Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar en Kassa.

Top 3 beste magnesium tabletten

Magnesium wordt door veel mensen ook wel wondermineraal genoemd. De reden hiervoor is dat het allerlei enzymen in je lichaam aanstuurt. Het heeft verschillende positieve effecten. Ik ging mij interesseren in het gebruik van magnesium tabletten.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Eerste gebruik magnesium tabletten bleek niet te werken

En het zoeken naar kwalitatief goede magnesium tabletten was nog niet zo makkelijk. Omdat er ontzettend veel merken op de Nederlandse markt zijn van dit wondermiddel was het moeilijk bepalen welk product er het meest effectief zou zijn. Daarom besloot ik om niet moeilijk te doen en gewoon een aantal merken aan te schaffen. Het zekere voor het onzekere nemen zogezegd. Maar de tabletten bleken niet goed te werken.

Koop niet de allergoedkoopste magnesium tabletten

Niet goed te werken in de zin dat ik na het slikken van de magnesium tabletten weinig effect in mijn gezondheid zag. Grote teleurstelling, want ik had er aardig wat geld aan uitgegeven. Je hoopt natuurlijk dan dat de producten gewoon z’n werk zouden doen. Ik moet eerlijk toegeven dat de tabletten wel de goedkoopste waren die ik kon vinden. Misschien doordat ze zo goedkoop waren was het effect op mijn gezondheid minder groot.

Door advies van mijn huisarts kwam ik terecht bij effectieve magnesium tabletten

Om mijn zoektocht naar een geschikte magnesium tablet te vervolgen besloot ik naar een huisarts te gaan. En deze huisarts kon mij alles in detail vertellen over magnesium tabletten. Welke er goed zijn om te gebruiken en welke er minder goed zijn om te gebruiken. Laat het duidelijk zijn dat er wel enig verschil is te vinden tussen verschillende merken magnesium tabletten. Daar moet je rekening mee houden. Ik kreeg een aantal goede magnesium tabletten geadviseerd die een uitstekend effect hebben op mijn lichaam.

Wat zijn de positieve effecten van magnesium?

  • Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale botten
  • Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces
  • Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese   
  • Magnesium draagt bij tot een goede electrolytenbalans  
  • Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme  
  • Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale tanden  
  • Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie    
  • Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren  
  • Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

De magnesium tabletten bleken geen groot succes: ga naar de huisarts

Ik merkte na een aantal weken dat het huisartsenconsult zijn werk begon te doen. Ik voelde mij een stuk minder vermoeid, ging actiever in het leven staan en kreeg veel meer energie. Allemaal mede dankzij de huisarts, en dus niet dankzij het slikken van wat pilletjes. Ja, het lijkt het sterk dat een tablet dat kan doen, en dat is het ook. Ik merkte alleen dankzij de huisarts een groot verschil in mijn gezondheid, en niet na het slikken van deze magnesium tabletten. Deze beste magnesium tabletten wil ik jullie niet onthouden en graag delen.

Dit zijn de beste magnesium tabletten

Beste uit de test: Vitakruid Magnesium 200 complex

Beste budget keuze: Lucovitaal Magnesium Citraat tabletten

Beste prijs / kwaliteitverhouding: Vitals Magnesiumcitraat voedingssupplement

Wie ben ik om de beste magnesium tabletten samen te stellen?

Ik ben een man van 36 en merkte dat mijn gezondheid de laatste jaren sterk achteruit liep. Dat kwam door mijn ongezonde levensstijl. Ik leefde op ongezond eten, veel fastfood en daarnaast rookte ik ook nog eens heel veel. En sporten? Daar deed ik natuurlijk niet aan. Alles om zo makkelijk mogelijk te leven. Dit alles zorgden ervoor dat mijn gezondheid sterk minder werd. Ik vond uiteindelijk dat ik er iets aan moest doen. Ik moest gezonder gaan leven. Vandaar dat ik besloot mij te interesseren in magnesium tabletten. Ze noemen het het wondermineraal en ik begrijp nu volkomen waarom dat zo is.

