Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste hydraterende bodylotions voor een goed gevoede huid

Een hydraterende bodylotion kan een weldaad voor je huid zijn. Vooral in de periode van het jaar dat het buiten kouder wordt, merk je dat je huid wel wat extra’s kan gebruiken. Je krabt wat vaker aan je onderbenen en ziet dat de huid valer wordt. Er verschijnen kleine schilfertjes door de droge huid en het enige wat je dan kunt doen is de huid scrubben om de dode huidcellen te verwijderen en dan een voedende crème aanbrengen.

Snel overzicht: Deze hydraterende bodylotions raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor dagelijks gebruikBiotherm Lait Corporel L’Original: Deze bodylotion komt in een handige flacon met een pompje, waardoor je eenvoudig de gewenste hoeveelheid kunt doseren. Bovendien is de lichte, voedende crème niet vettig op de huid, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. De frisse citrusgeur maakt het een prettige lotion om in de ochtend op te doen. >> Check laagste prijs
Beste optie voor intense hydratatieClarins Paris – Baume Corps Super Hydratant: Deze bodylotion van Clarins is rijk aan karitéboter, een ingrediënt dat bekend staat om zijn intense hydraterende eigenschappen. Hoewel het product vettig aanvoelt, smeert het niet stroef uit, waardoor het snel en gelijkmatig opgenomen wordt door de huid. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die een zeer droge huid hebben en extra hydratatie nodig hebben. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gevoelige huidPaula’s Choice – Daily Replenishing Body Cream: Deze body cream van Paula’s Choice is speciaal samengesteld voor mensen met een gevoelige huid. Het product bevat geen parfum, wat vaak een trigger is voor allergische reacties. De aanwezigheid van karitéboter helpt de huid te voeden en te hydrateren, terwijl de crème toch zacht en prettig aanvoelt op de huid. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste hydraterende bodylotion

1. Biotherm Lait Corporel L’Original – Lait Corps Anit-Dessechant

In deze flinke fles van Biotherm zit maar liefst 400 milliliter hydraterende bodylotion.

Pluspunten:

  • Met het pompje doe je de gewenste hoeveelheid in je hand en daarna wrijf je in je handen om je lichaam te kunnen insmeren. Begin beneden en werk zo naar boven richting je hart, dan stimuleer je ook nog je bloedsomloop.
  • De crème is licht, voedend en toch niet vettig op je huid.
  • De citrusgeur is lekker, maar vinden we geschikter voor de zomer dan voor de winter.

Minpunten:

  • Het belangrijkste punt van een fijne bodylotion is dat de fles nooit groot genoeg kan zijn. Voor deze verpakking betaal je rond de 25 euro en jouw verbruik bepaalt dan hoe lang je hiermee doet. Er zijn goedkopere bodylotions, maar die hebben niet hetzelfde effect.

2. Clarins Paris – Baume Corps Super Hydratant

In de tube van Clarins zit 200 milliliter verzorgende bodylotion.

Pluspunten:

  • De karitéboter (of shea butter) is wat de huid ook echt voedt.
  • De crème is op een lekkere manier vettig, terwijl hij niet stroef uitsmeert.

Minpunten:

  • Over het effect zijn we op de redactie tevreden, maar de prijs van deze hydraterende bodylotion kan een struikelblok voor velen zijn. Met een prijs van rond de 50 euro zal deze bodylotion niet voor iedereen binnen het budget liggen.

3. Paula’s Choice – Daily Replenishing Body Cream

In deze lichtpaarse tube van Paula’s Choice zit 210 milliliter crème.

Pluspunten:

  • Ook in deze crème zit karitéboter verwerkt. Het blijkt toch wel het belangrijkste ingrediënt te zijn voor een voedende crème.
  • Deze huidcrème is geschikt voor mensen die een allergische reactie op parfum hebben. In dit product zit namelijk geen parfum verwerkt. Wat je ruikt zijn de pure ingrediënten.

Minpunten:

  • Het enige nadeel op de redactie vinden we het feit dat Paula’s Choice nog zoveel meer fijne producten heeft. Als je er eenmaal aan begint, raak je verslaafd en wil je het hele assortiment aanschaffen.

Beste hydraterende bodylotion volgens Radar, Kassa en Consumentenbond

Radar legt uit welke producten je naast de hydraterende bodylotion in de koudere maanden van het jaar kunt gebruiken om een droge huid te voorkomen. Bij de Consumentenbond staan ze stil bij de conserveermiddelen die in dit soort producten verwerkt zijn en waar je op moet letten.

Kassa gooit het over een andere boeg en zij willen je laten weten dat er ook op producten als bodylotions een bepaalde houdbaarheid zit. Meestal staat er geen einddatum op, maar wel een icoontje met een aantal maanden. Dat betekent dat het tot zoveel maanden na opening goed blijft. Daarna wordt de werking minder of gaat de lotion bijvoorbeeld schiften.

Dit zegt Radar over Hydraterende Bodylotions

Radar onderzoekt of bodylotion wel zo goed is voor een droge huid, gezien het hoge watergehalte dat de hydratatie kan verminderen. Voor een droge huid blijkt bodylotion vaak niet de beste optie; in plaats daarvan wordt zalf, met meer olie en minder water, aanbevolen. Ondanks dat bodylotion prettig smeert, kan het de droge huid verergeren. Verschillen tussen droge en gedehydrateerde huid worden ook toegelicht, waarbij een droge huid een tekort aan talg heeft en een gedehydrateerde huid een tekort aan vocht. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Hydraterende Bodylotions

BNNVARA’s Kassa deelt inzichten over huidverzorging, benadrukkend dat de ingrediënten van een product belangrijker zijn dan de prijs. Duurdere producten zijn niet per se beter dan goedkopere; de effectiviteit hangt af van de aanwezige ingrediënten en hun concentraties. Onderzoekarts Ultee wijst erop dat sommige ingrediënten in kleine hoeveelheden nodig zijn, terwijl andere een hogere concentratie vereisen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit hydraterende lotion onderzoek

Afronding hydraterende bodylotions

Je hoeft niet voor alles te gaan smeren. Soms is het ook gewoon logisch nadenken en wat minder dicht op de verwarming gaan zitten, waardoor je huid niet zo snel uitdroogt in de winter. Andere keren moet je het vochtgehalte in je huis of op je werkplek op niveau krijgen, zodat je huid minder te lijden heeft. Werkt dit allemaal niet (genoeg)? Dan kun je altijd een hydraterende bodylotion smeren om je huid niet te snel achteruit te laten gaan. Als het zo erg is dat het gaat jeuken, kun je namelijk bijna niet meer stoppen met krabben en dat wil je niet.