Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De beste klovenzalf producten voor je handen

Omdat ik veel in de buitenlucht werk worden mijn handen droog. Vooral tijdens warme dagen is dit het geval. Dat resulteert in kloven in mijn handen. Kloven zijn kleine barstjes in de huid. Dit is behoorlijk irritant en zorgt ervoor dat ik minder goed mijn werk kan doen. Vandaar dat ik mij het afgelopen jaar ben gaan interesseren in klovenzalf voor je handen. Er moest gewoon wat gedaan worden aan mijn pijnlijke handen.

Mijn eerste klovenzalf product was geen succes

Dus ging ik op zoek naar de beste klovenzalf producten. Je zult denken dat je snel een goed product hebt gevonden, maar niets is minder waar. Het heeft mij redelijk wat tijd gekost om tot een kwalitatief goed product te komen. Mijn eerste klovenzalf product was geen groot succes. Het werkte voor geen meter en ik bleef barstjes op mijn vingers en handen houden. Ik had eerst veel beter onderzoek moeten doen naar verschillende merken klovenzalf.

Op zoek naar andere klovenzalf producten

De klovenzalf die ik als eerste kocht was dus geen groot succes. Je zou denken dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn om snel tot een kwalitatief product te komen, maar er is een groot aanbod aan klovenzalf. En elk beloven ze van alles. Omdat mijn eerste klovenzalf product niet heel effectief was voor mijn handen ging ik op zoek naar andere merken.

Via een dokter kreeg ik nieuwe tips

Gelukkig kon een specialistische dokter mij verder helpen met een aantal goede merken klovenzalf. Hij gaf mij een aantal tips en ik besloot deze tips op te volgen. Dit keer werkten de producten wel. Nu heb ik klovenzalf in bezit waardoor ik mijn handen weer optimaal kan gebruiken voor mijn werk zonder pijn te hebben. En dat is alles wat je van een klovenzalf mag verwachten. Heb je last van kloven dan mogen de klovenzalf producten in dit lijstje niet bij je ontbreken. Uit eigen ervaring spreek ik dat ze zeer effectief werken en je zult snel genoeg merken dat je je handen en vingers weer optimaal kunt gaan gebruiken.

Wat zijn kloven precies?

Zoals gezegd zijn kloven kleine barstjes in je handen. Zo komen met name voor bij temperatuurwisselingen, maar ook bijvoorbeeld door het gebruik van te veel zeep of wasmiddel. Je kunt barstjes verhelpen, maar het is ook mogelijk om ze helemaal te voorkomen. Dit doe je met een herstellende crème, een klovenzalf crème. 

Snel overzicht: Deze klovenzalf-producten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor effectiviteitGehwol Klovenzalf: Deze klovenzalf is onze topkeuze door de combinatie van natuurlijke estherische oliën, bisabolol uit kamille en huidvitamine panthenol. Dit mengsel werkt effectief tegen kloven en zorgt voor merkbare verbetering in slechts enkele dagen. We waren ook onder de indruk van de betaalbaarheid van dit product. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeScholl Klovenzalf K+ crème: De Scholl klovenzalf biedt een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Ondanks de lage kosten is deze zalf uiterst effectief voor kloven en droge handen dankzij het keratine-gebaseerde ingrediënt, Active Repair K+. Volgens onze ervaring zie je al na een paar dagen verschil. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor intensief gebruikSkin, Care & Beauty Klovenzalf: Deze klovenzalf bevat calendula, een ingrediënt dat bijdraagt aan het behouden van een gezonde vochtbalans in je huid. We vinden deze zalf vooral geschikt voor intensief en langdurig gebruik, en het levert een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Na slechts enkele dagen voelen je handen weer zacht en gezond aan. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste klovenzalf uit te testen?

Ik ben man van in de dertig en werk veel in de buitenlucht. Tot voor kort had ik nooit last van mijn handen, maar ik merkte dat ik de laatste tijd steeds meer barstjes begon te krijgen. In het begin liet ik het gaan en dacht dat het vanzelf over zou gaan. Maar het begon steeds pijnlijker te worden, vandaar dat er iets aangedaan moest worden. Daarom besloot ik mij te interesseren in klovenzalf producten. Voor mij zijn er een aantal uitstekende merken te koop, maar daarentegen ook merken van mindere kwaliteit.