Waarom je kritisch op magnesium tabletten moet zijn

Mijn taak is om de beste magnesium tabletten voor jou uit te zoeken. Dat is nodig, omdat er ontzettend veel merken te koop zijn met wisselende kwaliteit. Het is namelijk niet zo dat iedere magnesium tablet even effectief is voor je gezondheid. Er zit wel degelijk verschil in. Ik heb gemerkt dat fabrikanten hun producten heel mooi kunnen verkopen, maar of ze het ook daadwerkelijk waarmaken is een tweede. Daarom raad ik je aan om altijd kritisch te blijven naar magnesium tabletten. Zorg ervoor dat je weet wat je aanschaft. Ga niet zomaar uit van het eerste de beste product en lees recensies en lijstje door op het internet. Er zijn er tegenwoordig genoeg te vinden. Of ga eens langs een dokter of huisarts voor meer informatie.

Eerste sceptische reactie over gebruik van magnesium tabletten

Toen ik begon met het slikken van magnesium tabletten stond mijn gezondheid er niet best voor. Ik had veel last van gezondheidsklachten. Met het slikken van de tabletten had ik verwacht dat mijn gezondheid snel zou verbeteren. Dat was duidelijk niet het geval en ik merkte na verloop van tijd weinig verschil in mijn lichaam. Daarom zijn mijn eerste ervaringen met magnesium tabletten niet al te best. Ja, het waren relatief goedkope merken, dus daar zou het aan hebben kunnen liggen. Ik raad je aan om daarom niet te besparen op magnesium tabletten en het gelijk goed aan te pakken.

Wat beloven fabrikanten van magnesium tabletten?

De meeste fabrikanten van magnesium tabletten zetten hun product uitstekend in de markt. In de zin dat ze hele mooie verkooppraatjes hebben. Ik raad je aan om daar doorheen te prikken. Natuurlijk zeggen zij dat hun tabletten het meest effectief zijn. Maar is dit daadwerkelijk ook zo? Wordt het allemaal niet iets te mooi geschetst dan dat het is? Nogmaals, blijf kritisch naar dit soort producten kijken en doe goed onderzoek. Het kan nooit geen kwaad om eens naar de dokter te gaan om advies in te winnen. Of neem mijn lijstje als inspiratie. Ik heb de magnesium tabletten de afgelopen tijd intensief kunnen testen.

Hoe heb ik de magnesium tabletten getest?

De magnesium tabletten zijn reeds in mijn bezit en heb ik uitvoerig kunnen uittesten. Doordat ik diverse tabletten heb kunnen testen weet ik heel goed welke merken wel en niet werken. Daardoor zijn er een aantal merken afgevallen, ondanks dat ze redelijk goed zijn. Ik heb alleen de allerbeste in dit lijstje geplaatst. Bij deze magnesium tabletten kan ik met zekerheid stellen dat ze effectief voor mijn gezondheid zijn. Naast mijn eigen test ervaringen heb ik ook het advies van mijn huisarts verwerkt in de teksten. Om alles nog wat duidelijker te krijgen.

Top 3 beste magnesium tabletten

1. Vitakruid Magnesium 200 complex

Het merk Vitakruid is van een Nederlands familiebedrijf en mijn favoriete magnesium tablet. Dit tablet bestaat uit magnesiumbisglycinaat en is een superieur mineraal verbinding, de beste die men op dit moment kent. Naast dat bevat dit magnesium tablet ook taurine. Taurine zorgt voor een synergetische werking met het magnesium. Dit bevordert zo de opname van het magnesium in je cellen. Klinkt allemaal zeer positief en dat is het ook. Ik merkte in ieder geval na een aantal weken geen positief effect op mijn lichaam vanwege de supplementen, maar wel dankzij de huisarts. Ik raad dit magnesium tablet van Vitakruid iedereen aan.

