Wie zijn de beste gezondheidsbloggers van Nederland? Wij onderzochten dit door hun blogs, gepubliceerde artikelen, feedback van lezers en hun invloed binnen de gezondheidsgemeenschap nauwkeurig te evalueren. Lees verder voor onze aanraders!

Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

8) Onze onderzoeksdata voor gezondheidsplatforms

Nederlandse top 50 beste gezondheidsblogs en -vlogs: deze komen als beste keus uit ons onderzoek

Gezondheid is belangrijk én digitaal: vandaar dat we in dit artikel de allerbeste blos en vlogs op het gebied van gezondheid met je gaan delen. Je ontdekt hier van alles en nog wat op het gebied van gezondheid en een gezonde levensstijl. Denk onder meer aan genoeg bewegen, maar ook genoeg sporten. Genoeg eten kunnen we natuurlijk ook niet vergeten. Wie zegt dat gezond saai hoeft te zijn? Deze websites bewijzen het tegendeel: luister maar naar de experts.

Onze verrijkende zoektocht naar de beste gezondheidsblogs en -vlogs

Wat maakt nu dat wij op zoek zijn gegaan naar de allerbeste gezondheidsblogs en -vlogs die het internet te bieden heeft? Simpel: op de redactie zijn we eigenlijk allemaal wel op de één of andere manier geïnteresseerd in een gezonde levensstijl. Dit is waar we ons mee bezig houden. Bovendien zijn we trend bewust en willen we jou graag op tijd van actuele trends informeren. Een gezonde levensstijl en “groener” leven zijn al langere tijd helemaal hip en populair.

Gezondheidinfo is wat ons betreft het beste online gezondheidsplatform van Nederland

Waarom Gezondheidinfo wat ons betreft de allerbeste partij is? Dit is een initiatief opgezet door medisch specialisten. De website heeft tot doel mensen meer informatie te geven over gezondheid, maar ook leefstijl en ziektes. Het fijne is dat alle uitspraken en beweringen medisch onderbouwd zijn – ze komen van professionals in het vak die echt weten waar ze het over hebben. Bovendien zorgt Gezondheid Info ervoor dat alle informatie laagdrempelig toegankelijk is.

Waarom wij Nederlandse gezondheidsplatforms zijn gaan reviewen

Zoals gezegd, zijn wij al langer op zoek naar de beste Nederlandse gezondheidsplatforms. We interesseren ons persoonlijk in een gezonde levensstijl en vinden het belangrijk dat we ook jou informeren van de beste blogs om hierover te lezen. Een blog moet natuurlijk niet alleen maar leuk zijn, maar ook op feiten gebaseerd. Bovendien zit reviewen in ons aard: dit is niet de eerste top 10 of top 50 lijst die we samenstellen en het zal ook niet de laatste zijn.

Blijf natuurlijk wel kritisch op gezondheid aanbod

We hebben het eigenlijk al een beetje verklapt, maar niet elke gezondheid blog kan van even hoog niveau zijn. Er bestaan altijd verschillen in kwaliteit. Niet elk gezondheid blog baseert zich bijvoorbeeld op wetenschappelijke feiten of kan bepaalde uitspraken medisch onderbouwen. Het is makkelijk voor iedereen om wat over gezondheid op het internet te plaatsen, zonder dat het eerst op waarheid wordt gecontroleerd. Reden te meer om kritisch te zijn.

Overwonnen scepsis op gezondheid blog gebied

In eerste instantie waren we dus wat sceptisch op het grote – en steeds groter wordende – aanbod gezondheid blogs. Gelukkig is er niets voor jou om ons druk over te maken: wij hebben immers de beste 50 blogs voor jou geselecteerd. Hoe we dat gedaan hebben? Aan de hand van meerdere strenge criteria die we hieronder in detail voor je zullen beschrijven.

Op deze criteria beoordelen wij gezondheid blogs en vlogs

Een geode gezondheid blog of vlog voldoet wat ons betreft aan het volgende:

 • Criterium 1: Bepaalde uitspraken en gezondheid claims moeten wetenschappelijk onderbouwd worden
 • Criterium 2: Of ten minste: medisch onderbouwd – een uitspraak mag niet worden tegengesproken door medisch specialisten
 • Criterium 3: Verder is het belangrijk dat er op het gezondheid blog wordt verteld als iets vanuit de eigen mening en/of ervaring is geschreven
 • Criterium 4: We willen een blog zien met meerdere perspectieven: het liefst van meerdere auteurs, met verschillende achtergronden
 • Criterium 5: Verder vinden we het belangrijk dat niet alle artikelen puur uit eigen ervaring zijn geschreven, maar dat er ook wetenschappelijk en medisch onderbouwde feiten tussen zitten.
 • Criterium 5: (O ja,) een gezondheid blog of vlog moet vrij (gratis) toegankelijk zijn
 • Criterium 6: De blogs natuurlijk makkelijk te lezen zijn en de vlogs prettig om te bekijken.

Onze onderzoeksdata voor gezondheidsplatforms

We vinden het belangrijk dat we zo kritisch en objectief mogelijk zijn als we blogplatforms reviewen. Vandaar dat we altijd goed onderzoek doet op basis van bovenstaande criteria. Verder bekijken we de blog uiteraard zelf: van onder tot boven en van links tot rechts. We zoeken alles uit tot in detail. Als er wordt beweerd “wetenschappers zeggen…” kijken we of dit echt zo is.

Gezondheid blog 1: Perfecthealth.nl is een schatkist aan informatie en producten

Perfecthealth is allereerst een webshop voor artikelen die bij een gezonde levensstijl stimuleren, maar je kunt hier ook terecht voor de leukste en meest informatieve blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft. Je leest onder andere over de risico’s die overgewicht kennen (zowel voor jezelf, als voor de samenleving als geheel). Ook ontdek je hoe je darmen je gezondheid bepalen en hoe darmen zorgen voor fysieke en mentale gezondheid.

Ontdek de highlights van Perfecthealth.nl:

 • Uitgebreid productaanbod: Of het nu gaat om multivitaminen, omega 3 of probiotica, Perfecthealth biedt een breed scala aan producten die elke gezondheidsbehoefte dekken.
 • Diepgaande gezondheidsblogs: De blogs van Perfecthealth zijn niet alleen leuk om te lezen, maar zitten ook boordevol nuttige informatie over diverse gezondheidsonderwerpen.
 • Gespecialiseerde gezondheidschecks: Met hun aanbod van specifieke gezondheidschecks zoals de Vitamine Check of de Darm Health Check, zet Perfecthealth een stap extra.
 • Aandacht voor iedereen: Of je nu vegan bent, sportief, of specifieke gezondheidsuitdagingen hebt, Perfecthealth heeft producten en informatie die op jouw levensstijl zijn afgestemd.
 • Educatieve content: Door het abonneren op hun YouTube kanaal krijg je toegang tot een scala aan video’s die zowel informatief als vermakelijk zijn.

Altijd al benieuwd geweest wat avocado zo gezond maakt? Ook dat ga je leren. Je ontdekt welke multi vitamines je het beste kunt gebruiken en welke risico’s naar de zonnebank gaan kent. Je ontdekt welke impact suiker heeft op je immuunsysteem en darmflora, plus nog veel meer.

Neem contact op met Perfecthealth via Facebook >>

Gezondheid blog 2: Kom tot rust met de ideale Yogagids van Happywithyoga.com

Een yogablog in deze top 50 gezondheid blogs? Jazeker, want yoga draagt bij aan genoeg gezonde beweging krijgen en dus aan een gezonde levensstijl. De website is opgericht door Rolf en Melanie: twee deskundige en ervaren yogadocenten die over heel de wereld lessen hebben gevolgd om yoga aan jou te kunnen onderwijzen. Hun missie is het beste in zoveel mogelijk mensen naar boven halen aan de hand van yogaoefeningen.

Wat maakt Happywithyoga.com zo bijzonder?

