Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De beste handcrèmes voor droge handen

Door de pandemie is het tegenwoordig ontzettend belangrijk om goed en veel je handen te wassen. Ik doe dit al een stuk langer en vind eigenlijk dat iedereen dat moet doen. Van vieze en niet schoongemaakte handen kun je erg ziek worden en ziektes overdragen. Let wel op dat door veel handen wassen je handen droog kunnen worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei soorten handcrèmes te vinden die droge handen tegen gaan. De beste van deze handcrèmes deel ik met jullie in dit lijstje.

Eerste handcrème producten vielen bij mij tegen

Doordat ik veel mijn handen was kreeg ik een paar jaar geleden opeens hele droge handen. Dat vond ik verre van ideaal zeker, omdat ik mijn handen veel gebruik in het dagelijks leven. Met mijn zoektocht naar de perfecte handcrème kwam ik een aantal jaar geleden wat leuke crèmes tegen. Ik dacht dat ze wel zouden werken tegen mijn droge handen, dus besloot ik er gewoon een aantal aan te schaffen. Maar dat viel even tegen zeg.

Helaas is goedkoop duurkoop hier van toepassing

Het viel tegen, omdat ik droge handen bleef houden. Ik ging mij afvragen waarom deze handcrèmes zo goed getipt werden, ik kon er namelijk helemaal niets mee. Het was het mijn geld helemaal niet waard. Waardoor het precies kwam weet ik niet, maar de handcrèmes werkten voor geen meter. Waarschijnlijk had het te maken met de prijs van deze producten. Ik schafte ze namelijk voor spotgoedkoop aan. Goedkoop duurkoop is hier helaas van toepassing.

Via een “Facebook-vriend” kreeg ik nieuwe handcrèmes getipt

Maar ik liet het er niet bij zitten en besloot actief op zoek te gaan naar goede handcrèmes. Ik had namelijk nog steeds droge handen en daar wilde ik vanaf. Gelukkig kwam ik via een “Facebook-vriend” een aantal interessante handcrème tips tegen. Ze waren wel wat duurder dan ik gewend was, maar ik zag dat er veel reacties op de handcrèmes waren en allemaal erg positief. Ik waagde mijn kans en kocht een aantal nieuwe handcrèmes. Dit keer een groot succes.

De voordelen van mijn nieuw getipte handcrémes

Een handcrème voor droge handen is niet zo speciaal, maar toch krijgen fabrikanten het voor elkaar om slechte producten af te leveren. De merken handcrèmes die ik via mijn “Facebook-vriend” kreeg getipt waren van goede fabrikanten. Misschien niet heel bekend, maar je merkt duidelijk dat ze aandacht aan het product besteden. Ik merkte dat ze effectieve ingrediënten voor hun crèmes gebruiken, ideaal tegen droge handen. De beste handcrèmes deel ik met jullie in dit lijstje.

Snel overzicht: Deze handcrèmes voor droge handen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor kwaliteitRituals The Ritual of Ayurveda Hand Balm: Deze handcrème van Rituals, met 95% natuurlijke ingrediënten, staat bij ons bovenaan. Het combineert zoete amandelolie en Indiase roos om je handen te verzorgen en zachter te maken. Een makkelijk mee te nemen tube maakt deze crème ook ideaal voor onderweg. >> Check laagste prijs
Beste betaalbare optieBepanthen handcrème voor droge handen: Voor een betaalbare prijs biedt deze handcrème van Bepanthen extreme hydratatie, verzachting en bescherming voor je droge handen. Bevat pro-vitamine B5. Dit product bewijst dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gevoelige huidLa Roche Posay Cicaplast handcrème: Deze handcrème van La Roche-Posay is perfect voor droge en geïrriteerde handen. Het helpt je huid te herstellen en biedt een uitstekende bescherming. Plus, het is parfumvrij en wordt snel opgenomen door de huid zonder een vettig of plakkerig gevoel achter te laten. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste handcrème voor droge handen te bespreken?

Ik ben een vrouw van eind twintig en vind dat je handen altijd schoon moeten zijn. Stel dat je de deur uitgaat zonder je handen goed hebt gewassen en andere mensen een hand moet schudden? Dat vind ik niet kunnen, vandaar dat ik veel waarde hecht aan schone handen. Door veel te wassen begonnen mijn handen de laatste tijd uit te drogen. Vandaar dat ik interesse kreeg in handcrèmes tegen droogte. Uit enthousiasme heb ik de beste handcrèmes van het moment geselecteerd en in dit lijstje verwerkt.

