Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste huidherstellende crèmes

Wanneer je huid flink te verduren heeft gehad, wil je het graag zo snel mogelijk weer in balans krijgen. Het kan een skivakantie zijn geweest die zijn weerslag op je huid heeft gehad, een vakantiehuisje waar je het klimaat niet onder controle kreeg of een nieuwe crème die je huid geen goed heeft gedaan. Voor elk van deze situaties wil je een huidherstellende crème die de oppervlakte van je huid weer tot rust brengt en het tekort aanvult.

De top 3 met beste huidherstellende crème

1. Biodermal – P-CL-E crème

Biodermal heeft vele producten in het assortiment, maar deze P-CL-E crème doet wonderen voor een droge huid.

Pluspunten:

 • Je gezicht krijgt vanaf het allereerste moment dat je de huidherstellende crème smeert een oppepper. Je voelt je huid weer beter worden.
 • In de tube zit 100 milliliter. Er is echter ook een pot, al geven wij op de redactie de voorkeur aan de tube vanwege het gebruiksgemak.

Minpunten:

 • Zodra je het effect merkt, wil je de crème voor meerdere droge plekken gebruiken. Gezien de prijs zouden we misschien de ellebogen wel nog insmeren, maar echt niet ook nog je benen of armen. Daarvoor is de crème toch echt te duur volgens ons, hoe fijn we hem ook vinden.

2. Eucerin – Aquaphor herstellende zalf

In deze kleinere tube van Eucerin zit 40 milliliter herstellende huidcrème.

Pluspunten:

 • Het feit dat er geen parfum of andere vervelende stofjes in deze huidcrème zit, bespoedigt het herstel van de huid.
 • Het werkt ook goed bij je hielen die wel eens droge randen kunnen vertonen. Het is echt een intens verzorgende crème.
 • Wij gebruikten het na het in de tuin werken waarbij de randen van de vingers begonnen te barsten en de crème deed het hier uitstekend.

Minpunten:

 • Als dit je favoriete crème voor droge en gebarsten huid wordt, kun je maar beter een grotere verpakking aanschaffen. Het is dan toch maar een kleine tube.

3. CeraVe – Facial Moisturizing Lotion PM

In dit pompflesje zit 89 milliliter lotion voor het gezicht.

Pluspunten:

 • De lotion is dunner dan een normale crème en smeert daardoor ook makkelijker uit.
 • Er zit geen olie in de lotion verwerkt en dat voorkomt dat de huid verstopt raakt.
 • Deze lotion is voor ’s nachts, maar je hebt er ook eentje voor overdag.
 • Het pompje maakt het makkelijk om niet te veel te gebruiken en hierdoor gaat je flesje langer mee.

Minpunten:

 • Kijk goed in de folders naar aanbiedingen, want de prijzen lopen nogal uiteen bij deze huidherstellende crème. Als je hem dan toch wilt hebben, dan het liefst tegen de meest gunstige prijs.

Beste huidherstellende crème getest bij Consumentenbond, Kassa of Radar

Bij de Consumentenbond vraagt iemand naar het effect van vitamine A in huidcrèmes. Blijkbaar zijn de crèmes die je in de supermarkt of bij de apotheek koopt, minder intensief dan de crèmes met deze vitamine die je op recept krijgt. Dat is iets om in het achterhoofd te houden. Bij Radar is huidcrème met als bestanddeel diamant getest op het effect. Het blijkt minder te doen dat het belooft. Bij Kassa adviseert iemand Dove handcrème voor extra voedend effect op de huid.

Gebruikte bronnen bij dit onderzoek naar huidherstellende crèmes

Tot slot nog dit over huidherstellende crème

Zelfs als je de crème voor het gezicht wilt gebruiken, wil dit niet automatisch zeggen dat je ook een potje of tube met gezichtscrème moet kopen. Soms werkt een huidcrème die voor meerdere delen van het lichaam bedoeld is net zo fijn op het gezicht. Het kan zelfs beter werken, omdat er bij het gezicht vaak een vettigere laag gecreëerd wordt. Zo ga je namelijk ook weer tonics en gezichtswash kopen om die laag weer te verwijderen. Even uitproberen dus wat voor jouw huidherstel het fijnst werkt.