Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste badkamerreiniger voor thuis

Poetsen is niet ieders favoriete bezigheid en toch kan het heerlijk opluchten en goed voelen als je huis weer schoon is. De wc en de badkamer zijn wellicht de lastigste ruimten in huis, al kan een keuken ook best smerig worden als je het niet regelmatig bijhoudt. Om de klus in de badkamer zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zijn er speciale badkamerreinigers. Ze komen in fles- of sprayvorm en je hebt kleinere, maar ook grotere flessen waarmee je een tijd vooruit kunt.

Onze overstap naar die ene ideale badkamerreiniger

Zodra je op jezelf gaat wonen, komt de taak voor het schoonhouden van je ruimte bij jou te liggen. In een studentenhuis heb je alleen je eigen kamer en voor de gezamenlijke ruimten wordt meestal een rouleerschema gemaakt met wie wanneer verantwoordelijk is voor de schoonmaak. Dit is wel het moment dat je je beseft wat een goed schoonmaakmiddel kost en vooral ook hoe snel een middel werkt. Een paar verschillende merken uitproberen, is dus geen verkeerd idee.

Onze beste badkamerreiniger van dit moment

De voordeligste badkamerreiniger is die van Blue Wonder. Je gebruikt dit middel om kalk, vet of vuil geen kans te geven of te verwijderen als je het al geconstateerd hebt. Voor het glas- en spiegelwerk is Antikal een prima alternatief.

Heb je marmer in de badkamer? Dan adviseren wij HG natuursteen badkamer reiniger voor een veilige behandeling van het marmer. En voor de milieubewuste schoonmaker is er de Frosch ecologische badkamerreiniger.

Waarom badkamerreinigers reviewen?

Waar veel mensen moeite hebben met in het ritme komen met schoonmaken, vinden wij het eigenlijk wel de beste manier om je huis aan te pakken. Door een bepaald werkschema te volgen (ramen binnen/buiten, vloeren, deuren, et cetera) ga je methodisch te werk en vergeet je ook niks. Wat je regelmatig schoonmaakt en tussendoor bijhoudt, vraagt ook amper groot onderhoud. Laat je het te lang liggen? Dan is de klus alleen maar moeilijker en duurt het langer.

Met de badkamer is het net zo. Als het al maanden geleden is dat je de badkamer een goede beurt gegeven hebt, is nu beginnen ineens een berg werk. Doe je elke week de spiegel af, maak je dagelijks de wasbak en het badmeubel schoon, spoel je de douche of het bad na en haal je er wekelijks een spons doorheen? Dan is de badkamer schoonhouden helemaal niet zo veel werk. Een degelijke badkamerreiniger bij de hand hebben, is ideaal voor de klus.

Waarom niet zomaar een badkamerreiniger kopen?

Er zit nogal wat prijs- en kwaliteitsverschil in producten om de badkamer schoon te maken. Je hebt bijvoorbeeld allesreinigers waarmee je de hele badkamer kunt behandelen (als er niet te veel kalk in je water zit). Je hebt ook middeltjes die specifiek voor een element in je badkamer zijn, zoals die van het merk Sealskin. Deze gebruik je alleen voor de douchecel. Je badkamer in kaart brengen, de mate van vervuiling opnemen en dan gaan shoppen voor een badkamerreiniger is een beter idee.

Allesreiniger, badkamerreiniger – wat maakt het uit?

Je denkt misschien dat er geen verschil is en dat een merk dezelfde vloeistoffen in verschillende verpakkingen kan gieten om ze vervolgens voor variërende prijzen te verkopen. Hoewel de geuren van een merk vaak overeenkomen, kan de dikte en de werkende kracht van een middel echter wel anders zijn. Vaak is het ook gewoon een kwestie van uitproberen, omdat de soort ondergrond en hoe snel vuil eraan hecht bepalend is voor de goede werking van een badkamerreiniger.

Wat beloven merken die badkamerreinigers in hun assortiment hebben?

