Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste dagcrèmes die wij aanraden aan de hand van onderzoek

Een goede verzorging voor mijn gezicht vind ik belangrijk. Vroeger deed ik er vrij weinig aan en gebruikte ik geen producten zoals dagcrèmes. Dat is zonde, want het was echt wel nodig. Ik merkte dat mijn gezicht droog was en niet gezond. Vandaar dat ik besloot om dagcrèmes uit te proberen om mijn gezicht gezonder te laten maken. Tegenwoordig sta ik heel positief over dagcrèmes, maar dat is dus niet altijd zo geweest.

Sceptisch over dagcrèmes

In eerste instantie stond ik er overigens wel wat sceptisch tegenover, zo’n dagcrème. Ik was er simpelweg niet van overtuigd of het echt wel zou werken. Je hebt zoveel soorten en is het je geld wel waard vroeg ik mij af. Maar met een ongezond gezicht lopen vond ik niet kunnen dus vandaar dat ik een aantal dagcrèmes kocht om te kijken wat het resultaat zou zijn.

De dagcrèmes vielen tegen

En ik kan je vertellen dat de eerste dagcrèmes die ik aanschafte erg tegenvielen. De dagcrèmes werkten voor geen meter en op mijn huid zag ik niet veel verschil. Ik baalde er enorm van, want met zo’n ongezonde huid de dag beginnen is verre van ideaal. Een waarschuwing is dan ook om niet zomaar de eerste de beste dagcrème te kopen, maar er goed onderzoek naar doen. Lees bijvoorbeeld recensies en lijstjes over dagcrèmes om tot een goed besluit te komen.

Door een goede kennis werd ik enthousiast over dagcrèmes

Mijn eerste ervaringen met dagcrèmes waren dus niet heel goed. Totdat ik via een goede kennis een aantal dagcrèmes kreeg aanbevolen. Zij vertelde dat ze erg goed werkten en dat je huid er heel gezond door werd. Ik raakte overtuigd door haar enthousiasme en schafte gelijk een aantal van de aanbevolen dagcrèmes aan. Ik mag mijn goede kennis bedanken, want dat is de reden waarom ik nu nog steeds dagcrèmes gebruikt en mijn huid gezonder is dan ooit.

Wat mij positief verraste aan de dagcrèmes

Nadat ik besloot om op aanraden van mijn kennis een aantal dagcrèmes aan te schaffen vielen mij direct een aantal dingen positief op. Ten eerste zorgden de dagcrèmes ervoor dat mijn huid een stuk meer gezonder werd en liet het mijn gezicht beschermen tegen invloeden van buitenaf. Veel belangrijker voor mij was dat het extra hydrateert en dat het voorzien was van een UV-bescherming.

Snel overzicht: Deze dagcrèmes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste luxe keuzeEstée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Dagcrème: Deze dagcrème staat bekend om zijn hoge kwaliteit en indrukwekkende beschermende eigenschappen tegen externe invloeden. Het bevat vitamine C en E en levert een verbluffende waarde voor zijn prijs. Het is een investering in een gezondere huid. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor een gevoelige huidBiodermal P-CL-E Creme: Een uitstekende keuze voor degenen die worstelen met een gevoelige huid. Deze crème voelt zacht aan en laat de huid er gezond uitzien zonder te glimmen. Het is perfect voor de koudere maanden en combineert goed met andere skincare producten. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeL’Oréal Paris Triple Active: Dit product biedt een geweldige waarde voor een zeer betaalbare prijs. Het levert een goede verzorging voor zowel een droge als een gevoelige huid. Het bevat een lage SPF van 4, wat betekent dat het te weinig is voor de lente en zomermaanden, maar in de winter is het een prima keuze. >> Check laagste prijs

Dit was de mening van ons lezerspanel

 • De prijsbewuste shopper kiest voor Nivea Q10 Healthy Glow of The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA. Voor beide crèmes ben je ongeveer twaalf euro voor 50 milliliter kwijt.
 • Verder scoren Kiehl’s en Philosophy goed als het om het intrekken van de dagcrème in de huid gaat. Beide crèmes voeden zonder een vettig laagje achter te laten.
 • In het duurdere segment is er de Extra Firming dagcrème van Clarins en de Ultra Facial Cream van Kiehl’s. Als je eenmaal fan van deze merken bent, wil je eigenlijk niks anders voor de verzorging van je huid.

