Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 9 met beste vochtinbrengende crème voor de huid die dit het hardst nodig heeft

Bijna alle merken hebben tegenwoordig – naast de gewone crème – ook een vochtinbrengende crème in hun assortiment. En dat is maar goed ook, want je huid heeft soms flink te lijden onder het Nederlandse klimaat. Het kan ook zijn dat je zonder weersinvloeden al een drogere huid van jezelf hebt en het hele jaar door een crème die vocht in de huid brengt smeert.

Overstappen naar een vochtinbrengende crème voor een soepelere huid

Wij zijn niet zo van de verschillende crèmepjes voor verschillende jaargetijden, maar naarmate onze teamleden op de redactie ouder worden, merken we ook wel dat we eigenlijk niet meer zonder kunnen. De crème die we op ons 20e smeerden voldoet gewoonweg niet meer en dus gaan we op zoek naar iets beters.

Snel overzicht: Deze vochtinbrengende crèmes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor hydratatieClinique – Moisture Surge Intense: Dit roze potje bevat 30 milliliter dagcrème. We zijn onder de indruk van dat het licht smeert en niet vettig aanvoelt terwijl de huid meteen opfrist en gehydrateerd aanvoelt. Bovendien is er een grotere verpakking beschikbaar die wat betreft prijs nog gunstiger is. >> Check laagste prijs
Meest veelzijdige crèmeBiodermal – P-CL-E crème: In deze tube van 100 milliliter zit een crème die zowel overdag als ’s nachts gebruikt kan worden. De aanwezigheid van glycerine zorgt ervoor dat je meteen voelt dat het de huid hydrateert. Hoewel soms een extra laag nodig is op extreem droge plekken, waarderen we de veelzijdigheid van deze crème. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gevoelige huidEucerin – Ultra Sensitive Kalmerende crème: Het witte flesje van Eucerin met 50 milliliter dagcrème is een favoriet voor degenen met een gevoelige huid. We waarderen dat het vrij is van parabenen en andere schadelijke stoffen, wat betekent dat het minder waarschijnlijk is dat er vervelende reacties optreden. Zodra je het opsmeert, voel je direct het kalmerende effect. >> Check laagste prijs

Waarom vochtinbrengende crèmes reviewen?

Zodra je ouder wordt, gaat je huid om iets anders vragen. Niet alleen wordt regelmatig bewegen en gezond (blijven) eten belangrijker, maar ook de verzorgingsproducten in je badkamer mogen wel eens opnieuw geïnspecteerd worden. Wat je als tiener of twintiger gebruikte voor je gezicht, kan nu wel eens verkeerd zijn omdat er te weinig voedende bestanddelen inzitten.

Waarom met een scherp oog je nieuwe crème kiezen?

Elke verpakking, alle woorden die nauwkeurig gekozen zijn, elke tv-reclame; het is er allemaal om ons te verleiden een aankoop te doen en niet altijd omdat dat het beste product voor ons is. De wereld draait op dit moment vooral om marketing en wie de beste marketingcampagnes runt, heeft meestal de hoogste verkoopcijfers en maakt de meeste winst. Dat betekent dat je je eigen onderzoek moet doen, voordat je iets uit het schap pakt en je huid er niet goed op reageert.

Elke crème is toch vochtinbrengend?

Een crème smeer je op de huid en daarom denk je vanzelfsprekend dat het iets extra’s en dus vochtinbrengend is. Sommige crèmes zijn er echter niet met als belangrijkste reden om je huid te voeden. Het kan ook zijn dat een crème je huid moet kalmeren of dat je puistjes wilt verminderen. Dan kan het juist zijn dat een crème je huid uitdroogt of dat de bestanddelen een ander doel hebben dan vocht inbrengen.

Wat garandeert de fabrikant van vochtinbrengende crèmes?

Tsja, ze beloven allemaal gouden bergen, maar je weet als geen ander dat je ook wel eens een miskoop hebt gedaan toen je nog zoekende was naar jouw ideale vochtinbrengende crème. Een tube of potje kost al gauw 25 euro en als je dan uitslag krijgt of het trekkerige gevoel in je gezicht na het smeren van de crème nog niet weg is, weet je dat je het foute product in huis hebt gehaald. Wat een fabrikant belooft, zegt dus helemaal niks. Je moet het uitproberen en voelen.

