Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste klovenzalf voor herstel van een ruwe huid

De meeste mensen hebben in het najaar last van een ruwere of drogere huid die om klovenzalf vraagt. Zij merken dat de wisseling van het jaargetijde ook zo zijn invloed heeft op de huid. Het hoeft zelfs niet altijd alleen over de randen van de voet te gaan, maar kan ook bij de handen, ellebogen of andere schrale plekken optreden. Waar jouw droge of gebarsten plekjes op de huid zich ook bevinden, met klovenzalf kun je de huid weer snel laten herstellen.

Snel overzicht: Deze klovenzalven raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor algemeen gebruikScholl – Klovenzalf tegen hielkloven: Dit product blinkt uit in de algehele verzorging van je voeten, waardoor het een uitstekende keuze is voor algemeen gebruik. De zalf ruikt aangenaam, wat een welkome afwisseling is in de wereld van medische crèmes. We waren met name te spreken over hoe de huid niet alleen herstelt, maar ook zachter aanvoelt na gebruik. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor intensieve verzorgingGehwol Med – Klovenzalf bij eelt, droge, ruwe of gebarsten huid: Dit product is ideaal voor degenen die een meer intensieve voetverzorging nodig hebben. Het is een lekker vettige zalf, perfect voor de droge huid met kloofjes. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor natuurlijke ingrediëntenPodoDip Med – Klovenzalf: Een klovenzalf met bijenwas en castorolie voor voedende eigenschappen, en kamille en calendula voor verzachting en veerkracht van de huid. Deze zalf is een van de weinige klovenzalven zonder toegevoegde petroleum, wat we erg waarderen. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met beste klovenzalf

1. Scholl – Klovenzalf tegen hielkloven

Wie de voetjes wel eens vergeet te verzorgen, kan er ineens achterkomen dat er barstjes aan de randen van de hiel zitten. Deze klovenzalf van Scholl helpt de huid weer helen.

Pluspunten:

 • Er zit 60 milliliter klovencrème in deze verpakking en dat is voldoende om je voeten mee te behandelen en resultaat te zien.
 • De ruwe huid herstelt niet alleen, maar voelt ook zachter aan na het insmeren met deze zalf.
 • Veel medische crèmes ruiken ook minder fris en dat is bij deze klovenzalf helemaal niet het geval.
 • De tube knijpt verder handig de gewenste hoeveelheid eruit.

Minpunten:

 • Alleen voor het laatste beetje crème moet je de verpakking open knippen om het er nog uit te kunnen halen.

2. Gehwol Med – Klovenzalf bij eelt, droge, ruwe of gebarsten huid

De klovenzalf van Gehwol Med is er in twee varianten: 75 of 125 milliliter.

Pluspunten:

 • Voor wat betreft de prijs is deze niet goedkoper of duurder dan de nummer 1 in deze lijst.
 • De zalf is lekker vettig en je snapt meteen waarom dit zo goed voor de droge huid met kloofjes is.

Minpunten:

Je kunt deze crème het beste voor het slapengaan insmeren en dan een paar sokken aantrekken, want overdag in je schoenen is het glijden geblazen en geen sokken aan in bed zorgt ervoor dat je lakens erg snel smerig worden aan het voeteinde.

3. PodoDip Med – Klovenzalf

Het potje bevat 75 milliliter zalf.

Pluspunten:

 • De bijenwas en castorolie zorgen voor de voedende eigenschappen van deze zalf.
 • Verder zorgt kamille en calendula voor verzachting en veerkracht van de huid.
 • Dit is een van de weinige klovenzalven waar geen petroleum aan toegevoegd is.
 • Voor extra heling kun je ook een verband van een laagje van deze crème voorzien en dat ’s nachts op de aangetaste huid vastmaken. Het levert nog sneller een herstelde huid op.

Minpunten:

 • Bij een potje is het makkelijker om de laatste restjes eruit te krijgen, maar je moet wel iets van een spateltje erbij kopen om niet telkens met je vingers in de pot te gaan. Dat is niet zo hygiënisch en kan bacteriën in de crème als gevolg hebben.

Beste klovenzalf uit de test bij Consumentenbond

Bij Kassa stelt ook iemand de vraag wat nou de beste methode van het behandelen van kloven is. De top 3 sluit aan bij het antwoord op deze vraag. De Consumentenbond heeft in de winter een heel artikel over wintertenen geschreven en daarbij kwam de zalf ook ter sprake. Radar geeft aan dat de zalf zelfs al kan helpen bij de losse velletjes die wel eens rond je nagels ontstaan. Dit hoeft niet eens in de winter te gebeuren, maar kan je op elk moment van het jaar bij je vingers krijgen.

Dit zegt Radar over verzorging van een droge huid

Radar legt uit dat een droge huid, vooral tijdens de koude maanden, veel voorkomt en ongemak zoals jeuk kan veroorzaken. Dermatoloog David Njoo benadrukt het belang van goed smeren met bodylotion om de huid soepel te houden, aangezien koude en droge lucht, alsook warme douches en verwarming binnenshuis, bijdragen aan het uitdrogen van de huid. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over eczeem en hormoonzalf

BNNVARA’s Kassa belicht het probleem van Topical Steroid Addiction (TSA) en Topical Steroid Withdrawal (TSW), waarbij patiënten door het langdurig gebruik van hormoonzalf voor eczeemklachten steeds meer en sterkere zalven nodig hebben. Dit kan leiden tot ernstige ontwenningsklachten zoals een rode, branderige huid en intense jeuk. Het artikel deelt de ervaring van Janneke Enzerink, die na het stoppen met hormoonzalf te maken kreeg met ernstige bijwerkingen en weinig steun vond bij haar dermatoloog. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar algemene klovenzalf

Klovenzalf nodig? Begin hier

Wanneer je net je boodschappenrondje gedaan hebt en geen zin of tijd meer hebt om weer op pad te gaan, kun je de links in deze review gebruiken om klovenzalf te kopen. Ons onderzoek toont aan dat de prijzen eigenlijk nauwelijks verschillen. Het gaat er vooral om of je een tube of potje handiger vindt.

Afronding

Klovenzalf of klovencrème heb je meestal niet standaard in huis. Zodra de herfst in aantocht is en de huid sneller uitdroogt, doe je er goed aan om je EHBO-kit aan te vullen met klovenzalf. Het lijkt misschien niet iets noodzakelijks, maar als je er eenmaal last van hebt gehad, weet je hoeveel pijn de kleinste kloofjes zelfs al kunnen doen. Smeren dus.