Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste haar supplementen

Een haar supplement kan je net even die boost geven die met een shampoo of spray niet te realiseren is. Soms moet het toch echt van binnenuit komen en daarom lees je in deze review over de drie beste supplementen voor het haar.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze haarsupplementen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor optimale groeiViviscal Hair Growth Programma: Deze haarsupplementen zijn uitstekend voor het stimuleren van de haargroei. Ze worden geleverd in een verpakking van 180 tabletten, voldoende voor ongeveer drie maanden. Wat ons opvalt, is dat deze supplementen helpen om tekorten van binnenuit aan te vullen en beter werken dan externe haarproducten. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gebruiksgemakNeoFollics Hair Technology: Wij zijn gecharmeerd van deze haargroeitabletten van NeoFollics, voornamelijk vanwege de handige doordrukstrips. Hierdoor blijven de vitamines vers en is de kans op bacteriën kleiner. De strips zijn ook praktisch voor op reis. Je krijgt in totaal 100 tabletten, die afhankelijk van je inname ruim drie maanden kunnen meegaan. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor veelzijdigheidKingsowned Haar stimulerend supplement: Dit supplement, verrijkt met biotine, is effectief bij verschillende doelgroepen. Of je nu ouder wordt en je haar zwakker wordt, of je bent zwanger en ervaart haarproblemen, dit supplement kan helpen. Je hoeft maar één pil per dag in te nemen, waardoor één pot van 90 tabletten ongeveer drie maanden meegaat. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste supplementen voor gezond haar

1. Viviscal Hair Growth Programma – Healthy Hair Growth Food Supplement

Er zitten 180 tabletjes in deze verpakking en je doet met een enkele verpakking ongeveer drie maanden.

Pluspunten:

 • In die drie maanden tijd kun je voldoende verschil zien om te beslissen of je verder wilt slikken.
 • Door het supplement vul je van binnenuit je tekorten aan en het werkt daarom beter dan iets wat je aan de buitenkant op je haar kunt smeren of spuiten.
 • De tabletjes zijn rond en kleiner van formaat dan die op nummer drie in deze review. Ze slikken daarom makkelijker weg.

Minpunten:

 • De kosten van dit supplement voor je haar zijn ongeveer een euro per dag en dat is wel veel duurder dan vele andere supplementen. Je moet er dus wel iets voor over hebben.

2. NeoFollics Hair Technology – Hair Growth Supporting Tablets

In het doosje zitten doordrukstrips met in totaal 100 tabletjes. Als je er maar eentje per dag hoeft te slikken (je mag tot 3 per dag gaan als dat meer effect heeft) doe je ruim drie maanden met dit merk.

Pluspunten:

 • Op de redactie zijn wij fan van doordrukstrips (ten opzichte van een grote pot met daarin losse tabletjes), want zo blijven de vitaminen altijd vers en kun je geen bacteriën in de pot brengen als je er met je vingers eentje uit probeert te halen.
 • Op vakantie neem je gewoon een strip mee, in plaats van dat je vanuit een pot een deel in een los zakje of zoiets moet overgieten. Het is dus niet alleen beter voor de vitaminen in de pilletjes, maar ook een stuk praktischer in het gebruik.

Minpunten:

 • Je moet nog steeds gewoon gezond blijven eten en niet denken dat je met deze supplementen normaal eten kunt vervangen. Het effect kan zelfs minder zijn als je niet gezond eet en voldoende vloeistoffen op een dag binnen krijgt.

3. Kingsowned – Haar stimulerend supplement met biotine

De biotine in dit supplement is waar het allemaal om draait. De pillen zijn iets groter dan de vorige twee merken in deze review.

Pluspunten:

 • Als je serieuzer wilt werken aan mooier en sterker haar, dan vind je het niet zo erg om een supplement te slikken.
 • De effecten in onze testgroep zijn opvallend en daarom is dit voedingssupplement dan ook in deze top 3 terecht gekomen.
 • Het werkt effectief bij verschillende doelgroepen: wanneer je ouder wordt en je haar zwakker wordt of uit gaat vallen, maar ook wanneer je zwanger bent en hier de nadelen van ondervindt.
 • Hier hoef je er maar eentje per dag van te pakken en daardoor doe je ongeveer drie maanden met deze pot met haarvitaminen.

Minpunten:

 • Als je echter niet van pillen of voedingssupplementen slikken houdt, zijn haar gummies wellicht toch een betere keuze voor jou. Hier mag je namelijk gewoon lekker op kauwen.

Mening van de Consumentenbond en andere partijen

De Consumentenbond heeft vragen die vaak gesteld worden over voedingssupplementen (zoals die voor de haren) verzameld en geeft antwoord vanuit medisch perspectief. Radar gaat juist in op wat je beter uit voeding zou kunnen halen dan uit pillen en Kassa waarschuwt voor de gevaren van diverse supplementen en wat de gevolgen kunnen zijn.

Dit zegt Radar over Biotinesupplementen

Radar onderzoekt de effectiviteit van biotinesupplementen tegen haarverlies, met input van arts en onderzoeker Hans van Montfort. Biotine, essentieel voor energie, huid, en haar, wordt vaak gepromoot voor haargroei. Echter, Van Montfort stelt dat zonder een biotinetekort, supplementen weinig effect hebben. Hij benadrukt ook het belang van andere vitamines zoals D3 en K2 voor een gezonde haardos. Hoewel biotinesupplementen veilig zijn in gebruik, temperen ze de verwachtingen rondom haargroei en kaalheid. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Gezondheidsclaims van Supplementen

BNNVARA’s Kassa onthult dat veel supplementenverkopers misleidende gezondheidsclaims gebruiken, zoals verbeterde weerstand of bescherming tegen ziektes, wat door de Consumentenbond na onderzoek is vastgesteld. Deze claims overschrijden vaak wat wettelijk is toegestaan en zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. Enkele verkopers maakten zelfs ongeoorloofde medische claims over hun producten. Na interventie door de Consumentenbond hebben de meeste verkopers hun claims aangepast of verwijderd, wat de noodzaak van kritisch onderzoek naar supplementclaims onderstreept. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar haarsupplementen

Afsluiting

Of je voedingssupplementen of haarvitaminen zou moeten slikken, kun je misschien beter eerst met je huisarts overleggen als je alle media over supplementen leest. Je kunt je lichaam namelijk ook kwaad doen door maar van alles te gaan slikken.