 • Expertise van de oprichters: Melanie en Rolf zijn niet alleen ervaren yoga-docenten met een brede opleidingsachtergrond, maar ook inspirerende levensveranderaars.
 • Breed aanbod aan content: Van blogs en cursussen tot retreats, je vindt hier alles om je yoga-reis te beginnen of te verdiepen.
 • Toegankelijkheid: Dit platform bewijst dat yoga voor iedereen is, ongeacht leeftijd, geloof of achtergrond.
 • Persoonlijke groei: Yoga gaat hier verder dan alleen fysieke houdingen; het is ook een pad naar zelfontdekking en persoonlijke ontwikkeling.
 • Community-gevoel: Melanie en Rolf hebben een warme, inclusieve community gecreëerd waar iedereen welkom is.

Wat voor blogs zijn dat dan precies? Je vindt bijvoorbeeld een blog met vijf verschillende yogaoefeningen speciaal voor hardlopers (hardlopen én yoga samen is natuurlijk een héél gezonde combinatie). Ook ontdek je wat de meerwaarde van Savasana (de zogenaamde “Lijkhouding”) is. Je ontdekt speciale detox yogaoefeningen en oefeningen voor bij ischias pijn.

https://www.facebook.com/happywithyoga

Gezondheid blog 3: Gezondheidinfo.com

Gezondheid Info hebben we al genoemd: dit is onze nummer één op het gebied van gezondheid blogs. Het blog is een initiatief van specialisten op medisch vlak, die echt weten waar ze het over hebben en niet zomaar een eind weg tikken. Het is hun streven hun kennis met zoveel mogelijk mensen te delen en zoveel mogelijk mensen gezond te laten leven.

Laten we eens kijken wat Gezondheidinfo.com zo speciaal maakt:

 • Medische expertise: De redactie bestaat uit ervaren medisch specialisten, wat zorgt voor inhoudelijke kwaliteit en betrouwbaarheid.
 • Brede gezondheidsencyclopedie: Met een uitgebreide lijst van ziektes en aandoeningen biedt de site diepgaande inzichten in veelvoorkomende gezondheidsproblemen, allemaal op één plek.
 • Actuele gezondheidsblogs: De site deelt het nieuwste nieuws en inzichten op gezondheidsgebied.
 • Toegankelijkheid en eenvoud: Gezondheidinfo maakt complexe medische informatie begrijpelijk voor een breed publiek.
 • Belangrijk standpunt: Ze moedigen lezers aan om bij gezondheidsvragen advies te verkrijgen bij specialisten en benadrukkend dat persoonlijke zorg voorop staat.

Wat voor blogs lees je hier dan zoal? Onder meer een blog over hoe bewegen erg gezond is voor je darmen. Verder ontdek je wat “gezond slapen” inhoudt en hoe je zelf kunt zorgen voor een gezonde slaap. Je ontdekt wat het verschil is tussen goede en slechte cholesterol en wat het precies inhoudt om bloedarmoede te hebben. Ook handig: leer de hoogte van je rollator bepalen. Ontdek tips om wagenziekte tegen te gaan en leer gezonder een operatie in te gaan.

Neem contact op met Gezondheidinfo.com via Facebook >>

Gezondheid blog 4: lekkere en gezonde menu’s met Gezondaantafel.nl

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een blog als Gezond aan Tafel. Ten eerste vind je hier enorm veel tips en inspiratie om een gezondere levensstijl op te bouwen. Gezond eten kan natuurlijk ook heel lekker zijn. Vandaar dat je heel veel kookrecepten vindt waar moeiteloos een voedzame maaltijd mee op tafel zet. Je vindt zowel maaltijden voor het hele gezin als maaltijden voor wanneer je in je uppie eet. Alle blogs zijn door echte experts geschreven.

Ontdek de smaakmakers van Gezondaantafel.nl:

 • Diversiteit aan experts: De samenwerking met voedingsdeskundigen, artsen, en bekende koks bieden een rijke bron van betrouwbare en inspirerende content.
 • Breed scala aan onderwerpen: Van voeding en beweging tot ontspanning en zingeving, alle aspecten van een gezond leven worden belicht.
 • Praktische en heerlijke recepten: Voor iedereen die graag gezond eet maar ook op zoek is naar gemak, biedt Gezondaantafel.nl smakelijke oplossingen.
 • Focus op persoonlijke ontwikkeling: Naast lichamelijke gezondheid, stimuleert de site ook persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • Toegankelijk en uitnodigend: De site verwelkomt iedereen met open armen, of je nu een beginnende gezondheidzoeker bent of al verder op je pad.

Wie zijn dan die experts? Food bloggers onder anderen, maar ook voedingsdeskundigen en koks. Veel van de informatie die je hier tegenkomt is afkomstig van kookboeken van hoge kwaliteit. Je vindt verschillende visies op wat gezond eten precies is en ondergaat een persoonlijke zoektocht naar een gezondere (en lekkerdere) levensstijl. Je kunt uitkiezen wat bij jou past. Leer wat je allemaal kunt met verse en biologische ingrediënten en voldoende variatie.

Neem contact op met Gezondaantafel.nl via Facebook >>

Gezondheid blog 5: Kennis over voedsel makkelijker verteerd met Iamafoodie.nl

Wat mag je precies verwachten van I am a Foodie? Het platform omschrijft zichzelf als collectief waarop voeding- en gezondheidswetenschappers, evenals diëtisten samenkomen en hun kennis delen. Eén van de uitgangspunten is het tegengaan van misleiding. Verder worden de artikelen zo goed mogelijk onderbouwd met de huidige stand van zaken in de wetenschap. Het blog streeft ernaar die kennis voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk te maken.

Laat je voeden door Iamafoodie.nl met deze kernpunten:

 • Wetenschappelijk onderbouwd: Alle content is wetenschappelijk onderbouwd, waardoor je betrouwbare informatie krijgt over voeding.
 • Focus op gezond en duurzaam eten: De promotie van een levensstijl vrij van pakjes en zakjes benadrukt het belang van verse, natuurlijke ingrediënten.
 • Praktische toepasbaarheid: De tips en adviezen zijn direct bruikbaar in je dagelijks leven, waardoor gezond leven toegankelijker wordt.
 • Strijd tegen misleiding: Iamafoodie.nl neemt een kritische houding aan tegenover de voedingsindustrie.
 • Diversiteit aan thema’s: Van zwangerschapsvoeding tot het verminderen van je risico op chronische ziekten, de onderwerpen zijn divers en relevant.

Hier vind je promotie voor een gezond eetpatroon. Waarom gezond eten? Omdat dit het risico op bepaalde chronische ziekten flink kan verkleinen. Denk onder meer aan diabetes type 2, hart- en vaatziekten, maar ook bepaalde vormen van kanker. Overigens kun je hier niet alleen blogs lezen. Je kunt ook podcasts luisteren, waar je alles over voedsel in de praktijk leert.

Neem contact op met Iamafoodie.nl via Facebook >>

Gezondheid blog 6: je dagelijkse dosis fitheid en jouw online fitnessmaatje op Dailyfit.nl

Ook Dailyfit.nl is een gezondheid blog dat we van harte kunnen aanbevelen. Hier draait het niet zozeer om voedsel, maar juist om fitness. Genoeg en goed bewegen draagt ook voor een belangrijk deel aan een gezonde leefstijl. Je ontdekt wat sporten (en sportvoeding) met je lichaam kan doet. Het leuke van Dailyfit.nl is dat er voor iedere sportfanatiekeling iets te vinden is: of je nu al fit en vorm bent, of juist meer in vorm wil raken. Het uitgangspunt: kwaliteit bieden.

Hier zijn een paar dingen die Dailyfit.nl onmisbaar maken:

 • Wetenschappelijke basis: Elke blogpost en elk advies is onderbouwd met studies en literatuur van erkende bronnen. Dit garandeert de kwaliteit en betrouwbaarheid van de informatie.
 • Praktische tips: Naast de theorie krijg je praktische tips die je direct kunt toepassen in je dagelijkse routine. Handig, toch?
 • Up-to-date content: De redactie houdt alle artikelen vers en relevant door ze regelmatig te herzien met de nieuwste informatie en onderzoeken.
 • Onafhankelijkheid: Alle informatie is onafhankelijk en niet beïnvloed door commerciële belangen, wat betekent dat je advies krijgt dat écht in jouw beste belang is.
 • Toegankelijk voor iedereen: Of je nu beginner bent of al langer bezig, Dailyfit.nl biedt voor elk niveau wat wils.