Waardevolle criteria bij vochtinbrengende crème

Voor ons gaat het in de test om de volgende elementen:

 • Effect – wordt je huid rustig en trekt hij minder of niet?
 • Substantie – smeert het product lekker uit en heb je er niet te veel van nodig om je gezicht in te smeren?
 • Hoeveelheid per verpakking en prijs – zijn beiden in balans voor het effect dat je ervaart?
 • Voordeel – zijn er grotere verpakking die beter geprijsd zijn als je weet wat voor jou werkt?
 • Bijzonderheden – welke unieke bestanddelen zorgen voor het vochtinbrengende aspect?

Hoe we vochtinbrengende crèmes getest hebben: dit vond het testteam

Voor deze test konden we intern genoeg vrijwilligers vinden die op zijn minst vanaf september of oktober een andere crème gebruiken dan in de maanden dat het zonnetje volop schijnt. We hebben bijna 50 producten ingekocht, van dure merken tot huismerken. Elke tube en elk potje is verdeeld onder het testteam en zo heeft iedereen over een tijdsbestek van een maand vier producten uitgeprobeerd. Door overlap in de test en feedback zijn we tot een top 9 gekomen.

De top 9 met beste vochtinbrengende crèmes

1. Clinique – Moisture Surge Intense

In dit roze potje zit 30 milliliter dagcrème.

Pluspunten:

 • Er is ook een grotere verpakking verkrijgbaar die voor wat betreft de prijs iets gunstiger is.
 • De crème smeert lichtjes in een voelt niet vettig aan, terwijl de huid niet meer stram is.

2. Biodermal – P-CL-E crème

In de tube met blauw kader zit 100 milliliter gezichtscrème.

Pluspunten:

 • Je voelt echt dat de glycerine een vochtinbrengende eigenschap heeft.
 • De crème kan zowel voor overdag als ’s nachts opgesmeerd worden.

Minpunten:

 • Soms moest een testpersoon een extra keer smeren op de extra droge plekken.

3. Eucerin – Ultra Sensitive Kalmerende crème

Het witte flesje van Eucerin bevat 50 milliliter dagcrème.

Pluspunten:

 • Er zitten geen parabenen en andere vervelende stofjes in deze crème en dat betekent dat er weinig vervelende reacties op de ingrediënten zijn.
 • Je voelt direct effect zodra je met deze crème gaat smeren.

4. Olay Total Effects – 7 in One Hydraterende Dagcrème

Het flesje met pompje van Olay heeft een inhoud van 50 milliliter.

Pluspunten:

 • Het is een van de goedkoopste vochtinbrengende crèmes in deze review.
 • Het pompje werkt fijn en maakt het doseren makkelijker. (Je gebruikt anders snel te veel en terug in het potje doen, is niet hygiënisch.)

Minpunten:

 • De huid voelt soms nog wat strak aan rond de neus.

5. Paula’s Choice – Calm Mineral Moisturizer

Deze crème is verkrijgbaar in 15 en 50 milliliter.

Pluspunten:

 • Er zit ook een beschermende zonnefactor in deze crème.
 • Hij voelt ook fijn als je geen droge huid hebt en vult het eigen vochtgehalte van de huid aan.

Minpunten:

 • Iedereen met een gevoelige huid zal in het begin worstelen om een geschikte crème te vinden. Net als bij andere vochtinbrengende crèmes kun je een reactie krijgen.

6. Charlotte Tilbury’s – Magic Cream Moisturizer

Als je de Magic Cream van dit merk wilt proberen, is er deze cadeauset met proefpotje.

Pluspunten:

 • De crème voelt bijna sorbetachtig aan en smeert licht in.
 • Toch voelt de huid fijn aan na het smeren. Het is niet nodig om tussendoor bij te smeren.

