Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste oogcreme

3 jaar geleden vond ik het tijd om wat aan de kringen rondom mijn ogen te doen. Het zag er niet uit en ik voelde mij er niet prettig bij. Er moest toch wel een juiste oogcrème zijn om kringen en wallen te verhelpen zou je denken? Daarom ging ik mij verdiepen in allerlei soorten oogcrèmes om te zorgen dat mijn huid rondom m’n ogen weer gezonder werden.

Twijfels of ik wel moest investeren in oogcrèmes

In eerste instantie twijfelde ik wel, want bestaan er echt wel producten die deze problemen daadwerkelijk verhelpen? Zijn er wel oogcrèmes te koop die doen wat ze zeggen? Ook vond ik de prijzen wat aan een te dure kant en was het de investering wel waard? Toch maar doorzetten en ik besloot een aantal soorten oogcrèmes aan te schaffen. En ik kan je zeggen dat dat niet meeviel.

De oogcrèmes werkten voor geen meter

Ik weet niet wat het was, maar de oogcrèmes werkten voor geen meter. Je zou verwachten dat het enigszins een effectieve werking zou hebben, maar niets van dat. Ik zou je dan ook aanraden om eerst goed onderzoek te gaan doen naar een geschikte oogcrème, want veel van dit soort producten zijn van hele slechte kwaliteit en werken totaal niet.

Door een advertentie opnieuw oogcrème proberen

Maar ik besloot het er niet bij te zitten en eens op internet verder te gaan zoeken naar een geschikte oogcrème. Uiteindelijk kwam ik via een advertentie terecht bij een oogcrème die veel beloofde en waar ik een goed gevoel bij kreeg. Het haalde mij over om het nog maar een keer te proberen en ik schafte het product aan. En tot mijn verbazing werkte deze specifieke oogcrème uitstekend. Het ligt dus echt aan welk soort oogcrème je gebruikt voor je ogen.

De positieve aspecten van oogcrèmes

Wat mij vooral positief verraste aan deze specifieke oogcrème was hoe makkelijk het binnen een paar dagen mijn kringen en wallen rondom de huid verminderde. Ik had nooit verwacht dat een oogcrème dat zo makkelijk zou kunnen doen. Uiteindelijk ging ik op onderzoek uit en schafte ik meer oogcrème aan die je in dit lijstje terug zult vinden. Heel eerlijk, ik kan tegenwoordig niet meer zonder oogcrèmes. Wat een uitvinding.

Snel overzicht: Deze oogcrèmes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algehele prestatieL’Oréal Paris Golden Age: Deze crème staat bovenaan onze lijst vanwege de ongeëvenaarde prestaties tijdens het testen. De kringen rondom de ogen verminderen al binnen een paar dagen. Bovendien zorgt deze crème voor een verfrissend effect en een jonger uitstralende huid. Ondanks de iets hogere prijs, vinden we deze crème elke cent waard. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeGarnier Bio Anti-Age Oogcrème: Voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijk alternatief, raden wij de Garnier Bio Anti-Age Oogcrème aan. Deze crème biedt veel voor een schappelijke prijs: het vermindert rimpels, hydrateert en voedt de huid, en zorgt voor gladde contouren rondom de ogen. Echter kregen we niet dezelfde resultaten als met nummer één. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor meerdere functiesL’Oréal Paris Skin Expert Revitalift Laser X3: Deze oogcrème valt op door zijn veelzijdige werking: het vermindert wallen, rimpels en zorgt voor strakkere gezichtscontouren. Al bijzonder snel zagen we een duidelijke vermindering van wallen en na drie weken is er een aanzienlijke vermindering van reliëf op het gezicht merkbaar. Een zeer prettige oogcrème volgens ons. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om oogcrèmes te reviewen?

Ik werk tegenwoordig zelf in een drogist en weet alles van huidverzorging af. Het is een van mijn passies geworden en ik ben er elke dag mee bezig. Mijn enthousiasme over huidverzorging wil ik met iedereen delen, vandaar dat ik dit lijstje heb opgesteld. Ik heb al aardig wat ervaring opgedaan met een groot aantal soorten oogcrèmes, dus mijn kennis reikt voldoende om het allemaal goed te kunnen beoordelen.