Wie ben ik om de beste dagcrèmes uit te lichten?

Ik ben vooral uit enthousiasme dit lijstje gaan samenstellen. Een aantal jaren geleden vond ik een gezond gezicht helemaal niet belangrijk, maar dat is nu wel anders. Sowieso vind ik een gezond lichaam belangrijk en doe er alles aan om zo gezond mogelijk te leven. Dagcrèmes kunnen er heel goed bij helpen. Nee, ik ben geen expert als het aankomt op dagcrèmes, maar heb inmiddels genoeg ervaring om goed te bepalen welke je het best kunt aanschaffen en welke je beter niet kunt aanschaffen.

Blijf altijd kritisch kijken tijdens het gebruik van dagcrèmes

Geen dagcrème is hetzelfde en veel fabrikanten beloven gouden bergen. Ik raad vooral aan om bij dagcrèmes altijd kritisch te blijven kijken naar de werking van het product. Ieder huid is anders en elke dagcrème reageert op een andere manier op je huid. Mijn taak voor dit lijstje is om een compleet beeld te geven van de dagcrèmes die er op dit moment te koop zijn. En uiteindelijk laten zien of daadwerkelijk de mooie woorden worden waargemaakt.

Mijn eerste sceptische indruk

Door de jaren heen heb ik veel dagcrèmes gebruikt. Sommige waren erg goed voor mijn huid en sommige helemaal niet. De ene dagcrème zorgde duidelijk voor een stuk gezonder gezicht, terwijl ik bij de andere dagcrème er helemaal niets van merkte of het ook echt iets deed. De eerste indrukken over dagcrèmes waren dus gemengd.

Welke beloftes geven de fabrikanten?

Fabrikanten van dagcrèmes kunnen hun producten altijd zo mooi verpakken. In zowel letterlijke als figuurlijke zin. Vooral de mooie woorden moet je niet altijd voor waar houden. Zo lees je vaak dat dagcrèmes beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering en voor diverse invloeden van buitenaf. En mooie woorden zoals egale teint met extra gezonde gloed. Dat zijn hele mooie woorden, maar ga er niet altijd vanuit dat dit ook daadwerkelijk zo is.

Waar ik de dagcrèmes op heb beoordeeld

Uiteindelijk ga je dagcrèmes gebruiken om een gezonder gezicht en huid te krijgen. Dat is het ultieme doel van elke dagcrème. Daarom heb ik tijdens het testen van dagcrèmes ook voornamelijk op dit aspect gekeken. Is het werkelijk zo dat de dagcrème je gezicht gezonder maakt? Naast dat vind ik dat de prijs / kwaliteit verhouding ook goed moet zijn. Je moet waar voor je geld krijgen en niet een dagcrème kopen wat niet doet wat het moet doen.

Wij kunnen niet voor iedereen spreken en dezelfde prioriteiten aangeven, maar volgens ons zouden de volgende aspecten een rol kunnen spelen bij het kiezen van een dagcrème:

 • Prijs (Levert overstappen op een duurdere crème bijvoorbeeld ook meer resultaat op?)
 • Hoeveelheid inhoud (Is er voordeel bij grotere verpakking als je jóuw crème gevonden hebt?)
 • Effect (Voelt de huid goed aan na het insmeren?)
 • Speciale eigenschappen: microbeads, geschikt voor veganisten/vegetariërs, milieuvriendelijke verpakking, et cetera.

Hoe heb ik deze producten getest?

Dagcrèmes zijn een jaarlijks terugkerende favoriet in onze tests. Er zijn genoeg vrijwilligers die vanuit onze interne testpoule komen die willen deelnemen. We vergelijken nieuwe producten met crèmes uit eerdere tests en bepalen aan de hand van prijs, effect en speciale eigenschap(pen) of ze doorstromen naar de volgende testfase die uiteindelijk de top 10 bepaalt.

Daarnaast hebben we natuurlijk onze eigen redactie: Ik ben tegenwoordig redelijk enthousiast over dagcrèmes en heb er dan ook veel in mijn badkamer staan. Alle dagcrèmes die je in dit lijstje ziet heb ik aangeschaft en intensief getest. Ik vind het belangrijk om te weten waar ik over praat. Maar voor dit lijstje heb ik niet alleen zelf getest. Ook heb ik advies ingewonnen bij een expert en gevraagd hoe zij over bepaalde dagcrèmes denkt. Dit advies heb ik meegenomen in sommige dagcrèmes in deze lijst. Dit om een nog completer en duidelijker beeld te krijgen welke crèmes het beste zijn.

