Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Top 3 beste magnesium tabletten: ons onderzoek

Magnesium wordt door veel mensen ook wel wondermineraal genoemd. De reden hiervoor is dat het allerlei enzymen in je lichaam aanstuurt. Het heeft verschillende positieve effecten. Ik ging mij interesseren in het gebruik van magnesium tabletten.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Eerste gebruik magnesium tabletten bleek niet te werken

En het zoeken naar kwalitatief goede magnesium tabletten was nog niet zo makkelijk. Omdat er ontzettend veel merken op de Nederlandse markt zijn van dit wondermiddel was het moeilijk bepalen welk product er het meest effectief zou zijn. Daarom besloot ik om niet moeilijk te doen en gewoon een aantal merken aan te schaffen. Het zekere voor het onzekere nemen zogezegd. Maar de tabletten bleken niet goed te werken.

Koop niet de allergoedkoopste magnesium tabletten

Niet goed te werken in de zin dat ik na het slikken van de magnesium tabletten weinig effect in mijn gezondheid zag. Grote teleurstelling, want ik had er aardig wat geld aan uitgegeven. Je hoopt natuurlijk dan dat de producten gewoon z’n werk zouden doen. Ik moet eerlijk toegeven dat de tabletten wel de goedkoopste waren die ik kon vinden. Misschien doordat ze zo goedkoop waren was het effect op mijn gezondheid minder groot.

Door advies van mijn huisarts kwam ik terecht bij effectieve magnesium tabletten

Om mijn zoektocht naar een geschikte magnesium tablet te vervolgen besloot ik naar een huisarts te gaan. En deze huisarts kon mij alles in detail vertellen over magnesium tabletten. Welke er goed zijn om te gebruiken en welke er minder goed zijn om te gebruiken. Laat het duidelijk zijn dat er wel enig verschil is te vinden tussen verschillende merken magnesium tabletten. Daar moet je rekening mee houden. Ik kreeg een aantal goede magnesium tabletten geadviseerd die een uitstekend effect hebben op mijn lichaam.

Wat zijn de positieve effecten van magnesium?

Over een magnesium-supplement kunnen we niet zeggen dat het je humeur een boost geeft, bijvoorbeeld in de maanden dat het ’s avonds weer steeds vroeger donker wordt, en dat dit je stemming beïnvloedt. Ook kunnen we niet zeggen dat het je stofwisseling op gang kan brengen en je zenuwen wat kan kalmeren.

De toegestane bewoordingen door de wet zijn als volgt:

 • Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale botten
 • Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces
 • Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese   
 • Magnesium draagt bij tot een goede electrolytenbalans  
 • Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme  
 • Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale tanden  
 • Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie    
 • Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren  
 • Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Er zijn echter verschillende soorten magnesium en daardoor doe je er goed aan om eerst uit te zoeken welke soort jij nodig hebt. Zomaar iets gaan slikken lijkt ons een minder goed idee, zelfs als het etiket wonderen belooft.

De magnesium tabletten bleken geen groot succes: ga naar de huisarts

Ik merkte na een aantal weken dat het huisartsenconsult zijn werk begon te doen. Ik voelde mij een stuk minder vermoeid, ging actiever in het leven staan en kreeg veel meer energie. Allemaal mede dankzij de huisarts, en dus niet dankzij het slikken van wat pilletjes. Ja, het lijkt het sterk dat een tablet dat kan doen, en dat is het ook. Ik merkte alleen dankzij de huisarts een groot verschil in mijn gezondheid, en niet na het slikken van deze magnesium tabletten. Deze beste magnesium tabletten wil ik jullie niet onthouden en graag delen.

Snel overzicht: Deze magnesium tabletten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeVitakruid Magnesium 200 complex: Deze tabletten van het Nederlandse familiebedrijf Vitakruid staan bovenaan op onze lijst. Ze bevatten het superieure mineraalverbinding magnesiumbisglycinaat, dat beter wordt opgenomen door het lichaam. Dit maakt deze tabletten tot een solide keuze. >> Check laagste prijs
Beste budget keuzeLucovitaal Magnesium Citraat tabletten: Ondanks de aantrekkelijke prijs bevat dit product de goed opneembare vorm van magnesium. Hierdoor is dit een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een goed maar betaalbaar magnesium supplement. Een dosering van twee tabletten per dag zou volgens de fabrikant al verschil kunnen maken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gebruiksgemakVitals Magnesiumcitraat voedingssupplement: Deze capsules van Vitals onderscheiden zich door het gebruiksgemak. In tegenstelling tot veel andere magnesium tabletten zijn deze capsules gemakkelijk in te nemen. Het is zelfs mogelijk om de capsule open te maken en de poeder te mengen met water. De organische vorm van magnesiumcitraat wordt goed opgenomen door het lichaam. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste magnesium tabletten samen te stellen?

