Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste klovenzalf voor de voeten

Je voetjes hebben het hele jaar door te lijden. Ze dragen de rest van je lichaam, krijgen maar weinig rust en lopen ook nog eens zonder bescherming op een heet zandstrand of tijdens het wadlopen langdurig door het water. Je voeten met regelmaat verzorgen – eelt weghalen, nagels knippen, de huid na het douchen goed drogen – helpt al een hele hoop om ellende te voorkomen. Is dit niet voldoende en raakt de huid stevig uit balans? Dan kun je een speciale klovenzalf voor voeten smeren.

Snel overzicht: Deze klovenzalven raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor snel intrekkenO’Keeffe’s – Foot Cream for Healthy Feet: De heerlijke geur en het niet-vettige gevoel maken deze crème een winnaar. De crème is bijzonder effectief op de ruwere randen van de voeten en trekt snel in, wat betekent dat je hem zelfs comfortabel onder je sokken en in je schoenen kunt dragen. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor extra verzorgingGehwol Med – Klovenzalf voor gebarsten, droge huid: Als je van een complete voetverzorgingsroutine houdt, dan is deze crème van Gehwol perfect. De zachte en rijke consistentie helpt om de voeten te verwennen en te verzorgen, en het brede assortiment van Gehwol zorgt voor extra verwennerij. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor zeer droge en ruwe huidEucerin – Advanced Repair Foot Cream for Very Dry and Rough Skin: Deze rijke crème is uitstekend geschikt voor het behandelen van zeer droge en ruwe huid. Je voelt het direct in de huid intrekken, waardoor je voeten er meteen minder toegetakeld uitzien. Ook al is de crème wat duurder, het resultaat maakt het de investering waard. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met beste voeten klovenzalf

1. O’Keeffe’s – Foot Cream for Healthy Feet

In het blauwe potje van het merk O’Keeffe’s zit bijna 100 gram klovenzalf.

Pluspunten:

  • De crème ruikt heerlijk en voelt ontzettend goed op de voeten aan. Vooral de ruwere randen komen snel bij en zien er weer beter uit. De huid lijkt weer normaal in plaats van van een heel oud iemand die niet meer bij zijn voeten kan.
  • Ondanks de verzorgende werking van de crème, voelt hij niet vettig aan doordat hij snel in de huid intrekt. Dat betekent dat je de crème ook rustig onder je sokken en in je schoenen aan kunt doen.
  • Wie blij is met deze crème koopt vast ook de handzalf van dit merk.

Minpunten:

  • Bij flink smeren ben je snel door het potje heen. Vooral op aanbiedingen letten, zouden wij zeggen. Dan koop je meteen groter in.

2. Gehwol Med – Klovenzalf voor gebarsten, droge huid

In de tube van Gehwol zit 125 milliliter voeten klovenzalf.

Pluspunten:

  • Gehwol heeft veel meer handige producten voor de voeten. Het maakt het makkelijk om je voeten eens wat vaker te verwennen, zoals een voetenbadje maken, de nagelriemen aan je tenen voorzichtig terugduwen en je voetjes masseren voordat ze weer aan het werk gaan.

Minpunten:

  • De crème is lekker soepel, maar wel wat vetter dan die van O’Keeffe’s. Wij zouden aanraden deze niet aan te brengen voordat je je hakkenschoenen zonder panty aandoet.

3. Eucerin – Advanced Repair Foot Cream for Very Dry and Rough Skin

In de tube van Eucerin zit 85 milliliter voeten klovenzalf.

Pluspunten:

  • Deze rijke crème voel je gewoon je huid intrekken. Je voeten zien er direct minder toegetakeld uit.
  • De tube knijpt handig en je doet ook lang met de hoeveelheid die erin zit als je de crème voor je hielen gebruikt.

Minpunten:

  • Deze klovenzalf voor de voetjes is iets duurder dan de andere twee in deze top 3 en er zit ook nog minder in de verpakking.

Wat de Consumentenbond, Radar en Kassa over klovenzalf voor voeten zeggen

Kassa geeft aan dat vele miljoenen Nederlanders een pedicure bezoeken en dat geeft nog maar eens aan hoeveel voetproblemen er zijn en hoeveel mensen het niet zelf kunnen oplossen. De Consumentenbond schrijft over wintertenen en winterhanden en hoe klovenzalf daarbij kan ondersteunen. Ook Radar heeft hier een artikel mee gevuld en vooral wat je er zelf allemaal tegen kunt doen.

Dit zegt Radar over verzorging van een droge huid in de koude maanden

In het artikel van Radar wordt besproken hoe een droge (Voeten)huid, vooral tijdens de koude maanden, verzorgd kan worden. Veel mensen ervaren gescheurde mondhoeken, droge benen en schilferige ellebogen. Dermatoloog David Njoo benadrukt het belang van minder en minder warm douchen om de natuurlijke vetten van de huid te behouden. Hij adviseert ook het gebruik van bodylotion, met een voorkeur voor producten die glycerine en filaggrine bevatten, om de huid te hydrateren en te verstevigen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over gewenning aan hormoonzalf

BNNVARA’s Kassa belicht de problematiek rondom de gewenning aan hormoonzalf bij eczeempatiënten. Ongeveer 400.000 mensen in Nederland hebben eczeem en velen daarvan gebruiken corticosteroïden, met soms ernstige afhankelijkheidsklachten tot gevolg. Het artikel beschrijft de ervaring van Janneke Enzerink, die na jarenlang gebruik van hormoonzalf besloot te stoppen en ernstige ontwenningsklachten ervoer. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit klovenzalf onderzoek speciaal voor de voetjes

Klovenzalf voor de voeten kopen? Niks om je voor te schamen

Veel mensen schamen zich echter wel voor de staat waarin hun voeten verkeren. Ze vergeten wel eens dat de voetjes ook aandacht nodig hebben en dat het net als de verzorging van het gezicht ook tijd vraagt om de voeten goed te verzorgen. Als je nog geen kloven hebt, begin je met een gewone huidcrème en kijk je hoe die bevalt. Je kunt later altijd nog overstappen op een speciale klovenzalf voor de voeten.

Conclusie

We mogen met zijn allen wel eens wat meer aandacht aan onze voetjes geven. Meestal denk je er namelijk pas aan als je voor je op de roltrap een paar van die lelijke en uitgedroogde hielen omhoog ziet gaan. Dan wil je weten of jouw voeten er ook zo erg uitzien en ga je er iets aan doen. Wacht niet meer op die roltrap en vergeet de (vaak) lelijke voeten van anderen en ga beter voor die van jezelf zorgen.