Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste luchtverfrissers voor in huis

Als het niet nodig zou zijn zou je geen synthetische luchtjes je huis inbrengen om de geur te maskeren. In reclames zie je huisdieren die geuren achterlaten, sporters met ruikende kleding of rokers die binnen roken en de lucht nogal beïnvloeden. Om al deze geuren vaarwel te zeggen, ventileer je natuurlijk regelmatig, maar dat lost niet altijd je probleem 100% op. Om net even een wat frissere (of andere) lucht in huis te krijgen, gebruik je een luchtverfrisser.

Snel overzicht: Deze luchtverfrissers voor de huiskamer raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor duurzaamheidDecoRD – 100% Natuurlijke bamboe luchtverfrisser en luchtreiniger: Dit is een 100% natuurlijke luchtverfrisser en luchtreiniger in één. Het maakt gebruik van bamboe houtskool om onaangename geuren te absorberen en de lucht in je kamer te filteren. Het gaat tot wel 2 jaar mee, en werkt ook uitstekend op plaatsen met beperkte toegang tot stroom, zoals een caravan, garage of tuinhuis. Wij vinden dit product zeer geschikt vanwege zijn milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. >> Check laagste prijs
Beste elektrische optieAir Wick – Freshmatic Zalige Zomer: Deze elektrische luchtverfrisser verspreidt automatisch aangename geuren in je huis. Met de keuze uit vele verschillende geuren kan je het huisgevoel naar wens veranderen. De Freshmatic wordt geleverd met een batterij in de starterset, zodat het meteen na aankoop kan worden geïnstalleerd. We vinden dit vooral een handige keuze voor wie houdt van variatie en gemak. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor geurvariatieAmbi Pur – 3Volution Vleugje Bloesem: Deze elektrische luchtverfrisser lanceert elke drie kwartier een andere geur in de ruimte, zodat je niet moe wordt van steeds dezelfde geur. De geuren zijn op elkaar afgestemd, dus je krijgt geen vreemde geurcombinaties in je neus. Ondanks het feit dat het op stroom werkt, vinden wij deze luchtverfrisser bijzonder aantrekkelijk voor degenen die houden van geurvariatie in huis. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste luchtverfrissers tegen geurtjes

1. DecoRD – 100% Natuurlijke bamboe luchtverfrisser en luchtreiniger

Houtskool zie je op dit moment in meerdere producten verschijnen en in dit zakje zit het ook.

Pluspunten:

 • De houtskool neemt nare luchtjes op en filtert daarmee de lucht in je kamer.
 • Het kussentje gaat tot 2 jaar mee en dat kun je van veel andere luchtverfrissers niet zeggen. (Of je moet ze elke maand bijvullen.)
 • Deze luchtverfrisser werkt niet op batterijen en hoef je ook niet in het stopcontact te steken. Het werkt dus ook prima op plekken waar je geen of minder stroom hebt, zoals in je caravan wanneer je op vakantie bent. Ook een garage of tuinhuis kun je met dit kussentje van vreemde geuren verlossen.
 • Het is een milieuvriendelijke oplossing dan die op de nummer 2 en 3 in deze review en we kunnen ons op de redactie goed voorstellen dat je met dit kussentje als luchtverfrisser minder allergische reacties krijgt.

Minpunten:

 • De aanschafprijs is niet mis (rond de dertig euro), maar je doet er dan ook wel 2 jaar mee en brengt geen chemische luchtjes in huis.

2. Air Wick – Freshmatic Zalige Zomer – elektrische luchtverfrisser

Deze luchtverfrisser verspreidt automatisch fijne geurtjes in je huis.

Pluspunten:

 • Je kunt kiezen uit heel veel verschillende geuren en kunt elk seizoen wisselen als je dat wilt.
 • Er zit een batterij in de starterset, zodat je de Air Wick meteen na aanschaf kunt installeren.
 • Door het zwarte design valt het apparaatje minder op in huis.

Minpunten:

 • Het ding werkt dus wel op batterijen en dat betekent dat je elke zoveel tijd nieuwe batterijen moet kopen. Dat vinden we niet echt van deze tijd en zeker niet goed voor het milieu.

3. Ambi Pur – 3Volution Vleugje Bloesem – elektrische luchtverfrisser

Wie moe wordt van telkens dezelfde geur in huis te ruiken, kan deze met drie verschillende geuren proberen.

Pluspunten:

 • Elke drie kwartier wordt er een andere geur de ruimte in gelanceerd.
 • De geuren zijn wel op elkaar afgestemd, dus je krijgt geen vreemde geurreacties in je neus.

Minpunten:

 • Dit apparaatje moet in het stopcontact en verbruikt dus stroom en dat zien we gezien de recente prijsstijging als iets negatiefs. Als jouw energierekening drastisch gestegen is, zouden we dit soort apparaten als eerste uit het stopcontact verwijderen om de vaste lasten te drukken. Dan maar geen drie luchtjes in huis elke drie kwartier.

Beste luchtverfrisser volgens Consumentenbond, Kassa en Radar

Radar staat stil bij een aparte luchtverfrisser die speciaal voor het toilet is ontwikkeld. Kassa geeft aan wat de voor- en nadelen van de chemische luchtverfrissers in huis kunnen zijn. Als je dan toch een luchtverfrisser wilt kopen, pak dan een model met een pompje dat je met de hand kunt bedienen.

Bij de Consumentenbond staan ze stil bij het binnenklimaat en hoe je dat gezond houdt. Zoals je je wel kunt voorstellen zijn luchtverfrissers nou niet bepaald goed voor de lucht in huis. Als je de lucht wilt verfrissen, zijn ventileren en bepaalde stinkende elementen (roken, sportkleding en schoenen) buiten de deur houden de belangrijkste tips.

Dit zegt Radar over gezonde lucht in de huiskamer

Radar benadrukt het belang van het vermijden van vervuilingsbronnen zoals koken op gas en het gebruik van spuitbussen voor een gezond binnenklimaat. Het artikel adviseert het gebruik van een naar buiten leidende afzuigkap en goede ventilatie om een prettige luchtkwaliteit in de huiskamer te handhaven, wat relevant is bij het kiezen van luchtverfrissers. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over luchtkwaliteit in huis

BNNVARA’s Kassa waarschuwt dat activiteiten zoals koken en kaarsen branden de luchtkwaliteit in huis kunnen verslechteren. Expert Piet Jacobs deelt tips om vervuiling te minimaliseren, zoals het gebruik van een effectieve afzuigkap en het ventileren tijdens en na het koken. Deze inzichten zijn van belang bij het overwegen van luchtverfrissers voor de huiskamer, onderstrepend het belang van het aanpakken van de bron van luchtvervuiling. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar luchtverfrissende producten

Afsluiting

Merken die luchtverfrissers op de markt brengen weten heel goed hoe ze de consument kunnen prikkelen, namelijk elk seizoen weer nieuwe geurtjes introduceren. Zodra je een apparaat van Air Wick of Ambi Pur in huis hebt, wil je wel eens wat anders en merken spelen hier dus handig op in. Met de kerst wil je immers niet hetzelfde in huis ruiken als midden in de zomer. Denk daar maar eens over na als je je eerste luchtverfrisser of de volgende navulverpakking koopt.