Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar en Kassa.

Beste dagcrème

Een goede verzorging voor mijn gezicht vind ik belangrijk. Vroeger deed ik er vrij weinig aan en gebruikte ik geen producten zoals dagcrèmes. Dat is zonde, want het was echt wel nodig. Ik merkte dat mijn gezicht droog was en niet gezond. Vandaar dat ik besloot om dagcrèmes uit te proberen om mijn gezicht gezonder te laten maken. Tegenwoordig sta ik heel positief over dagcrèmes, maar dat is dus niet altijd zo geweest.

Sceptisch over dagcrèmes

In eerste instantie stond ik er overigens wel wat sceptisch tegenover, zo’n dagcrème. Ik was er simpelweg niet van overtuigd of het echt wel zou werken. Je hebt zoveel soorten en is het je geld wel waard vroeg ik mij af. Maar met een ongezond gezicht lopen vond ik niet kunnen dus vandaar dat ik een aantal dagcrèmes kocht om te kijken wat het resultaat zou zijn.

De dagcrèmes vielen tegen

En ik kan je vertellen dat de eerste dagcrèmes die ik aanschafte erg tegenvielen. De dagcrèmes werkten voor geen meter en op mijn huid zag ik niet veel verschil. Ik baalde er enorm van, want met zo’n ongezonde huid de dag beginnen is verre van ideaal. Een waarschuwing is dan ook om niet zomaar de eerste de beste dagcrème te kopen, maar er goed onderzoek naar doen. Lees bijvoorbeeld recensies en lijstjes over dagcrèmes om tot een goed besluit te komen.

Door een goede kennis werd ik enthousiast over dagcrèmes

Mijn eerste ervaringen met dagcrèmes waren dus niet heel goed. Totdat ik via een goede kennis een aantal dagcrèmes kreeg aanbevolen. Zij vertelde dat ze erg goed werkten en dat je huid er heel gezond door werd. Ik raakte overtuigd door haar enthousiasme en schafte gelijk een aantal van de aanbevolen dagcrèmes aan. Ik mag mijn goede kennis bedanken, want dat is de reden waarom ik nu nog steeds dagcrèmes gebruikt en mijn huid gezonder is dan ooit.

Wat mij positief verraste aan de dagcrèmes

Nadat ik besloot om op aanraden van mijn kennis een aantal dagcrèmes aan te schaffen vielen mij direct een aantal dingen positief op. Ten eerste zorgden de dagcrèmes ervoor dat mijn huid een stuk meer gezonder werd en liet het mijn gezicht beschermen tegen invloeden van buitenaf. Veel belangrijker voor mij was dat het extra hydrateert en dat het voorzien was van een UV-bescherming.

Dit zijn de beste dagcrèmes uit de test

Beste uit de test: Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Dagcreme

Beste budget keuze:  L’Oréal Paris Triple Active

Persoonlijke favoriet: Olaz Total Effects 7in1 Hydraterende Dagcreme

Wie ben ik om de beste dagcrèmes uit te lichten?

Ik ben vooral uit enthousiasme dit lijstje gaan samenstellen. Een aantal jaren geleden vond ik een gezond gezicht helemaal niet belangrijk, maar dat is nu wel anders. Sowieso vind ik een gezond lichaam belangrijk en doe er alles aan om zo gezond mogelijk te leven. Dagcrèmes kunnen er heel goed bij helpen. Nee, ik ben geen expert als het aankomt op dagcrèmes, maar heb inmiddels genoeg ervaring om goed te bepalen welke je het best kunt aanschaffen en welke je beter niet kunt aanschaffen.

Blijf altijd kritisch kijken tijdens het gebruik van dagcrèmes

Geen dagcrème is hetzelfde en veel fabrikanten beloven gouden bergen. Ik raad vooral aan om bij dagcrèmes altijd kritisch te blijven kijken naar de werking van het product. Ieder huid is anders en elke dagcrème reageert op een andere manier op je huid. Mijn taak voor dit lijstje is om een compleet beeld te geven van de dagcrèmes die er op dit moment te koop zijn. En uiteindelijk laten zien of daadwerkelijk de mooie woorden worden waargemaakt.

Mijn eerste sceptische indruk

Door de jaren heen heb ik veel dagcrèmes gebruikt. Sommige waren erg goed voor mijn huid en sommige helemaal niet. De ene dagcrème zorgde duidelijk voor een stuk gezonder gezicht, terwijl ik bij de andere dagcrème er helemaal niets van merkte of het ook echt iets deed. De eerste indrukken over dagcrèmes waren dus gemengd.

Welke beloftes geven de fabrikanten?

Fabrikanten van dagcrèmes kunnen hun producten altijd zo mooi verpakken. In zowel letterlijke als figuurlijke zin. Vooral de mooie woorden moet je niet altijd voor waar houden. Zo lees je vaak dat dagcrèmes beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering en voor diverse invloeden van buitenaf. En mooie woorden zoals egale teint met extra gezonde gloed. Dat zijn hele mooie woorden, maar ga er niet altijd vanuit dat dit ook daadwerkelijk zo is.