Blijf kritisch op klovenzalf producten voor je handen

Makers van klovenzalf willen hun product zo mooi mogelijk brengen aan de consument. En dat is begrijpelijk. Maar het is voor mij duidelijk geworden dat sommige fabrikanten het allemaal iets té mooi brengen. Daarom vind ik dat je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten. Ga na of de woorden van de makers daadwerkelijk worden waargemaakt. Vraag een dokter om advies en lees recensies door van eerdere gebruikers. Er zijn er immers genoeg te vinden op internet. Door kritisch te blijven zorg je ervoor dat je een miskoop voorkomt. En dat scheelt weer in de portemonnee.

Mijn eerste sceptische indruk over klovenzalf

Ik kreeg dus de afgelopen tijd te maken met kloven in mijn handen. Toen ik begon met klovenzalf was ik heel enthousiast. Eindelijk weer aan het werk zonder dat ik pijn aan mijn handen heb. Maar mijn eerste klovenzalf was een teleurstelling. Het was een goedkope klovenzalf en het verminderde mijn pijn niet. Integendeel, het leek zelfs erg te worden. Ik vind het toentertijd erg vervelend. Gelukkig weet ik nu heel goed welke klovenzalf werkt en welke klovenzalf er niet werkt.

Wat beloven makers van klovenzalf producten voor je handen?

Makers, de fabrikanten, weten hun producten heel mooi te brengen. Dat is bij klovenzalf niet anders. Ik vind het altijd opmerkelijk hoe sommige dingen beloven op de verpakking, terwijl ze het helemaal niet waarmaken. Daarom prik ik door de mooie woordjes heen en blijf altijd kritisch. Ik geloof het allemaal niet meer zo gauw. Ja, er zal best een kern van waarheid inzitten, maar soms wordt het plaatje gewoon te rooskleurig geschetst.

Hoe heb ik de klovenzalf getest?

De klovenzalf in dit lijstje heb ik in bezit. Ik heb ze de afgelopen tijd goed kunnen testen en ben daardoor tot goede conclusies gekomen. Er zijn een aantal klovenzalf producten die heel effectief voor mijn handen zijn, maar ook producten die totaal niet werkten. Ik heb alleen de beste klovenzalf producten in dit lijstje samengesteld. Daarnaast heb ik een dokter om zijn advies gevraagd. Hij kon mij meer vertellen over klovenzalf en zijn opmerkingen heb ik verwerkt in mijn teksten.

De top 4 klovenzalf voor handen

1. Gehwol Klovenzalf

Veel mensen zijn het meest positief over Gehwol Klovenzalf. En ook ik ben hier heel positief over. Tijdens het gebruik van deze klovenzalf merkte ik dat mijn kloven een stuk minder werden en uiteindelijk na een paar dagen verdwenen. De reden waarom dit product zo effectief is, is omdat het een combinatie van natuurlijk estherische oliën, bisabolol uit kamille en huid vitamine panthenol bevat. Klinkt allemaal erg mooie praat, maar ik heb gemerkt dat mijn kloven heel effectief werden aangepakt.

Pluspunten Gehwol Klovenzalf

– Beste uit de test

– Effectieve combinatie van allerlei natuurlijk ingrediënten

– Goed betaalbaar

2. Scholl Klovenzalf K+ crème

De prijzen verschillen niet heel erg binnen klovenzalf producten, maar deze klovenzalf van Scholl kan bestempeld worden als goedkoopste klovenzalf. Dat betekent overigens niet dat het van slechte kwaliteit is. Integendeel zelfs. Ik heb er ontzettend veel aan gehad en heb gemerkt dat het uiterst effectief is voor mijn kloven en droge handen. Deze crème bevat Active Repair K+ en is een ingrediënt gebaseerd op keratine. Breng je deze crème aan op je handen dan zul je binnen een paar dagen verschil zien.