Ik ben een man van 36 en merkte dat mijn gezondheid de laatste jaren sterk achteruit liep. Dat kwam door mijn ongezonde levensstijl. Ik leefde op ongezond eten, veel fastfood en daarnaast rookte ik ook nog eens heel veel. En sporten? Daar deed ik natuurlijk niet aan. Alles om zo makkelijk mogelijk te leven. Dit alles zorgden ervoor dat mijn gezondheid sterk minder werd. Ik vond uiteindelijk dat ik er iets aan moest doen. Ik moest gezonder gaan leven. Vandaar dat ik besloot mij te interesseren in magnesium tabletten. Ze noemen het het wondermineraal en ik begrijp nu volkomen waarom dat zo is.

Waarom je kritisch op magnesium tabletten moet zijn

Mijn taak is om de beste magnesium tabletten voor jou uit te zoeken. Dat is nodig, omdat er ontzettend veel merken te koop zijn met wisselende kwaliteit. Het is namelijk niet zo dat iedere magnesium tablet even effectief is voor je gezondheid. Er zit wel degelijk verschil in. Ik heb gemerkt dat fabrikanten hun producten heel mooi kunnen verkopen, maar of ze het ook daadwerkelijk waarmaken is een tweede. Daarom raad ik je aan om altijd kritisch te blijven naar magnesium tabletten. Zorg ervoor dat je weet wat je aanschaft. Ga niet zomaar uit van het eerste de beste product en lees recensies en lijstje door op het internet. Er zijn er tegenwoordig genoeg te vinden. Of ga eens langs een dokter of huisarts voor meer informatie.

Eerste sceptische reactie over gebruik van magnesium tabletten

Toen ik begon met het slikken van magnesium tabletten stond mijn gezondheid er niet best voor. Ik had veel last van gezondheidsklachten. Met het slikken van de tabletten had ik verwacht dat mijn gezondheid snel zou verbeteren. Dat was duidelijk niet het geval en ik merkte na verloop van tijd weinig verschil in mijn lichaam. Daarom zijn mijn eerste ervaringen met magnesium tabletten niet al te best. Ja, het waren relatief goedkope merken, dus daar zou het aan hebben kunnen liggen. Ik raad je aan om daarom niet te besparen op magnesium tabletten en het gelijk goed aan te pakken.

Wat beloven fabrikanten van magnesium tabletten?

De meeste fabrikanten van magnesium tabletten zetten hun product uitstekend in de markt. In de zin dat ze hele mooie verkooppraatjes hebben. Ik raad je aan om daar doorheen te prikken. Natuurlijk zeggen zij dat hun tabletten het meest effectief zijn. Maar is dit daadwerkelijk ook zo? Wordt het allemaal niet iets te mooi geschetst dan dat het is? Nogmaals, blijf kritisch naar dit soort producten kijken en doe goed onderzoek. Het kan nooit geen kwaad om eens naar de dokter te gaan om advies in te winnen. Of neem mijn lijstje als inspiratie. Ik heb de magnesium tabletten de afgelopen tijd intensief kunnen testen.

Hoe heb ik de magnesium tabletten getest?

De magnesium tabletten zijn reeds in mijn bezit en heb ik uitvoerig kunnen uittesten. Doordat ik diverse tabletten heb kunnen testen weet ik heel goed welke merken wel en niet werken. Daardoor zijn er een aantal merken afgevallen, ondanks dat ze redelijk goed zijn. Ik heb alleen de allerbeste in dit lijstje geplaatst. Bij deze magnesium tabletten kan ik met zekerheid stellen dat ze effectief voor mijn gezondheid zijn. Naast mijn eigen test ervaringen heb ik ook het advies van mijn huisarts verwerkt in de teksten. Om alles nog wat duidelijker te krijgen.

Top 3 beste magnesium tabletten volgens onze redactie

1. Vitakruid Magnesium 200 complex

Het merk Vitakruid is van een Nederlands familiebedrijf en mijn favoriete magnesium tablet. Dit tablet bestaat uit magnesiumbisglycinaat en is een superieur mineraal verbinding, de beste die men op dit moment kent. Naast dat bevat dit magnesium tablet ook taurine. Taurine zorgt voor een synergetische werking met het magnesium. Dit bevordert zo de opname van het magnesium in je cellen. Klinkt allemaal zeer positief en dat is het ook. Ik merkte in ieder geval na een aantal weken geen positief effect op mijn lichaam vanwege de supplementen, maar wel dankzij de huisarts. Ik raad dit magnesium tablet van Vitakruid iedereen aan.

