Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste oogdruppels tegen rode ogen

Branderige ogen kunnen al heel snel rood gaan zien. Het kan komen door de vele kaarsjes die je in december in huis brand, het lang naar een tv- of computerscherm kijken of door stofjes die in de lucht zweven in een bepaald jaargetijde. Wat de oorzaak ook is, je wilt er weer snel vanaf. Oogdruppels tegen rode ogen brengen direct een gevoel van verlichting en dat is maar goed ook, want je kunt er aardig last van hebben. Zelfs naar bed gaan en je ogen sluiten is niet altijd effectief.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts of oogarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze oogdruppels tegen rode ogen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor snelle werkingVisine – Red Eye Hydrating Comfort Lubricant: Deze oogdruppels bieden snel verlichting voor je rode ogen. Ze voegen vocht toe en helpen je ogen om te gaan met eventuele irritaties. Hoewel het aan de prijzige kant is, biedt het langdurige resultaten. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor lenzendragersSimilasan – Oogdruppels Nr. 1: Deze oogdruppels zijn bijzonder geschikt als je ook lenzen draagt. Ze helpen niet alleen de roodheid te verminderen, maar spoelen ook effectief vuil weg dat onder je lenzen is terechtgekomen. De gerichte applicator maakt het gemakkelijk om precies daar te druppelen waar je het nodig hebt. >> Check laagste prijs
Beste gebruiksvriendelijke optieA. Vogel – Oogdruppels bij branderige, droge en vermoeide ogen: Deze oogdruppels vallen op door hun gebruikersvriendelijke flesontwerp dat het doseren van de druppels eenvoudiger maakt. Ze werken goed om roodheid te verminderen en het ongemak dat hiermee gepaard gaat te verlichten. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste oogdruppels tegen rode ogen

1. Visine – Red Eye Hydrating Comfort Lubricant

In het flesje van Visine zit 15 milliliter oogvloeistof.

Pluspunten:

  • Het mooiste van dit middel is dat het binnen korte tijd werkt. Je hoeft niet rustig op een bank te gaan liggen en de oogdruppels in te laten trekken.
  • De ogen voelen veel vochtiger en kunnen iets dat ze dwars gezeten heeft makkelijker verwerken.
  • Dit middel is iets duurder, maar werkt wel veel langer dan andere merken.

Minpunten:

  • Zoals al gezegd is het wat duurder. Je betaalt namelijk meer dan 20 euro voor een enkele verpakking.

2. Similasan – Oogdruppels Nr. 1

In deze verpakking zit 10 milliliter.

Pluspunten:

  • Ook als je last van rode ogen onder je lenzen hebt, kun je deze oogdruppels gebruiken en in je ogen doen om je klachten minder te laten worden.
  • Het helpt om vuil dat erin terecht is gekomen weg te laten spoelen en je kunt het tuitje dan ook gericht op die plek houden waar je concreet last hebt.

Minpunten:

  • Bij regelmatig last hebben van rode ogen is 10 milliliter best weinig.

3. A. Vogel – Oogdruppels bij branderige, droge en vermoeide ogen

Ook de oogdruppel van A. Vogel komen in een flesje met 10 milliliter.

Pluspunten:

  • Het klinkt misschien vreemd, maar de vorm van het flesje maakt het makkelijk om je pink achter de ribbel te houden, waardoor je niet snel uit kunt schieten met het flesje. Het is dus erg handig in het gebruik en doseren van de druppels.
  • Het doet vooral wat het moet doen en dat is oogklachten reduceren. Je rode ogen klaren snel op en het onprettige gevoel dat je hierbij had wordt minder.

Minpunten:

  • Sommige testpersonen hadden een reactie op deze druppels. Dus even voorzichtig proberen voordat je meerdere druppels achter elkaar in je ogen doet.

Beste oogdruppels tegen rode ogen volgens Consumentenbond en anderen

Radar legt uit waar rode ogen eigenlijk vandaan komen en wat de oorzaken kunnen zijn. De Consumentenbond geeft aan dat oogdruppels dezelfde zuurgraad als je tranen bevatten en daarom werken ze zo goed. Bij Kassa stelt iemand een vraag over middelen tegen rode ogen en in de adviezen wordt ook nog verwezen naar oogdruppels van Weleda.

Dit zegt Radar over het voorkomen van geïrriteerde ogen

Radar benadrukt het belang van hygiëne bij het gebruik van oogmake-up om geïrriteerde of ontstoken ogen te voorkomen. Adviezen omvatten het volgen van de houdbaarheid van producten, het vermijden van het toevoegen van water aan uitdrogende make-up, en het grondig verwijderen van make-up aan het eind van de dag. Het artikel onderstreept ook het risico van het delen van make-upproducten en het belang van correcte applicatiemethoden. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over droge en rode ogen

BNNVARA’s Kassa behandelt het probleem van droge ogen, veroorzaakt door factoren zoals airconditioning, langdurig schermgebruik, en externe vervuiling. Het artikel biedt eenvoudige oplossingen zoals het regelmatig knipperen en het gebruik van een luchtbevochtiger thuis. Voor ernstigere gevallen wordt het gebruik van oogdruppels aanbevolen, maar het artikel waarschuwt voor mogelijke allergische reacties door conserveermiddelen. Correct gebruik van oogdruppels en het volgen van de voorgeschreven dosering zijn cruciaal. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Tot slot

Oogdruppels heb je meestal niet standaard bij je, tenzij je regelmatig last van rode ogen hebt. En je zult net zien dat als je er last van begint te krijgen, de apotheek of supermarkt gesloten is of ze niet op voorraad heeft. Wij zouden daarom adviseren altijd iets van een oogdruppel in huis te hebben. Zelfs bij ongelukjes kan het helpen om je ogen ermee uit te spoelen. Even oefenen en eventueel iemand het hoofd vast laten houden om de druppels meteen op de goede plek terecht te laten komen – hoe vervelend dit voor het slachtoffer ook kan aanvoelen – werkt het beste.

Als laatste willen we nog aangeven dat je niet zomaar elke oogdruppel in je oog moet doen. Voor verschillende klachten zijn er namelijk verschillende soorten oogdruppels. Bij ‘gewone’ rode of droge ogen, moet je geen oogdruppels tegen hooikoorts gebruiken als je helemaal geen hooikoorts hebt. Het blijft een onnatuurlijk middel dat je in je ogen doet, dus ga zeker niet experimenteren als het niet noodzakelijk blijkt te zijn.