ik deel ze graag met je.

Snel overzicht: Deze vitamines voor haargroei raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeDavitamon Haar Huid Nagels: Deze multivitamine en mineralencombinatie is ontworpen voor de verzorging van haar, huid en nagels. Het is rijk aan biotine zonder overbodige toevoegingen, wat ons opvalt als een essentiële eigenschap. We waarderen het ook dat het merk bekend staat om zijn betrouwbaarheid. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor extra voedingKingsowned Haar Vitamines met Biotine: Als je last hebt van haaruitval of dun haar, kan deze vitamine van Kingsowned potentieel een goede keuze zijn. Het levert extra voeding die je haar wellicht nodig heeft om weer sterk te worden. We zijn zeer blij met dat Kingsowned supplementen van hoge kwaliteit produceert. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor smaak en gemakHairSweets Multivitamine Biotine: Deze vitamines, die als snoepjes zijn vormgegeven, bevatten een hoge concentratie biotine, vitamines en foliumzuur. Ze zijn ontworpen om een gezonde huid en haar te bevorderen. We waarderen vooral de smaak en het gemak van deze gummy-achtige vorm, die het innemen van je dagelijkse vitamines veel leuker maakt. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om deze haar vitamines onder de aandacht te brengen?

Ik ben een jonge vrouw, eind twintig, en heb vroeger veel last gehad van dof en droog haar. Misschien kwam het door ongezond leven, misschien kwam het door pech, ik had er veel last van. Ik was er een aantal jaren geleden zo klaar mee, dat ik er iets aan moest doen. Daarom begon ik mij te interesseren in haar vitamines. Sommige zijn er positief over, sommige minder positief, ik kan oprecht zeggen dat ik nu niet meer zonder kan. Haar vitamines zorgen bij mij voor super mooi en gezond haar.

Kritisch blijven kijken naar producten zoals haar vitamines

Vooral bij fabrikanten van haar vitamines wordt het plaatje heel mooi geschetst. Begrijpelijk, want elke fabrikant wil zijn producten aan jou verkopen. Ik raad je aan om altijd scherp en kritisch naar fabrikanten te blijven kijken. Doen de haar vitamines echt hun werk en zorgt het voor gezond haar? Dat is uiteindelijk het doel waarom je haar vitamines gaat gebruiken. En eerlijk gezegd vind ik niet dat iedere fabrikant van haar vitamines goede kwaliteit levert. Daarom wil je mijn beste haar vitamine producten met jullie delen, zodat je bijna geen miskoop kunt maken.

Hoe ik voor het eerst reageerde op het gebruik van haarvitamines

Mijn eerste ervaringen met haar vitamines waren niet al te positief. Eigenlijk helemaal niet positief. Ik had er grote verwachtingen van, maar het werkten voor geen meter. Ik had vooral spijt, omdat ik er een aardig bedrag voor had uitgegeven. Het was vooral dat de fabrikanten van deze haar vitamines naar mijn mening niet voldeden aan de kwaliteitseisen. Later ging ik andere merken haar vitamines proberen die hun werk wel deden. Tegenwoordig slik ik nog steeds haar vitamines.

Wat beloven fabrikanten zoal over haar vitamines?

Fabrikanten van haar vitamines kunnen het allemaal heel mooi brengen. Ik prik zo door dit soort marketing praatjes heen. Ik moet het eerst zelf uittesten en resultaat zien. In het verleden heb ik opgemerkt dat lang niet alle fabrikanten van haar vitamines kwaliteit leveren. Zo hoor je vaak slogans als “stralend en gezond haar en helemaal comfortabel voelen met haar vitamines” en “deze haarvitamines houden een gezonde huid, nagels en haar instand”. Heel mooi allemaal, maar ik moet dat eerst zelf ervaren.

Op wat voor manieren heb ik de haar vitamines getest?

Grappig of niet, je kunt mij tegenwoordig zien als de haar vitaminespecialist. Zonder geintjes, ik gebruik nu haar vitamines de afgelopen jaar intensief en ben er heel tevreden over. Ik weet precies welke fabrikant kwaliteit levert en welke fabrikant je beter kunt laten. Naast mijn eigen ervaringen heb ik ook de ervaringen van een specialist van een gezondheidscentrum meegenomen in dit lijstje. Dit heb ik gedaan om de teksten van de producten nog wat meer kracht mee te geven. Deze producten werken naar mijn mening namelijk het meest effectiefst voor gezond haar.

De top 4 beste haar vitamines

1. Davitamon Haar Huid Nagels

Dit is zonder twijfel voor mij de beste haar vitamine die tegenwoordig te koop is in Nederland. Het zorgt voor een versterkte conditie van huid, nagels en vooral haar. Dat is bij mij het geval en ik hoor ook veel positieve geluiden over dit product van een expert bij een gezondheidscentrum. Het product is hoog in biotine en niet onnodig hoog in allerlei andere stofjes. Wat wil je nog meer? Een geweldig product van een geweldige fabrikant. Zonder twijfel het aanschaffen waard.

