Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste zonnebrandolie om je mee in te smeren of sprayen

Een zonnebrandolie gebruik je meestal op het strand of bij het zwembad en niet als zonnebrandbescherming als je in een rok met mouwloze top naar het werk gaat. De olie trekt namelijk nooit 100% in de huid en dat betekent automatisch dat je vlekken krijgt. Bij je zwembroek, zwempak of bikini kan dit ook gebeuren, maar dat was je er dan aan het einde van de dag met wat warm water weer uit. Voor de beste zonnebrandolie lees je hieronder verder.

Snel overzicht: Deze zonnebrandoliën raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor geurByron Bay Water Resistant Tanning Oil with SPF 15: Deze zonnebrandolie is een favoriet dankzij de heerlijke geur en verzorgende werking. Het laat een dun, verzorgd laagje achter op de huid zonder volledig in te trekken, ideaal voor bij het zwembad. Let op, voor intense zon kan een hogere SPF nodig zijn. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor subtiele kleurBiodermal Zonneolie met SPF 10: Deze olie bevat een subtiele bronzer, wat zorgt voor een snelle, egale teint. Het bevat geen parabenen en de olie voelt minder vet dan gebruikelijk. Let wel, deze olie bevat parfum en kan een allergische reactie veroorzaken bij gevoelige huidtypen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor intensieve bruiningAustralian Gold Bronzing Intensifier Dry Oil Spray: Deze olie bevat geen SPF, dus is geschikt voor de huid die al aan de zon gewend is. Als ‘Dry Oil’ trekt het beter in de huid dan de meeste oliën en blijft het niet als een laagje op de huid liggen. De geur is fantastisch, maar voor pure bronzing zijn er mogelijk betere opties beschikbaar. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste zonnebrandolie

1. Byron Bay – Water Resistant Tanning Oil with SPF 15

In dit bruine flesje met spraydop en grappig kettinkje met kralen zit 200 milliliter zonnebrandolie.

Pluspunten:

  • Een ding weet je zeker bij Byron Bay en dat is dat er aandacht voor de geur van een zonnebrandolie is. Hij moet per definitie lekker ruiken, want anders doe je hem niet eens graag op je lijf. Bij deze olie is dat dan ook zeker het geval.
  • Zoals al eerder gezegd laat olie altijd een dun laagje op de huid achter en trekt het nooit volledig in de huid. Dit voelt echter wel heel verzorgd aan.

Minpunten:

  • Als je niet tegen dat vette laagje kunt, moet je geen olie maar een crème pakken die wel in de huid trekt. Wij kunnen ons voorstellen dat het bij het zwembad een fijner product is dan op een zandstrand.
  • Voor veel plekken op de wereld heb je toch een zwaardere SPF dan SPF 15 nodig om niet in de zon te verbranden.

2. Biodermal – Zonneolie met SPF 10

In deze fles met spraydop zit 150 milliliter zonnebrandolie.

Pluspunten:

  • Het grote pluspunt van deze zonnebrandolie is de bronzer die er lichtjes aan toegevoegd is. Hierdoor krijg je iets sneller een egaal kleurtje.
  • Er zitten geen parabenen in deze zonnebrandolie en daar mag je best op letten vinden wij op de redactie. Dit soort stofjes zit al in veel te veel lichaamsverzorgingsproducten.
  • De olie werkt wel als olie, maar voelt niet zo vet als een echte olie.

Minpunten:

  • Er zit wel parfum in deze zonnebrandolie en dat kan ertoe leiden dat je huid een allergische reactie krijgt. Zodra je dit merkt, weet je dat je vanaf nu een zonnebrand of huidcrème zonder parfum moet gaan kopen. De kans is namelijk groot dat je bij elk product gaat reageren op de parfum.

3. Australian Gold – Bronzing Intensifier Dry Oil Spray – zonder SPF

In het flesje zit 237 milliliter zonnebrandolie, alleen zit er geen SPF in.

Pluspunten:

  • Zonder SPF betekent dus dat je dit niet moet gebruiken als je voor het eerst de zon in gaat. Bouw dan van te voren op naar een moment dat je de intensifier wilt gebruiken als je huid al aan de zon gewend is.
  • Dry Oil is een wat minder vette olie dan normaal en dit zorgt ervoor dat het beter in de huid trekt en niet als een echt laagje olie op de huid blijft liggen.
  • De geur van Australian Gold is weer heerlijk.

Minpunten:

  • Als je het puur als bronzer wilt gebruiken, zijn er waarschijnlijk betere producten dan deze.

Beste zonnebrandolie getest bij Consumentenbond, Radar of Kassa

Bij Radar adviseren ze je eens te kijken naar de icoontjes die op je zonnebrand en andere lichaamsverzorgingsproducten staan. Ook deze items kunnen namelijk over de datum raken en dat is zeker niet goed voor je huid. De Consumentenbond heeft een vergelijkingssite ontwikkeld waarbij je door de stappen te doorlopen bij jouw ideale zonnebrand of zonnebrandolie uitkomt. Als laatste krijgt Kassa de vraag hoe je zonnebrandolie weer uit je kleding krijgt. Dat is nog niet zo makkelijk.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar zonnebrandolie

Conclusie

Een zonnebrandolie is niet voor iedereen en ook niet voor elke situatie het geschikte product. Bekijk daarom goed of je van jouw favoriete merk nog meer zonnebeschermingsmiddelen krijgt en wat in welk deel van het jaar en voor welk gedeelte van je lichaam het beste is.