Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste zonbescherming voor je gezicht

Je gezicht staat het dichtst van alle delen van je lichaam bij de zon en dat betekent dat je het goed moet beschermen tegen uv-stralen. De zon is namelijk schadelijk voor je huid. Het kan vlekjes en rimpels veroorzaken en je kunt er huidkanker van krijgen als je je gezicht onvoldoende beschermt. Liever blijf je in de zomer als de zon het hoogste aan de hemel staat in de schaduw, maar als het dan echt niet anders kan, gebruik je een van de zonbeschermingen voor het gezicht uit onze top 3.

Snel overzicht: Deze zonbescherming voor je gezicht raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor hoge beschermingsfactorGarnier Ambre Solaire Anti-Age Super UV: Deze zonbescherming biedt een hoge beschermingsfactor van 50, wat ideaal is voor gezichtsbedekking. Met zijn compacte formaat, is het perfect om onderweg bij te hebben. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor matte afwerkingBiodermal Zonnefluïde Matterende: Met een inhoud van 40 ml biedt dit product een behoorlijke hoeveelheid zonbescherming met een matterend effect. Het mag dan wel SPF 30 hebben in plaats van 50, maar het maakt dat goed met een formule die minder glanst dan sommige van zijn concurrenten. . >> Check laagste prijs
Beste keuze voor olievrije formuleNivea Sun UV Face High Protection SPF50 Shine Control: Deze zonbescherming is een geweldige optie voor degenen die een olievrije formule prefereren. Het geeft geen glans na het aanbrengen en heeft een hoge zonnefactor voor optimale bescherming. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste zonbescherming voor het gezicht

1. Garnier Ambre Solaire – Anti-Age Super UV zonbescherming – SPF 50

Deze zonbescherming heeft factor 50 en in een tube zit 50 milliliter.

Pluspunten:

 • Je denkt vaak dat factor 50 veel te veel is, terwijl je gezicht dit echt wel mag hebben.
 • De zonbescherming is echter niet wit zoals dat bij veel andere merken wel het geval. Je krijgt dus niet die vieze, witte waas die op de huid zichtbaar blijft.
 • Als het om je gezicht en de bovenkant van je oren gaat (als je haren er achter zitten) is dit een van de beste beschermingen die je kunt gebruiken.

Minpunten:

 • De gezichtsbescherming is wel iets vettiger en dat kan even wennen zijn als je normaal een hele lichte dagcrème gebruikt die volledig intrekt.
 • Het is een vrij klein tubetje, dus als je veel de zon ingaat is dit snel leeg. (En dan is bijna 20 euro ook best veel geld.)

2. Nivea Sun – UV Face High Protection with Shine Control – SPF 50

Ook in deze tube van Nivea Sun zit 50 milliliter gezichtsbescherming tegen de zon.

Pluspunten:

 • Er zit geen vet in deze crème en dat ondersteunt het feit dat je huid er niet ontiegelijk van gaat glimmen als je het hebt ingesmeerd.
 • De zonnefactor is wel weer goed hoog en dat levert goede bescherming tegen allerlei negatieve aspecten van uv-straling.

Minpunten:

 • Het is iets gunstiger geprijsd dan Garnier Ambre Solaire, maar nog steeds vrij duur voor 50 milliliter inhoud.

3. Biodermal – Zonnefluïde voor het gezicht met matterend effect – SPF 30

Dit tubetje is iets groter en bevat 40 milliliter zonbescherming voor het gezicht.

Pluspunten:

 • Deze crème glimt veel minder dan die van Garnier Ambre Solaire melden onze testleden.
 • Er zit meer in een tube, waardoor je eerder geneigd bent om je hele gezicht in te smeren in plaats van alleen maar de bovenkant van je neus en je voorhoofd. Je hoeft dus niet zuinig aan te doen met deze crème.
 • De prijs is bijna het zelfde als bij de andere twee zonnebrandcrèmes in deze review, terwijl je dus meer krijgt.

Minpunten:

 • Deze crème heeft echter maar beschermingsfactor 30, terwijl de anderen factor 50 hebben. Dat is een betere protectie van je gezicht en die 50 is voor veel mensen dan ook beter.
 • Ook valt het matterend effect waar het merk reclame voor maakt best tegen. Je lijkt toch een wat vette huid te hebben en sommige testleden geven zelfs aan dat de crème gaat lopen en in de ogen komt. (met alle gevolgen van dien)

Beste zonnebescherming voor het gezicht volgens Consumentenbond en anderen

Radar meldt dat factor 30 juist beter is dan factor 50. Je denkt bij factor 50 smeren namelijk dat je met eens per dag klaar bent en als je dan in de zomer op een zonnige bestemming bent, kom je bedrogen uit. Ook deze crème moet je regelmatig blijven smeren om je gezicht te beschermen tegen uv-stralen. De Consumentenbond geeft aan hoe je je gezicht het beste kunt verzorgen als je meerdere producten hebt die je erop wilt doen. Er is sinds dit jaar blijkbaar het gerucht dat alle zonnebescherming schadelijk voor de huid is en dat je het moet vermijden. Kassa laat in een video een dermatoloog aan het woord die alle ins en outs bespreekt.

Dit zegt Radar over Dagcrème met Zonbescherming

Radar benadrukt het belang van UVA-bescherming in dagcrèmes, zelfs in de winter, vanwege de constante aanwezigheid van UVA-straling die kan bijdragen aan huidveroudering en het risico op melanoom. UVB-straling, die vitamine D-productie stimuleert, is seizoensgebonden. Dermatologen adviseren een zonnebrandcrème voor ’s ochtends die UVA beschermt en ’s avonds een crème met actieve ingrediënten zoals vitamine C of A. Het artikel raadt ook aan om producten te kiezen die luchtdicht en UV-dicht zijn verpakt. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Zonnebrandcrème

Kassa informeert over het correcte gebruik van zonnebrandcrème om huidkanker te voorkomen, met aandacht voor de SPF-factor, het belang van regelmatig opnieuw aanbrengen, en het gebruik van crèmes met zowel UVA- als UVB-bescherming. De UV-index is cruciaal voor het bepalen van de noodzaak om in te smeren. De prijs van zonnebrandcrème is niet indicatief voor de bescherming, en jaarlijkse vernieuwing wordt aanbevolen vanwege de afnemende werking. Duurzaamheid en de aanwezigheid van microplastics worden ook besproken. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar zonbescherming gezicht

Kortom

Dat de zon kwaad kan, heb je wel gemerkt als je in de zomer op het strand een keer je zonnebrand vergeten bent. De vellen kunnen er soms los bijhangen als je goed verbrand bent. Dat dit voor je gezicht nog vele malen erger kan zijn, daar hebben we het dan maar even niet over. Een zonbescherming voor je gezicht gebruiken is echter niet alleen hoogzomer een goed idee, want op elk moment dat je app met uv-stralingsfactor hoger uitslaat kan je gezicht er baat bij hebben.