Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste zonnebrand met bronzer – voor extra bruining en bescherming tegen de zon

Een bronzer is niet iets extra’s in een zonnebrand crème. De SPF in een zonnebrand crème beschermt de huid namelijk tegen uv-stralen van de zon, maar de bronzer geeft nog een extra teint en laat de huid sneller bruinen. Het is voor velen die op vakantie echt lekker bruin willen worden een ideaal product, omdat je bij alleen het gebruik van een zonnebrand crème niet zo snel bruint als je wellicht zou willen.

De top 3 met beste zonnebrand met bronzer als extraatje

1. Bondi Sands – Protect & Tan Coconut Beach Tanning Oil – SPF 15

In deze sprayfles zit 150 milliliter zonnebrand met bronzende capaciteiten.

Pluspunten:

 • Boven Australië is het ozongat het grootst en dus mag je van een Australisch product alleen maar goeds verwachten. Ze doen daar voldoende tests om de werking van een product te garanderen.
 • De zonnebrand met bronzer ruikt heerlijk tropisch en doet je humeur goed. Je komt direct in een vakantiestemming, zelfs als je het opdoet om naar een afspraak in het centrum van de stad op een zonnige dag te gaan. Gewoon lekker op je blote benen en armen sprayen en je huid beschermen.

Minpunten:

Het heeft een lagere zonnebeschermingsfactor dan je misschien zou willen. Deze spray zouden we daarom niet adviseren aan Europeanen met een zeer lichte huid.

2. Australian Gold – Sunscreen Lotion with instant bronzer – SPF 50

In deze fles zit bijna 250 milliliter zonnebrand crème met bronzer.

Pluspunten:

 • Wat wij superhandig vinden is de manier waarop je de fles neerzet. Doordat hij namelijk op zijn kop staat, is het geen gedoe om dat laatste restje er op het einde uit te krijgen. Alle zonnebrand en bronzer die nog in de fles zit, verzamelt zich in de dop. Je gooit dus veel minder crème weg die langs de kanten is blijven kleven.
 • Dit product heeft een veel hogere beschermingsfactor en die mogen we in Europa wel hebben.
 • De bronzer voegt net dat beetje teint toe dat je mistte.

Minpunten:

 • De geur is lekker zoet, maar sommige testpersonen vonden hem iets te snoepjesachtig voor hun gevoel.
 • Let bij de aanschaf van producten die nog niet heel bekend zijn goed op de houdbaarheidsdatum. Het kan zijn dat je fles nog maar een paar maanden goed is, omdat hij nog niet zo veel verkocht wordt. (Merken als Nivea en Ambre Solaire gaan sneller de winkel uit en worden dus ook regelmatig aangevuld.)

3. Lancaster – Infinite Face Bronzer – SPF 6

Dit product is specifiek voor het bronzen van je gezicht en er zit 50 milliliter in de goudoranje tube.

Pluspunten:

 • Wat wij fantastisch vinden is dat deze bronzer zich aanpast aan jouw gezicht. Het kleurt niet vanuit het product zelf, maar vanuit de huid waar het op gesmeerd wordt. Daarmee loop je dus nooit te opvallend met een te bruin gezicht rond.
 • Je kunt het gebruiken als een foundation die kleine vlekjes in je gezicht en hals goed bedekt.

Minpunten:

 • Voor kwaliteit betaal je gewoon iets meer en dit is een crème die specifiek voor het gezicht is, waardoor je toch al meer betaalt dan bij een algemene crème voor heel je lijf.
 • Het jammere is dat je in de zomer snel door 50 milliliter heen bent.
 • Verder heeft het een lagere SPF dan de meeste zonnebrand crèmes en dat kan te weinig voor je zijn.

Beste zonnebrand met bronzer volgens Consumentenbond, Radar, Kassa

De Consumentenbond gaat in op de SPF factor van zonnebrand met of zonder bronzer. Radar vertelt over SPF die aan make-up toegevoegd is en of deze wel naar behoren werkt. Kassa gaat als laatste nog in op het moment dat je zonnebrand moet gaan smeren. Vanaf zonkracht 3 zou je je volgens de dermatoloog al in moeten gaan smeren. Je loopt dan al risico op huidschade of verbranding.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar zonnebrand met bronzer

Afronding

Iedereen heeft wel een fles met zonnebrand crème in huis, maar eentje met een bronzer misschien niet. Je staat er niet bij stil, maar sommige mensen krijgen niet of niet zo snel een kleurtje en juist voor hen is die bronzer belangrijk. Zo krijgen ze toch die gezonde look in het gezicht of die beetje gekleurde armen en benen.