Waar ik de dagcrèmes op heb beoordeeld

Uiteindelijk ga je dagcrèmes gebruiken om een gezonder gezicht en huid te krijgen. Dat is het ultieme doel van elke dagcrème. Daarom heb ik tijdens het testen van dagcrèmes ook voornamelijk op dit aspect gekeken. Is het werkelijk zo dat de dagcrème je gezicht gezonder maakt? Naast dat vind ik dat de prijs / kwaliteit verhouding ook goed moet zijn. Je moet waar voor je geld krijgen en niet een dagcrème kopen wat niet doet wat het moet doen.

Hoe heb ik deze producten getest?

Ik ben tegenwoordig redelijk enthousiast over dagcrèmes en heb er dan ook veel in mijn badkamer staan. Alle dagcrèmes die je in dit lijstje ziet heb ik aangeschaft en intensief getest. Ik vind het belangrijk om te weten waar ik over praat. Maar voor dit lijstje heb ik niet alleen zelf getest. Ook heb ik advies ingewonnen bij een expert en gevraagd hoe zij over bepaalde dagcrèmes denkt. Dit advies heb ik meegenomen in sommige dagcrèmes in deze lijst. Dit om een nog completer en duidelijker beeld te krijgen welke crèmes het beste zijn.

De top 7 beste dagcrèmes

1. Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Dagcreme

Dit is naar mijn mening de beste dagcrème op dit moment te koop. Heel eenvoudig omdat het

je gezicht heel goed beschermt tegen invloeden van buitenaf. Dat klinkt heel makkelijk, maar deze dagcrème maakt dat ook daadwerkelijk waar. Ja, je betaalt er een aardig bedrag voor, maar bij Estée Lauder koop je premium kwaliteit.

Pluspunten Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Dagcreme:
– Beste prijs / kwaliteit verhouding
– Bevat vitamine C en E voor bescherming tegen invloed van buitenaf
– Extra gezonde huid

https://www.bol.com/nl/nl/p/estee-lauder-day-wear-sheer-tint-release-dagcreme-met-spf15-50-ml/9200000007373867

2. L’Oréal Paris Extraordinary Oil

Heb je last van een droge huid dan is L’Oréal Paris Extraordinary Oil een subieme aanrader. Als je deze dagcrème voor het eerst gaat gebruiken dan zul je snel merken dat het zacht aanvoelt en alles behalve vet is. Je krijgt er een heel gezond gezicht van, gaat niet glimmen en is perfect geschikt voor winterse dagen. Deze dagcrème is goed te combineren met lippenbalsem voor als je droge lippen hebt.

Pluspunten L’Oréal Paris Extraordinary Oil:
– Door micro druppeltjes maakt het je gezicht gezonder
– Mooie verpakt
– Redelijk betaalbaar

https://www.bol.com/nl/nl/p/l-oreal-paris-extraordinary-oil-dagcreme-50-ml/9200000039347423

3. L’Oréal Paris Triple Active

Voor mij de beste budget keuze als het aankomt op dagcrèmes. Dat komt namelijk omdat je voor minder dan 10 euro dit product al in huis haalt. Heel fijn zo’n goedkope prijs, maar het werkt ook nog eens heel goed. Dit is zo’n dagcrème die prima verzorging biedt aan je huid. Dat geldt voor zowel een droge als gevoelige huid. De L’Oréal Paris Triple Active heeft SPF 4 en dat is voor dagcrèmes erg laag. Dat betekent als je huid gevoelig is voor de zon je het beter niet kunt gebruiken. In de wintertijd kan je overigens deze dagcrème wel makkelijk op je gezicht smeren.

Pluspunten L’Oréal Paris Triple Active:
– Fijn lichte dagcrème voor een gezonde huid
– Een van de goedkoopste dagcrèmes te koop
– Dermatologisch getest

https://www.bol.com/nl/nl/p/l-oreal-paris-triple-active-hydraterende-dagcreme-voor-droge-gevoelige-huid-50ml-gezichtsverzorging/9200000005032054

4. Biodermal P-CL-E Creme

Veel vrouwen hebben last van huidproblemen. Dat is wel duidelijk. Door het gebruik van Biodermal P-CL-E creme zorg je ervoor dat je huid een extra stimulans en ondersteuning krijgt. Leuke woorden, maar in de praktijk is dat ook echt zo. Deze dagcrème is op iedere huid te gebruiken. Zowel de droge en kwetsbare huid als de gevoelige en onzuivere huid. Biodermal heeft het goed voor elkaar met deze dagcrème. Ik heb ook een expert gevraagd naar zijn mening over dit product en zij was er heel enthousiast over en vertelde dat het je huid extra beschermt.

