Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste anti-rimpel maskers van dit jaar

Sommige mensen hebben geluk en houden tot op latere leeftijd een vrij strakke huid zonder rimpels. Bij anderen begint het bij de ogen en breidt het daarna uit naar andere plekken in het gezicht of in de hals. Nou hoef je natuurlijk niet tot je tachtigste plooivrij door het leven te gaan, want dan lijk je eerder een pop dan een mens. Om mooi oud te worden dien je vooral goed voor je binnenkant te zorgen (voldoende water en goede voeding) en voor de buitenkant zijn er handige maskers.

Overstappen van een gewoon masker naar een anti-rimpelmasker voor de rijpere huid

Je zou het misschien niet denken als je me ziet, maar ik draag al geregeld een masker om mijn huid een oppepper te geven. De Nederlandse lucht in de grote stad en het fietsen naar het werk vragen soms gewoon om een beetje verwennerij. De huid kun je immers niet bedekken zoals je dat met je handen in de winter met handschoenen kunt doen of zoals je de rest van je huid met kleding en schoenen tegen de seizoenen kunt beschermen.

Onze aanrader als het om anti-rimpel maskers gaat – dit zijn de besten

Wie een onbeperkt budget heeft, gaat voor het nachtmasker van Lancôme. De prijsbewuste anti-rimpel maskerdrager kan die van Dr. Van Der Hoog of Niveau een kans geven. En wie met de trend wil meegaan, draagt een sheet mask van Rituals of Garnier.

Snel overzicht: Deze anti-rimpel-maskers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste uit de testLancôme Absolue Precious Cells: Dit nachtmasker kan bij elk huidtype toegepast worden. Bijzonder opvallend is de aparte applicator, waardoor je de crème in het potje niet kunt ‘besmetten’ met vuile vingers of bacteriën. We zijn onder de indruk van hoe voedend dit masker is. >> Check laagste prijs
Beste betaalbare optieNivea Q10 Energy Instant Recharge Sheet Mask: Dit masker, verrijkt met Vitamine C, is ideaal voor de ouder wordende huid. We zijn gecharmeerd van hoe het voor een lage prijs toch een aardig product neer kan zetten. Het uitpakken en uitvouwen van een sheet mask vergt wellicht wat oefening, maar de voordelen maken dit meer dan goed. >> Check laagste prijs
Beste prijs/kwaliteit verhoudingL’Oréal Revitalift Filler Sheet Mask: Dit gebruiksklare sheet mask tovert je huid om tot een voller ogende huid. We vinden het geweldig dat dit masker door de losse verpakking makkelijk mee te nemen is tijdens vakantie of een weekendje weg, waardoor je geen grote pot of tube hoeft mee te slepen. >> Check laagste prijs

Waarom anti-rimpel maskers reviewen?

Vroeg of laat zul je tot de ontdekking komen dat de fijne rimpeltjes die je nog wel schattig bij je leeftijd vond passen dieper of langer worden. Je hebt zelfs mensen waar het hele gezicht gaat verrimpelen. Dit kan ook zijn door het (te) snel veel gewicht kwijtraken, omdat het gezicht daar natuurlijk ook de gevolgen van ondervindt. Maar meestal is het het natuurlijke proces van ouder worden. Een masker dat die vervelende, dieper liggende rimpels minder laat opvallen, is wenselijk.

Het ene gezichtsmasker is het andere niet, vooral niet tegen rimpels

Bedenk je eens dat je een fabriek met allemaal crèmepjes hebt, maar nog geen apart masker tegen rimpels. Hoe makkelijk is het dan om een nieuwe verpakking te ontwerpen en gewoon hetzelfde product dat je al fabriceert in die nieuwe verpakking te doen? Te makkelijk, juist. Een merk kan een typische geur hebben, maar als het een ander doel heeft, wil je ook andere bestanddelen. Vandaar dat de bekende merken die bestanddelen ook zo nadrukkelijk in hun reclame benoemen.

Een gewoon masker of anti-rimpelmasker – is er dan verschil?

