Waarom moet make-up er eigenlijk weer af na een tijdje? In dit artikel delen we de 10 redenen waarom het goed is om je make-up ook weer te verwijderen. Lees verder…

Door onze cosmeticaredactie | Samantha van Duuren linkedin-logo

Veel vrouwen maken dagelijks gebruik van make-up. De een gebruikt alleen een mascara en een lippenstift bijvoorbeeld en de andere vrouw maakt ook nog eens gebruik van een foundation of een prachtige oogschaduw. Make-up kan je nu eenmaal mooier maken en bepaalde delen in je gezicht accentueren. Als je je gezicht niet iedere dag schoonmaakt kun je permanente schade aan je gezicht brengen en dit willen we natuurlijk voorkomen.

Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

10 redenen waarom het goed is om je make-up te verwijderen

Laten we direct naar de redenen gaan:

Reden 1: Ademen

De huid moet ademen. Na een dag of nacht make-up dragen is het belangrijk dat je je huid de kans geeft om te herstellen. Door het verwijderen van de make-up kan de huid weer ademen en daardoor herstellen.

Reden 2: Voorkom acne en onzuiverheden

Make-up is een van de grootste boosdoeners op het gebied van acne en onzuiverheden. Als je de make-up niet verwijdert dan vergroot je de kans op onzuiverheden.

Reden 3: Veroudering

Make-up resten verstoppen de poriën van de huid, hierdoor vergroot je de kans op huidveroudering. De huid maakt s ’nachts nieuwe huidcellen aan en als deze verstopt zitten dan verstoor je dit proces.

Reden 4: Stralende huid

Als je je make-up niet verwijdert gaat je huid er dof uitzien en zal je huid gaan uitdrogen. Zoals eerder beschreven heeft de huid zuurstof nodig, deze is nodig om de glans op je huid te behouden. Zo word je s ‘ochtends weer wakker met een stralende huid.

Reden 5: Donkere vlekjes

Door het verwijderen van de oog make-up bijvoorbeeld voorkom je dat je donkere kringen onder je ogen krijgt of verergert. De restjes van de make-up zijn vaak donker en deze gaan intrekken in de huid.

Reden 6: Elasticiteit

Door je make-up iedere avond te verwijderen behoud je de elasticiteit van je huid. Als er resten achterblijven op je gezicht verstoor het proces van de nieuwe cellen. Je zult merken dat als je je make-up vaak laat zitten dat je huid slapper wordt.

Reden 7: Huidallergieën

Je voorkomt door het verwijderen van make-up de kans op huidallergieën zoals bijvoorbeeld eczeem.

Reden 8: Uitdroging

Als je je lippenstift niet verwijdert dan drogen je lippen uit en daardoor kunnen er weer scheurtjes in je lippen ontstaan. Als je je mascara niet verwijdert dan krijg je broze wimpers, deze zullen op den duur ook sneller afbreken. En als je huid uitdroogt vergroot je de kans op rimpels.

Reden 9: Schoon slaapkussen

Als je je make-up verwijdert dan blijft je kussen schoon. Je wilt niet op een vies kussen slapen. Ook voorkom je zo wederom dat acne en puistjes ontstaan doordat er geen make-up resten op je kussen zijn blijven liggen. Als je overigens op een zijden kussensloop slaapt, kan je huid ook beter doorademen. En deze stof geeft ook geen vouwen in je huid.

Reden 10: Betere nachtrust

Je kunt niet lekker slapen met make-up op. Je voelt je huid trekken en je wimpers voelen na een avondje stappen erg zwaar aan. En zo word je dus ook niet fris en fruitig wakker. Als je s ’ochtends pas je make-up verwijdert dan kun je ook pas later beginnen aan je ochtendritueel. Kortom als je ’s avonds net je make-up verwijdert dan scheelt het weer tijd voor de volgende dag.