Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De beste online drogist: deze online drogisten helpen je optimaal

Denk je aan een drogisterij, dan denk je waarschijnlijk aan een fysieke winkel waar je allerlei zalfjes, smeersels en andere middeltjes kunt kopen. Maar wist je dat er tegenwoordig ook veel online drogisterijen zijn? In dit artikel bespreken we de tien beste online drogisten die we zijn tegengekomen, welke voor- en nadelen ze hebben en waar je op moet letten voor je een aankoop doet bij een online drogist. Kortom: we behandelen de online drogist van A tot Z.

Onze zoektocht naar de allerbeste online drogist

Hoe onze zoektocht naar de beste online drogist er precies uit zag? Simpel: we hebben allemaal weleens verzorgingsspulletjes nodig, maar niet altijd tijd om hiervoor speciaal naar de winkel te gaan. Vandaar dat we verschillende online winkels hebben uitgetest. Niet alleen hebben we online drogisterijen zelf uitgetest, we hebben ons ook ingelezen in het aanbod en de voorwaarden. Tot slot hebben we reviews bekeken van anderen die erover geschreven hebben.

Alvast de snelle onderzoeksresultaten: dit zijn de #1 keuzes

Laten we meteen alvast kijken naar de resultaten van onze test.

Deonlinedrogist.nl is wat ons betreft de beste online drogist die er maar te vinden is

Ben jij al bekend met Deonlinedrogist.nl? Dit is een drogist van hoge kwaliteit en wat ons betreft de allerbeste (al had de naam misschien wel wat creatiever gemogen). Het fijne van Deonlinedrogist.nl is onder dat je, als je voor 21:30 bestelt, het product morgen al in huis mag verwachten. Bestel je voor meer dan 20 euro, dan betaal je geen extra verzendkosten. Ook zit de klantenservice prima in elkaar: op een vraag heb je meestal binnen 1 uur al antwoord.

Internetdrogisterij.nl is de beste budgetoptie online drogist

Een andere uitstekende online drogist (met een ietwat tegenvallende naam in creatief opzicht) is Internetdrogisterij.nl. Deze drogisterij is in veel opzichten het goedkoopst. Daarnaast zul je een assortiment van ruim 50.000 artikelen vinden die snel leverbaar zijn. Ook bij Internetdrogisterij.nl wordt er gratis bezorgd, maar dan wel vanaf een waarde van 75 euro. Je kunt vertrouwen op zowel een telefonische klantenservice als een klantenservice per mail.

Dit maakt ons geschikt als online drogist reviewers

Waarom wij de ideale online drogist reviewers zijn? Dat zit hem heus niet alleen in het feit dat we al verschillende online drogisten hebben uitgeprobeerd, maar vooral in het feit dat we veel ervaring hebben met reviewen in het algemeen: wij reviewen letterlijk van alles. Als geen ander weten we naar welke informatie we op zoek moeten gaan om een eerlijk beeld van een product, een dienst of een bedrijf te krijgen. Reviewen is voor ons een koud kunstje.

Het aanbod online drogisten kritisch bekeken

Natuurlijk moet je wel kritisch blijven op het aanbod online drogisten. Je moet eigenlijk op alle webshops kritisch blijven. De beste online drogisten herken je in ieder geval aan het volgende:

·         Een keurmerk

Online drogisten zijn webshops en voor webshops zijn verschillende keurmerken, zoals die van Thuiswinkel.org. Het keurmerk vind je meestal boven of onder op de homepagina van de webshop. Meestal vind je de keurmerken zelfs op elke pagina van de webshop terug.

·         Reviews

Over alle webshops – dus ook online drogisterijen – zijn wel reviews bekend. Wil je weten of een online drogist deugt? Dan doe je er goed aan de reviews te bekijken. De reviews vind je heel gemakkelijk terug door de naam van de webshop in te geven op Google plus “review”.

·         Kosten

Denk je aan de kosten bij een webshop dan denk je niet alleen aan de kosten van het product dat je wil bestellen zelf, maar ook aan de extra kosten die je moet betalen om te laten bezorgen. De meeste online drogisterijen zullen vanaf een bepaald bedrag gratis bezorgen.