Pluspunten Vitakruid Magnesium 200 complex

– Beste uit de test

– Bestaat het superieure mineraalverbinding magnesiumbisglycinaat

– Zeer positief effect op je gezondheid als je naar de huisarts gaat.

2. Lucovitaal Magnesium Citraat tabletten

Meestal weer ik goedkope magnesium tabletten, maar deze van Lucovitaal mag simpelweg niet ontbreken in dit lijstje. Het bevat namelijk de beste opneembare vorm van magnesium en dat is citraat. Met een dagdosering van 2 tabletten per dag ga je binnen een paar weken veranderingen merken in je lichaam. Op een positieve manier natuurlijk. Je gaat je niet fitter voelen en je krijgt geen extra energie om de dag te overwinnen. Dat kan alleen als je naar de huisarts gaat. Zeg vaarwel tegen supplementen, zeg hallo tegen de huisarts, zeg vaarwel tegen vermoeidheid en hallo tegen kracht. Het Lucovitaal Magnesium Citraat tablet zorgt er niet voor dat je weer gezond in het leven komt te staan, maar de huisarts wel.

Pluspunten Lucovitaal Magnesium Citraat tabletten

– Beste budget keuze

– Meer energie, minder vermoeidheid als je naar de huisarts gaat

– Bevat citraat, beste opneembare vorm van magnesium

3. Vitals Magnesiumcitraat voedingssupplement

Wat dit magnesium tablet zo speciaal maakt is dat het makkelijk in te nemen is. Doorgaans zijn magnesium tabletten namelijk heel groot. Dat komt omdat magnesium veel ruimte in beslag neemt. Niet bij dit product van Vitals en is een capsule dat makkelijk in te slikken is. Teven is het mogelijk om deze capsule open te maken en de poeder te mengen met water. Je krijgt hier 100mg magnesium in de organische vorm van magnesiumcitraat. Na een aantal weken slikken van deze capsule merkte ik niet dat ik mij een stuk beter begon te voelen. Dat deed alleen de huisarts voor me. En dat is uiteindelijk wat een kwalitatief goede magnesium supplement moet doen. Vitals heeft wat dat betreft een uitstekend product op de markt weten te brengen. En het is ook nog eens een Nederlandse fabrikant.

Pluspunten Vitals Magnesiumcitraat voedingssupplement

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Makkelijk in te nemen

– 100 mg magnesium in organisch magnesiumcitraat vorm

De top 3 met het beste magnesium supplementen volgens ons lezerspannel

1. Now Foods – Magnesium Bisglycinate Powder

In dit witte potje met zwart deksel en oranje label zit 227 gram magnesium supplement.

Pluspunten:

 • Je lost het middel op en hoeft het daardoor niet als capsule te slikken. Wij hebben gemerkt dat dit een van de hoofdredenen is waarom mensen voor dit merk kiezen.
 • Het poeder lost beter op na inname en zorgt voor een goede verspreiding van het lichaam naar de plekken die het nodig hebben.
 • Het ondersteunt je energieniveau en brengt je zenuwen tot rust.

Minpunten:

 • Er is volgens onze redactie een groot minpunt en dat is de smaak die er aan dit poeder zit. Je moet het dan ook mengen met iets dat deze smaak wegduwt, anders ga je het met tegenzin oplossen en drinken.

2. Vitals – Magnesiumbisglycinaat met taurine

Dit is een supplement in pilvorm en er zitten er 120 in deze verpakking.

Pluspunten:

 • Een pil slikken is vaak zoveel makkelijker dan een poeder oplossen. Je slikt en het is weg en zelfs als er al een vervelende smaak aan de pil zit, heb je hier maar heel eventjes last van omdat het niet op de tong blijft liggen zoals bij het opgeloste magnesium poeder.
 • Je slikt er een, twee of drie per dag en bent dus anderhalve maand tot vier maanden zoet met deze verpakking.
 • Het middel brengt rust en ontspanning in het lijf en maakt het makkelijker om je te concentreren.

Minpunten:

 • Je moet dus wel zelf uitdokteren welke hoeveelheid pillen per dag voor jou het beste werkt. Wij houden echter niet zo van het experimenteren met het eigen lichaam.

