Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste oogserums voor stralende ogen

De huid rond de ogen gaat vaak als eerste kleine rimpeltjes vertonen als je ouder wordt. Bij sommigen begint het pas na hun veertigste, terwijl jij er misschien op je 25e al last van begint te krijgen. Die ‘last’ die je ervaart, kun je verminderen door een oogserum te gaan gebruiken. Dit is een goedje dat je onder alle andere crèmes rond de ogen aanbrengt, zodat de huid daar de juiste verzorging krijgt met bestanddelen die er speciaal voor geselecteerd zijn. Hieronder vind je de fijnste oogserums.

Snel overzicht: Deze oogserums raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor premium kwaliteitBiotherm – Blue Therapy Eye-Opening Serum: Dit oogserum is een topper op de markt, verpakt in een opvallend blauw flesje. Het serum komt met een handige applicator en zorgt al na enkele dagen voor merkbare verbeteringen. Let wel op de instructies voor het beste gebruik van de applicator. Het is niet de goedkoopste optie, maar het is zijn prijs zeker waard. >> Check laagste prijs
Beste budgetvriendelijke optieBiodermal – Anti Age Oog Serum: Als je op zoek bent naar een betaalbaar oogserum, dan is dit de keuze voor jou. Dit serum, dat in een gemakkelijk doseerbare tube wordt geleverd, werkt niet alleen goed tegen fijne lijntjes, maar draagt ook bij aan een frissere huid onder de ogen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor innovatieDermalogica – Biolumin-C Eye Serum: Dit is een hoogwaardig oogserum dat je zeker moet overwegen als je budget geen beperking is. De verpakking bevat een handig pipetje om verspilling te voorkomen. Gebruikers melden een lichte prikkeling, wat een teken is dat het serum zijn werk doet. Het is de duurste optie in onze top 3, maar het levert zeker resultaten. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste oogserum

1. Biotherm – Blue Therapy Eye-Opening Serum

In het flesje zit 16 milliliter serum voor rond de ogen.

Pluspunten:

  • Alleen het flesje is het al waard om op het plankje in je badkamer te zetten. Het blauw knalt ervan af.
  • Verder zit er een fijne applicator in om het oogserum goed mee aan te kunnen brengen.
  • Je ziet al na een paar dagen verschil als je het oogserum gebruikt.

Minpunten:

  • Je moet wel even goed op het doosje lezen hoe je met het borsteltje en het metalen eindstuk van de applicator om moet gaan om optimaal effect te bereiken. Het is geen pipetje waar je een druppeltje uit haalt en met je vingertoppen insmeert.
  • De prijs (rond 45 euro) is een groot nadeel voor velen en het flesje zal dan ook niet in ieders badkamer terecht komen vermoeden we.

2. Biodermal – Anti Age Oog Serum

In de tube van Biodermal zit 15 milliliter oogserum tegen die fijne lijntjes.

Pluspunten:

Dit oogserum is zeer betaalbaar. (een derde van de prijs van die op nummer 1 in deze lijst)

Er zit een spits eindje aan de tube zodra je de dop eraf haalt en daarmee kun je goed doseren, zodat je niet te veel van het spul tegelijk eruit krijgt.

Dit serum doet het niet alleen goed tegen die lijntjes die je graag wat minder zichtbaar wilt hebben, maar helpt ook een wat frissere huid onder de ogen creëren.

Minpunten:

  • Sommige testpersonen hebben de normale crème van Biodermal als test gesmeerd en zij zien eigenlijk weinig verschil met dit serum. Zij geven aan dat het er vooral om draait dat je je gezicht goed verzorgt en niet dat dat met zoveel verschillende potjes en tubes moet.

3. Dermalogica – Biolumin-C Eye Serum

Ook in dit tubetje zit 15 milliliter oogserum.

Pluspunten:

  • Aan het einde van de tube (zodra je de gele doorzichtige dop eraf hebt gehaald) zit een soort pipetje dat je gebruikt om een paar druppeltjes serum uit de tube te krijgen. Dit deel is ook doorzichtig, waardoor je ziet wanneer het serum uit de tube komt. Het voorkomt verspilling.
  • Het oogserum werkt goed en je voelt een beetje een prikkeling in de huid die gelukkig niet irritant is, maar waardoor je wel het gevoel krijgt dat het serum zijn werk aan het doen is.

Minpunten:

  • Dit is het duurste oogserum in deze top 3 en je koopt dit waarschijnlijk alleen als je je niet aan een bepaald budget voor je beauty producten hoeft te houden.

Beste oogserum volgens andere testers, zoals Consumentenbond

Radar heeft een artikel over wimperserum geschreven, maar geeft geen informatie over oogserums. De Consumentenbond daarentegen gaat in op allerlei crèmes en serums tegen rimpels en dan vooral of ze doen wat ze beloven. Bij Kassa staat een heel interessant onderzoek over suiker en hoe dit de elasticiteit van de huid negatief kan beïnvloeden. Stoppen met suiker kan dus een direct effect op je huid hebben en dan hoef je geen oogserum meer te smeren tegen die rimpeltjes.

Dit zegt Radar over veilig gebruik van producten rondom de ogen

Radar benadrukt het belang van hygiëne bij het gebruik van producten in en rondom de ogen om irritaties of infecties te voorkomen. Het volgen van de houdbaarheidsdatum, vermijden van het toevoegen van water aan uitdrogende producten, en het juist verwijderen van make-up zijn essentieel. Ook het niet delen van make-upproducten draagt bij aan het voorkomen van oogproblemen. De juiste applicatie en het vermijden van bepaalde producten op gevoelige delen van het oog zijn cruciaal. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over het omgaan met droge ogen

BNNVARA’s Kassa behandelt het veelvoorkomende probleem van droge ogen, veroorzaakt door factoren zoals langdurig schermgebruik, airconditioning, en externe vervuiling. Eenvoudige oplossingen zoals regelmatig knipperen en het gebruik van een luchtbevochtiger worden aangeraden. Voor ernstiger gevallen wordt het gebruik van oogdruppels gesuggereerd, met de kanttekening dat deze conserveermiddelen allergische reacties kunnen veroorzaken. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar oogserums

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/ook-risico-bij-wimperserums-zonder-het-geneesmiddel-bimatoprost/

https://cloudfront.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/consumentengids/2020/nummer-11—november/202011p31-anti-rimpelcremes.pdf

https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/artikel-suiker-zorgt-voor-rimpels

Kortom

Niet iedereen heeft het geluk om ouder te mogen worden en de tekenen van dit ouder worden kun je misschien beter accepteren dan er maar tegen te blijven vechten. Op de redactie zijn wij geen voorstander van die strak getrokken gezichten die niet meer bij de rest van het lichaam passen, maar wij snappen wel dat je jezelf gewoon goed wilt verzorgen. Een oogserum kan de tekenen van het ouder worden rond de ogen verminderen, maar voor hetzelfde geld is het jouw manier van aanbrengen dat de huid een oppepper geeft. Gewoon proberen en kijken of het bij jou helpt.