·         Aanbod

Tot slot is het natuurlijk ook van groot belang dat de online drogist een groot genoeg aanbod producten heeft. Ook al is de service fantastisch en heeft de online drogist alle keurmerken die er maar te vinden zijn, als het product van jouw keuze er niet tussenstaat, heb je er niets aan. Hoe meer producten, hoe beter, lijkt het. Maar het gaat natuurlijk ook om het verschil tussen A-merken en B-merken. Kwaliteit en kwantiteit zijn allebei van belang in het aanbod.

Scepsis over de beste online drogisten

Een nadeel van de online drogist is natuurlijk dat je een werknemer niet uitgebreid om advies kunt vragen en dat je het artikel van je keuze niet in de hand kunt houden. Ook is het niet zo makkelijk om zelf te controleren of je echt de goede aankoop doet en hiervoor bij de juiste online drogist gaat winkelen. Gelukkig bestaan er klantreviews en keurmerken om te achterhalen of de winkel waarmee je in zee gaat wel echt van de hoogste kwaliteit is.

Wat beloven online drogisten zoal? Hoe realistisch is dit nu echt?

Online drogisterijen zullen je graag beloven het antwoord op al je vragen in huis te hebben en je snel verder te kunnen helpen. Of dat echt zo is, is natuurlijk afhankelijk van het aanbod van de winkel en de geleverde service. Hoelang duurt het nu echt voordat je het product in huis hebt? Moet je lang wachten, dan kun je net zo goed zelf even langs de fysieke winkel gaan. Als je veel extra bezorgingskosten moet betalen, is het ook niet echt de moeite waard.

Een online drogist beoordelen: hanteer deze criteria

Je kunt een online drogist op een aantal criteria beoordelen. Een deel hiervan hebben we hierboven al genoemd:

·         De keurmerken – hoe meer erkende keurmerken, hoe veiliger het is bij deze drogist aankopen te doen

·         Het aanbod producten – hoe groter het aanbod, hoe groter de kans dat er iets voor jou tussen zit. Natuurlijk gaat het ook om de kwaliteit van de producten. Worden er alleen maar B- of C-merken aangeboden, dan kun je de online drogist beter overslaan.

·         Leveringstijden – hoe sneller je het product in huis hebt, hoe beter. Wat ook handig is, is als je de voortgang van je order online kunt volgen en van tevoren een notificatie krijgt van wanneer je het pakketje ongeveer bij jou aan de deur mag verwachten.

·         Prijzen – de beste online drogist is een drogist die eerlijke prijzen hanteert. Dat geldt natuurlijk ook voor de A-merken. We zijn fan van regelmatige acties en kortingen, maar nog liever zien we een scherpe vaste prijs, zodat je nooit teveel betaalt als je iets nodig hebt.

Onze onderzoeksdata: de online drogist onder de loep

Een online drogist beoordelen, dat is vak- en maatwerk. Eerste indrukken zijn belangrijk, maar pas wel op, want ze zeggen heus niet alles. Zoals gezegd, moet je kritisch blijven op de prijzen, maar vooral ook op de prijs-kwaliteitverhouding en de geleverde service. Het aanbod producten moet groot en gevarieerd genoeg zijn en de leveringstijden mogen niet te lang zijn.

De tien allerbeste online drogisten

In dit artikel bespreken we de tien allerbeste online drogisten die op het internet te vinden zijn. Elk van deze drogisten zouden we persoonlijk aanraden, al zul je merken dat ze onderling nog wat van elkaar verschillen. Aan jou de taak de drogist uit te kiezen die het beste past.

Drogist 1: we raden Deonlinedrogist.nl aan als beste algemene keuze

Wat ons betreft is, zoals gezegd, Deonlinedrogist.nl de beste algemene keuze. Waar hem dat in zit?

·         Ten eerste worden je artikelen gratis verzonden bij een totale waarde vanaf 20 euro

·         Daarnaast mag je rekenen op snelle levering – betaal en bestel je voor 21:30 in de avond, dan mag je er op rekenen dat je je bestelling de volgende dag al in huis hebt

·         Deonlinedrogist.nl is de Nederlandse marktleider op het gebied van online drogisten

·         De apotheek beschikt over een Thuiswinkel certificaat met een gemiddelde score van 9.4

·         Je kunt je vraag stellen aan een gediplomeerd drogist

·         Kies uit een aanbod van liefst ruim 35.000 producten

·         Winnaar van onder andere de Shopping Awards (op het gebied van persoonlijke verzorging) in de jaren 2018 en 2019.