De meeste merken geven een specifieke plek voor het gebruik van de reiniger aan. Het is bedoeld voor tegels of juist voor glas. Sommige middelen werken vooral in het bad of de douchebak, omdat er een schurend bestanddeel aan toegevoegd is. Vergis je je en gebruik je dit voor je spiegels en tegels in de badkamer? Dan laat je een witte waas achter. Het etiket van de badkamerreiniger lezen hoort er dus bij voordat je die in je winkelkarretje plaatst.

Snel overzicht: Deze badkamerreinigers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor een douche Sealskin douchereiniger: Deze reiniger van Sealskin komt uit de fabrikant van badkameronderdelen en heeft een heerlijke geur. Het laat oppervlakken schoon achter, hoewel sommige vlekken hardnekkig kunnen zijn. Dit product raden we aan voor een complete reiniging van de douche. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor tussentijdse reinigingDettol anti-bacteriële badkamerreiniger: Deze badkamerreiniger van Dettol heeft een effectieve spraydop, perfect voor het bereiken van specifieke oppervlakken en kleinere gebieden. We vinden het ideaal voor een snelle tussentijdse schoonmaakbeurt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor natuursteenHG natuursteen badkamerreiniger: Speciaal voor natuursteen in de badkamer raden wij deze HG reiniger aan. Het is zacht genoeg voor natuursteen en door de hoge concentratie van het middel heb je maar een beetje per schoonmaakbeurt nodig. Sommige lichtere kleuren marmer kunnen echter moeilijk schoon te maken zijn. >> Check laagste prijs

Hoe we badkamerreinigers met elkaar vergeleken hebben – de testdata

Aangezien wij geen hekel hebben aan schoonmaken – en vooral erg van het resultaat kunnen genieten – was deze test een leuke om te doen. We hebben supermarkt, bouwmarkt en het internet afgestruind voor beschikbare badkamerreinigers en gekeken wat we zelf al in het badkamerkastje hadden staan. Na een eerste selectie en daarna het categoriseren van de verschillende badkamerreinigers, zijn we aan het werk gegaan.

De top 10 met de beste badkamerreinigers

1. Blue Wonder – kalkreiniger

De badkamerreiniger van Blue Wonder kun je in heel de badkamer gebruiken.

Pluspunten:

 • Hij haalt niet alleen kalk weg bij je douchekop, maar ook vetten die de huid achterlaat in de rand van het bad.

Minpunten:

 • Zodra je een groter pakket van dit middel koopt, valt de prijs best mee.

2. Viakal Antikal – kalkreiniger

Dit middel werkt nog steeds als een van de besten als je veel last hebt van kalkresten.

Pluspunten:

 • Inwrijven, in laten trekken en naspoelen; zo simpel is het.
 • Het werkt ook perfect voor het losmaken van het kalk in je douchekop. Gewoon een zakje met Antikal om het einde vastmaken met een elastiekje.

Minpunten:

 • Je moet er niet de hele badkamer mee gaan doen, want dan is het een duur middel.

3. Sealskin – douchereiniger

Als een fabrikant van badkameronderdelen een schoonmaakmiddel uitbrengt, mag je ervan uitgaan dat het werkt.

Pluspunten:

 • Het ruikt lekker en doet wat het moet doen.
 • Oppervlakken worden schoon.

Minpunten:

 • Sommige vlekken krijg je niet helemaal weg en die blijven terugkomen.

4. Dettol – anti-bacteriële badkamerreiniger

Naast handzeep en gewone reiniger heeft Dettol ook een speciale badkamerreiniger.

Pluspunten:

 • De spraydop werkt perfect voor het bereiken van specifieke of kleinere oppervlakken waar je geen hele emmer sop voor klaar wilt maken.
 • Je doet er even snel je spiegel of wastafel mee. Dat is handig voor een korte schoonmaakbeurt tussendoor.

Minpunten:

 • Voor de hoeveelheid milliliters is het wel een prijzige badkamerreiniger.

5. HG – natuursteen badkamerreiniger

Deze reiniger is bedoeld voor wie marmer of ander natuursteen in de badkamer heeft.

Pluspunten:

 • Natuursteen kun je niet met te agressieve middelen behandelen en daarom is deze van HG een aanrader.
 • Door de hoge concentratie van het middel heb je niet veel per sopje nodig.

