Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 9 met de beste oogmaskers

Een oogmasker kun je om verschillende redenen willen toepassen. Het kan zijn dat je een druk weekend hebt gehad en je ogen wat rust wilt geven na het slaaptekort dat je hebt opgedaan. Op zondagmiddag op de bank gaan liggen met een muziekje op de achtergrond en een oogmasker op, doet dan wonderen. Het kan ook zo zijn dat je wat lijntjes rond je ogen begint te zien die je het liefst wat minder wilt laten opvallen. Een oogmasker kan ook dan helpen.

Onze speurtocht naar goede oogmaskers

Ga je op internet zoeken naar oogmaskers? Dan zie je al snel dat er meer aanbod is dan je goed uit kunt kiezen. Welk oogmasker is goed voor de huid rond jouw ogen? Welke bestanddelen zoek je en wat zijn de speciale eigenschappen van het oogmasker? Moet het verkwikken, wallen wegwerken, rimpels minder diep laten lijken, rust geven? Zoveel oogmaskers, zoveel toepassingen… In deze review laten we alleen de 9 beste maskers zijn die uit onze test gekomen zijn.

Snel overzicht: Deze oogmaskers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor luxeSisley – Eye Contour Mask: Dit oogmasker is luxe en effectief, vooral bij het verminderen van fijne lijntjes en wallen. Hoewel het een hoger prijspunt heeft, waren de testpersonen enthousiast over de resultaten. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor hydratatieSkyn Iceland – Hydro Cool Firming Eye Gels: Deze ooggels zijn ontworpen om onder de ogen te worden aangebracht, met het dikste deel bij de neus en het dunnere deel aan de buitenkant van het oog. Ze voelen aangenaam aan en na het verwijderen voelen de ogen verfrist en minder gezwollen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor budgetvriendelijkheidGarnier SkinActive – Hydra Bomb Night Sheet Mask: Dit nachtmasker kan de hele nacht worden gedragen en belooft al resultaat na 15 minuten. Het verfrist en verkoelt de huid en wordt zeer gewaardeerd om zijn betaalbaarheid en effectiviteit. >> Check laagste prijs

Wie zijn wij om oogmaskers te testen?

De verzorging van het lichaam staat bij ons altijd op nummer 1. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant verdient het om goed behandeld te worden. Je sport, let op wat je eet en drinkt (met af en toe een uitspatting die je jezelf ook gunt) en gebruikt lichaamsverzorgingsproducten die je huid goed doen. Voor je ogen hoort daar een prettig oogmasker bij. Zelfs al blijft het zichtbare effect achterwege, dan nog kun je genieten van een momentje voor jezelf met een oogmasker op je ogen.

Waarom uitkijken bij de aanschaf van oogmaskers?

Je hebt verschillende soorten oogmaskers en de een vind je waarschijnlijk prettiger dan de ander. Zo is er een sheet mask. Dit is een soort vochtig, dun doekje dat je uit de verpakking haalt en uitvouwt en hierin zitten allerlei goede stofjes verwerkt om je ogen te behandelen. Het tweede soort is de crème die je op en/of rond je ogen smeert en laat intrekken. Sommige crèmes kun je laten zitten gedurende de nacht, anderen verwijder je zodra de tijd voor het masker voorbij is.

De volgende optie is een soort pad die van een gel is gemaakt en die de goede stofjes na het aanbrengen in je huid laten trekken. De pads zijn wat dikker en vaak enkele keren te gebruiken, voordat alle nuttige bestanddelen op zijn en de pads ook sterk uitdrogen.

Zoveel verschillende oogmaskers – welke zijn dan echt effectief?

Als we eerlijk zijn kun je elke pad wel in een leuke vorm knippen en claimen dat het iets goeds voor de huid rond je ogen doet. Zou het echt zo kunnen zijn dat je deze dingen herhaaldelijk kunt gebruiken en dat je effect blijft zien zodra je in de spiegel kijkt? Bij het sheet mask vragen wij ons af hoe goed je dit zelf aan kunt brengen, zodat het goed op de huid aansluit. Het blijft zo’n luchtig dingetje waar je amper iets van verwacht. Het masker als crème lijkt ons nog het meest effectief.

