Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste oogdruppels tegen droge ogen

Rode ogen kunnen zeer doen en jeuken. Ze kunnen tranen en troebel zicht opleveren. Heb jij wel eens last van rode ogen? Als je weet waar het door komt, kun je zelf ingrijpen, maar soms is het al te laat en wil je toch iets aan je ogen doen om ze te laten herstellen en eventuele klachten te verminderen. Oogdruppels tegen droge ogen kunnen dan verlichting bieden en je ogen weer kalmeren. Ze zijn niet direct weer de oude, maar de klachten kun je wel verhelpen met deze droge ogen oogdruppels.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts of oogarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze oogdruppels tegen droge ogen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor een houdbaarheidDuraTears Oogdruppels: Dit zijn oogdruppels in ampullen, ideaal voor het verlengen van de houdbaarheid. Elk ampul bevat voldoende vloeistof voor een paar druppels in elk oog. Ze bieden direct verlichting bij geïrriteerde ogen en zijn gemakkelijk mee te nemen. Ook zijn ze erg handig op reis. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor intensieve verzorgingBlink Intensief Verzachtende Oogdruppels: Deze oogdruppels bieden direct verlichting bij droge ogen. Je merkt het meteen als de vloeistof het oppervlak van je ogen raakt, het voelt zo welkom om de irritaties weg te spoelen. Deze zijn vooral handig als je gedurende de dag meerdere keren moet druppelen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor veelzijdig gebruikSimilasan Oogdruppels Nr. 1: Deze oogdruppels zijn perfect voor droge, pijnlijke of trage ogen. Door het spitse tuitje is het makkelijk druppelen en de temperatuur van de vloeistof kan al meteen prettig aanvoelen op het oog. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste oogdruppels bij droge ogen

1. DuraTears – Oogdruppels

In dit doosje zitten 20 ampullen met oogvloeistof.

Pluspunten:

 • Wat we op de redactie ideaal vinden bij deze oogdruppels, is dat je de houdbaarheid kunt verlengen, omdat je telkens een kleinere ampul opent in plaats van een grotere flacon.
 • Er zit genoeg in elke ampul om een paar druppels in elk oog te doen.
 • De vloeistof brengt direct rust aan een geïrriteerd oog.
 • Als je oog last heeft van een beestje dat erin is gevlogen, kun je de hele ampul gebruiken om je oog te spoelen.
 • Ze zijn makkelijk bij je te steken en ook op vakantie zijn ze handig.

Minpunten:

Het is de meest prijzige oplossing voor oogdruppels in deze review, maar we zijn stiekem toch blijer met de losse, kleinere ampullen.

2. Blink – Intensief verzachtende oogdruppels

In een flesje Blink zit 10 milliliter vloeistof voor droge ogen.

Pluspunten:

 • Je merkt het meteen als de vloeistof het oppervlak van je ogen raakt. Het voelt zo welkom om wat van de irritaties weg te spoelen en de ogen weer wat vocht toe te kunnen dienen.

Minpunten:

 • Als de omgeving waar je in zit voor geïrriteerde ogen zorgt, kun je natuurlijk niet de hele dag met een enkele oogdruppel doen. Je zult dan het flesje echt bij je moeten hebben om zo’n beetje elk uur je ogen te behandelen.
 • Als de klimaatinstallatie op je werk klachten geeft, kun je oogdruppels blijven spuiten. Dan moet er eigenlijk iets aan de oorzaak gedaan worden en heeft het bestrijden van de symptomen geen blijvend effect.

3. Similasan – Oogdruppels Nr. 1

Je hebt Similasan Nr. 2 voor hooikoorts en Nr. 1 is voor droge, pijnlijke of trage ogen.

Pluspunten:

 • Ook dit flesje bevat 10 milliliter oogvloeistof ter behandeling van droge ogen.
 • Door het spitse tuitje is het makkelijk druppelen.
 • De temperatuur van de vloeistof kan al meteen prettig aanvoelen op het oog.

Minpunten:

 • Wie de eerste keer met oogdruppels werkt, kan merken dat het lastig is om de druppels op het oog aan te brengen en geen vloeistof te verspillen. Onze tip is de eerste paar keren de druppels in je ooghoek te laten vallen, zodat de vloeistof zich vanzelf over de rest van het oog verspreidt.

Beste rode ogen oogdruppels getest door de Consumentenbond en anderen

Kassa heeft het over de verschillende oorzaken van rode ogen en wat ertegen kan helpen. Volgens de Consumentenbond zijn de beste oogdruppels alleen via de huisarts op recept verkrijgbaar. Bij Radar gaan ze in op de conserveermiddelen die in oogdruppels zitten en dat deze juist droge ogen erger kunnen maken of kunnen veroorzaken.

Dit zegt Radar over het veilig gebruik van oogmake-up

Radar belicht het belang van zorgvuldig gebruik van oogmake-up om irritaties te voorkomen, wat van belang kan zijn voor mensen met droge ogen. De nadruk ligt op het volgen van houdbaarheidsdatums, vermijden van het toevoegen van water aan uitdrogende make-up, en grondige verwijdering om ooggezondheid te beschermen. Dit advies is essentieel voor het vermijden van extra irritatie bij mensen die al last hebben van droge ogen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over droge ogen

BNNVARA’s Kassa biedt praktische tips voor het omgaan met droge ogen, een kwaal die verergerd kan worden door omgevingsfactoren zoals airconditioning en langdurig schermgebruik. Het artikel suggereert eenvoudige oplossingen zoals regelmatig knipperen, het gebruik van een luchtbevochtiger, en het afwisselen van lenzen met een bril. Voor ernstigere gevallen worden oogdruppels aanbevolen, maar het artikel waarschuwt voor mogelijke allergische reacties door conserveermiddelen in sommige oogdruppels. Correcte toepassing en dosering zijn cruciaal om irritatie te minimaliseren. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar oogdruppels bij rode ogen

Afronding

Als je echt ineens last van rode ogen hebt, wil je niet altijd eerst een afspraak bij de huisarts maken. Die heeft niet meteen tijd en wil je vast eerst doorsturen naar een specialist. Dat is allemaal prima en dat doe je ook, maar voor nu wil je snel van je klachten af (of ze in ieder geval verminderen) en daarom koop je oogdruppels tegen droge en rode ogen.

Komt de afspraak met de huisarts of specialist dichterbij? Dan moet je natuurlijk wel kunnen laten zien wat je klachten zijn. Dus dan moet je tijdelijk stoppen met je oogdruppels.