Wat kun je hier alleemaal aantreffen? Onder andere een hele hoop informatie artikelen, maar ook product reviews van bijvoorbeeld fitnessapparatuur en natuurlijk de leukste en beste fitness oefeningen. Dailyfit bestaat ook als fysieke locatie: een gezondheidscentrum waar bewegings- en gezondheidsexperts samenkomen.

Neem contact op met Dailyfit.nl via LinkedIn >>

Gezondheid blog 7: Vitaliteit in handen met Energiekevrouwenacademie.nl

Energie Vrouwen Academie is het platform van Marjolein. Haar streven is mensen de energie te helpen vinden om een gelukkiger leven te creëren: een leven “waar je verliefd op wordt”. Marjolein Dubbers is professioneel hormoondeskundige en vitaliteitscoach. Bovendien is zij bestsellerauteur en gepassioneerd op het gebied van vitaliteit voor vrouwen. Wist je dat haar boeken onder andere ook in het Spaans, Duits en Engels zijn vertaald?

Ontdek de kracht van Energiekevrouwenacademie.nl:

 • Persoonlijke missie: Marjolein’s persoonlijke reis en toewijding zijn een bron van inspiratie en herkenning voor vele vrouwen.
 • Diepgaande kennis: De focus op voeding en hormonen biedt vrouwen unieke inzichten om hun gezondheid in eigen hand te nemen.
 • Praktische tips: Van voedingsadvies tot levenswijsheden, de academie zorgt ervoor dat elke vrouw direct aan de slag kan met het verbeteren van haar levenskwaliteit.
 • Brede thematiek: Van immuunsysteem tot zelfhelend vermogen, de academie dekt een breed spectrum aan onderwerpen die elke vrouw aangaan.
 • Toegankelijk en inclusief: De site verwelkomt vrouwen van alle leeftijden om deel te nemen aan deze reis van zelfontdekking en verbetering.

Op haar blog en in haar programma’s brengt Marjolein een hechte online community bijeen. Haar uitgangspunt is dat een verandering in je voedingspatroon een verandering in je hele leven kan veroorzaken. Zo heb je meer invloed op je gezondheid dan je zelf vaak denkt. Op haar blog lees je onder andere over de voedingswaarde en toepassingen van quinoa, maar lees je bijvoorbeeld ook hoe je zelf cashew-limoen ijs en tomaten-avocado taartjes maakt.

Neem contact op met Energieke Vrouwen Academie via Energiekevrouwenacademie.nl >>

Gezondheid blog 8: Eoswetenschap.eu is jouw wetenschapshub met verrassende artikelen

Wat mag je precies verwachten Eos Wetenschap? Eos Blogs is een plaats waar experts op het gebied van geneeskunde, psychologie en nog een heleboel andere vakgebieden hun ideeën en standpunten op wetenschapsgebied met elkaar delen en bekend maken aan het publiek. Ook krijg je inkijkjes in waar deze wetenschappers op dit moment mee bezig zijn. Kortom: je krijgt de nieuwste trends en inzichten in de wetenschap vers van de pers.

Duik dieper in de wereld van Eoswetenschap.eu:

 • Breed scala aan projecten: Van gezondheid, vogeltellingen tot het analyseren van sterrenstelsels, voor elke interesse is er een project.
 • Brug tussen wetenschap en samenleving: Het platform maakt wetenschap toegankelijk en laat zien hoe iedereen kan bijdragen.
 • Ondersteuning door autoriteiten: Met steun van vooraanstaande wetenschappelijke organisaties staat het platform garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid.
 • Engagement en voorlichting: Eoswetenschap.eu moedigt aan tot actieve deelname aan wetenschap en biedt heldere uitleg over de impact ervan op onze maatschappij.
 • Open wetenschap: De overtuiging dat onderzoeksresultaten voor iedereen beschikbaar moeten zijn, draagt bij aan een geïnformeerde gemeenschap.

Uiteraard is er op Eos Wetenschap ook een heleboel te vinden op het gebied van mens en gezondheid. Je vindt onder andere nuttige en verdiepende blogs in de categorie Natuur & Milieu, maar ook in Psyche & Brein. Zo ontdek je onder andere hoe lichaamsbeweging kan bijdragen aan een verbeterde nachtrust en minder stressgevoelens. Zeker de moeite waard dus.

Neem contact op met Eoswetenschap.eu via Facebook >>

Gezondheid blog 9: Jouw startlijn voor een fitter leven met Hardlopen.nl

Op Hardlopen.nl draait alles uiteraard om… gezond voedsel. Nee, om hardlopen natuurlijk. Je vindt hier alles dat je nodig hebt om je hardlopen naar een hoger niveau te tillen, op welk niveau je je op dit moment ook bevindt. Je komt hier letterlijk een stap – of meerdere – verder. Het platform heeft tot doel je te inspireren en te motiveren. Zoals je weet, draagt voldoende lichaamsbeweging – hardlopen voorop – bij aan een gezondere levensstijl.

Sprint door de voordelen van Hardlopen.nl:

 • Diverse hardloopschema’s: Voor elke afstand en ambitie is er een schema dat bij jou past, van 5 km tot de marathon.
 • Uitgebreide hardloopkalender: Vind gemakkelijk evenementen die aansluiten bij jouw loopambities en bereid je optimaal voor.
 • Persoonlijke begeleiding: Met adviezen van experts en toegang tot audiobegeleiding van de Running Coach haal je het beste uit elke stap.
 • Inspirerende community: Word onderdeel van een gemeenschap die deelt in jouw passie en ervaringen, en vier samen elke overwinning.
 • Deskundige inzichten: Van gezondheidstips tot de nieuwste gear, blijf altijd up-to-date en verbeter je hardloopervaring.

Iedereen die hardloopt, is welkom op Hardlopen.nl. Ook als je van plan bent het hardlopen (weer) op te pakken, ben je hier van harte welkom. Wist je dat het platform gesponsord wordt door de Nederlandse Atletiekunie? Je vindt hier natuurlijk hardlooptips, maar ook een hoop tips op het gebied door voeding: minder suikers eten, meer ijzers nemen en de beste recepten.

Neem contact op met Hardlopen.nl via Facebook >>

Gezondheid blog 10: Ongeveertig.nl is een blog vol levenslust voor vrouwen boven de veertig jaar

Ben je ongeveer veertig (of iets daarboven)? Dan ben je op Ongeveertig aan het juiste adres. Dit platform is geschreven door een vrouw van veertig plus en richt zich op andere vrouwen van boven de veertig. Je vindt hier van alles en nog wat op het gebied van lifestyle en gezond eten, maar ook op het gebied van gezondheid in het algemeen. Daarnaast vind je er een hoop reistips. Uitgangspunt is het creëren van een gezonde levensstijl voor vrouwen van 40-plus.

Ervaar de sprankel van Ongeveertig.nl:

 • Diverse thema’s: Van gezondheid tot lifestyle, en van food tot travel, de onderwerpen zijn breed en altijd relevant.
 • Persoonlijke verhalen: De blogs zijn persoonlijk, vol humor en bieden een diepe duik in de ervaringen van vrouwen van veertig en ouder.
 • Gezondheidstips: Er is veel aandacht voor hoe voeding en beweging bijdragen aan je welzijn, met praktische recepten en sportadvies.
 • Focus op ontwikkeling: Artikelen over persoonlijke en professionele groei inspireren je om ook na je veertigste nieuwe paden te verkennen.
 • Communitygevoel: Het platform voelt als een warme community waar je als veertig-plusser herkenning vindt en wordt uitgedaagd.

Je kunt artikelen ook beoordelen aan de hand van sterren. Zo is voor iedereen zichtbaar welke artikelen het best gewaardeerd worden. Je vindt onder meer blogs om jeuk tegen te gaan, een blog over wat je tegen migraine kunt doen en een blog voor het kiezen van het juiste kussen. Je ontdekt hoe je fit en gezond blijft als je een lange reis maakt en krijgt tips voor goedkoop thuis sporten (plus de beste oefeningen). Ook leer je wat burn-out precies inhoudt.

https://www.facebook.com/ongeveertig.nl/

Gezondheid blog 11: alles voor een gezonde levensstijl vind je op Delevensstijl.nl

De Levensstijl.nl is uiteraard een blog over lifestyle en dat in de breedste zin van het woord. Je vindt hier van alles op het gebied van gezondheid en meer in balans komen met jezelf. Je vindt onder andere inspiratieblogs om gezonder en fitter te leven, maar ook een specifiek artikel over hoe knoflook kan werken als een natuurlijk medicijn. Je leert waar ijzer in je lichaam goed voor is en hoe je kunt voorkomen dat je er te weinig van in je lichaam hebt.