De criteria bij oogmaskers – wat is belangrijk?

Wij hebben in de vergelijkingstest naar de volgende onderdelen gekeken bij oogmaskers:

 • Wat voor soort oogmasker is het?
 • Welke bestanddelen zorgen voor welk effect?
 • Als het een crèmemasker is: hoe smeert het uit en trekt het in? Is het ook weer makkelijk te verwijderen of hoeft dit niet?
 • Als het een oogmasker is dat ’s nachts mag blijven zitten: hoe goed blijft het zitten tijdens je slaap?
 • Wat kosten de verschillende oogmaskers en is het effect de prijs ook waard?

Hoe we oogmaskers getest hebben en wat heeft de test opgeleverd?

Dit was weer een leuke test waarbij we veelvuldig gebruik hebben kunnen maken van ons eigen testteam. Van te voren is in kaart gebracht wat de doelstellingen en verwachtingen bij een oogmasker waren. Met deze informatie is in de voorraad met oogmaskers gekeken welken hierbij het beste aan zouden sluiten. Vervolgens heeft elke testpersoon vier oogmaskers mee naar huis gekregen om de komende vier weken te gebruiken. De feedback is in onderstaande top 9 verwerkt.

De top 9 met beste oogmaskers

1. Sisley – Eye Contour Mask – Reduces Fine Lines and Puffiness

In de lichtgroene tube zit 30 milliliter oogmasker als crème.

Pluspunten:

 • Gezien de prijs mag je wel wat verwachten van deze crème. De testpersonen zijn enthousiast, maar geven wel aan dat ze zelf niet bereid zouden zijn om dit bedrag ervoor te betalen. Er zijn voldoende goedkopere alternatieven die ook effect hebben.

2. Skyn Iceland – Hydro Cool Firming Eye Gels

In het doosje krijg je vier sets met oogpads die van een gel zijn voorzien.

Pluspunten:

 • Elke pad breng je met het dikste gedeelte bij de neus onder het oog aan en het dunnere deel zit dan bij het buitenste van je oog. Het zit dus op de huid onder je ogen.
 • De gel voelt lekker aan en na het verwijderen voelen de ogen weer fris.
 • Lijntjes onder de ogen zijn een stuk minder na het gebruik van de gelpads.

Minpunten:

 • Hoewel lijntjes en kleur beter worden, mag je niet verwachten dat je huid weer helemaal is zoals toen je jong was. Je blijft wel iets zien. De pads verbeteren de conditie van de huid wel.

3. Garnier SkinActive – Hydra Bomb Night Sheet Mask

Er zit 1 masker in deze verpakking.

Pluspunten:

 • Het masker breng je ’s nachts op de ogen aan en kun je laten zitten als je niet te veel in je slaap woelt.
 • Het masker verfrist en verkoelt echt.
 • Binnen 15 minuten is er al resultaat beloofd, maar langer laten zitten is beter.

4. Esteé Lauder – Advanced Night Repair Concentrated Recovery Eye Mask

Er zitten vier paar oogmasker pads in deze verpakking. Elk paar is individueel verpakt in een luchtdichte folie.

Pluspunten:

 • De pads zijn voorzien van een prettige gel die goed aanvoelt onder de ogen.

Minpunten:

 • De prijs is net als de nummer 1 in deze top 10 wel erg hoog, al zijn testpersonen wel blij met het resultaat.
 • Soms moet je de pads even goed in de emulsie in de individuele verpakking rondbewegen, omdat de voedzame bestanddelen naar het onderste deel van de verpakking zijn gezakt.

5. Garnier SkinActive – Hydra Bomb Oog Tissue Masker – Cocoswater en Hyaluronzuur

In een lichtgroene verpakking zit een enkel masker dat op beide ogen gelegd wordt.