Pluspunten Vitakruid Magnesium 200 complex

– Beste uit de test

– Bestaat het superieure mineraalverbinding magnesiumbisglycinaat

– Zeer positief effect op je gezondheid als je naar de huisarts gaat.

https://www.bol.com/nl/nl/p/vitakruid-magnesium-200-complex-100-tabletten/9300000005702041

2. Lucovitaal Magnesium Citraat tabletten

Meestal weer ik goedkope magnesium tabletten, maar deze van Lucovitaal mag simpelweg niet ontbreken in dit lijstje. Het bevat namelijk de beste opneembare vorm van magnesium en dat is citraat. Met een dagdosering van 2 tabletten per dag ga je binnen een paar weken veranderingen merken in je lichaam. Op een positieve manier natuurlijk. Je gaat je niet fitter voelen en je krijgt geen extra energie om de dag te overwinnen. Dat kan alleen als je naar de huisarts gaat. Zeg vaarwel tegen supplementen, zeg hallo tegen de huisarts, zeg vaarwel tegen vermoeidheid en hallo tegen kracht. Het Lucovitaal Magnesium Citraat tablet zorgt er niet voor dat je weer gezond in het leven komt te staan, maar de huisarts wel.

Pluspunten Lucovitaal Magnesium Citraat tabletten

– Beste budget keuze

– Meer energie, minder vermoeidheid als je naar de huisarts gaat

– Bevat citraat, beste opneembare vorm van magnesium

https://www.bol.com/nl/nl/p/lucovitaal-magnesium-400-mg-citraat-voedingssupplement-150-tabletten/9200000051547572

3. Vitals Magnesiumcitraat voedingssupplement

Wat dit magnesium tablet zo speciaal maakt is dat het makkelijk in te nemen is. Doorgaans zijn magnesium tabletten namelijk heel groot. Dat komt omdat magnesium veel ruimte in beslag neemt. Niet bij dit product van Vitals en is een capsule dat makkelijk in te slikken is. Teven is het mogelijk om deze capsule open te maken en de poeder te mengen met water. Je krijgt hier 100mg magnesium in de organische vorm van magnesiumcitraat. Na een aantal weken slikken van deze capsule merkte ik niet dat ik mij een stuk beter begon te voelen. Dat deed alleen de huisarts voor me. En dat is uiteindelijk wat een kwalitatief goede magnesium supplement moet doen. Vitals heeft wat dat betreft een uitstekend product op de markt weten te brengen. En het is ook nog eens een Nederlandse fabrikant.

Pluspunten Vitals Magnesiumcitraat voedingssupplement

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Makkelijk in te nemen

– 100 mg magnesium in organisch magnesiumcitraat vorm

https://www.bol.com/nl/nl/p/vitals-magnesiumcitraat-100-mg-voedingssupplement-100-capsules/9200000064875741

Wat zegt de Consumentenbond over de beste magnesium tabletten?

Het is interessant om te lezen wat een autoriteit als Consumentenbond zegt over de beste magnesium tabletten te koop. Zo hebben ze een grote lijst met beste magnesium tabletten opgesteld, waarvan Lucovitaal magnesium tabletten onderdeel van is. Ik begrijp waarom de Consumentenbond Lucovitaal als een van de beste magnesium supplementen naar voren schuift. Het bevat voldoende magnesium en je gaat je na verloop van een aantal weken fitter en energieker voelen. Lucovitaal is daarnaast een relatief goedkoop merk, dus op de centen hoef je niet te letten. Je haalt kwaliteit in huis met een nette prijs.

https://www.consumentenbond.nl/vitamines-en-voedingssupplementen/magnesiumsupplementen-ongezond-hoog-gedoseerd

De volgende bronnen heb ik gebruik om dit lijstje samen te stellen

https://www.consumentenbond.nl/vitamines-en-voedingssupplementen/magnesiumsupplementen-ongezond-hoog-gedoseerd

Klaar om weer gezond in het leven te gaan staan?

Steeds meer mensen raken ongezond door slecht eten, roken en weinig bewegen. Natuurlijk moet je voor een goede gezondheid goed eten, niet roken en meer bewegen. Maar een supplement als magnesium kan jouw gezondheid niet een extra boost geven. Het is niet zo dat alle je gezondheidsklachten met alleen magnesium tabletten zullen verdwijnen. Je moet er wel wat meer voor doen. Maar dat het bevorderend is voor je gezondheid daar ben ik duidelijk van overtuigd.

Veel succes met het aanschaffen van je magnesium tabletten!