Pluspunten Biodermal P-CL-E Creme:
– Goede prijs / kwaliteit verhouding
– Voor alle huidtypes
– Beschermt je huid

https://www.bol.com/nl/nl/p/biodermal-p-cl-e-creme-dagcreme-en-nachtcreme-met-glycerine-ondersteunt-natuurlijk-herstel-van-de-droge-huid-100ml/9200000060291666

5. L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-rimpel Dagcreme

Deze speciale dagcrème is er vooral om rimpels tegen te gaan. Gebruik je deze dagcrème dan zul je snel genoeg merken dat het je huid een veel jongere en gezondere uitstraling geeft. En willen wij dat allemaal niet? Dus deze dagcrème corrigeert rimpels, zorgt voor een veel vollere huid en egaliseert de teint. Alles wat je van een dagcrème kunt verwachten voor een gezonde huid.

Pluspunten L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-rimpel Dagcreme:
– Voor rimpels tegen te gaan
– Nette verpakking
– Aantrekkelijke aanschafprijs

https://www.bol.com/nl/nl/p/l-oreal-paris-revitalift-laser-x3-anti-rimpel-dagcreme-spf-20-50-ml/9200000077129153

6. Nivea Q10plusC Anti-rimpel + Energy Dagcreme

Fabrikanten kunnen altijd zulke interessante namen meegeven aan hun dagcrèmes. Nivea kan daar ook wat van. Waar het op neer komt is dat deze dagcrème je huid een dag lang beschermt tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor een mooie glans en de juiste hydratatie. Ik merkte tijdens het gebruik van deze dagcrème dat mijn gezicht er een stuk minder vermoeiend uit ging zien na een aantal dagen. Zowel te gebruiken voor vrouwen als mannen.

Pluspunten Nivea Q10plusC Anti-rimpel + Energy Dagcreme:
– Betaalbare prijs
– Zorgt voor een minder vermoeiend gezicht
– Beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf voor 24 uur

https://www.bol.com/nl/nl/p/nivea-q10plusc-anti-rimpel-energy-dagcreme-spf-15-50ml/9200000079585856

7. Olaz Total Effects 7in1 Hydraterende Dagcreme

Een persoonlijke favoriet waar ik door de jaren heen veel plezier aan heb beleefd. Dit is een hydraterende dagcrème met een meervoudige werking. Meervoudig in de zin dat het ook nog eens een zelfbruiner is en je 7 huid voordelen biedt. Zo hydrateert het de huid, versterkt het je gloed, egaliseert het de huidteint en zorgt het voor het minimaliseren van je poriën. Ook maakt het je huid glad, vermindert de fijne lijntjes en tot slot beschermt het tegen invloeden van buitenaf. Ja, een hele lijst en daarom een van mijn favoriete dagcrèmes van dit moment.

Pluspunten Olaz Total Effects 7in1 Hydraterende Dagcreme:
– 7 verschillende huid voordelen
– Ook een zelfbruiner
– Goede prijs / kwaliteit verhouding

https://www.bol.com/nl/nl/p/olaz-total-effects-7in1-hydraterende-dagcreme-vleugje-zonneschijn-zelfbruiner-spf-12-50ml/9200000005184559/

Wat zegt de Consumentenbond over dagcrèmes?

Dit lijstje wat je hier vindt is naar mijn mening het meest compleet. Toch kan het geen kwaad om ook eens te kijken naar wat de Consumentenbond heeft te zeggen over dagcrèmes. Zij komen met een hele andere conclusie over de beste dagcrème. Namelijk het huismerk van Kruidvat is bij de Consumentenbond de grote winnaar. Opvallende keuze waar ik het niet mee eens ben. Ja, het is een zeer prettige dagcrème, maar biedt naar mijn mening niet genoeg kwaliteit voor een gezondere huid.

Welke bronnen heb ik gebruikt?

Op Bol.com is er alles te vinden over dagcrèmes en kun je die daar ook kopen. Dat is mijn voornaamste externe bron geweest voor dit lijstje. Natuurlijk heb ik alle dagcrèmes zelf uitgeprobeerd om tot duidelijke conclusies te komen. En af en toe heb ik het advies van een expert gevraagd en hoe zij over de producten dacht.

https://www.bol.com/nl/nl/l/gezichtsverzorging-dagcremes/33987

Dit is wat je nu moet doen

Genoeg inspiratie voor dagcrèmes lijkt mij zo. De producten in dit lijstje zijn intensief getest en kun je zonder problemen uitproberen. Ieder huid is weer anders waarbij het niet direct hoeft te betekenen dat alles dagcrèmes ook daadwerkelijk bij iedereen werken. Ik wil je het advies meegeven om gewoon is een aantal testproducten aan te vragen en te kijken hoe de dagcrèmes op je gezicht reageren. Zo kom je er het best achter welke dagcrèmes het beste bij jou passen en welke je uiteindelijk intensief kunt gaan gebruiken.

Tot slot veel succes bij het vinden van een geschikte dagcrème!