https://www.deonlinedrogist.nl/

Drogist 2: Internetdrogisterij.nl is het scherpst geprijsd

OInternetdrogisterij.nl is een internet drogisterij van de bovenste plank. Wel hierom:

·         Kies uit een assortiment van maar liefst ruim 50.000 verschillende producten

·         Kies uit artikelen van echte topmerken

·         De klantenservice is telefonisch bereikbaar en eventueel ook via mail

·         De levertijd is kort – minstens 1 en maximaal 3 werkdagen

·         Met Thuiswinkel waarborg kenmerk

·         Behalve wettelijke garantie op veel producten ook aanvullende fabrieksgarantie

·         Nadeel: verzendkosten komen pas te vervallen bij een minimale besteding van 75 euro.

https://www.internetdrogisterij.nl/pages/view/klantenservice

Drogist 3: Bioselfcare.nl heeft een volledig duurzame, biologische aanpak

Waarom kiezen voor de aanpak van Bioselfcare.nl?

·         Deze webshop bevat maar liefst ruim 500 verschillende verzorgingsproducten van natuurlijke oorsprong

·         Vind een grote collectie crèmes, maar ook parfums, kruidenthee, aromatherapie, gezichtsmaskers en meer

·         Veel duurzame merken van de bovenste plank

·         Maak gebruik van de gratis online huidanalyse van de gediplomeerde schoonheidsspecialisten

·         Biologisch, dus kwalitatief gewoon beter

·         Verzending is altijd helemaal gratis

·         Inclusief het Thuiswinkel kenmerk

·         Als je voor 16.00 uur bestelt, heb je het product de volgende dag al in huis

·         Inclusief 100% tevredenheidsgarantie – ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld gewoon terug

·         Bij je bestellingen ontvang je bovendien gratis samples.

https://www.bioselfcare.nl/

Drogist 4: Voordeeldrogisterij.nl is erg gebruiksvriendelijk

Ook Voordeeldrogisterij.nl heeft de klant een hoop te bieden:

·         Bij Voordeeldrogisterij.nl kun je heel gemakkelijk ook achteraf betalen

·         Vanaf 50 euro besteding krijg je je bestelling gratis bezorgd

·         Na je aankoop krijg je 30 dagen de tijd om retour te zenden (retourneren)

·         Regelmatig aantrekkelijke kortingen

·         Inclusief gezondheidsartikelen, artikelen voor wonen en schoonmaak

·         Nadeel: zelf contact opnemen met klantenservice is nodig bij het ophalen van je artikel

·         Verschillende levertijden, afhankelijk van wat in het eigen magazijn ligt opgeslagen en wat extern.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/?utm_source=TradeTracker_Healthyandbeautiful&utm_medium=Affiliate

Drogist 5: Lookfantastic bestaat alweer sinds 1996

Waarom kiezen voor een “Golden Oldie” als Lookfantastic?

·         Bestaat al sinds 1996 en heeft heel veel ervaring in het vak

·         Ruim 14.000 producten en 350 merken in het assortiment

·         Alles op het gebied van huidverzorging, parfum, make-up en zelfs elektronica

·         Inclusief bijzondere exclusieve gratis geschenken

·         Klantenservice is ook te bereiken via de live chat

·         Lookfantastic verkoopt ook unieke Beauty Boxen vol verrassingen – elke keer weer een feestje

·         Nadeel: meer nadruk op uiterlijk dan op grondige verzorging.

https://www.lookfantastic.nl/info/about-us.list

Drogist 6: Drogist.nl staat bekend om zijn grootste assortiment

Wat mag je precies verwachten van Drogist.nl?

·         Bij deze online drogist krijg je alle bestellingen die voor 21.30 zijn gedaan, in principe de volgende dag al in huis

·         Verzendingen zijn ook nog eens gratis vanaf 20 euro

·         Verzenden kan in zowel Nederland als België

·         Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

·         Er wordt snel geleverd

·         Assortiment van maar liefst meer dan 50.000 artikelen.

https://www.drogist.nl/blog/bericht:consumentengids-drogistnl-goedkoopste-online-drogist.htm#.YlaX7pHP1D8

Drogist 7: op Stuntpakker.nl vind je ook schoonmaak- en huishoudelijke artikelen (plus erotische artikelen)

Ontdek nu wat voor moois Stuntpakker.nl precies te bieden heeft.