Je vindt een blog artikel met 10 redenen waarom avocado gezond is, een blogartikel over de vele gezondheidsvoordelen van olijfolie en een artikel over hoe je je immuunsysteem kunt boosten. Verder worden voedselhypes in perspectief gezet: welke zijn de moeite waard? Je ontdekt hoe je je voedingspatroon op de winter kunt aanpassen en hoe gezond zuurkool is.

https://www.facebook.com/asyachiofficial/

Gezondheid blog 12: Allesisgezondheid.nl

Op Allesisgezondheid.nl draait alles uiteraard om gezondheid. Het platform bestaat uit een netwerk van maar liefst meer dan 3000 partners – elk van hen streeft ernaar Nederland meer gezond en vitaal te maken. Alles is Gezondheid is ervan overtuigt dat mensen zelf op zoek zijn naar een gezonde leefstijl: dat merk je aan wat ze doen, waar en hoe ze werken, het feit dat ze recreëren, leren en sporten. Alles is Gezondheid is een maatschappelijke beweging.

Het streven van het platform: “van ego naar eco”. Je zou dit kunnen vertalen als “van ik alleen, naar iedereen samen”. Wij mensen dragen zorg voor de toekomst. Op Alles is Gezondheid vind je ook een heleboel blogs, over andere verhalen van professionals die gaan over lichamelijke klachten die niet begrepen worden. Ook ontdek je in dit artikel het pad naar herstel. Je ontdekt hoe je cultuurverandering kunt stimuleren en waarom je pillen moet vermijden.

https://www.linkedin.com/company/alles-is-gezondheid/?originalSubdomain=nl

Gezondheid blog 13: Thehealthissue.nl

Wat mag je precies verwachten van gezondheid blog The Health Issue? Hier vind je alles over gezond eten, over gezonde work-outs, over zogenaamde “life hacks” en over ontspanning. Je vindt onder meer een blog over je op moet letten als je CBD-olie aankoopt. Je ontdekt wat hoe je het wellness-gevoel van de sauna thuis kunt nabootsen, wat de voor- en nadelen zijn van botox (en fillers) en hoe je ervoor zorgt dat je voldoende aminozuren in je lichaam krijgt.

De meest gelezen artikelen gaan over de voordelen van matcha poeder (voor in groene thee), een artikel over de voordelen en feiten van havermout, een artikel over de Cayenne als wondermiddel, een artikel met de 21 favoriete smoothie-recepten van de redactie en artikels over havermelk en sojamelk. O ja, je leest wat CrossFit precies is en welke voordelen het heeft.

https://www.facebook.com/thehealthissueblog/

Gezondheid blog 14: Gezondheidmv.nl

Ook Gezondheid MV heeft de gezondheidshooligan een hoop te bieden. Je ontdekt van alles over gezond eten, een gezonde lifestyle en natuurlijk voldoende beweging. Je leert hoe je geld kunt besparen met online eten bestellen, hoe je af kan vallen in de buikzone met een koolhydraatarm dieet en hoe je kunt stoppen met roken. Verder leer je van alles en nog wat over medische behandelingen, zoals over de floater laserbehandeling en het tegengaan van haarverlies.

http://www.gezondheidmv.nl/

Gezondheid blog 15: krijg advies in voeding op Adviesinvoeding.nl

Advies in Voeding geeft – je raadt het al: – advies in voeding. Het is een organisatie waarbij je op consult kunt komen. Als je kiest voor een persoonlijk consult, gaan de experts in het eerste consult dieper in op je persoonlijke levenswijze. Vervolgens worden er mogelijkheden geschetst: wat kun je allemaal veranderen voor een gezondere levensstijl, zonder dat je voelt dat je vrijheid wordt ingeperkt? Je kunt hier niet alleen terecht voor afslanken, ook voor aankomen.

Natuurlijk is er ook een blog dat je kan bekijken. Dit wordt bijgehouden door Adele Schmidt. Je leert onder andere hoe je vetcellen kunt aanpakken, wat de voordelen van biologische voeding zijn en welke crackers de gezondste zijn. Daarnaast ontdek je de voordelen van granola, wat de beste super bouillon is en hoe je een maand zonder suiker kunt volhouden.

https://www.linkedin.com/in/adeleschmidt/

Gezondheid blog 16: Itsafoodlife.nl

It’s a Food Life verwijst natuurlijk naar “It’s a good life”. Ook met goed en lekker eten is een “good life” mogelijk. Dit is het blog van Laura, waarin zij haar “kleine wereld” deelt op het gebied van gezonde maaltijden en lekkernijen. Ze heeft een passie voor de heerlijkste, meest verrassende voedselcreaties. Laura is een geregistreerd gewichtsconsulente, een voeding coach en een voedingsdeskundige. Zij helpt bij het onderzoeken van diepgewortelde eetproblemen.

Haar uitgangspunten zijn “Good food”: de lekkerste, gezondste recepten voor het hele gezin en intuïtief eten – het vinden van de juiste balans in je eetpatroon. Je leert onder andere hoe je kunt leven op de fasen van de maan, hoe je de lekkerste kerstdesserts maakt en hoe je jezelf een positieve boost kunt geven met yoga. Ontdek ook het gastblog van Judith en haar kookfavorieten.

https://www.facebook.com/itsafoodlife

Gezondheid blog 17: Con Amore.com

Ook Con Amore is een gezondheidsplatform dat we van harte kunnen aanbevelen. Behalve een eigen praktijk heeft Con Amora ook een blog met verdiepende gezondheidsartikelen. Je leert onder andere wat Kambo is en hoe het kan zorgen voor een detox voor zowel je geest als lichaam. Kambo wordt namelijk al eeuwenlang gebruikt door inheemse stammen in de Amazone.

Je ontdekt ook artikelen over hoe je je weerbaarheid tegen chronische stress kunt vergroten aan de hand van een slimme strategie. Je leest de beste tips van een professioneel leefstijl arts. Heb jij als eens gehoord van de Wim Hof Methode (ademhalingsoefeningen doen in ijskoud water)? Er wordt dieper ingegaan op deze methode: werkt hij echt of is het een fabeltje. Ontdek ook verschillende manieren om je darmwerking in optimale gezondheid te houden.

https://www.youtube.com/channel/UCYn6o3-iO0AebxAeHC2h_rw

Gezondheid blog 18: Vitakruid.nl

Vitakruid.nl heeft als uitgangpunt dat elk mens het recht heeft de beste versie van zichzelf te zijn. Vitakruid ontwikkelt zijn eigen voedingssupplementen van hoge kwaliteit en adviseert bovendien mensen over wat de ideale gezondheidsoplossing voor hen kan zijn. De centrale pijlers van het platform zijn: Kennis, Kwaliteit en Advies. Vitakruid heeft verschillende ambassadeurs in de food- en sportbranche. Maar natuurlijk kun je bij Vitakruid ook terecht op het blog.

In het blog ontdek je onder andere waarom Omega 3 zo goed is voor vrouwen en waar magnesium precies goed voor is. Je ontdekt tips om een baby die niet wil slapen toch in slaap te krijgen. Je ontdekt waar je op moet letten als je Vitamine A supplementen koopt en waar silicium en collageen goed voor zijn. Ooit gehoord van Ashwagandha? Met Vitakruid nu wel.

https://www.facebook.com/Vitakruid/

Gezondheid blog 19: Trimbos.nl

Ook Trimbos.nl heeft een gezondheidsblog die zeker de moeite waard is. Je vindt hier namelijk van alles op het gebied van ontwikkelingen op het gebied van mentale gezondheid, de zorg, maar ook ontwikkelingen op het gebied van zaken als tabak, drugs en alcohol. Trimbos is een instituut, maar ook het blog van Trimbos vind je meningen en inzichten van heel wat meer partijen. De meningen die hier gedeeld worden, zijn ook niet die van Trimbos zelf.