De top 7 beste dagcrèmes volgens onze redactie

1. Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Dagcreme

Dit is naar mijn mening de beste dagcrème op dit moment te koop. Heel eenvoudig omdat het

je gezicht heel goed beschermt tegen invloeden van buitenaf. Dat klinkt heel makkelijk, maar deze dagcrème maakt dat ook daadwerkelijk waar. Ja, je betaalt er een aardig bedrag voor, maar bij Estée Lauder koop je premium kwaliteit.

Pluspunten Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Dagcreme:
– Beste prijs / kwaliteit verhouding
– Bevat vitamine C en E voor bescherming tegen invloed van buitenaf
– Extra gezonde huid

2. L’Oréal Paris Extraordinary Oil

Heb je last van een droge huid dan is L’Oréal Paris Extraordinary Oil een subieme aanrader. Als je deze dagcrème voor het eerst gaat gebruiken dan zul je snel merken dat het zacht aanvoelt en alles behalve vet is. Je krijgt er een heel gezond gezicht van, gaat niet glimmen en is perfect geschikt voor winterse dagen. Deze dagcrème is goed te combineren met lippenbalsem voor als je droge lippen hebt.

Pluspunten L’Oréal Paris Extraordinary Oil:
– Door micro druppeltjes maakt het je gezicht gezonder
– Mooie verpakt
– Redelijk betaalbaar

3. L’Oréal Paris Triple Active

Voor mij de beste budget keuze als het aankomt op dagcrèmes. Dat komt namelijk omdat je voor minder dan 10 euro dit product al in huis haalt. Heel fijn zo’n goedkope prijs, maar het werkt ook nog eens heel goed. Dit is zo’n dagcrème die prima verzorging biedt aan je huid. Dat geldt voor zowel een droge als gevoelige huid. De L’Oréal Paris Triple Active heeft SPF 4 en dat is voor dagcrèmes erg laag. Dat betekent als je huid gevoelig is voor de zon je het beter niet kunt gebruiken. In de wintertijd kan je overigens deze dagcrème wel makkelijk op je gezicht smeren.

Pluspunten L’Oréal Paris Triple Active:
– Fijn lichte dagcrème voor een gezonde huid
– Een van de goedkoopste dagcrèmes te koop
– Dermatologisch getest

4. Biodermal P-CL-E Creme

Veel vrouwen hebben last van huidproblemen. Dat is wel duidelijk. Door het gebruik van Biodermal P-CL-E creme zorg je ervoor dat je huid een extra stimulans en ondersteuning krijgt. Leuke woorden, maar in de praktijk is dat ook echt zo. Deze dagcrème is op iedere huid te gebruiken. Zowel de droge en kwetsbare huid als de gevoelige en onzuivere huid. Biodermal heeft het goed voor elkaar met deze dagcrème. Ik heb ook een expert gevraagd naar zijn mening over dit product en zij was er heel enthousiast over en vertelde dat het je huid extra beschermt.

Pluspunten Biodermal P-CL-E Creme:
– Goede prijs / kwaliteit verhouding
– Voor alle huidtypes
– Beschermt je huid

5. L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-rimpel Dagcreme

Deze speciale dagcrème is er vooral om rimpels tegen te gaan. Gebruik je deze dagcrème dan zul je snel genoeg merken dat het je huid een veel jongere en gezondere uitstraling geeft. En willen wij dat allemaal niet? Dus deze dagcrème corrigeert rimpels, zorgt voor een veel vollere huid en egaliseert de teint. Alles wat je van een dagcrème kunt verwachten voor een gezonde huid.

Pluspunten L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-rimpel Dagcreme:
– Voor rimpels tegen te gaan
– Nette verpakking
– Aantrekkelijke aanschafprijs

6. Nivea Q10plusC Anti-rimpel + Energy Dagcreme

Fabrikanten kunnen altijd zulke interessante namen meegeven aan hun dagcrèmes. Nivea kan daar ook wat van. Waar het op neer komt is dat deze dagcrème je huid een dag lang beschermt tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor een mooie glans en de juiste hydratatie. Ik merkte tijdens het gebruik van deze dagcrème dat mijn gezicht er een stuk minder vermoeiend uit ging zien na een aantal dagen. Zowel te gebruiken voor vrouwen als mannen.

