Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste nicotinepleisters

Wie wil stoppen met roken, heeft daarbij vaak een steuntje in de rug nodig. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende middelen, zoals een vervangende kauwgom of bijvoorbeeld nicotinepleisters. Je haalt dan in de eerste fase de sigaret uit je hand, maar krijgt nog wel een bepaalde mate van nicotine via de pleister in je lichaam. Beetje bij beetje kun je dan het aantal pleisters per dag verminderen, totdat je helemaal van je nicotineverslaving af bent.

Is het makkelijk? Nee, maar nicotinepleisters kunnen je wel helpen tijdens het afkickproces. De grote merken van reclames zijn vaak alleen bij de apotheek te krijgen, maar onderstaande nicotinepleisters kun je ook gewoon online kopen.

Snel overzicht: Deze nicotinepleisters raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor gebruiksgemakStop Smoking Patch: Deze pleisters zijn ongeveer 5 bij 5 centimeter groot en komen in een verpakking van 30 stuks. Het gebruiksgemak is opmerkelijk, omdat ze slechts één keer per dag aangebracht hoeven te worden. Perfect om je afkickproces te vergemakkelijken en de dag zonder gedoe te starten.
Beste budgetkeuzeKongny – Anti-Smoke Patch with Essential Oils: Dit pakket bevat eveneens 30 nicotinepleisters. Wat hen aantrekkelijk maakt, is de prijs. Voor ongeveer een halve euro per pleister kun je je rookgewoonte onder controle houden. Ondanks dat Kongny een minder bekend merk is, biedt het toch een kostenefficiënte keuze voor diegenen die willen stoppen met roken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor langdurig gebruikPleisterhuis – Nicotinepleisters: Deze verpakking bevat maar liefst 60 pleisters, wat hen ideaal maakt voor een langer afkickproces. Met één pleister per dag, kan dit pakket je ongeveer twee maanden ondersteunen. Het is een goede optie voor degenen die een geleidelijke aanpak van het stoppen met roken verkiezen. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste nicotinepleisters

1. Stop Smoking Patch – met 100% natuurlijke CE ISO

In het doosje zitten 30 pleisters van ongeveer 5 bij 5 centimeter.

Pluspunten:

  • Je hebt het afkicken van de nicotine zelf in de hand en hoeft geen hele boeken over stoppen met roken te lezen.
  • De pleister breng je in principe maar eens per dag aan en hierdoor hoef je er alleen bij het ’s ochtends opstaan aan te denken. Leg ze klaar bij je handdoek, zodat je ze na het douchen op een schone huid kunt plakken en je hoeft er de rest van de dag niet meer naar om te kijken.

Minpunten:

  • Een pleister is blijkbaar niet altijd voldoende als je heel veel hebt gerookt en er veel nicotine in je lijf zit. Dat is dus iets wat je pas merkt als je met de pleisters begint.

2. Kongny – Anti-Smoke Patch with Essential Oils

In deze verpakking zitten 30 nicotinepleisters.

Pluspunten:

  • Eentje van deze pleisters per dag plakken zou voldoende moeten zijn, maar je mag er in totaal drie op een dag als dat voor jou beter werkt.
  • Bij eentje per dag ben je ongeveer een halve euro per pleister kwijt en dat vinden we meevallen, want sigaretten zijn veel duurder en door de gewoonte rook je er meer van op een dag.

Minpunten:

  • Wij kennen het merk Kongny niet en zouden er even wat meer onderzoek naar doen voordat je deze koopt. De belangrijkste vraag is of de bestanddelen zoveel anders zijn ten opzichte van de bekende nicotinepleisters.

3. Pleisterhuis – Nicotine pleisters

In dit doosje zitten 60 pleisters met nicotine ter vervanging of reducering van het aantal sigaretten.

Pluspunten:

  • Met 60 pleisters doe je ongeveer twee maanden als je er maar een per dag hoeft te plakken voor jouw gevoel.

Minpunten:

  • Het lastige met een verslaving is dat je de ene door de andere kunt vervangen. Je kunt dus stoppen met sigaretten roken en de drang hebben om nicotinepleisters te blijven plakken. Dan wordt het met de pleisters van Pleisterhuis wel een dure grap. Je moet dan ook een strak plan hebben om je gedachten niet telkens terug naar je verslaving te laten gaan en misschien wat hulptroepen inschakelen om je bij het afkicken te helpen.

Beste nicotinepleisters en informatie over nicotine volgens Consumentenbond, Radar en Kassa

Bij Radar gaan ze in op Stoptober dat elke tiende maand van het jaar weer plaatsvindt en velen afhelpt van hun nicotineverslaving. Doe jij dit jaar ook mee om je longen weer gezond(er) te krijgen? Verder gaat de Consumentenbond in op de effecten van het stoppen met roken, want blijkbaar is het niet alleen maar positief. Zo kan je gewicht toenemen, net nu je denkt gezonder bezig te zijn.

Kassa gaat als laatste in op nicotinevervangers en of ze eigenlijk wel helpen bij het stoppen met roken. Blijkbaar moet je voor langer stoppen met roken toch een stok achter de deur hebben, want de pleisters verliezen op termijn hun effect.

Dit zegt Radar over Nicotinepleisters en Kauwgom

Nicotinevervangers zoals pleisters en kauwgom zijn populaire methoden om te stoppen met roken. Ondanks controversieel onderzoek dat stelt dat nicotine niet verslavend is, bevestigen experts, inclusief Marc Willemsen van het Trimbos-instituut, de effectiviteit van deze vervangers. Ze verminderen ontwenningsverschijnselen en maken het makkelijker om te stoppen met roken. Het succes van deze methode wordt verhoogd door begeleiding van een huisarts of geregistreerde coach, waarbij deze vervangers vaak vergoed worden. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Sigaretten Ontmoedigingsbeleid

Het RIVM suggereert dat sigaretten minder aantrekkelijk en verslavend gemaakt kunnen worden door ze een donkere kleur te geven en de suikers en smaakstoffen te verwijderen. Dit advies is onderdeel van een bredere strategie om de doelen van het Nationaal Preventieakkoord te behalen, gericht op een rookvrije generatie in 2040. Andere aanbevelingen omvatten het verlagen van het nicotinegehalte in sigaretten en het verbieden van filterventilatie, zowel om de verslaving te verminderen als om milieuredenen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar nicotine pleisters

Kortom

Stoppen met roken blijkt toch letterlijk om een lange adem te gaan. Je kunt van een vervangend middel dat ook nicotine in het lichaam brengt niet verwachten dat je verslaving snel voorbij is. Het is eigenlijk net als bij iedere andere verslaving en ermee stoppen is dan ook een langdurig proces, omdat je je ingesleten gewoonten in je gedrag moet afleren. Iets aanleren blijkt dan makkelijker dan iets dat je al een groot deel van je leven doet af te leren. Verwacht daarom geen wonderen van nicotinepleisters en realiseer je dat het grootste deel op wilskracht neerkomt.