Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste warmtepleisters voor verlichting van pijn

Het ligt een beetje aan de oorzaak van de pijn of je wilt koelen of verwarmen. Als er namelijk een ontsteking in je lichaam zit die pijn veroorzaakt, maak je het met een warmtepleister alleen maar erger. Warmte is vooral goed voor de spieren. Ze ontspannen erdoor als de warmte diep genoeg kan komen. Voor de betere warmtepleisters die langdurig warmte afgeven, heb je aan de onderstaande drie merken en pleisters een paar voorbeelden die goed scoren.

Snel overzicht: Deze warmtepleisters raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor langdurige warmteThermaCare Zelfverwarmende Kompressen: Deze pleisters bieden een langdurige oplossing voor pijnverlichting. Ze zijn ontworpen om onder de kleding te dragen zonder zichtbaar te zijn, wat zorgt voor discreet gebruik. De band van deze warmtepleister houdt hem stevig op zijn plaats op je onderrug. Ondanks dat het de duurste optie is, raden wij deze pleister aan vanwege de langdurige werking. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor prijs/kwaliteit verhoudingCura Heat Warmtepleisters: Deze pleisters staan bekend om hun langdurige warmteafgifte. Ze zijn voldoende groot voor grotere oppervlakken zoals je onderrug of een schouder met klachten. Volgens ons bieden ze een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor intensieve warmteLucovitaal Warmtepleister Rug: Deze pleisters bieden een intense warmte die diep in het oppervlak van de huid kan dringen. Ze voelen aanvankelijk koud aan op de huid, maar worden warm door de huid en geven dan een intense warmte af. Deze pleisters zijn een medisch hulpmiddel en kunnen verlichting bieden. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste warmtepleisters

1. Lucovitaal Warmtepleister Rug 8 stuks

In het doosje zitten 8 warmtepleisters van ongeveer 13 bij 19 centimeter groot.

Pluspunten:

  • Wie het effect van de pleisters al kent, weet wat je van deze pleisters kunt verwachten. Ze lijken in eerst instantie namelijk koud aan te voelen op de huid, totdat de bestanddelen warm worden door de huid. Dan geven ze een intense warmte af die diep in het oppervlak van de huid kan dringen.
  • De pleisters zijn een medisch hulpmiddel en kunnen verlichting bieden

Minpunten:

  • Niet elke huid is blij met de pleisters. Sommige mensen vinden het namelijk heel erg prikken en dat kan huidirritaties veroorzaken. Controleer altijd even hoe jij erop reageert!

2. Cura Heat – warmtepleisters voor rug en schouders

In de verpakking zitten drie pleisters van ongeveer 10 bij 15 centimeter.

Pluspunten:

  • Deze warmtepleisters blijven lekker lang hun warmte afgeven.
  • Ze zijn groot genoeg voor grotere oppervlakken, zoals je onderrug of een schouder die klachten geeft.
  • De prijs voor drie flinke warmtepleisters valt volgens ons best mee. Als je echt klachten hebt en niet naar de masseur kunt of wilt, helpen de pleisters de pijn verminderen, al is het maar tijdelijk totdat je een afspraak bij de masseur of huisarts hebt.

Minpunten:

  • De warmtepleisters zijn iets zwaarder van gewicht, waardoor je ze het liefst met extra tape vastplakt op de gewenste plek. Tijdens het bewegen en rechtop zitten of staan kunnen ze namelijk makkelijk loslaten en zakken.

3. ThermaCare – zelfverwarmende kompressen

In het doosje zitten twee flinke warmtepleisters. Een kompres is ongeveer 12 bij 7 centimeter groot.

Pluspunten:

Het formaat en het model van deze warmtepleister maakt hem ideaal voor de onderrug.

De band houdt het deel dat je rug verwarmt goed op zijn plek.

De dikte van de warmtepleister zorgt ervoor dat je hem makkelijk onder gewone kleding kunt dragen zonder dat je hier iets van ziet.

De werking van deze pleister duurt het langst. Je hebt namelijk niet alleen warmte als de pleister erop zit, maar ook nog uren later als je de pleister alweer verwijderd hebt.

Minpunten:

  • Dit is wel de duurste warmtepleister in deze review. Als je echter pijn hebt, ben je vaak bereid om wat meer geld uit te geven aan verlichting.

Beste warmtepleisters getest bij Kassa, Consumentenbond en Radar

Ondanks de zeer prettige werking die warmtepleisters kunnen hebben, kan het ook averechts werken. Bij Radar zijn namelijk verschillende soorten klachten over warmtepleisters of warmtekompressen binnengekomen. Ook bij de Consumentenbond raden ze dit soort pleisters vaak niet aan, omdat ze huidirritatie kunnen veroorzaken. Een pleister verstikt namelijk de huid eronder en dat kun je er niet bij hebben als je al intense spierpijn hebt. Kassa heeft wel een test met pleisters gedaan, maar dit waren helaas geen warmtepleisters.

Dit zegt Radar over warmtepleisters

Radar rapporteert over klachten van gebruikers van warmtepleisters, waarbij sommigen nare wonden hebben opgelopen na gebruik. Naast het potentieel voor ernstige huidirritatie, blijkt ook dat deze pleisters soms moeilijk te verwijderen zijn van de huid. Dit benadrukt het belang van voorzichtigheid bij het gebruik van dergelijke producten voor spierpijnverlichting in de nek of rug. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar warmtepleisters

Kortom

Pijn is niet fijn, maar soms is een bezoek aan de huisarts of specialist toch eerder aan te bevelen dan zelf thuis warmtepleisters gaan plakken. Alleen als je zeker weet waar het vandaan komt en je ook weet dat dit soort pleisters je niet irriteren, kan een warmtekompres een goed idee zijn. Je kunt dan zelfs een beetje verslaafd raken aan de warmtepleisters en ze elke dag willen dragen om de pijn wat te verzachten.