Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste zwangerschapsolie voor een mooi zwanger lichaam en een fitte huid

Je hoeft maar een zwangere buik te zien om je af te vragen hoe die huid zich toch zo op kan rekken en daarna weer kan herstellen alsof er nooit een baby in heeft gegroeid. Sommige buiken zijn namelijk echt gigantisch en dat is niet vreemd als je daarna op het geboortekaartje leest dat de baby bijna 5 kilo woog bij de geboorte. Niet alleen de buik heeft profijt van zwangerschapsolie. Ook de bovenbenen, borsten en andere delen kunnen met de olie verzorgd en verwend worden.

Snel overzicht: Deze zwangerschapsoliën raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor aromatherapiePalmer’s Cocoa Butter Formula – Skin Therapy Oil: Dit olie is vooral gekend voor haar zoete geur die een positief effect heeft op je gemoedstoestand. Het is niet alleen voedzaam voor de huid, maar het helpt ook bij het aanpakken van littekens of kleine vlekjes veroorzaakt door verandering in pigment. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor het minimaliseren van striaeWeleda Mama – Zwangerschapsolie tegen striae: Deze olie is speciaal ontworpen voor de zwangere huid, die heel wat te verduren krijgt en wat intensere verzorging nodig heeft. Door deze olie regelmatig in te masseren, minimaliseer je de kans op blijvende striae na de zwangerschap. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gebruiksgemakNaïf – Relaxing Pregnancy Oil: Deze zwangerschapsolie komt met een pipetje, wat het doseren supergemakkelijk maakt. De olie smeert heerlijk en wordt goed door de zwangere huid opgenomen. Het pipetje is echter onhandig voor grotere oppervlakken. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste zwangerschapsoliën

1. Palmer’s Cocoa Butter Formula – Skin Therapy Oil

In deze fles met spraydop zit 100 milliliter zwangerschapsolie.

Pluspunten:

  • De olie voedt elke huid, maar is in het bijzonder zacht en voedzaam voor de zwangere vrouw die last heeft van een oprekkende huid, littekens of kleine vlekjes door verandering in pigment.
  • De olie ruikt heerlijk zoet en doet ook wat met je humeur. Zelfs op een minder goede dag kun je als zwangere vrouw een lichtje zien door je met deze olie in te (laten) smeren.

Minpunten:

  • Het is een redelijk klein flesje en ondanks dat je van de olie maar weinig nodig hebt, ben je snel door je voorraadje heen als je buik en benen in wilt smeren.

2. Weleda Mama – Zwangerschapsolie tegen striae

Het flesje van Weleda bevat ook 100 milliliter olie te gebruiken bij zwangerschap.

Pluspunten:

  • De verschillende soorten oliën zijn juist voor de zwangere huid gekozen, omdat deze nogal wat te verduren heeft en wat intensere verzorging kan gebruiken.
  • De huid rekt op en kan sporen nalaten, maar bij regelmatig inmasseren van deze olie is de kans het grootst dat je er na de zwangerschap niks meer van ziet.

Minpunten:

  • Er zit parfum in deze olie en daarom moet je het etiket even lezen als je voor bepaalde geuren of ingrediënten allergisch bent.

3. Naïf – Relaxing Pregnancy Oil

In dit flesje met pipetje zit minder olie dan bij de vorige twee in deze lijst, namelijk 90 milliliter zwangerschapsolie.

Pluspunten:

  • Het pipetje maakt doseren van deze olie wel supermakkelijk.
  • De olie smeert fijn en trekt lekker in de zwangere huid.

Minpunten:

  • Bij grotere oppervlakken masseren met de olie is het pipetje echter heel onhandig. Je krijgt er niet snel genoeg uit om lekker in te smeren.
  • Het is in verhouding duurder dan de eerste twee zwangerschapsoliën, maar er zitten wel minder schadelijke stofjes in bij deze.

Beste zwangerschapsolie uit de test – Consumentenbond, Radar en Kassa vertellen

Bij Radar is niks over zwangerschapsolie of de zwangere huid en wat daar goed voor is te vinden. Massageolie wordt zelfs alleen genoemd als middel om buikjes van kinderen die buikpijn hebben mee te masseren. Op de Negenmaandenbeurs kun je volgens de Consumentenbond wel producten als zwangerschapsolie tegenkomen, al hoeft het merk niet elk jaar op de beurs te staan. Bij Kassa is niks over massageolie of zwangerschapsolie te vinden.

Dit zegt Radar over huidolie

Radar verklaart dat huidolie, inclusief zwangerschapsolie, gunstig kan zijn voor de huid, zelfs voor die met een vette neiging. Dermatoloog Anne Berthe Halk raadt aan lichte oliën zoals jojoba-, argan-, of marula-olie te gebruiken, die de vochtbalans kunnen verbeteren en overtollig talg kunnen oplossen. Zware oliën zoals kokosolie worden afgeraden voor vette huidtypes. Prijs is geen indicatie van kwaliteit; sommige betaalbare oliën kunnen net zo effectief zijn als duurdere varianten. Het is belangrijk om te experimenteren om de juiste olie voor jouw huidtype te vinden. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over voeding tijdens de zwangerschap

BNNVARA’s Kassa belicht het belang van goede voeding tijdens de zwangerschap, vooral in de eerste drie maanden, voor de ontwikkeling van het kind. Het artikel verwijst naar het Hongerwinter Onderzoek, dat aantoont dat ondervoeding van aanstaande moeders ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid van hun kinderen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar zwangerschapsolie

Afronding

Of elke olie hetzelfde effect op je zwangere lichaam zal hebben als een speciale zwangerschapsolie is van te voren moeilijk uit te leggen. Als je normaal al wat gevoeliger bent voor bepaalde bestanddelen in lichaamsverzorgingsproducten, kan het zijn dat dat bij een massageolie ook het geval is. Lees daarom altijd het etiket op de verpakking van een massageolie en ken je eigen lijf goed. Ga niet ineens andere producten kopen en uitproberen als je zwanger bent. Doe vooral wat goed voelt.