Dat gezondheid een erg breed thema is, bewijst dit blog. Je vindt hier namelijk van alles en nog wat op het gebied van institutionele gezondheid en de zorg: denk aan artikelen over jonge mantelzorgers, over de bescherming van online gokkers, over slimme investeringen van beleidsmakers in de mentale gezondheid van de jeugd en de focus van GGZ op het hele gezin. Je ontdekt wat Nicotineverslaving precies inhoudt en waarom de sigaret met filter schadelijk is.

https://www.linkedin.com/company/trimbos-instituut/

Gezondheid blog 20: Shopvoorgezondheid.nl

Shop voor gezondheid heeft ook een eigen blog op gezondheid gebied. In eerste instantie is Shopvoorgezondheid.nl een online winkel (met certificaat Thuiswinkel Waarborg), maar wist je dat je hier ook verrassend veel blogartikelen kunt lezen over gezonde artikelen en een gezonde levensstijl? Je vindt vele gezondheidstips, artikelen over gezonde lucht, over gezond licht, over leven met diabetes, over mobiliteit, energie en humeur, allergieën, vitaminen en nog veel meer.

https://www.facebook.com/shopvoorgezondheid.nl

Gezondheid blog 21: afvallen doe je met Cure4life.eu

Cure 4 Life is een voedingsprogramma. Het programma zit niet alleen goed in elkaar, het is ook nog eens medisch verantwoord. De professionals helpen je hier op een verantwoorde wijze af te vallen en dragen ook nog eens bij aan een goede gezondheid op de langere termijn. Het grote voordeel van het Cure4Life programma is dat altijd helemaal persoonlijk en op maat gemaakt is: het wordt dus afgesteld op jouw persoonlijke situatie en je wensen.

Natuurlijk is er ook een blog vol artikelen om te bewonderen. Je leest onder andere een heleboel ervaringsverhalen met de Cure4Life methode. Het grote voordeel van al deze persoonlijke ervaringsverhalen is dat je er niet alleen heel veel nuttige tips in vindt, maar vooral ook de inspiratie, de moed en het volhoudingsvermogen om door te blijven zetten.

https://www.facebook.com/Cure4LifeEU

Gezondheid blog 22: ontdek ook de blog van Viata.nl

Wat is nu precies Viata.nl? Viata is een blog waarop je alles vindt op het gebied van welzijn en gezondheid. Viata is in eerste instantie een online apotheek, maar de blogs zijn veel ruimer opgezet. Je vindt hier onder andere hoe je goed blijft zorgen voor je blaas, ook op oudere leeftijd. Je leert hoe je koorts moet meten en je gezicht in zeven stappen goed kunt reinigen. Je ontdekt wat salicylzuur precies is en welke impact het heeft op je gezicht.

Maar je leert ook andere zaken over huid en huidverzorging. Zo ontdek je onder andere hoe je je eigen huidtype kunt bepalen en wat het belang is van ex foliëren voor je huid (geheim: het verwijderen van dode huidcellen, waardoor je minder onzuiverheden hebt op je huid). Je ontdekt wat je kunt doen tegen puisjes, hoe je mee-eters kunt verwijderen en de werking van zelfbruiner.

https://www.youtube.com/user/onlineapotheekviata

Gezondheid blog 23: Gutness-lifestyle.com

Wat is precies Gutness-lifestyle? Een lifestyleblog waarin alles draait om het vinden van een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Je leert hoe je jezelf van constipatie kunt verlossen en wat het precies voor je lichaam inhoudt als je periodiek vast. Je ontdekt tal van tips om meer “buikgeluk” te vinden en leest waar een vitamine D tekort vandaan komt – en wat je er aan kunt doen. Ook leer je de pro- en prebiotica balans in je buik te herkennen en te herstellen.

Verder lees je van alles over de werking van je immuunsysteem. Je ontdekt waar de eiwitrijke alg Spirulina precies goed voor is. Ook leer je waar je Gutness bakmixen voor kunt inzetten.

https://www.linkedin.com/in/elkevermeire/

Gezondheid blog 24: de blogs van Centrafarm.nl

Centrafarm is een organisatie met inmiddels 60 jaar ervaring op het gebied van registratie, verkoop en marketing van kwalitatieve geneesmiddelen in Nederland. Het assortiment bestaat al uit ruim 750 producten en per jaar worden meer dan 42 miljoen verpakkingen verkocht. Wat is precies een generiek geneesmiddel? Dit is een geneesmiddel waar door de ontwikkelaar een octrooi op is aangevraagd, zodat het niet door anderen gemaakt kan worden.

Behalve generieke geneesmiddelen vind je hier ook zelfzorgproducten. Ook kun je een uitgebreid kijkje nemen in het blog. Hier lees je over de oorzaken van obstipatie, over de voordelen van planten op kantoor, over de kracht van preventieve gezondheidszorg op het voorkomen van ernstige ziekten en het “dynamische duo” vitamine D en vitamine K.

https://www.linkedin.com/company/centrafarm-nederland-bv/

Gezondheid blog 25: Sportvoedingscoach.eu

Sportvoedingscoach is een organisatie die mensen helpt hun gezondheid te verbeteren. Je kunt hier terecht voor persoonlijke begeleiding. Ook kun je een zogenaamde voedingsapp downloaden. Maar waar het ons hier natuurlijk om te doen is, is de gezondheidsblog. Ook die heeft Sportvoedingscoach. Je vindt hier allerlei tips om toe te passen in het dagelijkse leven.

Je vindt onder andere een lekker en gezond recept voor Quinoa Moussaka. Zo kom je nog wel meer gerechten tegen in de categorie “Recept van de week”. Denk bijvoorbeeld aan de salade met gegrilde kip, frambozen, perzik, walnoten en feta. Of de garnalen, avocado en mango salade. Lees ook over btw-verlaging en over de belangrijkste oorzaken van ongezond eten.

https://www.facebook.com/Sportvoedingscoach/

Gezondheid blog 26: Beautyplaza.com

Wat is precies Beautyplaza.com? Dit is een blogplatform gericht op vrouwen en gezondheid. Je kunt hier ook verschillende voedingssupplementen kopen, speciaal voor afslanken, voor je blaas, voor huid, haar en natuurlijk de algehele gezondheid. Op het blog vind je talloze tips voor heel veel verschillende gezondheidskwesties. Hier leer je hoe je je gezondheid op peil houdt.

Een greep uit de hoge hoed: je vindt er onder meer een vegan recept voor hennep- en quinoa balletjes in een kruidendip van Purasana. Je ontdekt wat natuurlijke supplementen van het merk Quercus precies inhouden. Ook lees je hoe je een herfstdip kunt overslaan en wat echt werkt bij hooikoorts. Je leert wat goed werkt bij eczeem en hoe je obstipatie kunt tegengaan. Je krijgt adviezen bij een blaasontsteking en leert hoe je succesvol kunt afvallen.

https://www.facebook.com/BeautyplazaNederland/

Gezondheid blog 27: Stichtinggezondheid.nl

Wat is precies Stichting Gezondheid? Een platform waar je van alles vindt op het gebied van gezondheid, natuurlijk. Veel van die informatie is beschikbaar in blogvorm. Zo vind je onder andere een artikel over simpele hulpmiddelen om een gezondere levensstijl te krijgen. Je leert wat je kunt doen als iemand in je directe omgeving heel ernstig ziek is. Je ontdekt hoe een gezonde lunch eruitziet en hoe je het beste met een intolerantie/allergie kunt omgaan.

Ook vind je praktische tips als ideeën voor een beterschap cadeau. Je vindt een artikel over de voordelen van een waterfilter. Je doet inspiratie op voor een koolhydraatarm dieet en ontdekt zelfs hoe botox merkt om migraine aanvallen minder ernstig te maken (bizar, hè?). Je ontdekt wat de allergie hooikoorts precies inhoudt en hoe CBD-olie kan helpen bij een depressie.

Gezondheid blog 28: Oersterk.nl

Oersterk.nl streeft ernaar alle Nederlanders oersterk te maken. Dat gebeurt zowel in het lichaam, als in de geest. Oersterk werkt met drie pijlers. Dat zijn eten, regelmatig bewegen en ontspanning. Kortom: je let goed op je voeding, je zorgt dat je genoeg calorieën verbrandt met beweging en dat je lichaamsfuncties op peil blijven. Verder is het belangrijk dat je op tijd ontspant, zodat je lichaam en geest niet vermoeid raken en je weerstand vermindert.

