Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste liquid eyeliners

Ben jij meer van de gewone kohlpotloden of heb je je wel eens aan een liquid eyeliner gewaagd? Met een beetje oefening trek je de prachtigste lijnen op je ooglid, maar we moeten toegeven dat dit niet altijd makkelijk is. Een kwalitatief goede eyeliner helpt dan wel, want dan hoef je bijvoorbeeld geen twee keer over een lijntje te gaan als de inkt de eerste keer niet goed zichtbaar was. In onderstaande toplijst vind je de drie best geteste liquid eyeliners van nu.

Snel overzicht: Deze liquid eyeliners raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor aanbrengenMaybelline New York – Hyper Easy Brush Tip Liquid Eyeliner: Deze eyeliner heeft een zeshoekige houder waardoor je betere grip hebt en gemakkelijker de fijnste details aan kunt brengen. Het heeft twee kleur opties: Knockout Black en Pitch Brown, dus je hebt zowel een subtiele als een meer dramatische optie. >> Check laagste prijs
Beste waterproof optieNYX Professional Makeup – Epic Wear Waterproof Eye & Body Liquid Liner: Deze eyeliner is uitermate geschikt voor het strand of het zwembad, het is volledig waterproof. Hij is beschikbaar in vijf kleuren, waaronder licht- en donkergrijs, waardoor hij ook geschikt is voor minder traditionele looks. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor kleurvariatiesRimmel London – Glam’Eyes Professional Liquid Liner: Deze eyeliner is beschikbaar in drie kleuren: Black Glamour, Velvet Brown en Intense Plum. Hierdoor kun je zowel voor een klassieke als een unieke look gaan. Het heeft ook een zeer fijne tip waarmee je mooie details kunt aanbrengen. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste liquid of vloeibare eyeliner

1. Maybelline New York – Hyper Easy Brush Tip Liquid Eyeliner

Je kunt kiezen uit twee kleuren: Knockout Black en Pitch Brown.

Pluspunten:

 • Beide kleuren steken mooi donker af, maar de bruine is wel ietsje zachter qua effect dan de pikzwarte eyeliner.
 • Het puntje is heel fijn waardoor je de kleinste details kunt aanbrengen.
 • Het puntje geeft ook iets mee waardoor je de mooiste wing kunt creëren.
 • De meeste eyeliners hebben een ronde houder en dat heeft deze eens een keer niet. Door de zes kanten is het veel makkelijker om goed grip op de liquid eyeliner te houden.
 • Voor de prijs (iets meer dan 5 euro) hoef je het ook niet te laten.

Minpunten:

 • Zorg er – net als bij elke liquid make-up – voor dat je de dop goed terugdoet, want de vloeistof kan snel uitgedroogd raken.

2. Rimmel London – Glam’Eyes Professional Liquid Liner

De eyeliner is in drie kleuren verkrijgbaar: Black Glamour, Velvet Brown en Intense Plum.

Pluspunten:

 • De zwarte eyeliner maakt het meeste indruk qua effect, maar de paarse geeft ook een hele bijzonder look. Het laat de kleur van je ogen mooi uitkomen.
 • Het puntje van deze eyeliner is echt heel fijn.
 • De eyeliner blijft zelfs op zomerse avonden als het erg zwoel kan worden goed zitten.
 • Ook deze prijs is zeer gunstig in de aanschaf. Als je nog niet eerder een liquid eyeliner gebruikt hebt, is deze zeker het proberen waard.

Minpunten:

 • Koop dit product liever in de winkel waar je kunt zien dat de verpakking in orde is. Online bestellen levert nog wel eens teleurstellingen op.

3. NYX Professional Makeup – Epic Wear Waterproof Eye & Body Liquid Liner

Je kunt kiezen uit vijf kleuren: zwart, bruin, donkergrijs, lichtgrijs en wit.

Pluspunten:

Het puntje van deze eyeliner lijkt erg op de vorige in deze lijst en is dus heel dun.

De eyeliner blijft goed zitten, ook als je de zee of het zwembad in gaat.

Je hoeft met deze eyeliner niet herhaaldelijk over een reeds aangebrachte lijn te gaan om een mooi donker effect te krijgen. Een keer lijntje trekken en je bent klaar.

Minpunten:

 • Elke waterproof make-up is lastiger te verwijderen dan make-up zonder waterproof kwaliteiten, maar bij deze zit het rond je ogen en dat is nog moeilijker. Het is dan ook even uitproberen welke make-upverwijderaar het beste werkt in combinatie met deze eyeliner van NYX.

Beste liquid eyeliner – wat zegt de Consumentenbond?

Radar geeft aan dat er heel veel stofjes in make-up (en dus ook in eyeliner) kan zitten die niet goed zijn voor de mens. De Consumentenbond geeft tekst en uitleg bij elk van deze bestanddelen. Kassa heeft een test met eyeliners gedaan en geeft een aantal tips voor waar je op moet letten bij je eerste aanschaf van een eyeliner. Verder geven zij een top 10.

Radar over het Veilig Gebruik van Liquid Eyeliners

Radar benadrukt het belang van hygiënisch gebruik van liquid eyeliners om oogirritaties te voorkomen. Belangrijke tips omvatten het niet toevoegen van water aan uitdrogende mascara om bacteriële besmetting te voorkomen en het vermijden van het delen van oogmake-up. Het correct aanbrengen van de eyeliner, vooral het vermijden van de binnenkant van de wimperrand, is cruciaal. Lees meer op Radar.

BNNVARA’s Kassa Test van Liquid Eyeliners

Kassa’s test toont aan dat de beste eyeliner afhankelijk is van persoonlijke kenmerken zoals huidtype en oogbouw. Een goede eyeliner is makkelijk aan te brengen, heeft een fijn kwastje voor precieze lijnen, en is getest op houdbaarheid onder vochtige omstandigheden. Kiezen voor producten zonder agressieve ingrediënten en die niet op dieren zijn getest wordt aangeraden. Details van de test zijn te vinden op BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar liquid eyeliners

Tot slot nog dit over liquid eyeliners

Als je voor het eerst gaat oefenen met een liquid eyeliner kan het zijn dat er wat vloeistof in je ogen terecht komt. Spoel je oog direct uit en ga naar de eerste hulp als je last hebt en houdt van het oog. Wacht niet te lang met actie ondernemen, want zoals Radar en de Consumentenbond al aangaven, kunnen de stofjes in make-up je lichaam schade toebrengen.

Voor de ervaren lijntjestrekkers geldt dat een zwarte liquid eyeliner meestal niet genoeg is. Als jij met gemak en zonder problemen elk soort lijntje trekt, wil je ook wel eens andere kleuren uitproberen. De witte van NYX is dan misschien een interessante.