Pluspunten Nuvi Health Haar Vitamines Complex

– Beste uit de test

– Betrouwbaar merk

–  Geen conserveermiddelen of aroma’s toegevoegd

2. Kingsowned Haar Vitamines met Biotine

Een verdiende tweede plek voor deze haar vitamine van Kingsowned. Zodra je begint te merken dat je last krijgt van haaruitval of dun haar schaf dit product aan. Dit supplement kun je goed gebruiken voor haargroei en laat je haar weer sterk maken. Ongezond haar komt voornamelijk door te weinig voedingsstoffen en met Kingsowned Haar Vitamines zorg je juist voor extra voedingsstoffen. Heel goed product wat duidelijk gewoon z’n werk doet. Tevens budet keuze.

Pluspunten Kingsowned Haar Vitamines met Biotine

– Uitstekend product voor mensen met haaruitval of ongezond haar

– Laat je haar weer sterk worden

– Kingsowned heeft kwalitatief erg goede supplementen

3. HairSweets Multivitamine Biotine

Deze haar vitamines lijken net snoepjes, zoals gummy beertjes. En dat zijn het ook. Ze hebben een heerlijke rode fruit smaak en het liefst wil je ze allemaal tegelijk opeten. Vergeet niet dat dit ook gewoon haar vitamines zijn. Het bevat een hoge concentratie van biotine, vitamines en foliumzuur. Zo behoud je een hele gezonde huid en een heel gezond haar. Je hoeft geen moeite te doen meer met het slikken van pilletjes, deze gummy beertjes eten heerlijk weg. Leuke gimmick, maar het doet vooral z’n werk als het gaat om haar vitamines.

Pluspunten HairSweets Multivitamine Biotine

– Lekker rode fruit smaak

– Hoge concentratie van biotine, vitamines en foliumzuur

– Voor gezond huid en gezond haar

4. YOS Haar vitamines

Om dit lijstje mee af te sluiten het goed werkende YOS haar vitamine. Dit is een goed product dat haargroei stimuleert en bijdraagt aan gezonde nagels en huid. De fabrikant zelf stelt dat ze in Nederland inmiddels 5000 tevreden klanten hebben en ik begrijp waarom dat aantal zo groot is. Het is duidelijk dat dit product genoeg effectieve vitamines bevat om je haar weer gezond te laten maken. Uit eigen ervaring en intensief testen kan ik stellen dat YOS duidelijk z’n werk doet. Zeer prettige haar vitamine.

Pluspunten YOS Haar vitamines

– Stimuleert haargroei

– 5000 tevreden klanten

– Laat je huid, haar en nagels weer gezond worden

Beste haar vitamine volgens Gezondbron.nl

Om dit lijstje aan te vullen een haar vitamine van een grote autoriteit website Gezondbron.nl. Zij hebben de haar vitamine van Locerin op de eerste plek staan. Ik hoor hier veel positieve verhalen over, maar naar mijn mening is het product iets aan de dure kant. Waarom zou je een enorm duur product aanschaffen, terwijl goedkoper varianten het net zo goed doen? Daarom is Locerin haar vitamine aan te raden, maar alleen als je veel geld wilt besteden. Ik heb het eenmalig uitgeprobeerd en je merkt duidelijk snel positief verschil in je gezondheid.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste vitamines-voor-haargroei?

Maak je gebruik van multivitamines voor 50+, dan zul je denken dat deze tabletten alleen te gebruiken zijn voor deze doelgroep. Maar dit is niet waar. Dit bleek na onderzoek van de Consumentenbond. De highlights van de test zijn als volgt: Twee van de multivitamines bevatten een te hoge dosering zink of vitamine B6. 21 multivitamine bevatten te weinig vitamine D. Je moet dan ook extra vitamine D druppels of pillen nemen om het effectief te laten zijn. Er werden 5 vitaminepillen voor senioren gevonden met alleen vitamine D. Dit mag dus geen multivitaminen genoemd worden. Twee van deze producten bevatten precies de juiste hoeveelheid vitamine D, zodat het geschikt is voor iedere 50+ persoon. https://www.consumentenbond.nl/voedingstests/test-multivitamines-voor-50

Dit zegt Radar over biotine en haarverlies

Radar onderzoekt of biotine echt werkt tegen haarverlies, zoals vaak gepromoot door influencers. Biotine, of vitamine B8, is belangrijk voor gezond haar, maar supplementen hebben weinig invloed op haargroei zonder een bestaand tekort. Andere vitamines zoals D3 en K2 spelen ook een rol in haarbehoud. Hoewel biotinesupplementen niet schadelijk zijn, hebben ze meestal geen grote impact op haarverlies of haargroei. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over vitaminesupplementen

BNNVARA’s Kassa verkent het nut van vitaminesupplementen voor de algemene gezondheid en weerstand. Hoogleraar Renger Witkamp benadrukt dat een gevarieerd dieet voldoende vitamines en mineralen levert, met uitzondering van specifieke groepen zoals pasgeborenen, mensen met weinig zonlichtexposure, en bepaalde atleten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Tijd om jouw haar weer te laten stralen met gebruik van haar vitamines

Als je helemaal klaar bent met ongezond haar dan is het vandaag tijd om actie te ondernemen. Op aanraden van mij doe je dit met haar vitamines. Ik ben er erg positief over en merkte binnen een paar maanden sterk resultaat. Ja, je kunt ook bijvoorbeeld haarserums gebruiken, maar mijn voorkeur gaat uit naar haar vitamines. Dat komt omdat ik dat veel prettiger vind. Twijfel niet langer en ga beginnen met het innemen van haar vitamines. Je zult er geen spijt van krijgen.

Succes met het vinden de juiste haar vitamines om je haar weer gezond te maken!