Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste lactase pillen bij lactose-intolerantie

Als je gevoelig bent voor lactose of melk, wil dat zeggen dat elk product waar iets van koemelk inzit een allergische reactie kan oproepen. Zuivelproducten gebruiken, wat wel weer nodig is voor de botopbouw en andere lichamelijke processen, is voor deze mensen niet vanzelfsprekend. Heb jij een koemelkallergie? Dan kun je kijken of lactase pillen je helpen om het lichaam te ondersteunen bij het verteringsproces.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.


Snel overzicht: Deze lactase pillen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor gebruiksgemakPhital – Lactase 4500: Deze aardbeien kauwtabletten zijn een handige keuze voor mensen die moeite hebben met slikken. Het laat je genieten van zuivelproducten zonder de bijwerkingen. Maar vergeet niet de hoeveelheid FCC per tablet te checken. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor sterkteIntoleran Digestive Experts – Lactase 10.000: Met een hogere FCC-waarde dan de meeste merken, biedt dit merk krachtige ondersteuning voor lactose-intolerantie. Het compacte blikje is ook ideaal voor het vervoeren van de pillen. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor grotere voorraadKeruTabs –Lactase Enzym voedingssupplement 4600: Ondanks de hogere prijs, biedt deze verpakking een langdurige voorraad tabletten. Plus, je kunt het zowel voor als tijdens de maaltijd innemen voor flexibiliteit. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met beste lactase pillen

1. Phital – Lactase 4500

In de verpakking van Phital zitten 50 kauwtabletten in de smaak aardbei.

Pluspunten:

 • Wil je toch een keer dat roomijsje eten of heb je een bruiloft waar je zeker weet dat er ergens iets van koemelk in zal zitten? Dan helpt een kauwtablet als deze om de lichamelijke reactie tegen te gaan en de ingrediënten toch beter te verteren dan normaal.
 • Er zit 4500 FCC in deze tabletten. (Dan kun je de verhoudingen namelijk pas goed vergelijken met andere merken.)
 • Een kauwtablet is altijd fijner dan een tablet die je moet slikken. De aardbeiensmaak helpt hier ook nog eens bij.

Minpunten:

 • Let op dat je bij verschillende verpakkingen dus verschillende FCC als inhoud per tablet/capsule hebt en dan betekent automatisch dat je niet van elke pot dezelfde hoeveelheid per dag mag slikken.

2. Intoleran Digestive Experts – Lactase 10.000

In dit doosje zitten 36 capsules.

Pluspunten:

 • De FCC van dit merk ligt een stuk hoger dan die op nummer 1. Verder is het goed om te weten dat Intoleran verschillende samenstelling heeft voor wat betreft FCC. Je kunt dus ook een sterkere of minder sterke variant kiezen. (Het is maar net hoe het bij jou valt.)
 • Van dit middel mag je 1 tot 3 tabletten voor elke maaltijd pakken en je mag er maximaal 15 op een dag. Dat betekent dus dat je 5 maaltijden (of snacks) kunt nuttigen.
 • Het blikje maakt het makkelijk om de pillen te vervoeren en zo heb je ze altijd bij je, mocht het nodig zijn.

Minpunten:

 •  

3. KeruTabs –Lactase Enzym voedingssupplement 4600

In de verpakking van KeruTabs zitten 100 tabletjes.

Pluspunten:

 • Van dit middel pak je een enkel tabletje en als je het voor de maaltijd met iets met lactose erin bent vergeten, kun je het ook nog tijdens de maaltijd pakken. Dat scheelt als je op een ander iets eet of drinkt met koemelk en het tijdens de maaltijd pas te horen krijgt.
 • Je doet langer met deze verpakking vanwege de hoeveelheid in het doosje en de maximale toegestane hoeveelheid die je per keer pakt.

Minpunten:

 • Hij is wel iets duurder dan de nummer een en twee in deze top 3, maar je krijgt er ook meer en slikt er minder tegelijk van. Het is dus even uitproberen of deze qua sterkte (aantal FCC) goed genoeg is voor jou.

Beste lactase tabletten of vervangmiddelen volgens de Consumentenbond

Radar gaat in op een aantal melkvervangers die in de supermarkt opgedoken zijn en of je hier ook echt minder last van krijgt dan van gewone koemelk. Wij zouden op de redactie toch altijd een doosje lactase pillen achter de hand houden voor het geval dat… De Consumentenbond heeft een aantal jaren geleden een heel artikel gepubliceerd over wat lactose-intolerantie eigenlijk is en waar je op moet letten als je het hebt. Verder blijkt uit een waarschuwing op Kassa maar weer dat een etiket altijd goed gelezen moet worden en dat producten ook eerlijk moeten zijn over wat er in hun producten zit.

Dit zegt Radar over medicijngebruik bij lactose- en glutenintolerantie

Bij personen met een lactose- of glutenintolerantie moeten huisartsen en apothekers extra zorgvuldig zijn bij het voorschrijven en verstrekken van medicijnen. Radar belicht hoe hulpstoffen zoals lactose en gluten in geneesmiddelen kunnen zitten en wat de rol van zorgprofessionals is om hier rekening mee te houden. Zowel huisartsen als apothekers krijgen meldingen wanneer een patiënt allergisch is voor bepaalde stoffen, waardoor ze alternatieve medicijnen kunnen voorschrijven of verstrekken die deze hulpstoffen niet bevatten. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de zin en onzin van alternatieve melk

De stijging in de verkoop van alternatieve melk ten opzichte van koemelk wordt belicht door BNNVARA’s Kassa, die de drie voornaamste redenen voor deze verschuiving onderzoekt: dierenwelzijn en milieu, lactose-intolerantie of koemelkeiwitallergie, en de overtuiging dat alternatieve melk gezonder is. Sojadrank is de populairste keuze, gevolgd door amandeldrank. Deze alternatieven bieden een waardevolle optie voor mensen die om gezondheidsredenen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar lactose pillen en lactose-intolerantie

Afsluiting

Het kan best even duren voordat je er achter bent dat je lichaam niet goed tegen koemelk kan. Je voelt aan je lijf dat er iets mis is, maar weet niet altijd meteen waardoor het komt. Zodra je weet dat het aan koemelk ligt, begint de weg naar herstel en kun je bewust keuzes maken die je lichaam geen vervelende reacties opleveren. Het maakt het leven een stuk prettiger en de lactase pillen kunnen je af en toe dat ontsnappingsmomentje geven als je toch iets met koemelk wilt nuttigen.