Er zijn verschillende maskers voor elk huidtype. Een droge huid vraagt om iets anders dan een normale of vette huid. Dit geldt ook voor de jonge of juist de rijpere huid. Als je fijne of diepere lijntjes in het gezicht wilt aanpakken, wil je dus ook iets dat specifiek bij dat doel past. Vergeet overigens niet je hals te verzorgen, want mensen zien niet enkel de lijntjes in je gezicht.

Wat beloven fabrikanten van maskers tegen rimpels?

Bedrijven doen constant onderzoeken naar het effect van bepaalde ingrediënten. Het ene jaar is aloë vera hip, het andere jaar is het druivenpitolie en daarna is het weer diamant dat toegevoegd is om de huid te laten stralen. Ongetwijfeld zal een deel van die onderzoeken hebben plaatsgevonden, maar het grootste deel van de tijd is het gewoon weer een nieuw bestanddeel in de schijnwerpers zetten om consumenten over te halen dit nieuwe goedje weer eens te proberen.

Waar letten wij in deze review op?

De criteria die we boven aan de lijst hebben staan, zijn:

 • Effectiviteit
 • Emulsie – smeerbaarheid en hoe snel het intrekt
 • Geur en duur (hoe lang mag/moet het masker blijven zitten)
 • Gemak van aanbrengen (vooral bij sheet masks)
 • Prijs ten opzichte van effect

Welke anti-rimpel maskers in onze test meegenomen en hoe?

Voor deze test konden we genoeg vrijwilligers vinden om de anti-rimpelmaskers die we ingeslagen hadden uit te testen. Sommige deelnemers hadden al ervaring met een bepaald masker en wilden nu liever iets anders proberen. Anderen waren bereid om over een langere periode meerdere maskers een kans te geven. De test heeft daarom iets langer geduurd, maar leverde wel zinvolle gegevens op.

De top 10 met beste anti-rimpel maskers

1. Lancôme – Absolue Precious Cells – revitaliserend nachtmasker

Dit masker kan bij elk huidtype toegepast worden.

Pluspunten:

 • Er zit een aparte applicator bij, waardoor je de crème in het potje niet kunt ‘besmetten’ met vuile vingers of bacteriën.
 • Het masker voedt de huid echt en dat mag je natuurlijk bij deze prijs ook wel verwachten.

Minpunten:

 • Dit masker zal niet voor iedereen binnen het budget liggen.

2. Dr. Van Der Hoog – Okra anti-rimpel nachtmasker voor elk huidtype

Okra is zo’n redelijk nieuw ingrediënt waar we de eigenschappen nu van aan het ontdekken zijn.

Pluspunten:

 • Het extract dat uit okra gehaald wordt, helpt de lijntjes minder zichtbaar te laten zijn.
 • De overige ingrediënten zijn ook voedend voor de huid.

3. Estée Lauder – Advanced Night Repair serum

Dit is geen masker, maar een serum dat je voor het slapengaan aanbrengt op de huid. (Er is ook nog een aparte versie voor rond de ogen.)

Pluspunten:

 • Het serum vermindert niet alleen rimpels, maar ook poriën die bij het ouder worden groter zijn, kunnen aangepakt worden.

Minpunten:

 • Koop dit wel altijd bij een officiële winkel, want er zijn namaakproducten in omloop.

4. Lancaster – Instant Glow Peel-Off Mask Pink Gold

Dit masker hoef je niet ’s nachts te laten zitten.

Pluspunten:

 • Het masker breng je aan en laat je twintig minuten op de huid zitten. Daarna rol of peel je het masker van je gezicht. Je neemt niet alleen onzuiverheden mee, maar maakt ook de lijntjes in de huid fijner.

5. Nivea – Q10 Energy Instant Recharge Sheet Mask

Vitamine C helpt niet alleen door het te slikken (in voedingssupplementen of gewone ingrediënten in je voeding), maar kun je ook op de ouder wordende huid gebruiken.

Pluspunten:

 • Je maakt je gezicht schoon voordat je het masker wilt gebruiken en verwijdert het na de beschreven tijd.

Minpunten:

 • Het uitpakken en uitvouwen van een sheet mask vraagt wat geduld of oefening.

6. Garnier – Hyaluron Shot Sheet Mask

In deze verpakking zit een droge sheet mask die je daarna met de werkende bestanddelen behandelt door middel van het “breken” van het serum dat ook in dezelfde verpakking zit.