Minpunten:

 • De prijs zal voor sommige mensen een struikelblok zijn.

7. Dior Hydra Life – Deep Hydration Sorbet

In dit prachtige lichtblauwe glazen flesje van Dior zit 40 milliliter serum.

Pluspunten:

 • Een serum is meestal iets vloeibaarder dan een crème, maar het effect van deze Hydra Life Sorbet is zo fijn, dat we hem op de redactie niet weg wilden laten.

Minpunten:

 • De prijs is vele malen hoger dan de goedkopere vochtinbrengende crèmes in deze top 9.

8. Philosophy – Hope in a Jar

Er zit 40 milliliter crème in het potje van Philosophy.

Pluspunten:

 • De crème is heerlijk zacht en trekt snel in.
 • De crème is helemaal niet vettig.

Minpunten:

 • Soms is een tweede keer smeren nodig voor plekken die in het begin nog erg droog zijn.

9. Medik8 – C-Tetra Cream

Het potje van Medik8 bevat 50 milliliter crème.

Pluspunten:

 • De extra vitaminen C voeden de huid en laten deze stralen.
 • De crème voelt niet zwaar aan en verzorgt heerlijk.

Minpunten:

 • Ook bij de crème van Medik8 kan de prijs een drempel vormen om hem een kans te geven.

Beste vochtinbrengende crème volgens tests door de Consumentenbond of andere instanties

De Consumentenbond heeft een heel artikel geschreven over de stoffen die in een crème zitten die zorgen voor een minder droge huid. Radar gaat daarentegen in op de ingrediënten van een crème die eigenlijk helemaal niet zo goed zijn. Kassa heeft een vraag ontvangen over wat de beste vochtinbrengende crème is voor na een zwembadbezoek.

Dit zegt Radar over gezichtsverzorging

Radar onderstreept dat een uitgebreide gezichtsverzorgingsroutine niet altijd noodzakelijk is, waarbij de basis bestaat uit een gezichtsreiniger en zonnebrandcrème. Aanvullende producten, zoals een vochtinbrengende crème met hyaluronzuur en/of vitamine C, kunnen specifieke huidproblemen aanpakken. Het is echter belangrijk om producten te kiezen die aansluiten bij jouw huidtype en behoeften zonder de huid te overbelasten. Radar adviseert om voorzichtig te zijn met producten met een hoge concentratie actieve stoffen om irritaties te voorkomen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over anti-rimpel crèmes

BNNVARA’s Kassa verkent de effectiviteit van anti-rimpel crèmes, waarbij Dr. Jetske Ultee benadrukt dat de zon de grootste invloed heeft op huidveroudering. Goede zonnebrandcrème is essentieel voor het vertragen van huidveroudering, terwijl antioxidanten zoals vitamine A, vitamine C, en niacinamide in vochtinbrengende crèmes een extra bescherming bieden. De prijs van een crème weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de kwaliteit; belangrijker zijn de ingrediënten en de verpakking. Kassa adviseert consumenten om zich te verdiepen in de producten en onnodige bestandsdelen te vermijden. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Doe nu dit als je nog op zoek bent naar een nieuwe vochtinbrengende crème

Voldoet je oude crème niet meer of ga je voor het eerst een vochtinbrengende crème kopen? Vaak kan een monstertje (meestal verkrijgbaar bij de apotheek) een goede oplossing zijn om niet te veel geld uit te geven als je iets voor het eerst gaat testen. Verder kun je alle adviezen uit deze reviews gebruiken om te zien wat er binnen jouw budget voor goede en degelijke vochtinbrengende crèmes te krijgen zijn.

Afronding

Er zijn crèmes met hele gekke bestanddelen  zoals diamant of parel en dan kun je natuurlijk verwachten dat de prijs veel hoger is dan die van een merk zonder dat spul. We willen graag geloven dat een apart bestanddeel ook iets goeds voor het gezicht doet, maar het lost niet altijd een droge huid op. Geef daarom niet meteen je halve salaris uit aan een idioot dure crème, maar probeer eerst onze top 9 met vochtinbrengende crèmes in verschillende prijsklassen.