Pluspunten Scholl Klovenzalf K+ crème

– Beste budget keuze

– Active Repair K+, ingrediënt gebaseerd op keratine

– Binnen een paar dagen al effectief

3. Skin, Care & Beauty Klovenzalf

Deze klovenzalf doet ook gewoon z’n werk, en dat is kloven tegengaan. Dit product bevat een speciaal ingrediënt, namelijk calendula, en dat draagt bij aan de vochtbalans van je huid. Besluit je deze klovenzalf aan te schaffen dan merk je dat je handen binnen een paar dagen weer zacht en gezond gaan aanvoelen. Vooral geschikt voor intensief en langdurig gebruik. Voor mij de klovenzalf met de beste prijs / kwaliteitverhouding.

Pluspunten Skin, Care & Beauty Klovenzalf

– Bevat calendula voor vochtbalans

– Voor intensief en langdurig gebruik

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

4. Ambachtscréme klovenzalf

Om dit lijstje af te sluiten en wat duurder merk en ontzettend effectief tegen kloven. Ik heb het namelijk over het oer Hollandse merk Ambachtscrème. Na een lange dag werken is dit product zeer geschikt om kloven tegen te gaan. Naast dat dit een verzorgingsproduct is, zorgt het ook voor actieve herstelling van je droge handen. Dit product is ideaal voor handen, maar het is ook goed mogelijk om op andere delen aan te brengen op je lichaam. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan je voeten. Iets duurder dan de andere klovenzalf producten in dit lijstje, maar zeer noemenswaardig.

Pluspunten Ambachtscréme klovenzalf

– Oer Holland product

– Ook voor andere lichaamsdelen zoals de voet

– Actieve herstelling van droge handen

Wat zegt deonlinedrogist.nl over de beste klovenzalf voor handen?

Mijn lijstje kun je heel goed gebruiken voor de beste klovenzalf. Het is ook interessant om het advies van deonlinedrogist.nl mee te nemen. Zoals verwacht stellen zij dat Gehwol klovenzalf het beste is voor kloven tegen te hand. Het is niet alleen deonlinedrogist.nl die dit product adviseert, maar ik zie ook dat veel andere bedrijven dat doen. Met Gehwol klovenzalf kun je simpelweg niet verkeerd gaan. Het is voor mij zonder twijfel de beste klovenzalf op dit moment te koop.

Dit zegt Radar over het verzorgen van een droge huid in koude maanden

Radar legt uit hoe een droge huid, met symptomen zoals gescheurde mondhoeken en schilferige ellebogen, verzorgd kan worden tijdens de koude maanden volgens dermatoloog David Njoo. Belangrijke tips omvatten minder vaak en minder warm douchen om de natuurlijke vetten van de huid te behouden en het gebruik van vette crèmes of vaseline om de huid te hydrateren en te beschermen tegen de gure buitenlucht en droge binnenlucht door verwarming. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over het voorkomen van uitdroging door veelvuldig handen wassen

Kassa biedt zes praktische tips om uitdroging van de huid door frequent handen wassen te voorkomen. Aanbevelingen omvatten het gebruik van milde zeep, beperkt gebruik van desinfectiemiddelen, en het insmeren van de handen met vette crèmes zoals vaseline na het wassen. Daarnaast wordt het belang van het regelmatig vervangen van handdoeken en het gebruik van handschoenen bij schoonmaken benadrukt om de huid te beschermen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruik om dit lijstje samen te stellen?

De volgende bronnen heb ik gebruikt om dit top lijstje samen te stellen.

https://www.deonlinedrogist.nl/klovenzalf/

https://www.weleda.nl/advies-bij/zelfzorg/kloven

Pak je kloven aan en gebruik vandaag nog klovenzalf

Ben je helemaal klaar met droge handen. Of zie je dat je handen steeds meer pijn gaan doen doordat er kloven ontstaan? Dan is het vandaag nog tijd om dat aan te pakken. Er zijn genoeg klovenzalf producten voor handen te koop en zullen jouw kloven probleem snel oplossen. De producten in dit lijstje zijn intensief getest en kenmerken zich door hoogwaardige kwaliteit. Met veel natuurlijke ingrediënten herstellen je handen binnen een paar dagen en verdwijnen de kloven. Je kunt gewoon niet missen met deze klovenzalf producten.

Veel succes met het aanschaffen van jouw klovenzalf product!