Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste zalf voor je tattoo

Een tatoeage laten zetten kan flink zeer doen, al kan het per plek op je lichaam nogal verschillen of je net op of ver boven je pijngrens zit. Als die tatoeage er dan eenmaal opzit, in een enkele sessie of in een paar fasen, wil je hem wel goed verzorgen en zo lang mogelijk goed houden. Een tattoo kan namelijk met de jaren vervagen en dan blijven de kleuren dus niet zo mooi als in het begin. In deze review lees je daarom over de drie beste zalven voor tatoeages.

Snel overzicht: Deze tattoo zalven raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor kleurbeschermingTattooMed – Daily Tattoo Care: Dit product is ideaal voor kleurbescherming van je tatoeage. De zalf voedt de huid en houdt je tattoo levendig. Het absorbeert goed, dus je hoeft je geen zorgen te maken over vlekken op je kleding. >> Check laagste prijs
Beste betaalbare keuzeBepanthen – Tattoo Nazorg Zalf: Deze zalf is een geweldige budgetvriendelijke optie. Het smeert gemakkelijk over je tattoo en zorgt ervoor dat de randen van je tatoeage scherp en helder blijven. De tube bevat minder product, maar het is zeer effectief en betaalbaar. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor snelle genezingMedicer Pharmacer – EdulaZalf: Dit is een uitstekende keuze als je net een nieuwe tattoo hebt. De zalf bevordert het huidherstelproces zonder je tattoo te beïnvloeden. Ondanks dat het een hoger prijskaartje heeft, raden we dit product absoluut aan. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste zalf voor tattoo

1. TattooMed – Daily Tattoo Care

De zwarte tube van TattooMed bevat 100 milliliter zalf voor je tatoeage.

Pluspunten:

  • De zalf voedt de huid en hierdoor blijft niet alleen je huid in topconditie, maar blijft ook je tatoeage mooi.
  • De crème trekt goed in en blijft dus niet als een apart laagje op de tattoo liggen. Dit zou je kleding namelijk vies maken en dan heeft de huid niet de voordelen van de bestanddelen die erin zitten.

Minpunten:

  • Afhankelijk van de grootte van je tattoo ben je best snel door de crème heen en dan is het toch best een prijzig tubetje.
  • Sommige testleden hebben een gewone bodylotion geprobeerd in plaats van deze tattoo zalf en dat leverde niet heel ander resultaat op. Misschien ligt dit ook aan het seizoen (in de winter is de huid nou eenmaal droger) en de hoeveelheid kleuren in je tatoeage. Een simpeler design blijft misschien langer mooi dan een tattoo met complexiteit en meerdere kleuren.

2. Bepanthen – Tattoo Nazorg Zalf

De tube van het merk Bepanthen bevat 30 gram zalf voor je tattoo.

Pluspunten:

  • Ook deze tattoozalf smeert fijn uit over de getatoeëerde huid. De crème trekt goed in en de randen van de tatoeage blijven mooi intact zonder te vervagen.

Minpunten:

  • Het enige dat we echt jammer vinden en dat we ook van onze testleden terughoren, is dat het zo’n kleine hoeveelheid in de tube is. Er zijn steeds meer mensen met opvallende en grotere tatoeages en dan werkt zo’n klein tubetje gewoon niet.

3. Medicer Pharmacer – EdulaZalf – veilig en natuurlijk

Ook in deze verpakking zit 30 gram crème voor onder andere je tattoo.

Pluspunten:

  • Deze crème werkt perfect als je je tattoo net hebt laten zetten. De huid is namelijk aardig toegetakeld en heeft tijd nodig om te herstellen. Edulazalf bespoedigt dit herstelproces van de huid zonder de tatoeage te beïnvloeden.
  • Dit is sowieso een goed product om aan je eerste hulp kit toe te voegen, want het helpt ook bij andere wondjes of huidaangelegenheden, zoals eczeem en brandwondjes.

Minpunten:

  • De zalf is zeker niet goedkoop, maar hij werkt wel. De Calendula kalmeert namelijk en heeft voedende eigenschappen die je huid goed doen.
  • Ook deze verpakking mag wel iets groter.

Beste zalf voor een tattoo volgens Radar, Consumentenbond of Kassa

De Consumentenbond geeft geen informatie over crèmes die na een tatoeage gebruikt worden, maar gaat wel in op het verwijderen van tatoeages. Bij Radar melden ze dat er een speciale tattoopoli in Amsterdam geopend is die huidproblemen na het laten zetten van een tatoeage behandelt. Het kan dan zelfs nog zo zijn dat een tatoeage jaren later nog voor problemen zorgt en het hoeft dus niet altijd in het begin te zijn. Kassa krijgt een vraag over tatoeages en de reacties gaan vooral over het gebruik van zwarte inkt of kleuren, niet zozeer over verzorgende crèmes voor een tattoo.

Dit zeggen Radar en Kassa over Gevaarlijke Chemische Stoffen in Tattoo Inkt

Vanaf nu is het in alle Europese lidstaten verboden om tatoeage-inkt te gebruiken die vierduizend gevaarlijke chemische stoffen bevat. Deze stoffen, die allergische reacties, huidproblemen, en zelfs kanker kunnen veroorzaken, zijn nu uitgesloten om de veiligheid van consumenten te waarborgen. De nieuwe EU-regels, die ook permanente make-up omvatten, zijn direct van kracht. Dit heeft geleid tot onvrede onder tattookunstenaars en een petitie met meer dan 100.000 handtekeningen, hoewel dit geen verandering teweegbracht. Daarnaast zijn er nieuwe veiligheidsvoorschriften voor tattooshops, waaronder extra informatievoorziening aan klanten over de gebruikte inkt. Lees het volledige artikel van Radar of dit artikel van Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar zalf voor tattoo

Kortom

Een tatoeage laten zetten kost geld, maar dan ben je er dus nog niet. De verzorging van de huid en je tatoeage kost namelijk ook geld. Dat is wel iets waar je je van bewust moet zijn vinden wij, want als je je huid niet goed verzorgt en de tatoeage wordt al snel bleker, is het een beetje weggegooid geld.

Verder is het opletten geblazen met je laten tatoeëren op vakantie, want daar zijn de hygiënische omstandigheden wellicht anders dan in een Nederlandse tattooshop.