Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste okselpads voor droge oksels

Ook al is het een natuurlijk proces van het lichaam en kunnen we niet zonder, niemand houdt ervan om (overmatig) te zweten. Het is niet alleen het zweet op zich dat hindert (die natte plekken in je blouse die je na die spannende presentatie ontdekte staan je nog steeds bij), maar vooral ook de geur van het zweet dat opvalt. Als je echt veel zweet, ruiken de mensen het als je voorbij loopt. Daar wil je iets aan doen en deze keer bespreken we daarom de beste okselpads voor onder je armen.

Snel overzicht: Deze okselpads tegen zweten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor lange termijnNow4You Anti-Transpirant Okselpads: Deze pads zijn efficiënt in het absorberen van vocht en het tegengaan van onaangename geurtjes. Ze zijn verkrijgbaar in een subtiele huidkleurige tint. >> Check laagste prijs
Beste geur neutraliserende optie1-2DRY – Okselpads met micro parfum capsules: Deze pads bevatten innovatieve micro parfum capsules die geactiveerd worden door beweging, precies wanneer je ze het meest nodig hebt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor speciale gelegenhedenLitchy – Sweat Pads for the Armpit: Deze pads hebben een unieke vorm die gemakkelijk te vouwen is in de naad van je kleding. Ze zijn ontworpen om zoveel mogelijk zweet op te vangen zonder de bewegingsvrijheid van je kleding te beperken. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste okselpads tegen zweet

1. Now4You Anti-Transpirant Okselpads

In dit zakje zitten 100 okselpads.

Pluspunten:

  • Je gebruikt er eentje per dag onder elke oksel in je kleding en bent dus – als je ze alleen door de week draagt – meer dan 3 maanden zoet met een verpakking.
  • De pads zijn in een lichte huidkleurige kleur verkrijgbaar!
  • De verschillende laagjes van een pad zijn zo ontwikkeld, dat ze het vocht onder je oksels absorberen en niet meer afgeven. Ook gaan ze geurtjes tegen en dat is een groot pluspunt.

Minpunten:

  • Alleen in één maat verkrijgbaar. Het moet dus een match zijn.
  • Dit is geen duurzamer alternatief dan veel natuurlijke deo’s. (Dit merk kost bijna een euro per dag.) Wij snappen echter wel als je geen deo kunt vinden die voor jouw zweetprobleem werkt, dat dit dan een goede oplossing is waar je het geld gewoon voor over hebt. We merkten tijdens het onderzoek zelfs dat mensen beiden gebruiken. (Al hebben we niet onderzocht of het effect dan zoveel beter is…)

2. 1-2DRY – Okselpads met micro parfum capsules

Van hetzelfde merk krijg je een innovatiever product en deze keer zit er een lekker geurtje aan de 100 okselpads toegevoegd.

Pluspunten:

  • Door beweging ga je zweten en door diezelfde beweging zet je de bestanddelen van deze okselpad in werking. Ze werken dus precies op het moment dat je het nodig hebt.
  • Een grotere verpakking kopen scheelt in de kosten, want met deze set van 100 stuks ben je 50 dagen beschermd tegen zweten en de prijs ligt rond de 65 eurocent per dag.

Minpunten:

  • Ondanks dat de micro parfum capsules voor zowel mannen als vrouwen ontwikkeld zijn, is niet iedereen even tevreden met de geur die het afgeeft. Er zouden dus meer geuren beschikbaar moeten zijn om alle markten te dienen.

3. Litchy – Sweat Pads for the Armpit

In het doosje van Litchy zitten 5 maal 2 okselpads.

Pluspunten:

  • De pad is mooi van vorm en is goed om de naad in je kleding te vouwen. Precies op de naad is het wat smaller (dat helpt bij het bewegen en laat de blouse niet stijf worden) en daarbuiten is het ruimer van formaat om zoveel mogelijk zweet op te vangen.

Minpunten:

  • Deze okselpads kosten meer dan 2 euro per dag en dan zouden we deze – als we ze echt zoveel fijner vinden – eerder voor belangrijke momenten met meer zweten bewaren en die andere, goedkopere voor de rest van de tijd kopen.

Wat zeggen de Consumentenbond, Radar en Kassa over okselpads?

Een artikel van Radar toont maar weer eens aan waarom je misschien van normale deodorant over zou willen stappen op okselpads. Ook de Consumentenbond breekt een lans voor okselpads en dat komt vooral omdat een zweetgeur zo moeilijk uit kleding te krijgen is als het er eenmaal in zit. Bij Kassa wordt hyperhidrosis (extreem zweten) besproken. We weten overigens niet of de okselpads dan nog helpen.

Dit zegt Radar over zweten

Radar bespreekt verschillende aspecten van zweten, waaronder de oorzaken en hoe ermee om te gaan. Het maakt duidelijk dat zweet op zich geurloos is en geur ontstaat door de interactie met huidbacteriën. Voor mensen die veel zweten, benadrukt het de belangrijkheid van lichaamshygiëne en het regelmatig wisselen van kleding. Antiperspirants, die tijdelijk zweetklieren blokkeren, kunnen effectiever zijn dan antitranspirants, die voornamelijk geur maskeren. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over hitte en zweten

BNNVARA’s Kassa onthult dat tijdens hittegolven de meerderheid van de Nederlanders overmatig zweet en hier last van heeft, wat de zoektocht naar effectieve okselpads tegen zweten relevant maakt. Het artikel benadrukt hoe warmte het dagelijks leven beïnvloedt, van slaapproblemen tot verminderde energie. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar okselpads

Conclusie

Net als inlegkruisjes zijn okselpads van die onnatuurlijke toevoegingen aan je kleding die intens kunnen vervelen als ze niet goed zitten. Geef daarom niet meteen op als je de eerste keer een nare ervaring met okselpads hebt. Kies een ander merk of een andere maat om erachter te komen wat voor jou wel werkt.