Pluspunten Nivea Q10plusC Anti-rimpel + Energy Dagcreme:
– Betaalbare prijs
– Zorgt voor een minder vermoeiend gezicht
– Beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf voor 24 uur

7. Olaz Total Effects 7in1 Hydraterende Dagcreme

Een persoonlijke favoriet waar ik door de jaren heen veel plezier aan heb beleefd. Dit is een hydraterende dagcrème met een meervoudige werking. Meervoudig in de zin dat het ook nog eens een zelfbruiner is en je 7 huid voordelen biedt. Zo hydrateert het de huid, versterkt het je gloed, egaliseert het de huidteint en zorgt het voor het minimaliseren van je poriën. Ook maakt het je huid glad, vermindert de fijne lijntjes en tot slot beschermt het tegen invloeden van buitenaf. Ja, een hele lijst en daarom een van mijn favoriete dagcrèmes van dit moment.

Pluspunten Olaz Total Effects 7in1 Hydraterende Dagcreme:
– 7 verschillende huid voordelen
– Ook een zelfbruiner
– Goede prijs / kwaliteit verhouding

De top 10 met beste dagcrèmes volgens ons lezerspanel

Tot slot hebben we ook aan onze lezersgroep gevraagd welke zij het beste vonden in hun ervaring. Dit is het resultaat:

1. The Ordinary – Natural Moisturizing Factors + HA

Dit is nog niet bij iedereen een bekend merk en de verpakking ziet er trendy uit, maar eigenlijk is het merk heel betaalbaar.

Pluspunten:

 • De dagcrème zorgt voor een goede voeding van de huid.
 • De crème trekt lekker in en is niet vettig of erg aanwezig op de huid.

2. Nivea – Q10 Energy Healthy Glow

Deze crème zou ook tegen rimpels werken. (Dat is in deze test buiten beschouwing gelaten, maar daar hebben we wel een andere review over.)

Pluspunten:

 • Het is een van de goedkoopste dagcrèmes.
 • Door het kleurtje in de crème krijg je een gezonde gloed.
 • Er zit een zonnebrandfactor in deze crème.

Minpunten:

 • Sommige deelnemers blijken gevoelig te zijn voor een ingrediënt. Wij zoeken nog uit om welk bestanddeel het gaat.

3. Philosophy – Renewed Hope in a Jar

Het hele assortiment van Philosophy is het proberen waard, maar met deze dagcrème maak je een goede start.

Pluspunten:

 • De huid wordt goed gevoed en voelt soepeltjes aan.
 • Met het pipetje kun je goed doseren, zodat je niet te veel van het (dure) spul gebruikt.

Minpunten:

 • Dit is een serum en geen echte crème.
 • Hij is best prijzig.

4. Olay Total Effects – 7-in-One Hydraterende crème + zelfbruiner

Er zit een zelfbruiner en zonnebrandfactor in deze crème.

Pluspunten:

 • Testleden zijn enthousiast over de lichte kleur die de zelfbruiner als resultaat heeft.
 • Mensen zien duidelijk verschil na het frequent gebruiken van deze crème.

Minpunten:

 • Ook bij deze crème blijkt niet iedereen even goed tegen de bestanddelen te kunnen. Echt testen dus voordat je je hele gezicht insmeert.
 • Vergeet bij een dagcrème met zelfbruiner niet wat meer dan alleen je gezicht in te smeren, anders begint het kleurverschil op te vallen bij de overgang van je wang naar je hals.

5. Kiehl’s – Ultra Facial Cream

Kiehl’s is een favoriet tijdens de testfase. Iedereen wil dit merk uitproberen om te voelen of het werkelijk zoveel verschil uitmaakt met de andere merken.

Pluspunten:

 • De crème doet precies wat je verwacht.

Minpunten:

 • De prijzen verschillen nogal per aanbieder. Goed rondkijken dus als je deze crème regelmatig koopt.

6. Estee Lauder – Daywear met SPF 15

Ook aan deze crème is een zonnebrandfactor toegevoegd.

Pluspunten:

 • De crème werkt ook tegen rimpels, maar dat was niet het doel van deze test en is daarom niet door de testpersonen beoordeeld.