Blijf wel altijd kritisch kijken naar het product

Alle oogcrèmes die je in deze lijst vindt zijn van erg goede kwaliteit. Maar ik raad je niet zomaar aan om een oogcrème aan te schaffen. Elke huid is namelijk anders, zeker rondom de ogen. Vandaar is het slim om eens langs de winkel te gaan en wat oogcrèmes die je in deze lijst vindt uit te testen. Heb je een goed oordeel kunnen vormen? Dan kun je besluiten om de oogcrèmes aan te schaffen. Maar blijf altijd kritisch kijken.

Mijn eerste indruk over oogcrèmes

Ik heb aardig wat oogcrèmes door de jaren heen getest. Maar mijn eerste indrukken waar niet al te positief. De oogcrèmes werkten gewoon niet voor de huid rondom mijn ogen. Als ik er nu op terugkijk weet ik gewoon dat ik voor mij slechte oogcrèmes heb aangeschaft. Ik werkte toen nog niet in een drogist en wist er te weinig vanaf. Naarmate ik steeds meer informatie ging opzoeken over oogcrèmes werden mij de verschillen duidelijk.

Welke beloftes geven de producenten?

Zoals gezegd moet je altijd kritisch blijven kijken als het aankomt op oogcrèmes en niet zomaar de mooie woorden van producenten voor lief nemen. Zinnen zoals “donkere kringen worden direct verminderd” en “het gaat wallen en rimpels tegen” zijn heel mooi, maar is dat ook echt zo? Zijn het niet alleen mooie verkooppraatjes? Ik kan stellen dat niet alle oogcrèmes even effectief zijn voor de huid rondom je ogen. Wees bewust van mooie verkooppraatje, prik er doorheen en ervaar zelf wat een oogcrème met je huid doet.

Waar heb ik op beoordeeld?

Tijdens het test van oogcrèmes heb ik op een aantal zaken gelet. Ten eerste de effectiviteit. Werkt de crème echt en is het gezond voor de huid rondom je ogen? Daarnaast heb ik gekeken welke ingrediënten de oogcrèmes bevatten. Belangrijk om te weten, omdat je daar duidelijk uit kunt opmerken waarvoor je de oogcrème kunt gaan gebruiken. Is het tegen wallen en kringen of tegen rimpels? Tot slot het prijskaartje. Je wilt de beste prijs / kwaliteit verhouding hebben en deze criteria heb ik meegenomen in het lijstje.

Hoe heb ik het product getest?

Omdat ik in een drogisterij werk heb ik de mogelijkheid om veel oogcrèmes te testen. Dat heb ik de afgelopen tijd dan ook gedaan. Elke keer een andere, om tot een zo goed mogelijke conclusie te komen. Maar het zelf testen is niet alleen wat ik voor dit lijstje heb gedaan. Omdat ik contacten heb in de huidverzorging industrie heb ik ook specialisten naar hun mening gevraagd over een aantal oogcrèmes. Deze meningen heb ik deels meegenomen voor dit lijstje.

Top 7 beste oogcrèmes

1. L’Oréal Paris Golden Age

Voor mij is dit de beste oogcrème die er op dit moment te vinden is, zonder twijfel. Tijdens het testen verdwenen mijn kringen rondom mijn ogen binnen een paar dagen en werkte het heel verhelderend en verfrissend. Naast dat merkte ik van dag tot dag dat mijn natuurlijke teint

terugkwam en meer jeugdigheid ging uitstralen. Dit product is best aan de prijzige kant, maar naar mijn mening de aanschafprijs voor de volle 100% waard.