Minpunten:

 • Soms is er een lichtere kleur marmer die moeilijker schoon te krijgen is, zelfs met dit middel van HG.

6. Grohe – Groh Clean bathroom cleaner

Dit is de tweede fabrikant van badkameronderdelen die ook een schoonmaakmiddel op de markt heeft gebracht.

Pluspunten:

 • In principe kan deze badkamerreiniger voor de hele badkamer gebruikt worden, maar dat zouden we niet aanraden door de spraydop.

Minpunten:

 • Dit is de duurste spray in deze top 10.

7. Witte Reus – badkamerreiniger die ontkalkt en laat glanzen

Witte Reus ken je waarschijnlijk al van het wasmiddel voor de wasmachine, maar er is nu ook een reiniger voor in de badkamer.

Pluspunten:

 • Wij vinden de prijs van deze spray meevallen.
 • Er is ook een variant voor de keuken.

8. Dasty – badkamer professional

Dasty wordt ook door professionele schoonmakers gebruikt in grotere gebouwen.

Pluspunten:

 • De prijs valt vergeleken met andere merken mee.
 • De fles heeft een spraydop waarmee je gericht een plek kunt schoonmaken.

Minpunten:

 • De geur is even wennen.

9. HG – badkamerreiniger

Naast de speciale reiniger voor het natuursteen in de badkamer, is er ook deze normale badkamerreiniger.

Pluspunten:

 • De stevige spraydop is goed te richten en verstuift meer of minder afhankelijk van hoe je de dop draait.

Minpunten:

 • HG is wel een merk dat voor elk klein onderdeeltje weer een eigen product bedacht heeft. Misschien heb je dat voor jouw badkamer helemaal niet nodig.

10. Frosch – ecologische badkamerreiniger

Frosch staat erom bekend minder belastende producten te hebben voor het milieu.

Pluspunten:

 • Deze badkamerreiniger ruikt heerlijk fris en blijft lang geuren.

Beste uit de test volgens experts

Volgens Radar hoef je lang niet altijd dure badkamerreinigers aan te schaffen om hardnekkige vlekken uit bijvoorbeeld je wc-pot te halen. Bij de Consumentenbond wordt door gebruikers ook geadviseerd om azijn (of een ander licht zuur) te gebruiken voor kalk of andere vlekken. Verder heeft de Consumentenbond zo’n vier jaar geleden een vergelijkingsonderzoek gedaan naar badkamerreinigers.

Kassa heeft geen test met badkamerreinigers, maar wel een interessant artikel over nieuwe materialen die in de badkamer verwerkt kunnen worden waardoor je nooit (of amper) meer hoeft te poetsen. Het artikel is van 2006 en er is niet bekend of het materiaal al doorontwikkeld is.

Dit zegt Radar over het schoonmaken van je douche zonder dure producten

Radar adviseert het gebruik van zelfgemaakte schoonmaakmiddelen om kalkaanslag in de douche effectief te bestrijden, zonder de noodzaak voor dure ontkalkingsproducten. Aanbevolen wordt om de doucheruimte direct na gebruik droog te maken met een douchewisser en een droge handdoek. Een eigen ontkalkingsmiddel kan gemaakt worden met schoonmaakazijn, water, en enkele druppels citroensap, wat niet alleen geld bespaart maar ook milieuvriendelijker is. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over het verwijderen van kalkaanslag

BNNVARA’s Kassa biedt praktische tips voor het verwijderen en voorkomen van kalkaanslag in diverse huishoudelijke situaties. De focus ligt op het gebruik van huishoudelijke middelen zoals witte azijn en soda voor het ontkalken van apparaten en oppervlakken zoals waterkokers, wasmachines, koffiezetapparaten, en toiletpotten. Kassa benadrukt dat regelmatig onderhoud essentieel is voor het minimaliseren van kalkaanslag. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Afsluiting

Het is niet altijd prettig om voor elke kamer in huis of elk apparaat een aparte reiniger te hebben. Toch kan een goede badkamerreiniger het onderhouden van je badkamer een stuk makkelijker maken. Met onze top 10 heb je genoeg inspiratie voor je volgende poetsbeurt.