Blijf kritisch kijken naar producten als handcrèmes

Ik weet dat mensen tegenwoordig steeds kritischer worden op de producten die ze aanschaffen, maar ik kan het niet genoeg benadrukken. Fabrikanten proberen hun product heel mooi te verpakken en verkopen, maar leveren ze daadwerkelijk echt kwaliteit? Uit ervaring spreek ik dat handcrèmes voor droge handen niet allemaal even goed zijn. Een kritische blik kan nooit geen kwaad. Lees daarom recensies over de producten of ga desnoods naar een drogisterij en vraag om advies. Alles om een miskoop te voorkomen.

Mijn eerste twijfelachtige reactie op handcrèmes voor droge handen

Ik kan van geluk spreken dat ik op dit moment de juiste handcrèmes voor droge handen in bezit heb. Dat is niet altijd zo het geval geweest. In het begin maakte ik een aantal miskopen. Dat kwam omdat ik er simpelweg té weinig over wist. Ik schafte zomaar wat producten aan van bekende merken met de hoop dat het toch wel zou werken. Maar helaas, dat feestje ging dus niet door. Mijn droge handen verdwenen niet door deze handcrèmes en lieten mij teleurgesteld achter. Maar zoals gezegd, ik heb nu de juiste handcrèmes voor droge handen in bezit.

Wat beloven fabrikanten van handcrèmes voor droge handen?

Fabrikanten van handcrèmes zijn sluw en probeer je hun product aan te smeren. Uiteraard niets verkeerd mee, maar soms beloven ze iets te veel van het goede. Zo adverteren ze met zinnen als “voor beschadigde en zeer droge handen” en “super voedende en hydraterende verzorging voor je handen”. Dat klinkt heel aantrekkelijk en ik zeg niet dat dat niet zo kan zijn. Maar sommige fabrikanten schetsen het naar mijn mening iets té mooi. Nogmaals, lees recensies door van handcrèmes of ga desnoods naar een drogisterij voor advies. Op deze manier kun je een miskoop voorkomen.

Hoe heb ik de handcrèmes getest?

Voor het testen van mijn handcrèmes ben ik eerst zelf naar een expert gegaan. Deze expert kon mij er alles over vertellen en ik heb wat goed advies mee naar huis genomen. Dit advies heb ik verwerkt in mijn lijstje beste handcrèmes. En uiteraard heb ik de producten zelf kunnen testen. Last van droge handen heb ik vaak dus dat kwam goed uit. Alle producten in dit lijstje heb ik in bezit en uitvoerig getest.

Top 4 beste handcrèmes voor droge handen

1. Rituals The Ritual of Ayurveda Hand Balm

Rituals kent bijna iedere Nederlander als merk en ook op handcrèmes gebied bieden ze uitstekende kwaliteit aan. Koop je dit product dan kun je uitgaan van 95% natuurlijke ingrediënten en een speciaal ontwikkelde formule om droge handen tegen te gaan. Het bevat zoete amandelolie en Indiase roos. Dit verzorgt je handen en maken ze extra zacht. Daarnaast kun je deze tube makkelijk overal naar toe nemen. Mijn beste handcrème voor droge handen uit de test, zonder twijfel.

Pluspunten Rituals The Ritual of Ayurveda Hand Balm

– Beste uit de test

– Bestaat uit 95% natuurlijke ingrediënten

– Bevat amandelolie en Indiase roos voor zachte handen

2. Bepanthen handcrème voor droge handen

Vooral in de winter heb ik te maken met droge handen. Dat komt door de koude temperaturen. Ook door te vaak wassen krijg ik droge handen. Daarom gebruik ik vaak het handcrème product van Bepanthen. Dit is zo’n handcrème dat extreem hydrateert, verzacht en bescherming biedt aan je droge handen. Naast dat dit kwalitatief een erg sterk product is, vind ik het ook nog eens een hele nette prijs hebben. Dit product van Bepanthen is uitzondering op de regel goedkoop is duurkoop. Zeer interessante prijs voor een uitstekende handcrème voor droge handen.

Pluspunten Bepanthen handcrème voor droge handen

– Beste budget keuze

– Hydrateert, verzacht en beschermt je droge handen

– Bevat pro Vitamine B5

3. La Roche Posay Cicaplast handcrème

Ook dit product is ideaal voor droge en geïrriteerde handen. Gebruik je dit product regelmatig dan helpt het je huid herstellen en zorgt voor perfecte bescherming. Daarnaast is het ook nog eens parfumvrij. Er wordt met deze handcrème een onzichtbaar laagje aangebracht en is niet vettig en niet kleverig. Door de speciale formule van Cicaplast zorgt het dat de crème een snelle absorptie heeft door de huid. Heerlijk effectieve handcrème tegen droge handen en ook nog een relatief goed betaalbaar.

