Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste olie voor de huid

De huid heeft van nature weinig nodig om in balans te zijn, maar wat je onder de douche gebruikt om je te wassen of in wat voor klimaat je je bevindt, kan je huid doen veranderen. Douchewash kan te veel zeep bevatten, waardoor je de beschermende laag van de huid verwijdert. Van zomer naar winter of van het Hollandse weer naar een tropisch klimaat gaan, kan ook van invloed zijn op de huid. Voor een droge of schrale huid kan een huidolie goed zijn. Je leest hier welke drie we adviseren.

Snel overzicht: Deze huidoliën raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste multifunctionele keuzeNoix d’Or Cosmetics – Huile d’Argan Pure: Deze pure Argan olie is een wondermiddel voor de huid, haren en nagels. Het helpt de huid om haar eigen balans te herstellen, maakt alles weer soepel en is zelfs geschikt als massageolie. Ondanks de iets hogere prijs, is het zeker een waardevolle investering voor de veelzijdigheid die het biedt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor een luxe gevoelNUXE Paris – Huile Prodigieuse: Deze olie biedt een ultieme verwennerij voor de huid. Niet alleen voelt de olie geweldig aan, het heeft ook een heerlijke geur die bijdraagt aan de algehele ervaring. Het geeft je huid een prachtige glans en is zelfs geschikt voor in het haar zonder te vettig te zijn. Het prijskaartje is hoger, maar de luxe sensatie maakt het zeker de moeite waard. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor na het scherenVeet – Miraculous Oil: Speciaal ontwikkeld voor de huid die net geschoren is, deze olie is een ware verademing. Het bevat arganolie, die intensief voedt, en kan ook worden gebruikt als scheerolie. Het handige pompje zorgt ervoor dat je niet snel te veel olie gebruikt. Bovendien is dit de meest betaalbare optie in onze selectie. >> Check laagste prijs

De top 3 met de beste huidolie

1. Noix d’Or Cosmetics – Huile d’Argan Pure (pure argan olie)

In dit flesje zit 100 milliliter argan olie.

Pluspunten:

  • Argan olie blijkt bijzonder goede eigenschappen te hebben om de huid een oppepper te geven en de eigen balans van de huid weer te herstellen.
  • Je kunt de olie ook voor haren en nagels gebruiken en alles weer soepel maken.
  • Het is zelfs een lekkere massageolie als je iemand met een massage wilt verwennen. Het smeert lekker soepel zonder overmatig vet aan te voelen na de massage.

Minpunten:

  • Voor 100 milliliter vinden we de olie best prijzig, maar gezien de eigenschappen kan het je wel bijna 25 euro waard zijn.
  • Het is jammer dat er geen pompje op de fles zit, want schenken met deze fles is best lastig en dan giet je al sneller meer dan nodig is op de huid of in je hand.

2. NUXE Paris – Huile Prodigieuse – Dry Oil for Body, Face and Hair

In deze vierkante fles zit 100 milliliter olie met diverse toepassingen.

Pluspunten:

  • De olie voelt heel lekker aan en ruikt ook nog fantastisch. Het is een genot om de olie te gebruiken.
  • De meeste olie is te vettig voor in het haar, maar dat heb je bij deze juist helemaal niet.
  • De huid glanst zoveel meer nadat je deze met NUXE hebt ingesmeerd.

Minpunten:

  • De huidolie is nog iets duurder dan onze nummer 1. Is het effect ook het prijsverschil waard? Op de redactie zijn de meningen hierover verdeeld.

3. Veet – Miraculous Oil

Deze olie is speciaal ontwikkeld voor de huid die net geschoren is. In het flesje zit ook 100 milliliter.

Pluspunten:

Je kunt ook met de olie zelf scheren en dus een aparte scheerschuim achterwege laten.

In deze olie zit ook argan (net als bij de nummer 1 in deze lijst) en dat voedt de huid intensief.

Deze fles heeft wel een pompje en dat werkt zoveel fijner bij het aanbrengen in de hand en daarna op de huid doen. Je kunt niet snel te veel olie gebruiken en doet dus langer met een flesje.

Het is ook nog eens de goedkoopste olie voor de huid in deze review.

Minpunten:

  • Aangezien het een olie is, wordt wel alles vettig als je het te dik gebruikt. Wil je met de olie scheren? Gebruik dan niet je duurste of nieuwste scheermes, maar koop een wegwerpsetje speciaal voor deze toepassing.

Beste olie voor de huid – wat zegt de Consumentenbond, Radar of Kassa?

Radar toont aan waarom het gebruik van een huidolie soms gewoon nodig is. Bij de Consumentenbond geven ze aan wat je kunt doen tegen een droge of rode huid. In een vraag die bij Kassa binnenkomt vraagt iemand met een droge huid welke voedende badolie geschikt is. Als je wilt voorkomen dat je te veel huidolie op de huid aanbrengt, kun je er natuurlijk voor kiezen om elke dag (of om de dag) een bad met badolie te nemen en zo precies te geven wat de huid nodig heeft. De rest spoelt met het badwater het putje in.

Dit zegt Radar over huidolie

Radar bespreekt het gebruik van huidolie, met advies van dermatoloog Anne Berthe Halk. Zelfs voor vette huidtypes kan huidolie geschikt zijn, mits de juiste, lichtere oliën zoals jojoba, argan, of marula worden gekozen. Zwaardere oliën, zoals kokosolie, worden afgeraden voor vette huidtypes. Radar benadrukt dat een goede huidolie niet duur hoeft te zijn, en waarschuwt voor marketingtrucs die de prijs opdrijven. Huidolie kan als verzorgingsproduct of reiniger gebruikt worden. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over skincare producten

BNNVARA’s Kassa onderstreept dat ingrediënten belangrijker zijn dan de prijs bij het kiezen van skincare producten, inclusief huidolie. Onderzoekarts Ultee legt uit dat de effectiviteit van een product afhangt van de concentratie en soort ingrediënten. Vaak gebruiken grote fabrikanten dezelfde formules voor producten van verschillende merken, waarbij alleen de verpakking en het prijskaartje verschillen. Dit advies helpt consumenten bij het vinden van effectieve huidolie zonder misleid te worden door hoge prijzen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar huidolie

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/is-douchegel-gebruiken-slecht-voor-je-huid/

https://cloudfront.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/gezondgids/2022/nummer-4—augustus/ng202208p32-hydraterende-stoffen.pdf

https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/voeding-gezondheid/badolie-voor-droge-huid

Kortom

Huidolie kan de huid echt even goed doen en als je het nog nooit geprobeerd hebt, adviseren we je er lekker de tijd voor te nemen. Alle aandacht die je je lichaam geeft – of het nou alleen je droge ellebogen zijn of je hele lijf is dat ingesmeerd wordt – heeft effect. Probeer een van de oliën voor de huid uit onze test en ervaar wat het met je doet. Je zult merken dat je huid het echt niet het hele jaar nodig heeft, maar het kan er wel duidelijk baat bij hebben in de maanden dat er veranderingen zijn.