3. Orthica – Magnesium Bisglycinaat

In de pot van Orthica zitten 120 capsules.

Pluspunten:

 • Het zijn wat grotere capsules (ongeveer twee centimeter lang), maar door het omhulsel slikt de capsule makkelijk weg.
 • Deze magnesium supplementen kunnen ook door veganisten geslikt worden.

Minpunten:

 • Als je nog meer supplementen slikt, moet je wel opletten met het tijdstip van inname en of het voor, tijdens of na het eten geslikt moet worden. Verkeerd slikken kan maagklachten als gevolg hebben.

Beste magnesium supplementen getest door Consumentenbond, Kassa en Radar

Volgens Radar kun je magnesium ook gewoon uit voeding halen en als je een tekort hebt, kun je eens kijken of er ingrediënten bijzitten die je wat meer kunt pakken. De Consumentenbond heeft een heel artikel in de Gezondheidsgids van 2018 opgenomen over magnesium en zet ook enkele kanttekeningen bij supplementen met magnesium. Kassa schrijft zelfs dat er merken zijn die hun supplementen terugroepen, omdat er een ongewenste stof in het magnesium supplement blijkt te zitten dat schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Oppassen dus…

Wat zegt de Consumentenbond over de beste magnesium tabletten?

Het is interessant om te lezen wat een autoriteit als Consumentenbond zegt over de beste magnesium tabletten te koop. Zo hebben ze een grote lijst met beste magnesium tabletten opgesteld, waarvan Lucovitaal magnesium tabletten onderdeel van is. Ik begrijp waarom de Consumentenbond Lucovitaal als een van de beste magnesium supplementen naar voren schuift. Het bevat voldoende magnesium en je gaat je na verloop van een aantal weken fitter en energieker voelen. Lucovitaal is daarnaast een relatief goedkoop merk, dus op de centen hoef je niet te letten. Je haalt kwaliteit in huis met een nette prijs.

https://www.consumentenbond.nl/vitamines-en-voedingssupplementen/magnesiumsupplementen-ongezond-hoog-gedoseerd

Dit zegt Radar over Magnesiumsupplementen

Radar onthult dat veel magnesiumsupplementen een hogere dosering magnesium bevatten dan de Europees vastgestelde limiet van 250 milligram, wat kan leiden tot diarree. De Consumentenbond vond dat ruim twee derde van de onderzochte supplementen te veel magnesium bevatten, met sommige doseringen oplopend tot wel 450 milligram. Ondanks de potentiële risico’s, reageert de branchevereniging NPN laconiek, stellend dat de Europese bovengrens te laag is. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Doseringen in Magnesiumsupplementen

BNNVARA’s Kassa bevestigt dat de doseringen in magnesiumsupplementen vaak veel hoger zijn dan het Europees vastgestelde maximum van 250 milligram, wat diarree kan veroorzaken bij gebruikers. Dit onderzoek sluit aan bij de bevindingen van de Consumentenbond, waarbij een significant aantal producten de aanbevolen dosering overschrijdt. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor ons magnesium supplementen onderzoek

Klaar om weer gezond in het leven te gaan staan?

Steeds meer mensen raken ongezond door slecht eten, roken en weinig bewegen. Natuurlijk moet je voor een goede gezondheid goed eten, niet roken en meer bewegen. Maar een supplement als magnesium kan jouw gezondheid niet een extra boost geven. Het is niet zo dat alle je gezondheidsklachten met alleen magnesium tabletten zullen verdwijnen. Je moet er wel wat meer voor doen. Maar dat het bevorderend is voor je gezondheid daar ben ik duidelijk van overtuigd.

Afsluiting

Of je een magnesium supplement moet gaan slikken, zouden wij liever aan het advies van de huisarts over laten. Hij of zij kent je al langer en kent ook je historie. Ook kan de huisarts tests af laten nemen om te zien waar het precies aan schort als je iets voelt waarvan je vermoedt dat het met een tekort aan vitaminen of mineralen te maken heeft. Wij zouden nooit adviseren maar allerlei potjes met pillen en poeders te gaan kopen, omdat je zelf denkt dat dit een positief effect kan hebben.

Je kunt namelijk ook schade oplopen als je maar van alles (door elkaar) slikt. En als er iets is wat je niet moet doen, dan is het proberen iets zelf op te lossen waar je eigenlijk de ondersteuning van de medische wetenschap bij nodig hebt. Voor je het weet heb je de situatie slechter gemaakt en is er geen weg meer terug.

Veel succes met het aanschaffen van je magnesium tabletten!