Team Oersterk wil mensen leider van hun eigen gezondheid maken. Je kunt onder meer inspiratie vinden in het blog. Hier lees je bijvoorbeeld hoe je met natuurlijke methoden je lever kunt ontgiften. Je leest ook hoe een trage schildklier kan zorgen voor vermoeidheid en tips om hier mee om te gaan. Verder krijg je tips om zonder medicijnen je cholesterol te verlagen en ontdek je de gezonde werkingen van magnesium en geelwortel kurkuma.

https://www.linkedin.com/company/oersterk/

Gezondheid blog 29: Chefo.nl – lekker en professioneel koken

Wie houdt van gezond, lekker én uitdagend koken mot zeker eens een bezoekje brengen aan Chefo.nl. Waarom Chefo? Omdat je hier de beste culinaire tips vindt van een chef-kok. Wil je je eigen kookkunsten naar een hoger niveau tillen en ook nog eens werken aan een gezond dieet, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. Je doet praktische kennis op, krijgt de beste tips en ontdekt natuurlijk tal van lekkere en gezonde recepten om thuis een keer te proberen.

In het blog ontdek je kennisartikelen: zoals hoe je een inductie pan leert herkennen of hoeveel eiwitten er in eieren zitten. Je ontdekt welke alternatieven er zijn voor bakpapier en wat lactosevrije melk precies inhoudt. Verder ontdek je hoe je natuurlijk vocht kunt afdrijven en waar dat goed voor is en leer je bijvoorbeeld hoe je de lekkerste frambozenthee maakt.

Gezondheid blog 30: PLNKTN.com

PLNKTN is natuurlijk het Woord Plankton zonder klinkers. Dit platform is opgericht door Thom Sierema. Het is gebouwd op de kracht van Marine Phytoplankton. Zijn stiefvader vormde de inspiratie om zich te verdiepen in deze bijzondere vorm van plankton en in natuurlijke alternatieve geneesmiddelen in het algemeen. Hij begon met onderzoek doen en startte een eigen onderneming. Op PLNKTN.com vind je ook een blog waarop hij zijn kennis deelt.

Wat lees je dan zoal in dit blog? Onder andere hoe je een tekort aan vitamine D kunt voorkomen, waarom Algae olie de belangrijkste vorm van Omega 3-vetzuren is en welke antioxidanten er in natuurlijke pigmenten zitten. Je leert hoe Marine Phytoplankton diabetes klachten kan terugdringen en hoe de som van voeding in je eetpatroon groter is dan de losse elementen.

https://www.linkedin.com/company/plnktn/?viewAsMember=true

Gezondheid blog 31: Deenergie-fabriek.nl

De Energie Fabriek is het initiatief van de 1984 geboren Roderik Luitjes. Hij is vitaliteitcoach van beroep en bezit een eigen praktijk in Nijmegen. De website De Energie Fabriek is ontstaan na de burn-out die hij in 2014 had. Hij nam een sabbatical jaar en ging op zoek naar een chronische verandering in zijn leven. Zo is hij op het coaching traject terechtgekomen. De Energie Fabriek is het resultaat. Hier lees je vitaliteit, stressmanagent, werkhervatting en meer.

Je leest onder meer een artikel waarin berekend is hoeveel een zieke medewerker precies kost. Je ontdekt ook een blogartikel waarin beschreven wordt hoe je aan je werkgeluk kunt werken. Je leert bovendien hoe je als leidinggevende op de werkvloer een burn-out kan voorkomen.

https://www.linkedin.com/in/roderik-luitjes-24287238/?originalSubdomain=nl

Gezondheid blog 32: Gezondmooislank.nl

Ook Gezond Mooi Slank heeft een gezondheidsblog dat je zeker eens moet bekijken. Het gaat hier om een Nederlands familiebedrijf dat zich in “effectieve pure producten” heeft gespecialiseerd die jou helpen gezond te worden te blijven. Ook uiterlijk speelt een centrale rol. De producten van Gezond Mooi Slank worden door heel Europa zowel online als offline verkocht. Het bedrijf is het initiatief van de familie Israels uit Apeldoorn. Ook is er een nuttig blog.

In het blog lees je onder andere wat hydrolyse van proteïnen is. Dit wordt ook wel de “chemische ontleding” van voedingsstoffen genoemd. Je ontdekt van alles en nog wat over enzymen, over hydrolyse en over de spijvertering. Je vindt een artikel genaamd “Brainfood: voeding voor het brein”. Hierin ontdek je welke voedingsstoffen je hersenen nodig hebben om te functioneren. Je leert wat ketose is en dat teveel eten niet de oorzaak is van Obesitas.

https://www.facebook.com/gezondmooislank/

Gezondheid blog 33: Gezonderleven.com

Wist je dat Gezonder leven één van de meest gelezen Nederlandstalige websites is op het gebied van welzijn en gezondheid? Op de website vind je artikelen over van alles en nog wat dat met gezondheid te maken heeft. Je kunt denken aan ziektes en behandelingen, maar ook aan diëten, recepten, alles op het gebied van natuurlijke remedies, een hoop of lifestylevlak en zelfs verschillende artikelen over psychologie. Lees ook over het laatste wetenschappelijk onderzoek.

Je ontdekt onder andere wat wabi sabi is en hoe je het in je inrichting kunt toepassen. Je ontdekt het verschil tussen posterior en anterieur placenta en leert wat dit voor een zwangerschap betekent. Daarnaast leer je hoe je zelf de calorieën in je voedsel kunt berekenen en wat de precieze werking is van Progesteroncrème (plus wanneer het wordt aanbevolen).

https://www.facebook.com/gezonderleven.page/

Gezondheid blog 34: Bundel de krachten met Unitedconsumers.com

Op United Consumers bundelen consumenten hun krachten. Het platform bestaat alweer sinds 2000 en heeft als doel vaste lasten in kaart te brengen voor de consument. Maar wist je dat je hier ook een heleboel vindt over gezondheid. Het draait niet alleen om besparen, maar ook om een gelukkiger en meer voldaan leven. Je leest onder meer wanneer het tijd is om naar de fysio te gaan (en wanneer niet). Ook ontdek je wat preventieve zorg precies is.

Je leest ook een artikel over het voorkomen van hart- en vaatziekten aan de hand van tien tips. Je leert waarom zwemmen precies gezond is en ontdekt hoe gezond fietsen is. Ben je benieuwd naar de precieze kosten van naar de tandarts gaan? Ook daar is een artikel aan gewijd.

https://www.facebook.com/UnitedConsumers

Gezondheid blog 35: Weetwatjedieet.com

De naam “Weet wat je dieet” is een variatie op de bekende uitspraak “weet wat je eet”. Diëten is ook een vorm van eten, maar dan met meer zorg. Op deze plek vind je alle informatie over voeding en verantwoord diëten. Ook ontdek je een hoop over gezonde levensstijlen en het krijgen van genoeg beweging. Je vindt eenvoudig de informatie die je zoekt.

Je ontdekt onder andere hoe je van een opgeblazen buik afkomt en hoe je aan de hand van appelazijn kunt afvallen. Verder ontdek je wat het Proday dieet inhoudt en of de optie bij je past. Je leert hoe de Nederlandse zanger Gordon is afgevallen en welke methode hij hiervoor heeft gebruikt. Ontdek hoe gezond lijnzaad is en of het je kan helpen bij afvallen. Je ontdekt ook wat ijzertekort precies inhoudt, hoe je het opheft en hoe je kunt afvallen met een maagballon.

https://www.facebook.com/wwjdnederland

Gezondheid blog 36: Metaboolgezond.nl

Metabool Gezond is een platform waarop je voor jezelf gezondere keuzes leert maken. Metabool Gezond is ook een podcast, waar je de video’s kunt beluisteren en bekijken van Menno en Tom. Zij leggen uit hoe het menselijk lichaam precies werkt en hoe je op jonge leeftijd al bezig kunt zijn met gezond oud worden. Verder ontdek je een hoop over gezond bewegen.