·         Bestel je voor 15.15 uur? Je mag de bestelling de volgende werkdag al bij je thuis verwachten

·         Klanten geven Stuntpakker een gemiddelde score van liefst 9.3 uit 10

·         Goedkoop aanbod producten

·         Ook te koop zijn huishoudelijke en erotische artikelen.

Drogist 8: Plein.nl biedt de beste A-merken aan

Zo zijn er ook verschillende redenen om voor Plein.nl te kiezen:

·         Bij Plein vind je alles wat je mogelijkerwijs nodig kunt hebben, voor alle leden van het gezin

·         Kom de grote A-merken tegen, maar ook de wat minder bekende merken

·         Alle bestellingen vanaf 35 euro zijn gratis bezorgd

·         Retour sturen is gratis als je dit binnen de 30 dagen bedenktijd doet

·         Groot assortiment in zowel breedte (verschillende producten) en diepte (opslag)

·         Bezorging meestal binnen 24 uur

·         Ontvang adviezen van een gediplomeerd drogist.

https://www.plein.nl/drogisterij/

Drogist 9: Koopjesdrogisterij.nl is er ook voor dierenverzorging

Wat heeft Koopjesdrogisterij.nl vervolgens te bieden?

·         Je komt er artikelen van alle grote en bekende merken tegen

·         Ook de kleinere merken vind je hier

·         Producten zijn uitgebreid getest aan de hand van een klantenpanel

·         Gemakkelijk te gebruiken website.

https://www.koopjesdrogisterij.nl/

Drogist 10: klassieker Kruidvat is er ook als ónline drogist

Tot slot kan ook de offline klassieker Kruidvat niet in deze lijst ontbreken:

·         Kruidvat is bekend in zowel binnen- als buitenland en biedt al jaren kwaliteit

·         Kruidvat is in zowel Nederland als België marktleider op het gebied van zowel gezondheid als schoonheid

·         Shop ook van het Kruidvat eigen merk

·         Alle merken en producten voor een eerlijke prijs.

https://www.kruidvat.nl/

De beste online drogisten volgens

Natuurlijk zijn we niet de enigen die online drogisten hebben besproken. Benieuwd naar wat gezaghebbende instanties als Radar, Kassa en de Consumentenbond erover geschreven hebben? De Consumentenbond wijst op de Aanbiederslijst Online Medicijnen, opgesteld en in beheer van het CIBG. Hier vind je terug welke drogisten online medicijnen mogen aanbieden. Staat de drogist van je keuze er niet bij? Doe er dan ook geen zaken mee.

Consumentenbond en privacy onderzoek

De Consumentenbond heeft ook gewaarschuwd voor beperkte privacyregelingen op sites waar je medicijnen kunt kopen. Bij ruim de helft van 15 onderzochte aanbieders werd ongevraagd advertentiecookies geplaatst. Bij sommige drogisten klopte de privacy verklaring niet. De enige drogisten die geen tekortkomingen op het gebied van privacy hadden, waren Ah.nl, Bol.com (de drogisterij afdelingen hiervan), Kruidvat.nl, Etos.nl en Trekpleister.nl.

Welke drogisten scoorden het slechtst

De drogisten die op het gebied van privacy het slechtst scoorden, waren Drogisterij.net (advertentie cookies zonder eerst toestemming te vragen), 24pharma (advertentie cookies zonder toestemming, onvolledige privacyverklaring en afwezigheid informatie over de bewaartermijnen van gegevens). De privacy zegt overigens weinig over het productaanbod.

De beste online drogisten: door ons gebruikte bronnen

Bij het schrijven dat artikel over online drogisten hebben we deze bronnen geraadpleegd:

·         https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2019/kinderlijk-eenvoudig-zware-medicijnen-bestellen-zonder-doktersrecept

·         https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/privacy-op-veel-drogisterijsites-matig-of-slecht

Online drogisten: jouw vervolgstap

In dit artikel hebben we verschillende online drogisten besproken. Elk van de drogisten in deze lijst is van hoge kwaliteit, maar uiteraard bestaat er altijd zoiets als goed, beter en best. Welke drogist het beste bij jou past, is helemaal van je eigen wensen en behoeften afhankelijk. We wensen je daarom veel succes bij het kiezen van een drogist die goed bij je past.