Pluspunten L’Oréal Paris Golden Age:
– Kringen rondom je ogen verdwijnen binnen een paar dagen met deze oogcreme
– Je straalt weer jeugdigheid uit
– Aan prijzige kant, maar het geld zeker waard

2. Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Kan je deze oogcrème ook eten? Nee, natuurlijk niet, de avocado olie zorgt bij deze oogcrème voor een hele zachte verzorging van de huid rondom de ogen. Deze oogcrème is dermatologisch getest en ook heb ik een deskundige voor advies gevraagd over deze oogcrème. Zij zei dat het een hele zachte hydratatie heeft perfect geschikt voor rondom de ogen. Ingrediënten zoals béta-caroteen en de avocado olie zorgen voor perfecte hydratatie voor je huid. Een echte aanrader deze oogcrème.

Pluspunten Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado:
– Met ingrediënten zoals avocado olie zorgt deze oogcrème voor genoeg hydratatie
– Beste prijs / kwaliteit verhouding
– Getipt door een deskundige

https://www.debijenkorf.nl/kiehl-s-creamy-eye-treatment-with-avocado-oogcreme-2141090029-214109002900000

3. Clinique All About Eyes Rich

Dit is mijn favoriete oogcrème van de laatste tijd. Ik kan niet anders zeggen dat ik hier alleen maar positief over ben. De Clinique All About Eyes Rich is een vochtrijke oogcrème en zorgt ervoor dat alle kringen, zwellingen en fijn lijntjes verminderd worden. Het bevat anti-oxidanten en anti-irritanten wat je huid rondom je ogen kalmeert en verzacht. Mooi woorden, maar dat is wat Clinique All About Eyes Rich doet. En dat ook nog voor een redelijke prijs.

Pluspunten Clinique All About Eyes Rich:
– Is een vochtrijke oogcrème
– Laat kringen en zwellingen verdwijnen
– Zeer betaalbaar

4. Estée Lauder Revitalizing Supreme Anit-Aging Eye Balm

Je merkt gelijk dat deze oogcrème van Estée Lauder aan de prijzige kant is. Ondanks dat je er aardig wat voor betaalt krijg je veel kwaliteit terug. Het doet wat een oogcrème moet doen. Dat is de huid rondom de ogen versoepelen en verzachten. Daarnaast helpt het rimpels en donker kringen te verminderen. De perfecte oogcrème bestaat niet, maar deze komt er wel bijna in de buurt.

Pluspunten Estée Lauder Revitalizing Supreme Anit-Aging Eye Balm:
– Ondanks hoge prijs, doet deze oogcrème wat het moet doen
– Versoepelt en verzacht de huid rondom de ogen
– Helpt rimpels en donkere kringen te verminderen

https://www.debijenkorf.nl/estee-lauder-revitalizing-supreme-global-anti-aging-cell-power-eye-balm-oogcreme-2073090060-207309006000000

5. Garnier Bio Anti-Age Oogcréme

Om wat variatie te brengen in dit lijstje heb ik de Garnier Bio Anti-Age Oogcréme ook meegenomen. In eerste instantie niet heel opmerkelijk, maar naar mijn mening een zeer prettige oogcrème die niet in je kastje mag ontbreken. Het heeft een zeer schappelijke prijs en je krijgt daar veel voor terug. Het vermindert namelijk de rimpels op je huid, geeft voeding en

hydratatie en zorgt voor extra gladde contouren rondom de ogen. Zeker het proberen waard en voor het geld hoef je het niet te laten.

Pluspunten Garnier Bio Anti-Age Oogcréme:
– Leuke aanschafprijs
– Huid rondom je ogen voelen zachter en gladder aan
– Heeft een heerlijke lavendelgeur

6. Dermalogica Total Eye Care

Van een goedkope variant naar een wat duurdere variant: de Dermalogica Total Eye Care. Laat de prijs je niet afschrikken, want ik vind dit een van de beste oogcrèmes van dit moment. Het camoufleert namelijk donkere kringen rondom de huid van je ogen. Daarnaast heeft deze crème een speciale formule van melkzuur en plantenextracten. Deze ingrediënten verzachten het ooggebied, maar vermindert de hele fijne lijntjes. De Dermalogica Total Eye Care wordt ook getipt door de deskundige die ik om advies heb gevraagd.

