Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Yakelos Terra delyssa biologische extra virgin olijfolie [Ervaringen/Review]

Heb jij je ooit afgevraagd hoe de perfecte olijfolie smaakt, welk proces erachter schuilt en welke factoren bepalen of een olijfolie het label ‘premium’ verdient? Dan ben je hier aan het juiste adres. Klaar om te beginnen? Dan geven we een uitgebreide review van deze olijfolie.

Mijn Zoektocht naar de Perfecte Olijfolie

Van supermarktolie tot exclusievere merken, ik heb er veel geprobeerd, maar nooit een gevonden die aan al mijn eisen voldeed. We zoeken een volle, maar niet overheersende smaak, een evenwichtige zuurgraad, en een productieproces dat zowel duurzaam als ethisch verantwoord is.

Wie zijn wij zelf dan om dit te reviewen?

Wij zijn doorgewinterde liefhebbers van de rijke, complexe wereld van olijfolie, voortdurend op zoek naar die ene soort die onze smaakpapillen verrukt. We hebben talloze merken en soorten uitgeprobeerd en ons inzicht in de olijfolie-industrie is zowel praktisch als theoretisch.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

Elke producent wil zijn product in het beste licht laten zien en daarbij worden vaak fraaie beloftes gedaan – met uitnodigende woorden op een aantrekkelijke verkooppagina. Als recensenten is het onze taak om het product te kopen en te testen of deze beloftes daadwerkelijk waargemaakt worden, of dat er slechts gelikte termen zijn gebruikt om de consument te overtuigen.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

yakelos review 2

Op het moment dat we het product ontvingen, was onze eerste indruk gemengd. Hieronder vind je een foto van het product zoals wij het ontvingen.

Wat zijn de beloftes van de makers? Zijn deze beloftes gebakken lucht?

Het product belooft het volgende

 • Het product belooft “een smaakervaring die je nog nooit eerder hebt gehad“. Wat betekent dat eigenlijk? Het is een sterke claim en we zijn benieuwd of het echt zo uniek is als wordt voorgesteld.
 • Het belooft te zijn “gemaakt van de beste olijven“. Is dat echt zo, of is het gewoon een marketingtruc?
 • Het belooft “een hoge voedingswaarde“. Maar wat betekent dit precies in termen van gezondheidsvoordelen?

In de volgende paragrafen zullen we deze claims verder onderzoeken en onthullen wat onze bevindingen zijn.

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

We hebben deze olijfolie gedurende een maand uitgebreid getest in verschillende culinaire scenario’s, variërend van basis koken tot verfijnd gastronomisch gebruik.

In het kort: Wat is dit voor olijfolie

De Biologische Olijfolie is een 100% biologisch en fairtrade product, direct afkomstig uit Tunesië. Het behoudt een lage zuurgraad en een hoge kwaliteit door een koudpersproces.

Info over de makers

Deze biologische olijfolie wordt geproduceerd door Yakelos, een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en eerlijke handel. Ze werken samen met lokale boeren in Tunesië om de hoogste kwaliteit olijfolie te leveren. De directeur is Général Jamel Jary en de C.E.O. is Farid Mhennaoui. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het unieke bedrijf Yakelos.

Bekroonde kwaliteit: Een echte prijspakker

De superieure kwaliteit van Terra Delyssa olijfolie is niet onopgemerkt gebleven in de wereld van fijnproevers en deskundigen. Deze is namelijk meerdere malen bekroond tijdens de NYIOOC World Olive Oil Competition, één van de grootste en meest gezaghebbende olijfolie competitie ter wereld.

Onze ervaringen: Wat vinden we ervan?

Onze tests hebben uitgewezen dat deze olijfolie werkelijk waar een ongeëvenaarde smaak en kwaliteit heeft. Daarbij, het feit dat het een fairtrade en biologisch product is, draagt bij aan de algehele positieve ervaring. We zijn voor het eerst sinds tijden weggeblazen.

Kosten

Dit flesje olijfolie kost wat en zit in de hogere prijsklasse. Echter is het wel betaalbaar en vinden we de prijsklasse in dit geval terecht.

Is Yakelos olijfolie het geld waard?

Absoluut. De prijs weerspiegelt de hoge kwaliteit, duurzame productie en bijdrage aan de lokale economie in Tunesië.

Onze mening per criterium

 • Zuurgraad: High-end olijfolie wordt gekenmerkt door een lage zuurgraad, meestal onder de 2%. Een lagere zuurgraad betekent dat de olijven snel na de oogst zijn geperst en dat er tijdens het productieproces minimale oxidatie heeft plaatsgevonden. Dit product heeft een uitstekend zuurtegraad van 0.8%. Cijfer: 9.7
 • Smaak en aroma: High-end olijfoliën moeten een uitgesproken fruitig aroma hebben dat doet denken aan verse olijven. De smaak moet in balans zijn met notities van bitterheid en kruidigheid, en er kunnen ook andere subtiele smaken aanwezig zijn. We zijn overdonderd door de smaakbeleving van dit product. Cijfer 9.8
 • Textuur: De olie moet een volle en zachte textuur hebben. Het moet niet te dun of te dik zijn, en het moet aangenaam in de mond voelen. De mouthfeel van dit product is wederom geweldig. Cijfer 9.1.
 • Kleur: De kleur van olijfolie kan variëren van diep groen tot goudgeel, afhankelijk van de variëteit van de olijven en de tijd van oogsten. Hoewel kleur geen directe indicator is voor kwaliteit, kan een opvallend bleke of heldere kleur wijzen op een gebrek aan smaak of een hoog verwerkingsniveau.
 • Verpakking: Kwaliteitsolie wordt meestal geleverd in donkere flessen om de olie te beschermen tegen licht, wat de kwaliteit kan verminderen.  Daarbij is de verpakking ook prima. We raden wel aan om de extra tuit erbij te kopen.

