Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste huidoliën

Een huidolie op je gezicht of andere plek op het lichaam smeren kan echt zo’n momentje voor jezelf zijn. Een olie smeer je namelijk niet alleen even snel op de huid, je neemt er je tijd voor om het lekker in te masseren. Je doet dus veel meer dan alleen een lichaamsverzorgingsproduct op de huid aanbrengen. Je brengt jezelf in een rustige staat, snuift de geur op, kijkt hierbij vaak in de spiegel en laat je handen zachtjes (of juist stevig) over je huid gaan. Je voelt je van binnen en van buiten meteen beter.

Snel overzicht: Deze huidoliën raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste multifunctionele olieNuxe Paris – Huile Prodigieuse: Dit is een olie die je zowel voor je gezicht, lichaam als haar kunt gebruiken. Het trekt diep in de huid en blijft niet als een dikke laag achter. Deze olie is ons favoriet voor zijn veelzijdigheid en het feit dat het je huid op vele manieren kan verzorgen. >> Check laagste prijs
Beste olie voor lichaamsmassageRituals – The Ritual of Ayurveda: Deze olie is verrijkt met zoete amandelolie en Indian Rose, en laat een exotische geur achter. Het is perfect voor een lichaamsmassage en we raden het aan voor zijn luxe ervaring en geurige aantrekkingskracht. >> Check laagste prijs
Beste olie voor littekens en striaeBiodermal – P-CL-E olie: Deze olie is speciaal ontwikkeld voor gezicht en lichaam, en kan zelfs helpen tegen huidstriemen. We hebben deze olie gekozen vanwege zijn therapeutische voordelen en zijn vermogen om een gezondere huid te bevorderen zonder een vettige laag achter te laten. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste huidolie

1. Nuxe Paris – Huile Prodigieuse – Multi-Purpose Dry Oil for Face, Body & Hair

In deze hoekige fles zit 50 milliliter olie voor verschillende toepassingen.

Pluspunten:

  • De term droogolie klinkt misschien vreemd, maar het betekent dat de olie echt diep in de huid trekt en er niet als dikke laag bovenop blijft liggen.
  • Je kunt het voor de huid van je gezicht en lichaam gebruiken, maar ook in je haar kneden als je haar een oppepper kan gebruiken.

Minpunten:

  • Het flesje is wel snel leeg als je het effect hebt gemerkt, want het is echt fijne olie. Wordt het je nieuwe favoriet in de badkamer? Koop dan in ieder geval de grotere verpakking om een iets voordeligere prijs te krijgen.

2. Rituals – The Ritual of Ayurveda – Nourishing Rich Body Oil

Bij Rituals weet je dat het met de geur in ieder geval altijd wel goed zit. Dit flesje bevat 100 milliliter verzorgende olie voor de huid van het hele lichaam en dus niet specifiek voor het gezicht.

Pluspunten:

  • De zoete amandelolie is het bestanddeel dat de huid verzorgt en voedt. De Indian Rose zorgt voor de verleidelijke exotische geur. Het is dan ook een prima olie om massages mee te doen.
  • Gebruik de olie spaarzaam en masseer stevig. Je hebt er dan namelijk helemaal niet veel van nodig en voorkomt de vettige laag die een olie anders kan creëren.

Minpunten:

  • Bij elke olie is het opletten geblazen met de ondergrond waar je op zit of staat. Spetters of druppels kunnen namelijk vlekken achterlaten. Gebruik je de huidolie voor een complete lichaamsmassage? Dan adviseren we je hiervoor een groot badlaken te reserveren in plaats van telkens een andere handdoek te pakken die met olie bedekt wordt.

3. Biodermal – P-CL-E olie voor lichaam & gezicht – tegen striae, littekens en droge huid

Ook deze olie kan op het gezicht en de rest van het lichaam gebruikt worden. Er zit 75 milliliter in de doorzichtige fles.

Pluspunten:

  • Of het specifiek tegen striae helpt, weten we niet, want dat hebben we niet apart getest. Wel weten we dat masseren op zich al helpt tegen huidstriemen, dus dat is ongeacht welk smeermiddel je hiervoor gebruikt.
  • Gebruik je de olie op de huid van het gezicht? Dan is het goed te weten dat er geen vettige laag achter blijft als je net voldoende gebruikt. (de hoeveelheid voor jouw gezicht moet je wel even testen)

Minpunten:

Sommige testpersonen kregen een allergische reactie na het smeren van deze olie. Kijk daarom altijd goed op elk etiket van een nieuw middel dat je koopt om te zien of er iets inzit waar je allergisch voor bent. Het kan ook gebeuren als een merk de bestanddelen verandert door een tekort aan bepaalde ingrediënten.

Beste huidolie volgens Consumentenbond, Radar & Kassa

Bij Kassa geven ze aan dat een badolie in een heerlijk warm badje ook kan helpen om je huid bij te laten komen. Je hoeft dan alleen maar in dat badje te stappen en niet om hulp te vragen om je in te smeren met de huidolie. De Consumentenbond staat stil bij huidolie die ook als reinigingsmiddel gebruikt wordt en hoe dit verschilt van micellair water. Radar kijkt als laatste naar de houdbaarheid van make-up en andere huidverzorgingsmiddelen. Je doet er goed aan om je badkamerkastje eens uit te pluizen als je dit gelezen hebt.

Dit zegt Radar over Huidoliën

Radar behandelt de populariteit en effectiviteit van huidoliën, vooral bij gebruik op een vette of droge huid. Volgens dermatoloog Anne Berthe Halk zijn natuurlijke oliën zoals jojoba-, argan-, en marula-olie licht en gunstig voor de vochtbalans van de huid, zelfs voor die met een vettere aard. Halk benadrukt dat de keuze van olie afhankelijk is van de individuele huidbehoefte en adviseert tegen het gebruik van zwaardere oliën zoals kokosolie voor mensen met een vette huid. Prijs blijkt geen indicatie van kwaliteit. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Huidoliën

BNNVARA’s Kassa verkent de misvattingen rondom het gebruik van make-up en de impact op de huid, wat indirect de keuze voor huidverzorgingsproducten, waaronder huidoliën, beïnvloedt. Onderzoekarts Ultee wijst op de belangrijkheid van het selecteren van producten op basis van hun ingrediënten in plaats van merkclaims als ‘plantaardig’ of ‘natuurlijk’, die niet noodzakelijkerwijs milder of effectiever zijn. Ultee benadrukt dat geurstoffen een veelvoorkomende oorzaak zijn van cosmetische allergieën. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit huidolie onderzoek

Kortom

Een fijne huidolie vinden is ideaal voor als je het regelmatig gebruikt en onderdeel van je routine in de badkamer maakt. Een huidolie is echter niet altijd goedkoop en als je het alleen een keertje in de winter insmeert, is het wel erg duur en een beetje verkwisting van je geld. Het vult dan je badkamerkastje en verschuift steeds verder naar achteren, totdat het over de datum is. Kies daarom liever een product dat je met regelmaat gebruikt, of het nou een huidolie, lotion of andere huidcrème is.