Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste L’Oréal mascara’s voor flitsende wimpers

Met een mascara van L’Oréal kun je je ogen een fantastisch accent geven. Zelfs als je verder weinig make-up draagt, kun je met je wimpers alleen al een bijzondere indruk maken. Dat is namelijk de kracht van een goede mascara. Ze laten je wimpers en ogen opvallen, waardoor ze direct de aandacht trekken en vasthouden. Waarom zou je je hele gezicht eigenlijk nog dicht plamuren als je met een mascara dit resultaat al kunt bereiken?

Snel overzicht: Deze L’Oréal mascara’s raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor extra volumeL’Oréal Paris Bambi Eye by False Lash: Deze mascara levert een prachtige combinatie van extra volume en subtiele krul aan je wimpers, waardoor ze mooi opvallen. Het borsteltje zorgt voor een gelijkmatige aanraking met je wimpers, waardoor de mascara zeer goed aan te brengen is. >> Check laagste prijs
Beste waterproof optieL’Oréal Paris Double Extension Waterproof: Of je nu gaat zwemmen, sporten of fietsen in de regen, deze mascara blijft zitten. Met een voedende en een kleurende kant geeft deze mascara je wimpers precies wat ze nodig hebben. Uiteraard is deze mascara ook waterproof. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor verschillende kleurenL’Oréal Paris – Lash Paradise: Beschikbaar in verschillende kleuren, inclusief een witte primer, biedt deze mascara voor ieder wat wils. Het uniek vormgegeven borsteltje zorgt ervoor dat zelfs de dunste wimpers de aandacht krijgen die ze verdienen. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste mascara van het merk L’Oréal

1. Bambi Eye False Lash Waterproof

Je krijgt deze mascara ook in een variant die niet waterproof is en behalve gewoon zwart, is er ook extra zwart.

Pluspunten:

  • Deze L’Oréal mascara heeft twee effecten op je wimpers: het creëert extra volume en geeft een lichte krul. Dit doe ze mooi opvallen.
  • Het borsteltje heeft een zeer evenredige verdeling van haartjes en dit zie je ook aan de manier waarop je je wimperharen aanraakt met de mascara.

Minpunten:

  • Waterproof mascara is iets lastiger te verwijderen dan gewone mascara, dus je moet wel even de manier en het middel vinden die bij jou het beste werken.

2. Double Extension Waterproof

Deze mascarahouder heeft twee kanten: eentje met doorzichtige vloeistof met voedende bestanddelen voor de wimpers en eentje met een kleurend middel.

Pluspunten:

  • Ook deze mascara is waterproof en dat is weer handig als je niet zonder je bijzondere oogopslag de zee of het zwembad in wilt. Ook helpt het als je door de regen naar je werk moet fietsen en je regenpak niet voldoende bescherming biedt.
  • Ook sporters zijn fan van deze mascara en die hebben we in ons testteam nogal een aantal zitten.

Minpunten:

Bij mascara moet je altijd letten op de houdbaarheidsdatum en helaas kun je dat bij online aankopen van te voren niet checken. Ook kun je bij via internet shoppen moeilijk zien of de verpakking al eens open is geweest. Zodra de dop namelijk van een mascara afgaat, begint het proces van veroudering en kan de inhoud uitdrogen en gaan klonteren. Mascara kopen wij op de redactie dan ook liever in een fysieke winkel waar we direct na aankoop de mascara kunnen testen.

3. Lash Paradise

Lash Paradise is in verschillende kleuren verkrijgbaar: black, intense black, sandelwood en als witte primer.

Pluspunten:

Het borsteltje is bij deze mascara anders van vorm, want aan beide uiteinden is het voller dan in het midden van het borsteltje. Dat zie je dus ook aan je wimpers, want de dunste haartjes krijgen juist meer aandacht met dit borsteltje.

Mensen die tijdelijk of langdurig minder wimpers hebben, bevalt de primer goed. Je tekort aan wimpers of de uitgedunde wimpers vallen met deze primer en daarna mascara veel minder op.

Minpunten:

  • Door de laagjes kunnen je wimpers natuurlijk altijd extra gewicht krijgen en als je daar niet aan gewend bent, kan het lastig knipperen zijn met je ogen.

Beste L’Oréal mascara getest – Consumentenbond, Radar en Kassa

Radar heeft een vergelijkingstest met diverse merken mascara gedaan en natuurlijk komt het merk uit onze review er ook in voor. Ook Kassa gaat in op wat de beste mascara is, alleen is deze test wel al flink wat jaren geleden gedaan en de uitslag dus niet recent. De Consumentenbond geeft maar weer eens aan waarom je bepaalde producten niet van de andere kant van de wereld moet laten komen via spotgoedkope online webshops.

Dit zegt Radar over de houdbaarheid van make-up

Radar belicht het belang van de houdbaarheid van make-up, met een focus op de risico’s van het gebruiken van oude producten zoals mascara. Onderzoeksarts cosmetische dermatologie Jetske Ultee benadrukt dat het geen marketingtruc is; make-up, vooral producten die in direct contact komen met de huid zoals mascara, zijn gevoelig voor bacteriegroei. De houdbaarheid van make-up varieert per product en merk, met mascara’s die typisch 3 tot 4 maanden na opening houdbaar zijn. Het delen van make-up wordt sterk afgeraden vanwege het risico op infecties. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over mascara’s

BNNVARA’s Kassa deed een test met het Nederlandse damesrugbyteam om te bepalen welke mascara het beste volume biedt. De ingrediënten van tien verschillende volumemascara’s, waaronder L’Oréal, werden vergeleken en bleken sterk op elkaar te lijken. De test wees uit dat de samenstelling van mascara’s voornamelijk bestaat uit water, wax, parafine, en polymeren, die samen voor het volume-effect zorgen. Onderzoeksarts Jetske Ultee wijst op het belang van regelmatige vervanging van mascara om ooginfecties te voorkomen, en adviseert tegen het gebruik van winkeltesters vanwege bacteriecontaminatie. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar mascara

Tot slot

Als je een beetje op internet gaat rondspeuren, lees je hoe belangrijk het is om je lade of tasje met make-up (en dus ook je mascara van L’Oréal) elk jaar een keertje binnenste buiten te keren en oudere crèmes, oogschaduw en andere dingen in de prullenbak te gooien. Veel van de items komen in de buurt van je ogen te zitten en die wil je de rest van je leven nog kunnen gebruiken. Oude make-up vormt echter een risico op tijdelijke oogirritaties of permanente oogaandoeningen. Als het kan, beperk je je gebruik van dit soort middelen.