Pluspunten La Roche Posay Cicaplast handcrème

– Niet vettig, niet kleverig

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Snelle absorptie door de huid

4. Mediskin Repairing Handcrème

Tot slot deze prachtige handcrème van fabrikant Mediskin. Speciaal ontworpen om droge handen tegen te gaan. Het heeft een erg hydraterende verzorging dat ervoor zorgt dat het droge handen herstelt. Met een speciale formule van urea, olijfmelk, aloë vera en kokosolie zorgt deze handcrème ervoor dat het optimale bescherming biedt aan je huid. Daarnaast is dit product klinisch getest en bevat het geen troep zoals kleurstoffen, allergenen en parabenen. Mooi product om deze lijst mee af te sluiten.

Pluspunten Mediskin Repairing Handcrème

– Hydraterend voor herstel van droge handen

– Bevat speciale formule van urea, olijfmelk, aloë vera en kokosolie

– Klinisch getest en bevat geen rotzooi zoals kleurstoffen, allergenen en parabenen

Wat zegt Kieskeurig.nl over de beste handcrème tegen droge handen?

Een bron zoals Kieskeurig.nl weet waar ze het over hebben. Daarom wil ik ook graag van de gelegenheid gebruik maken om hun beste handcrème tegen droge handen aan je door te geven. Zij stellen dat O’Keeffe’s Working Hands als beste uit de test komt. Niet heel bekend met het product, alhoewel ik er veel goede berichten van familie en vrienden over hoor. Het schijnt prima te zijn voor beschadigde droge handen. Gebruik je het dagelijks dan zul je snel genoeg merken dat je handen optimaal herstellen. Het overwegen zeker waard.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste handcremes-voor-droge-handen?

Op de website van de Consumentenbond wordt gevraagd of vitamine A crèmes schadelijke effecten hebben op het lichaam. Er zijn tegenwoordig twee varianten van vitamine A op de markt. De verzamelnaam is retinoïden. De twee bekendste vormen zijn retinol en tretinoïne. Dat laatste werkt huidverjongend en kun je alleen op recept krijgen. Retinol is een heel populair ingrediënt en is vrij verkrijgbaar. Echter werkt deze vitamine A variant veel minder effectief dan tretinoïne. Vitamine A crèmes staan erom bekend dat het huidirritatie kan veroorzaken, dus het is aan te raden om er langzaam mee te beginnen. https://www.consumentenbond.nl/gezondgids/hoe-zit-dat/mineralen-en-vitaminen-vitamine-a

Dit zegt Radar over Verzorging van Droge Huid in Koude Maanden

Radar benadrukt het belang van een goede verzorging voor de droge huid tijdens koude maanden, met speciale aandacht voor handen en ellebogen die extra kunnen lijden. Dermatoloog David Njoo adviseert het smeren met een goede bodylotion of vaseline om de huid te beschermen tegen de uitdrogende effecten van koude lucht en verwarmingswarmte binnenshuis. Specifiek voor handcrèmes raadt hij aan te zoeken naar producten met glycerine en filaggrine om de huid niet alleen te hydrateren maar ook te verstevigen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Handverzorging na Veelvuldig Wassen

BNNVARA’s Kassa biedt praktische tips om uitdroging van de handen te voorkomen. Ze benadrukken het gebruik van milde zeep, het beperken van desinfectiemiddelen, en het belang van het insmeren van de handen met vette crèmes of vaseline na het wassen. Dit is vooral belangrijk voor het slapengaan, zodat de huid ’s nachts kan herstellen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor de beste handcrème voor droge handen?

De volgende bronnen zijn gebruikt voor dit lijstje.

https://www.kieskeurig.nl/verzorging_overig/handcreme

Laat vandaag nog je droge handen herstellen met de beste handcrème

Je hebt nu genoeg inspiratie op kunnen doen voor de beste handcrème voor droge handen. Merk je dat je droge handen begint te krijgen door te veel wassen of door koude temperaturen dan zijn de handcrèmes in dit lijstje het aanschaffen waard. Alle producten zijn intensief getest en ook nog eens positief beoordeeld door een expert. Voor redelijke prijzen schaf je deze handcrèmes aan en doen je droge handen optimaal herstellen.

Succes met het aanschaffen van een geschikte handcrème voor droge handen!