Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste liposomale vitamine C voedingssupplementen

Niet elke soort vitamine C die je slikt komt voor 100% in je lichaam terecht. Sommige vitaminen zijn te kort in het lichaam om goed te worden opgenomen of missen een combinatie met een andere vitamine voor een krachtige opname. Een soort die beter door het lichaam geaccepteerd en verwerkt wordt, is de liposomale vitamine C. In deze review delen we drie topproducten met je die de opname van vitamine C in het lichaam optimaal laten verlopen.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Snel overzicht: Deze liposomale vitamine C voedingssupplementen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor gebruiksgemakAltrient – Liposomal Vitamin C: Dit liposomale vitamine C supplement wordt geleverd in handige zakjes die je eenvoudig kunt oplossen in water. Het is gemakkelijk te gebruiken en ideaal voor mensen die onderweg zijn. De smaak kan met sap worden verbeterd voor degenen die het minder aangenaam vinden. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor veganistenSundt Supplements – Liposomales Vitamin C: Dit supplement is een uitstekende keuze voor veganisten die op zoek zijn naar een liposomale vitamine C-supplement. Het bevat 250 ml vloeistof, genoeg voor bijna twee maanden gebruik, waardoor het ook een prijsbewuste keuze is. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitverhoudingVitals – Liposomales Vitamin C: Net als het Sundt Supplements-product bevat dit supplement ook 250 ml vloeistof. Het heeft dezelfde gebruiksaanwijzingen en de prijs is vergelijkbaar, waardoor het een goede keuze is voor degenen die waarde voor hun geld willen. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste liposomale vitamine C

1. Altrient – Liposomal Vitamin C

In een zakje zit 5,7 milliliter vloeistof die je oplost in water en per verpakking krijg je dertig van dit soort zakjes.

Pluspunten:

  • Je kunt het ook met sap mengen als je de smaak niet zo prettig vindt.

Minpunten:

Er zit alcohol in deze vitaminen en dat vinden we een beetje vreemd.

Verder mag je het eerste kwartier nadat je het zakje ingenomen hebt niet eten. Dat betekent dat je goed moet plannen om de zakjes consequent te pakken, want je vergeet ze anders snel of neemt het verkeerd in en dat beïnvloedt de werking ervan weer.

Een zakje kost bijna 2 euro per stuk en dat vinden we best prijzig.

2. Sundt Supplements – Liposomales Vitamin C

In dit flesje zit 250 milliliter vloeistof.

Pluspunten:

  • Het is ook geschikt voor veganisten die graag liposomale vitamine C in willen nemen.
  • Voor de gemiddelde mens is 5 milliliter van deze vloeistof per dag genoeg en dat zou betekenen dat je voor bijna twee maanden in de fles hebt zitten.
  • Dat maakt deze vitamine C gunstiger qua prijs dan die op nummer 1.

Minpunten:

  • Het afmeten van 5 milliliter is niet altijd even makkelijk en je weet eigenlijk niet zeker of deze hoeveelheid wel voldoende voor je is.

3. Vitals – Liposomales Vitamin C

Ook in dit laatste flesje zit 250 milliliter vloeistof met liposomale vitamine C.

Pluspunten:

  • De hoeveelheid die je hier per dag van pakt is 5 milliliter en dat betekent dat het dezelfde richtlijnen heeft als de vorige liposomale vitamine C in deze review.
  • De prijs is ongeveer hetzelfde. De werking is hetzelfde. Je kunt dus prima kiezen tussen nummer 2 en 3 in deze lijst.

Minpunten:

Kijk altijd goed op het etiket van een voedingssupplement, want er zitten ook flink wat E-nummers en andere stofjes in die niet altijd even goed zijn.

Beste liposomale vitamine C getest door Kassa, Consumentenbond en Radar

Radar doet een melding over het nemen van vitamine C na een hartstilstand en het is goed om te horen dat er soms ook voedingssupplementen zijn die levensreddend kunnen zijn. De Consumentenbond staat stil bij vitamine C in het algemeen en of je wel altijd een supplement moet pakken. Zou gezonde voeding niet voldoende moeten zijn? Kassa gaat bepaalde claims van merken die vitamine C op de markt brengen juist weer tegen.

BNNVARA’s Kassa over Vitaminesupplementen

BNNVARA’s Kassa benadrukt dat extra vitamines slikken meestal niet nodig is als men gevarieerd eet, omdat een gemiddeld dieet voldoende vitaminen en mineralen bevat. Het traditionele idee van extra vitamines slikken met de ‘R’ in de maand is achterhaald door de beschikbaarheid van verse groenten en fruit het hele jaar door. Dit suggereert dat voor de meeste mensen, inclusief die op zoek zijn naar liposomale vitamine C voedingssupplementen, een gevarieerd dieet voldoende zou moeten zijn voor hun vitamine C inname. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Radar over het Binnenkrijgen van Genoeg Vitamine C

Radar informeert dat een adequate inname van vitamine C bereikt kan worden door de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen, vooral groenten en fruit, die rijk zijn aan deze vitamine. Het benadrukt het belang van het kort koken van groenten in weinig water om de vitamine C te behouden en adviseert variatie in zowel groente- als fruitconsumptie voor een uitgebalanceerd dieet. Dit advies is relevant voor mensen die overwegen liposomale vitamine C supplementen te nemen. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar liposomale vitamine C

Wel of geen (liposomale) vitamine C slikken?

Vitamine C krijg je in pilvorm of als vloeistof, maar welke vorm je ook kiest, je wilt natuurlijk wel weten welke het beste is. In onze test komen de drie producten in deze review als beste naar voren, maar dat betekent niet automatisch dat ze ook goed voor jouw lichaam zijn. Laat het liefste testen of extra vitaminen slikken voor jou wel medisch verantwoord is.

Kortom

Te veel van een bepaalde vitamine kan schade aan het lichaam toebrengen en dat is natuurlijk het laatste dat je wilt. Dan laat je je geld liever in je zak zitten of geef je het ergens anders aan uit.

Het leven wordt met de dag duurder en supplementen zijn wellicht de eerste dingen die je niet meer koopt. Gebeurt dit in jouw huishouden? Beknibbel dan in ieder geval niet op verse groenten en fruit en zorg dat je elke dag voldoende vitamientjes uit deze producten haalt. Misschien heb je die voedingssupplementen dan helemaal niet meer nodig en ben je sowieso goedkoper uit.

Heb je wel een dringend tekort dat je niet met verse producten kunt oplossen? Dan kun je met behulp van de huisarts en testresultaten precies uitvogelen hoeveel je tekort komt en wat je kunt slikken om het tekort in je lichaam aan te vullen.