Je ontdekt wat de Nervus Vagus (langste zenuw van het zenuwstelsel) precies is en hoe je deze kunt stimuleren. Ook ontdek je wat de TRF (Time Restricted Feeding) methode precies inhoudt. Je leert hoe je energieopslag precies inwerkt en hoe je moeheid na je werkdag kunt aanpakken.

https://www.facebook.com/metaboolgezond

Gezondheid blog 37: Vitaliteitengezondheid.nl

Waarom kiezen voor het blog van Vitaliteit en Gezondheid.nl? Dit is het platform van Jeroen Hoogakker, een professioneel behandelaar die zich bezighoudt met het optimaliseren van zowel je lichamelijke als emotionele gezondheid. Dit gebeurt aan de hand van een geheel eigen methode. Die methode gaan we hier niet beschreven, maar we werpen wel een blik op het blog dat we op de website zijn tegenkomen. Hier ontdek je alles over natuur en gezondheid.

Je ontdekt hoe je de natuur als leermeester kunt gebruiken (“pak het probleem bij de wortels aan”). Je leert wat Antipijn vaseline is en ontdekt nieuwe methoden om SOLK (Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten) toch te verklaren. Ook ontdek je enkele producten die Jeroen Hoogakker in zijn eigen praktijk gebruikt bij de behandeling van cliënten.

https://www.linkedin.com/in/jeroenhoogakker1/?originalSubdomain=nl

Gezondheid blog 38: Hoedoejedat.nu

Op Hoe Doe je Dat vind je heel veel praktische tips en stappenplannen. Je vindt er ook veel verdiepende artikelen op het gebied van gezondheid. Centraal staat de impact die ziektes hebben op de maatschappij en het terugdringen hiervan. Hoe Doe je Dat probeert diabetes, overgewicht en andere welvaartziekten te bestrijden. Tijd dus om aan de rem te trekken. Ben jij op zoek naar een gezondere levensstijl? Dan biedt Hoe Doe je Dat een helpende hand.

Je ontdekt onder andere of overheden ziekten ‘gebruiken’ als verdienmodel. Verder ontdek je het belang van het maken van een voedingsswitch en de grote voordelen van fitness voor een gezondere toekomst. Je ontdekt hoe bewegen een medicijn kan zijn en waarom bewegen essentieel moet worden verklaard. Ook krijg je een uitgebreide uitleg van waarom het zo moeilijk is om in Nederland van leefstijl te veranderen (en hoe je dit toch voor elkaar kunt krijgen).

https://www.facebook.com/groups/341494243520823

Gezondheid blog 39: bekijk ook het blog van Binorm.nl

Binorm is een platform waarop je ook een hoop kunt vinden over het leven van een gezonde levensstijl. Je leert onder andere hoe je je darmen klaar kunt maken voor de zomer en hoe je zowel gezond en lekker vet kunt eten. Denk maar eens aan het belang van goede vetten als in vette vis. Je komt ook verschillende gastblogs tegen, zoals die van Jose Fikken over het belang van voetreflexologie. Je ontdekt hier wat voetreflexologie precies is en wat je er aan hebt.

Je ontdekt ook wat hooikoorts precies is en hoe honing je hierbij kan helpen. Ook leer je hoe verwarmend voedsel je de koude wintermaanden doorloodst. Het draait niet puur en alleen om gezondheid, maar ook om behaaglijkheid en comfort. Zo leer je onder andere wat de grote voordelen zijn van het dragen van wollen kleren – het zit lekker en het isoleert goed.

https://www.facebook.com/Binorm.Zutphen

Gezondheid blog 40: Appelsmetperen.com

Appels met Peren vergelijken is niet de bedoelingen. Op Appelsmetperen.com worden alle blogartikelen daarom goed onderbouwd voor ze online worden gezet. Appels met Peren is het blog van Marieke de Wit, die is afgestudeerd als Sport- en Bewegingsdeskundige. Zij heeft dus het nodige verstand van zaken als het aankomt op gezonde lichaamsbeweging. Wist je dat Marieke ook een gecertificeerde leefstijlcoach is en jou persoonlijk van advies kan voorzien?

Dit blog helpt je beter om te gaan met een economie waarin je hard moet werken, veel van jezelf vraag en weinig vrije tijd hebt. Je leert heel erg te denken vanuit het “perfecte plaatje”. Of te wel: je vergelijk appels met peren. Tijd voor een omslag. Ontdek de vele blogs op de pagina. Je vindt onder andere tips om gezonde eetpatronen vol te houden en om tussendoor te ontspannen. Je leert hoe je meer nachtrust krijgt en wat de problemen zijn met afvallen.

https://www.linkedin.com/company/appels-met-peren-leefstijlcoaching/

Gezondheid blog 41: lees ervaringsverhalen op Zorgkaartnederland.nl

Ken jij Zorgkaart Nederland al? Ook hier ontdek je alles op het gebied van gezondheid: niet alleen medische gezondheid, maar ook persoonlijke verzorging. Je ontdekt hoe het zit met je gezondheid, hoe je een medische ingreep kunt verwerken, maar ook hoe je op dagelijkse basis goed voor jezelf kunt zorgen. Zo lees je bijvoorbeeld hoe je na een operatie de touwtjes weer in handen kunt nemen en hoe het is om te leven met chronische pijn.

Verder lees je op Stoptober: de maand waarin stoppen met roken centraal staat. Je leest hoe het is om met minder pillen te leven en ontdekt een blog over positieve gezondheid. Op Zorgkaart Nederland kun je alle kanten op – je ontdekt iets voor jou, wat je voorkeur ook is.

https://www.linkedin.com/company/zorgkaartnederland/

Gezondheid blog 42: Katjacardol.com

Wat kun je precies ontdekken op Katjacardol.com? Katja is een psycholoog op het gebied van gezondheids-, sport- en medische psychologie. Zij ondersteunt cliënten in het vinden van meer persoonlijk welzijn en het verbeteren van hun prestaties. Op dit moment is zij bezig met het schrijven en publiceren van een proefschrift. Kortom: Katja is volop in beweging. Op haar blog ontdek je waar zij zich zoal mee bezig houdt en wat je van haar mag verwachten.

Op haar blog vind je eerst en vooral heel veel enthousiasme en positieve energie. Verder ontdek je hoe je jezelf kunt opladen voor verandering en hoe je de beste versie van jezelf nar boven kunt halen. Je leert een nieuwe fase in je leven in te gaan en bovenal te ont-plannen: plannen los te laten. Ook leer je hoe gezonder leven bijdraagt aan beter presteren en wat het inhoudt om chronisch ziek te zijn. Chronische ziekte wordt vergeleken met topsport.

https://www.linkedin.com/in/ckcardol/

Gezondheid blog 43: Gezondbalans.nl

Op Gezondbalans.nl draait het allemaal om gezond en in balans zijn. Dat gezond leven belangrijk is, weten we allemaal wel. Toch leven we lang niet altijd zo. Op het blog ontdek je hoe gezond leven voor een langer leven zorgt, maar ook kan leiden tot meer voldoening. Kortom: je leert op gelukkige wijze gezond te zijn – gezond, zonder dat je de leuke dingen in het leven hoeft op te geven. Vandaar de term “balans”. Gezond zijn is geen uitputtingsslag meer.

Je vindt onder andere een tool om snel je BMI te berekenen en kunt je conclusies trekken op basis van de uitslag. Je vindt ook veel praktische artikelen met tips en adviezen, zoals voor de bestrijding van hoofdroos. Je vindt ook tips voor goed beschermen van je huid tegen de zon. Je leert welke opties je hebt op het gebied van anticonceptie en wat Mimosa hostilis precies inhoudt.

Gezondheid blog 44: Roodenrijs.meesterbakker.nl

Het klinkt misschien wat gek: een blog van een meesterbakker in deze top 50 van de beste gezondheidsblogs. Denk je aan de bakker, dan denk je immers al snel aan delicatessen en dus: dikmakertjes. Maar zo hoeft het natuurlijk niet altijd te zijn. Je kunt met baksels alle kanten op en dat leert dit blog. Je vindt hier de beste tips op het gebied van desembrood, volkeren brood, speltbrood en donkerbrood. Maar het blog gaat veel dieper dan dat.