Pluspunten:

 • Je kunt het serum op je gezicht laten zitten na het masker. Je hoeft het masker dus niet te verwijderen.

Minpunten:

 • Het aanbrengen van het serum op het masker is even wennen, maar niet erg lastig.

7. L’Oréal – Revitalift Filler Sheet Mask

Deze sheet mask is direct klaar voor gebruik.

Pluspunten:

 • Het gezicht oogt voller na het gebruik van dit masker. Het lijkt een echte boost te krijgen.
 • Door de losse verpakking is het ook makkelijker mee te nemen op vakantie of tijdens een weekendje weg. Je hebt dan geen grote pot of flinke tube in je bagage.

8. Dr. Van Der Hoog – Crèmemasker hyaluronzuur voor de droge of vochtarme huid

Dit is een kleine tube met een enkel masker.

Pluspunten:

 • Het masker werkt fijn en er is verschil te zien.

Minpunten:

 • Voor de meeste proefpersonen was 10 milliliter wel aan de weinige kant om het masker lekker in te kunnen smeren.

9. Rituals – Hydrating Bio-Cellulose Sheet Mask

Het serum in deze sheet mask hydrateert de huid en hierdoor worden de lijntjes fijner.

Pluspunten:

 • Het masker blijft maximaal twintig minuten op de huid zitten, dus je hoeft ’s nachts niet voorzichtig te zijn met dit masker.
 • De geur van dit anti-rimpelmasker is heerlijk, net als bij vele andere producten van Rituals.

Minpunten:

 • Dit is wel een prijzig masker.

10. Nivea – Cellular Filler Sleeping Melt-In Mask – for face, neck and decolleté

Dit masker van Nivea laat je ’s nachts op de huid zitten om optimaal te voeden.

Pluspunten:

 • Zoals we al eerder zeiden mag je de huid van hals en decolleté niet vergeten en bij dit masker is daar rekening mee gehouden.
 • Ook dit masker ruikt lekker en dat is wel handig als het de hele nacht op je huid zit.
 • Voor de prijs van dit product krijg je een significant resultaat.

Beste uit de test volgens de consumentenorganisaties

De Consumentenbond heeft een heel artikel geschreven naar aanleiding van een vraag van een consument over het gebruik van hyaluronzuur in gezichtsproducten. Een dermatoloog geeft aan dat crèmes die je smeert (of maskers) geen bewezen resultaat hebben.

Kassa heeft begin 2022 nog onderzoek gedaan naar producten die tegen rimpels werken. Ook hier wordt geconcludeerd dat leefstijl (voeding, roken, zon) meer invloed heeft dan wat je smeert. Bij Radar is geen relevante informatie over anti-rimpel maskers te vinden.

Dit zegt Radar over een goede skincare-routine tegen rimpels

Radar raadpleegt dermatoloog Tjinta Brinkhuizen voor advies over effectieve skincare-routines om rimpels te bestrijden. De focus ligt op het belang van zonnebrandcrème als het meest cruciale product tegen huidveroudering, waarbij SPF in dagcrème of make-up onvoldoende wordt geacht. Aanbevolen wordt om ’s ochtends te starten met een vitamine C product, gevolgd door een moisturizer en zonnebrandcrème. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over anti-rimpel crèmes

BNNVARA’s Kassa onderzoekt de effectiviteit van anti-rimpel crèmes, met input van Dr. Jetske Ultee, die stelt dat de zon de grootste invloed heeft op huidveroudering. Ultee benadrukt het belang van zonnebrandcrème als essentieel voor het voorkomen van rimpels en adviseert het gebruik van crèmes met antioxidanten zoals vitamine A, C, en niacinamide. De prijs van een crème reflecteert niet altijd de kwaliteit; belangrijker zijn de ingrediënten en de verpakking. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Kortom

Een crème of masker tegen rimpels kan best tijdelijk wat resultaat geven, maar het meeste effect – indien dit op jou van toepassing is – bereik je met het verbeteren van je leefstijl. Stop met roken, zorg dat je voldoende vocht binnen krijgt en eet gezonde voeding. Ga er ook nog bij bewegen en je huid zal snel verbeteren, ook die rimpels.