Pluspunten:

 • Binnen een kwartiertje heb je al een frissere blik en lijntjes lijken minder diep te zijn.

Minpunten:

 • Het oogmasker is vrij dun en testpersonen geven aan dat de vochtigheid ervan snel afneemt zodra je het masker uit de verpakking haalt. Je moet het dus snel gebruiken en niet eerst nog andere spulletjes voor lichaamsverzorging klaar willen zetten.

6. Boosty – Eye Mask

Er zitten 7 maskers in het doosje van Boosty.

Pluspunten:

 • De pads voelen lekker dik aan en je voelt dat er genoeg verzorgende vloeistoffen in de pads zitten.
 • De huid krijgt een echt oppepper met dit oogmasker.

7. Clarins Paris – Hydra-Essentiel Moisturizing Reviving Eye Mask

Er zit 30 milliliter oogmasker in crèmevorm in de blauwe tube van Clarins.

Pluspunten:

 • Dit is een sneller werkend masker als de vele andere maskers in deze top 9. Je hebt maar 10 minuutjes van je dag nodig om een oogmasker te pakken.
 • De crème kan ook ’s nachts gebruikt worden en deze kun je dan laten zitten. De proefpersonen geven wel aan dat je het dan dik genoeg aan moet brengen. (dikker dan als je maar 10 minuutjes tijd hebt voor het masker)

8. Darphin Paris – Soothing Mask Eye Contour

In de beige tube zit 30 milliliter oogmasker.

Pluspunten:

 • Het masker dringt diep in de huid rond de ogen en voedt een droge en rimpelige huid.

Minpunten:

 • Hij is wel wat prijzig.

9. Marbert Germany – Multi-Active Care – Energy Face & Eye Mask

In de witte tube zit 50 milliliter oogmasker.

Pluspunten:

 • Deze crème kan als oogmasker voor elk huidtype gebruikt worden. Elk huidje heeft er voordeel van.
 • Je kunt het ook voor je hele gezicht gebruiken en hoeft het niet alleen voor rond de ogen te bewaren.

Minpunten:

 • Als je het voor het hele gezicht gebruikt, ben je wel sneller door het masker heen en dan is het toch een vrij prijzige tube.

Beste uit de test volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond benadrukt vooral dat cosmetische producten soms moeilijke namen hebben, waarbij je lang niet altijd snapt wat er in een tube of fles zit. Zij adviseert het label goed te bestuderen, zodat je geen hinder kunt ondervinden van een onbekend stofje in je oogmasker of anders lichaamsverzorgingsproduct. Bij Kassa en Radar is hier niets over te vinden. In de vergelijkingstest van Elle komen 3 producten uit onze top 9 terug.

Dit zegt Radar over cosmeticaproducten en ingrediënten

Radar belicht het belang van zorgvuldige keuze in cosmetica, met speciale aandacht voor het vermijden van schadelijke ingrediënten zoals parfum en alcohol, die huidirritatie kunnen veroorzaken. Huidtherapeut Luus van Eck benadrukt ook de waarde van positieve ingrediënten zoals niacinamide en hyaluronzuur die de huid hydrateren en verzorgen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Skincare-producten

BNNVARA’s Kassa bespreekt de effectiviteit van dure versus goedkope skincare-producten en de neiging van consumenten om te veel producten aan te brengen. Ultee benadrukt dat “less is more” en dat een simpele routine van reiniger, toner, exfoliant, moisturizer, en zonnebrand voldoende is, waarbij een goede moisturizer ook als oogcrème kan dienen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Kortom

Beginnen de lijntjes rond jouw ogen je steeds meer op te vallen en wil je er iets aan doen? Heb je na het stappen niet alleen een kater, maar ook flinke wallen onder je ogen? Probeer een masker uit onze top 9 en merk het weldadige effect. Je ziet er niet alleen beter uit na het oogmasker, maar je voelt je ook weer beter. Daar gaat het toch om?