Minpunten:

 • Bij sommige deelnemers aan de test bleef de crème te veel “op de huid” liggen. Hij trok niet goed in en de huid gaat dan glimmen. Dat vindt niet iedereen fijn.

7. L’Oreal Paris – Extraordinary Oil dagcrème

De titel doet vermoeden dat het alleen een olie is, maar het is een crème gemengd met essentiële oliën.

Pluspunten:

 • Hierdoor is de crème niet vet, wat je wel zou verwachten.
 • De geur is lekker.

Minpunten:

 • In deze crème zit geen SPF.

8. Biodermal – P-CL-E crème

De crème van Biodermal voedt en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

Pluspunten:

 • De crème werkt ook als je een iets gevoeligere huid hebt.
 • De crème is lekker smeuïg en doet wat het moet doen.

9. Clarins – Firming Day Cream

De dagcrème van Clarins gaat ook rimpeltjes tegen en is voor elk huidtype geschikt.

Pluspunten:

 • De plantenextracten kalmeren de huid die af en toe onrustig is.
 • De crème trekt goed in.

Minpunten:

 • Dit is wel een duurdere crème en past niet binnen ieders budget.

10. Weleda – Skin Food

Deze crème is niet alleen voor het gezicht, maar kan ook voor de verzorging van de rest van het lichaam gebruikt worden.

Pluspunten:

 • De crème trekt fijn in en laat geen voelbaar laagje achter.
 • De dagcrème ruikt fris en bloemig.
 • De prijs is zeer gunstig voor de hoeveelheid milliliters die je in een tube krijgt.

Beste uit de test – wat zeggen de Consumentenbond en andere partijen?

Radar heeft twee artikelen die zinvol zijn om te lezen voor de aanschaf van een dagcrème. Ze gaan over de eigenschappen van crèmes en een zonnebrandfactor in dagcrèmes wel goed (genoeg) werken. Ook de Consumentenbond gaat in onderzoek in op claims die merken doen in reclames en of ze wel kloppen.

Een interessante vraag bij Kassa gaat over de houdbaarheidsdatum. Als je consequent elke dag je dagcrème gebruikt is het wellicht niet relevant, maar ook dit soort producten hebben een houdbaarheidsdatum die de kwaliteit beïnvloeden.

Dit lijstje wat je hier vindt is naar mijn mening het meest compleet. Toch kan het geen kwaad om ook eens te kijken naar wat de Consumentenbond heeft te zeggen over dagcrèmes. Zij komen met een hele andere conclusie over de beste dagcrème. Namelijk het huismerk van Kruidvat is bij de Consumentenbond de grote winnaar. Opvallende keuze waar ik het niet mee eens ben. Ja, het is een zeer prettige dagcrème, maar biedt naar mijn mening niet genoeg kwaliteit voor een gezondere huid.

Dit zegt Radar over dagcrème met zonbescherming

Radar benadrukt het belang van UVA-bescherming in dagcrèmes, ook in de winter, omdat UVA-straling door bewolking en ramen heen gaat en het hele jaar aanwezig is. UVB-bescherming, vaak vermeld als SPF, is minder relevant in Nederland van september tot april vanwege de lage UVB-sterkte. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de werking van anti-rimpel crèmes

Kassa onderzoekt de effectiviteit van anti-rimpel crèmes en concludeert dat hoewel genetica en levensstijl grote rollen spelen in huidveroudering, zonbescherming de belangrijkste factor is tegen huidveroudering. Goede crèmes bevatten antioxidanten zoals vitamine A, C, en niacinamide, die helpen het verouderingsproces te vertragen. De prijs van een crème zegt niet altijd iets over de kwaliteit; belangrijker is de samenstelling en verpakking. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt?

Naast onze redactie en ons lezerspanel zijn ook andere bronnen in ogenschouw genomen. Op Bol.com is er alles te vinden over dagcrèmes en kun je die daar ook kopen. Dat is mijn voornaamste externe bron geweest voor dit lijstje. Natuurlijk heb ik alle dagcrèmes zelf uitgeprobeerd om tot duidelijke conclusies te komen. En af en toe heb ik het advies van een expert gevraagd en hoe zij over de producten dacht. Tot slot heb ik Radar, Kassa en de Consumentenbond geraadpleegd.