Pluspunten Dermalogica Total Eye Care:
– Camoufleert donkere kringen rondom de ogen
– Heeft ingrediënten zoals melkzuur en plantenextracten voor een zacht ooggebied
– Ondanks aan de prijzige kant, koop je een top product

https://www.debijenkorf.nl/dermalogica-total-eye-care-oogcreme-2556090103-255609010300000

7. L’Oréal Paris Skin Expert Revitalift Laser X3 anti rimpel oogcrème

Het mooie aan deze oogcrème is dat het op drie manieren werkt. Het vermindert namelijk je wallen onder je ogen, vermindert de rimpels en zorgt voor een extra strakkere gezichtscontouren. Het resultaat bij deze oogcrème is dat je na een dag je wallen ziet verkleinen. Na drie weken zie je je rimpels aanzienlijk minder worden en dag na dag worden de oogcontouren zichtbaar veerkrachtiger. Zeer prettige oogcrème naar mijn mening.

Pluspunten L’Oréal Paris Skin Expert Revitalift Laser X3 anti rimpel oogcrème:
– Goedkoop
– Drie functies in één
– Resultaat binnen een dag

Wat zegt de consumentenbond over de beste oogcrème?

Dit lijstje is met zorg samengesteld en je kunt uitgaan van de beste kwaliteit oogcrèmes voor de beste prijzen. Maar wat geeft een autoriteit zoals Consumentenbond nu aan als beste oogcrème? Veel mensen nemen het advies over van de Consumentenbond, daarom vind ik het belangrijk om ook hun mening te plaatsen. Zij kiezen namelijk de Garnier Bio Anti-Age Oogcrème als beste uit de test. Kan niet anders zeggen dat ik dit een hele goede keuze vindt. Deze oogcrème is zeer betaalbaar en heeft alle eenvoudige eigenschappen om de huid rondom je ogen weer te laten stralen.

Bron: het gratis blogartikel van de Consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2014/goedkope-antirimpelcreme-scoort-het-best

Dit zegt Radar over dag-, nacht- en oogcrèmes

Radar onthult dat het beweerde verschil tussen dag-, nacht- en oogcrèmes voornamelijk marketing is. Onderzoeksarts cosmetische dermatologie Jetske Ultee verklaart dat er geen significant verschil is in de werkzame stoffen tussen deze producten. Zij stelt dat de huid ’s nachts geen andere ingrediënten nodig heeft dan overdag en dat dezelfde crème voor zowel het gezicht als onder de ogen kan worden gebruikt, wat geldbesparend werkt. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over dure versus goedkope skincare producten

BNNVARA’s Kassa bespreekt of dure skincare producten daadwerkelijk beter zijn dan goedkope, met focus op moisturizers. Onderzoeksarts Jetske Ultee benadrukt het belang van goede ingrediënten boven de prijs van het product. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt?

Ten eerste heb ik zelf alle oogcrèmes getest van dit lijstje. Om het nog completer te maken heb ik advies ingewonnen bij een deskundige. Deze deskundige werkt bij een huidverzorging producent en kon mij alles vertellen over oogcrèmes. Voor achtergrondinformatie heb ik Bol.com en de Bijenkorf gebruikt.

https://www.bol.com/nl/nl/l/oogcremes/35521/

https://www.debijenkorf.nl/cosmetica/verzorging/gezichtsverzorging/oogverzorging

Inspiratie genoeg? Schaf nu de beste oogcrème aan

Je hebt nu een aardig beeld gekregen over de beste oogcrèmes. Nu is het tijd om tot actie over te gaan. Onderzoek naar wat voor jou de beste oogcrème is en houdt dit lijstje goed bij de

hand. Je kunt niet verkeerd gaan met de oogcrèmes die je in dit lijstje vindt. Test vooral veel uit en kijk welke oogcrème het beste voor jou werkt. Ik kan mij geen dag meer voorstellen zonder een oogcrème op te doen.

Veel succes met het vinden van jouw perfecte oogcrème!