Je komt allerlei achtergrondartikelen tegen, bijvoorbeeld over het belang van voeding bij duursport, het ideale voedsel bij een kater na carnaval, het ideale brood bij lactose- of gluten-intolerantie en de werking van zout in brood. Je ontdekt of spelt wel of niet gezonder is dan andere broodsoorten, of donker brood gezonder is dan licht en het grote belang van voedingsvezels.

https://www.facebook.com/MeesterbakkerRemmerswaalRoodenrijs

Gezondheid blog 45: Uwbalans.nl

Uw Balans is een platform waarop je alles vindt op het gebied van voeding, sport en beweging, mentale gezondheid en ziekte. Ook vind je hier doorverwijzingen naar tal van andere gezondheidswebsites. Wat kun je hier zoal aan blogposts verwachten? Onder meer een blog over het belang van probiotica en voedingssupplementen (in de recente posts), maar verder vind je nog veel meer dat te maken heeft met bewegen en het huis-tuin-en keukenleven.

Je vindt blogs op het gebied van business, de lekkerste (gezonde) recepten, de leukste activiteiten voor jong en oud, fitness en fitness tips, van alles op et gebied van gezondheid en het lichaam. Ook lifestyle speelt een centrale rol, net als reizen en relaties. Je leest ook over sport en seksualiteit. Kortom: Uw balans geeft je heel wat opties om in balans te komen en blijven.

Gezondheid blog 46: Fabulousfeelingblog.nl

Wil jij je ook fantastisch voelen? Dan is Fabulous Feeling Blog misschien wel iets voor jou. De oprichter van het blog, Heidi, is een groot voorstander van gezondheid, duurzaamheid en eco. Zij let goed op wat ze doet, koopt en hoe ze leeft. Zo is haar blog ook ingericht. Je vindt hier een heleboel op het gebied van duurzame diensten en producten, plus duurzame cosmetica. Ook heeft Heidi verschillende opleidingen gevolg op mentale gezondheid gebied.

Op haar blog ontdek je van alles over Reiki, mindfulness, een holistische levensstijl, maar dus ook make-up en zelfs mode. Je komt er gezonde en lekkere recepten op tegen, net als de beste lifestyletips, plus tips voor wonen en reizen. Kortom: het is duidelijk een blog met kop en staart.

https://www.facebook.com/fabulousfeelingblog

Gezondheid blog 47: Optimavita.nl

Optima Vita is een blog dat sinds begin januari 2022 niet meer in gebruik is. Oprichtster Marloes houdt zich niet meer actief bezig met het plaatsen van blogs op de website. Ze is nog wel te volgen op YouTube en Instagram. Ook gaan de oude blogs niet verloren: je kunt ze nog gewoon bekijken op het platform. Dat is precies wat wij hebben gedaan. Zo hebben we mogen concluderen dat er genoeg leuks en interessants op het gebied van gezondheid te ontdekken is.

Je vindt onder meer een artikel met tips over hoe je kunt beoordelen of een recept wel of niet gezond is. Verder vind je verschillende gastartikels met nuttige, aanvullende informatie. Je leest onder andere hoe je een maximaal gezond voedingspatroon opbouwt met een minimaal budget. Op het gebied van gezond eten en met jezelf in balans raken ben je wel even zoet.

https://www.facebook.com/optimavita/

Gezondheid blog 48: Ellengeerlings.nl

Ellen Geerlings.nl is het blog van – je raadt het al: – Ellen Geerlings. Maar wie is nu precies Ellen Geerlings? Naar eigen zeggen is zij positief en enthousiast, maar ook een beetje rebels. Verder heeft ze een grote passie voor “liefdevolle gezondheid”. Ze is bekend met het hebben van overgewicht en te weinig energie. Maar ze weet ook hoe ze er weer bovenop kan komen. In haar blog probeert ze daar anderen mee te helpen. Benieuwd? Lees dan haar artikelen.

In de blogs leer je je vrouwelijke kracht bloot te legen. Ook leer je in verschillende artikelen (aan de hand van een ervaringsverhaal) te herstellen van een burn-out. Een leuk artikel om te lezen is “Hou van je borsten”. Ontdek wat je kunt doen om hooikorts te bestrijden en ontdek de verborgen feitjes van vitamine B12 – de vitamine die veel veganisten tekortkomen.

https://www.linkedin.com/in/ellen-geerlings-185b5b98/

Gezondheid blog 49: vind de balans tussen werk en privé op Werkflow.nl

Het blog van Werkflow richt zich eerst en vooral op werkende mensen. Het streven is het vinden van een balans tussen werk en privé. Zoals je ongetwijfeld weet, is dat nog niet altijd zo makkelijk. Je ontdekt praktische tips, adviezen en handvaten om meer tot rust te komen en meer tijd voor jezelf te creëren. Ook leer je dat je jezelf niet altijd hoeft te bewijzen. Hard werken is ook niet hetzelfde als jezelf over de kop werken. Alles draait om het vinden van de balans.

Je leert hoe je bepaalde situaties kunt accepteren en wat het inhoudt om een zogenaamde “Mid Carrière crisis” mee te maken (plus tips om hier mee om te gaan en er weer uit te komen). Je ontdekt wat systemisch werken op de werkvloer precies inhoudt en wat jouw recept is voor “Vitamine Werkplezier”. Ontdek ook de kracht van perceptie en van de stiltewandeling.

https://www.linkedin.com/company/werkflowreintegratie/

Gezondheid blog 50: ahealthylife.nl

Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste blog in de gezondheid blogs top 50. Deze blog is Ahealthylife.nl. Dit is de blog van Juglen Zwaan. Hij is schrijver en spreker en een specialist op het gebied van gezondheid en gezonde voeding. Als voedingsdeskundige is hij uitermate gepassioneerd. Bovendien is hij altijd naar nieuwe inzichten op zoek. Juglen Zwaan is auteur van meerdere boeken, zoals De Voedingswijzer, De Supplementenwijzer en De Receptenwijzer.

In zijn blog geeft Juglen verdiepende informatie over een heleboel onderwerpen. Denk onder meer aan een artikel over de stof Acrylamide (en of dit kankerverwekkend is). Je leest ook hoe dankbaarheid kan zorgen voor een gezonder leven en wat meditatie voor je welzijn kan betekenen. Ben jij al bekend met Persoonlijke Ontwikkeling Tagsamygdala? Je ontdekt het hier.

https://www.facebook.com/AHealthylifenl

Gezondheidsgids van de Consumentenbond

Organisaties als de Consumentenbond, Kassa en Radar houden zich niet bezig met wat het beste gezondheidsblog is, maar over gezondheid in het algemeen schrijven ze natuurlijk wel. Mocht je willen weten of bepaalde uitspraken die je op gezondheidsblogs leest echt kloppen, dan is de kans groot dat je hier bij de Consumentenbond ook het één en ander over vindt. Radar, Kassa en de Consumentenbond doen kritisch onderzoek naar uitspraken en winkelaanbod.

Gebruikte bronnen voor gezondheid blog artikel

Voor het schrijven van dit artikel over de beste gezondheid blogs hebben we de volgende bronnen als inspiratie gebruikt:

Videomateriaal over gezondheid met de Universiteit van Nederland

Mocht je een bron voor allerlei informatie over gezondheid zoeken op YouTube, dan raden we filmpjes van de Universiteit van Nederland aan zoals de video hieronder!

Jouw volgende stap in gezondheid

In dit artikel hebben we je, zoals beloofd, laten zien welke gezondheidsblogs tot onze persoonlijke top 10 behoren. Elk van deze blogs kunnen we van harte aanbevelen. Ongeacht je gezondheidsdoel: deze blogs bieden de kennis en motivatie die je nodig hebt om een stap verder te komen. We hebben je laten zien waar je op moet letten als je op zoek gaat naar kwalitatieve gezondheidsinformatie. Dus waar wacht je nog op? Jouw pad naar een gezonder leven ligt open. Kies vandaag nog je favoriete blog uit.

De beste online gezondheid blogs: in conclusie

Je hebt het met eigen ogen kunnen zien: het aanbod op het gebied van gezondheid blogs is erg groot en óók nog eens divers. In dit artikel hebben we de 50 beste voor je op een rijtje gezet. We hebben van tevoren uitgezocht wat ze precies te bieden hebben en of ze ook echt betrouwbaar zijn. Dat hoef jij dus niet meer te doen. We wensen je veel plezier met lezen en leren.