Waarom dagcrèmes belangrijk zijn

Een goede dagcrème om je huid ’s ochtends te verzorgen voordat je de deur uitgaat (of niet) is het minste dat je voor jezelf moet gunnen. De huid van gezicht en handen wordt het meest blootgesteld aan UV-stralen en daarom vragen ze wat extra aandacht, zelfs als je geen probleemhuid  hebt en zo’n beetje elke crème zonder vervelende reacties kunt kiezen.

Als klein kind ben je niet bezig met crèmes voor specifieke delen van het lichaam. Je moeder smeerde je wanneer je een dag naar het strand ging in met zonnebrandcrème en voor de rest droeg je in Nederland nauwelijks iets ter bescherming tegen de zon. Ja, een zonnebril.

Op vakantie was dat anders. Dan werd er ineens voor de reis begon geshopt. Er kwam zonnebrandcrème in meerdere factoren in huis en ook after-sun was ineens een ding, want een ding wist je zeker: je zou waarschijnlijk verbranden op vakantie. De zon schijnt er feller en de tijd die je buiten doorbrengt is veel langer.

Zodra je ouder wordt, verandert er ook het een en ander. Niet alleen je huid vraagt om verzorging, maar je wordt ook gevoeliger voor reclames. Daarom ga je dan ook op zoek naar producten die het beste voor jou werken en binnen je budget passen. Een dagcrème is zo’n product.

Je weet gewoon dat een goede dagcrème vinden niet altijd makkelijk is, terwijl je huid er zo bij gebaat is. Wij voelen mee met de jeugd die op dit moment aan het zoeken is naar een fijne crème, vooral omdat ze door een fase gaan waarin de huid nog niet stabiel is en allerlei hormonen ook invloed op de huid hebben. Zodra je deze fase voorbij bent en een fijne dagcrème hebt gevonden, ben je voor lange tijd veilig. In deze review kon je daarom lezen wat de beste dagcrèmes van nu zijn.

Let nog wel op dat niet ieder lichaam hetzelfde is – en nodig heeft

Er is geen ander lichaam als het jouwe, met al zijn positieve en minder positieve kenmerken. De een heeft puistjes tot zijn vijftigste, de ander heeft een extreem droge huid, weer een ander kan niet gaan zwemmen zonder eczeem te krijgen en ga zo maar door. Producenten van crèmes staan over het algemeen niet stil bij al deze unieke eigenschappen van een lichaam. En daar komt nog bij dat het gezicht het eerste is dat je meestal ziet. Een dagcrème die voor jouw werkt, is daarom essentieel.

Zoveel verschillende soorten dagcrèmes – wat maakt het eigenlijk uit?

Wanneer je een probleemloze huid hebt, zou je denken dat je elke pot of tube met dagcrème kunt kopen en smeren. Toch zijn er nog verschillen en dat zit hem vooral in de ingrediënten. Sommige merken wisselen nogal eens en andere merken blijven tientallen jaren trouw aan hun receptuur voor een gezichtscrème. Je weet echter niet altijd wat jouw merk achter de schermen aan het doen is en daarom houd je je huid – en wat je erop smeert en make-upt – goed in de gaten.

Daarnaast is er de laatste tijd veel te doen om plastic deeltjes die in crèmes verwerkt zouden zitten. Beat the Microbead (microbeads zijn dan deze kleine plastic deeltjes) is een app van de Plastic Soup Foundation en die app laat je aan de hand van het scannen van de verpakking zien hoe hoog het product scoort.

Dit is wat je nu moet doen

Online shoppen is heel populair. Toch zouden wij een dagcrème alleen online kopen als we al een topproduct in de badkamer hebben staan, niet als we op zoek gaan naar iets nieuws.

Genoeg inspiratie voor dagcrèmes lijkt mij zo. De producten in dit lijstje zijn intensief getest en kun je zonder problemen uitproberen. Ieder huid is weer anders waarbij het niet direct hoeft te betekenen dat alles dagcrèmes ook daadwerkelijk bij iedereen werken. Ik wil je het advies meegeven om gewoon is een aantal testproducten aan te vragen en te kijken hoe de dagcrèmes op je gezicht reageren. Zo kom je er het best achter welke dagcrèmes het beste bij jou passen en welke je uiteindelijk intensief kunt gaan gebruiken.

Tot slot veel succes bij het vinden van een geschikte dagcrème!