Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste kruiken voor warmteoverdracht

Een kruik met warm water kan in meerdere situaties ervoor zorgen dat er verlichting van klachten is. Je hebt bijvoorbeeld een stijve nek en wilt met warmte de stijfheid verminderen. Ook een zere rug kan baat hebben bij een kruik met heet water. De warmte voel je diep onder de huid en dit kan de spieren die verstramd zijn weer in ontspannen staat brengen. Wat jouw reden voor een kruik met warm water ook is, hieronder lees je drie verschillende oplossingen voor een kruik.

De top 3 met beste kruiken

1. Tryco – aluminium kruik

Dit is de kruik zoals je hem van vroeger kent.

Pluspunten:

 • Je doet heet water in de kruik en wikkelt er dan nog stof omheen, zodat de hete wand niet in direct contact komt met je huid. Dit zou namelijk verbranding op kunnen leveren.
 • Dit soort kruiken blijft het langst warm vanwege de vorm en het materiaal.
 • Deze kruik kan minder snel lekken, omdat er geen kunststof randen zijn die beschadigingen kunnen oplopen. De enige plek die kan lekken is de dop en dat kun je goed testen.

Minpunten:

 • De kruikenzak moet je er los bijkopen of zelf maken. Deze moet dik genoeg zijn om niet te verbranden, maar ook weer niet te dik zijn om te weinig van de warmte te voelen.

2. Fashy – kunststof kruik

Deze kruik vind je in verschillende kleuren en met of zonder zak eromheen.

Pluspunten:

 • Voor wat betreft de prijs is dit de gunstigste oplossing als je een kruik wilt hebben.
 • Deze kruik werkt beter in de nek of rug vanwege zijn plattere vorm. De aluminium kruik is namelijk moeilijk neer te leggen op de gewenste plek.

Minpunten:

 • Deze kruik verliest wel sneller zijn warmte en daardoor moet je hem tussendoor opnieuw met heet water vullen als het effect nog niet helemaal bereikt is.

3. Soozly – elektrische kruik

Dit is een aparte variant van een kruik, want je hoeft hier geen water meer in te doen.

Pluspunten:

 • Er zit al vloeistof in de zak en door de stekker in het stopcontact te doen en de kabel in de kruik te steken, laad je de vloeistof binnen 10 minuten op tot ongeveer 65 graden Celsius.
 • De zak heeft verschillende lagen, waardoor je nooit een te hete kruik op je lichaam kunt krijgen en je eraan kunt verbranden.

Minpunten:

 • Het is wel weer een apparaat op stroom.
 • Voor het bedrag van deze kruik kun je vier kruiken die op nummer 2 staan kopen.

Beste kruik getest – Consumentenbond, Radar, Kassa

Je hoeft de eerste pagina van Radar en Kassa over kruiken maar te bekijken om te zien hoe gevaarlijk een kruik wel niet kan zijn. Er worden diverse merken teruggeroepen in verband met gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan. Koop daarom niet de goedkoopste van een vreemd merk om er zeker van te zijn dat je geen schade met de kruik oploopt en doe je eigen onderzoek. Bij de Consumentenbond geven ze je tips over hoe je een kruik het beste kunt gebruiken.

Gebruikte bronnen voor dit kruikenonderzoek

Kruik kopen? Start hier

Je kunt elke van de drie links openen om te kijken of deze kruik het beste bij jou past en of je het bedrag eraan uit wilt geven. Wie geen kruik heeft, maar bijvoorbeeld wel een bad, kan ook eerst kijken of dit verlichting van klachten oplevert. Heeft het het gewenste effect? Dan kun je daarna ook op zoek gaan naar een kruik of er eerst eentje lenen als je krap bij kas zit en nog niet zeker weet of het gaat helpen.

Afsluiting

Een kruik kan op verschillende momenten handig zijn. Het helpt namelijk niet alleen bij lichamelijke klachten, maar kan je ook in de koude wintermaanden warm houden als je de verwarming niet te hoog wilt zetten. Je bed opwarmen voordat je erin duikt kan ook nog. En als je naar je vakantiehuisje in de bergen bent gegaan waar je geen warm water hebt, hoef je maar een vuurtje te stoken en een ketel met water op te zetten om je kruik te vullen en de weldaad ervan te voelen.