Waarom is die smaak nou zo goed?

Traditionele Koudgeperste Extractie: Koudgeperste extractie, waarbij centrifuges worden gebruikt om olijfolie te extraheren bij temperaturen onder 22ºC, is de traditionele methode voor het maken van olijfolie. Deze methode behoudt alle mineralen en vitamines in de olie, wat resulteert in de hoogste kwaliteit.

Missie: wat willen de producenten bereiken

Yakelos, genesteld in het hart van Tunesië, een land waar bijna 100 miljoen olijfbomen groeien, heeft een duidelijke missie. Het doel is om de robuuste, karakteristiekei-olijf – wat een product is van het hete, droge en zanderige klimaat van Tunesië, naar de voorgrond van de olijfolie-industrie te brengen.

Lekker én duurzaam

Bij Yakelos is men niet alleen toegewijd aan het creëren van uitstekende olijfolie, maar ook aan het behoud van de natuur. De Tunesische olijftelers, met hun liefde voor het land en de natuur, nemen de tijd om hun olijven te laten groeien en rijpen, wat resulteert in biologisch geteelde olijfolie van superieure kwaliteit.

Voor wie is het geschikt?

Als je van koken houdt en op zoek bent naar manieren om je gerechten naar een hoger niveau te tillen, kan high-end olijfolie een waardevolle aanvulling zijn op je keuken.

Wat moet je kunnen en wat moet je ervoor over hebben?

Je hoeft geen professionele chef te zijn om high-end olijfolie te waarderen en te gebruiken, maar het helpt als je enige basiskennis hebt van koken en smaakprofielen.

Stappenplan om te beginnen

Ga naar de pagina hieronder als je interesse hebt in dit product. Wij raden het in ieder geval echt heel erg aan.

Experimenteer met het gebruik van de olijfoliën in verschillende gerechten. Let op hoe de smaak de eindresultaten beïnvloedt.

Ervaringen van anderen

Het is duidelijk dat degenen die de overstap naar high-end olijfolie hebben gemaakt, de kwaliteit en verbetering die het aan hun koken brengt, erkennen en waarderen. Zoals je in de afbeelding hieronder ziet wordt dit product uitstekend beoordeelt.

yakelos review 3

Verder is ook de klantenservice uitstekend zoals je in de review hieronder leest:

yakelos review 4

Bulletsamenvattingen van online artikelen over Yakelos

PaginaSamenvatting van de Review
veganistischkoken.nlYakelos is volgens deze site een van de beste olijfoliën ter wereld, getuige de 13 prijzen die ze in 2022 hebben gewonnen, inclusief de Gold Award op de NYIOOC World Olive Oil Competition.
ecologischgenieten.nlDeze site prijst de biologische olijfolie van Yakelos en raadt het aan als een duurzaam cadeau in een speciaal cadeautje!

Partners van Yakelos

Volgens de site van Yakelos zijn ze partners met rtl4, 24Kitchen, Kika, Cape Karpa en Cannibale royale.

yakelos review 5

Gecertificeerd

Onze Yakelos olijfolie is gecertificeerd, wat betekent dat deze voldoet aan strikte kwaliteitsnormen en -procedures. Deze certificering garandeert dat onze olie is geproduceerd met respect voor het milieu en met behoud van de unieke smaak en voedingswaarde.

Hoe het product te kopen

 1. Ga naar de website en navigeer naar het tabblad ‘Shop’.
 2. Zoek naar Yakelos olijfolie en selecteer de gewenste hoeveelheid.
 3. Voeg het product toe aan uw winkelwagen en ga naar de kassa.
 4. Voltooi de betaling. Uw olijfolie wordt binnen enkele dagen bij u thuis afgeleverd.

FAQ: Vaak gestelde vragen

Vraag: Is Yakelos olijfolie biologisch? Antwoord: Ja, Yakelos olijfolie is biologisch. Het is gemaakt zonder gebruik van pesticiden of chemicaliën.

Vraag: Hoe moet ik Yakelos olijfolie bewaren? Antwoord: Bewaar Yakelos olijfolie op een koele, donkere plaats om de smaak en voedingswaarde te behouden.

Vraag: Kan ik Yakelos olijfolie gebruiken voor koken?Antwoord: Absoluut! Echter is het niet de bedoeling om extra virgin olijfolie heel heet te verhitten!

Gratis media over dit product

Voor meer informatie over Yakelos olijfolie, bekijk deze YouTube-video waar ze dieper ingaan op het productieproces, de voordelen en de veelzijdige toepassingen van de olijfolie.

Op jouw gezondheid!